חבר'ה יקרים, אתמול התחלתי לשמוע חרחור מהטוויטרים בכל אחד משני הרמקולים הקדמיים. החרחור מגיע מכל INPUT בלי קשר לאות, ושומר על עוצמה קבועה מווליום 1 ברסיבר ומעלה. הרמקולים הם הסט-המדבקתי (מה לעשות) של Morel - אלה שנקראים Solus 5 ואשר בקדמיים שבהם אלמנט מיד 6.5" ואלמנט זהה לו המשמש כ'וופר' 6.5". נוסף להם מצויים הטוויטרים המדוברים בני 1" (אחד בכל רמקול). הסט כולו חדש ונמצא אצלי כחודש בלבד, ולא נעשה בו שימוש הרסני מדי (מחצית הווליום ברסיבר, במקרה הקיצוני ולזמן מועט בלבד). יש לציין שהרסיבר הוא JVC 6042 (הגברה איכותית תגיע בשבוע הבא) וזוג הרמקולים הקדמיים והמדוברים הם בעלי התנגדות של 6 אוהם (היתר 8 אוהם). על הרסיבר לא צוין כי הוא תואם ל-6 אוהם, אך גם לא צוין אחרת... ביום שהרמקולים הגיעו ערכתי לסוגיה זו בירור מקיף בפורום הזה-ממש ונאמר לי כי אין חשש לשלומם של מי מהרכיבים, אלא רק בעוצמות גבוהות מאוד. נוסף לאלו יש לציין כי דרך אותם רסיבר וחיווט היה מחובר עד לפני חודש סט רמקולים מדבקתי-לא-פחות (Alpha Tech AL-1000) שנשמע צלול ונקי באותם תכנים ממש. 'נוסף' אחרון הוא שהסנטר מחובר באותו חיווט עבה המשמש את שני הקדמיים, אך הטוויטר שלו (הזהה לזה שבקדמיים) דומם ונעדר אותו רעש לוואי חרישי-אך-טורדני.
האם למישהו רעיון הגיוני מה מקור הבעיה?
1) האם הרמקולים עד כדי-כך *** (והם בסך-הכל בני חודש...)?
2) האם עומס ההתנגדות על המגבר (6 אוהם מול 8 אוהם) גרם לו נזק והוא מעוות כעת כבר בווליום נמוך?
3) האם הגיוני, לאור הנתונים, שהחיווט שלי בעייתי? (על-אף שבסנטר 8 אוהם הבעיה אינה קיימת)
4) האם אני חייב לחבר את הרמקולים הקודמים לרסיבר ולראות אם הוא נדפק?
5) האם לחכות עד לשבוע הבא, אז יגיע, בע"ה, Marantz sr4500, ולקוות לטוב? (המרנץ מצהיר, מיותר לציין, על תמיכה ב-6 אוהם).
6) האם עלי להרחיק עד נס-ציונה וללכת מכות עם האנשים של Morel???
7) יש אפשרות אחרת??????
נ.ב.
קנייה (מתבקשת...) של רמקולים טובים לא יכולה לבוא בחשבון בעתיד הקרוב (לצערי...).
למי ששרד עד כאן, אומר תודה מראש ושכל עזרה תתקבל בברכה...
מה עושים: האם הלכו הטוויטרים?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
1. לא סביר.
2. לא. הנזק הוא לרסיבר , אם כבר.
3. אין קשר.
4. בהחלט, בדוק כדי לבודד את התקלה.
5. זו גם אפשרות, אבל אני מציע לנסות ולשהשאיל רסיבר מחבר כדי לנסות (אני אישית לא הייתי חי כל הסופ"ש ללא מערכת...
)
6. מכות בטוח לא, הם אנשים נחמדים ואתה יכול לפגוש את כולם בתערוכה ולהיווכח בכך בעצמך.
7. ממממ....לא נראה לי.
בהצלחה
2. לא. הנזק הוא לרסיבר , אם כבר.
3. אין קשר.
4. בהחלט, בדוק כדי לבודד את התקלה.
5. זו גם אפשרות, אבל אני מציע לנסות ולשהשאיל רסיבר מחבר כדי לנסות (אני אישית לא הייתי חי כל הסופ"ש ללא מערכת...
6. מכות בטוח לא, הם אנשים נחמדים ואתה יכול לפגוש את כולם בתערוכה ולהיווכח בכך בעצמך.
7. ממממ....לא נראה לי.
בהצלחה