מה הדור הבא ?
מהם המסכים של הדור הבא עלינו לטובה (?) אחרי עידן הפלזמה וה LCD ?
ראיתי פרסומות שבעוד שנתיים יהיו מסכי LCD בעודים של מספר מילימטרים בודדים,
האם זו אכן פריצת הדרך הבאה, או שיש טכנולוגיה אחרת לגמרי בפתח ?
(שמעתי את ה buzzword so called OLED..)
אשמח לדעת :
1. מהי הטכנולוגיה הבאה, ומתי היא אמורה להיות זמינה לשוק הממוצע
2. האם הפלזמה אכן בשלבי גסיסה, כפי שקראתי במספר מקומות (למרות שיש לה יתרונות רבים)
תודה !
ראיתי פרסומות שבעוד שנתיים יהיו מסכי LCD בעודים של מספר מילימטרים בודדים,
האם זו אכן פריצת הדרך הבאה, או שיש טכנולוגיה אחרת לגמרי בפתח ?
(שמעתי את ה buzzword so called OLED..)
אשמח לדעת :
1. מהי הטכנולוגיה הבאה, ומתי היא אמורה להיות זמינה לשוק הממוצע
2. האם הפלזמה אכן בשלבי גסיסה, כפי שקראתי במספר מקומות (למרות שיש לה יתרונות רבים)
תודה !
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78828
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
יש כמה טכנולוגיות שהיו צפויות להיכנס, אבל רובן פשוט לא נכנסות בגלל ש-LCD כיום כלכלית מביס את הכל (המחירים זולים מאוד ולא שווה להכניס טכנולוגיות אחרות).
SED נפל בגלל עלויות. לדעתי גם OLED לא יכנס מאותה סיבה.
כרגע העתיד מסתמן כ-LCD וליתר דיוק LCD עם תאורה אחורית LED.
לגבי פלזמה, קשה לדעת. היא בהחלט עדיין מסחרית ומבחינת איכות מסך LCD באותה רמה כמו פלזמה ובאותו גודל (מ-42" עד 65") עולה בסביבות פי 2 ב-LCD. כאשר LED BACKLIGHT יהפוך פופולרי וזול דיו (תוך 2-3 שנים לדעתי) זה עלול להפוך לאיום על פלזמה. בינתיים, מספר היצרנים בפלזמה מצטמצמים ובקרוב יעמוד על 2-3 לכל היותר.
SED נפל בגלל עלויות. לדעתי גם OLED לא יכנס מאותה סיבה.
כרגע העתיד מסתמן כ-LCD וליתר דיוק LCD עם תאורה אחורית LED.
לגבי פלזמה, קשה לדעת. היא בהחלט עדיין מסחרית ומבחינת איכות מסך LCD באותה רמה כמו פלזמה ובאותו גודל (מ-42" עד 65") עולה בסביבות פי 2 ב-LCD. כאשר LED BACKLIGHT יהפוך פופולרי וזול דיו (תוך 2-3 שנים לדעתי) זה עלול להפוך לאיום על פלזמה. בינתיים, מספר היצרנים בפלזמה מצטמצמים ובקרוב יעמוד על 2-3 לכל היותר.
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4685
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
כרגע סוני בניסוי כלים בטכנולוגיה הנ"ל ומוכרת מסכי OLED בגודל 11 אינץ' בארה"ב.georgeg כתב:תוספת : כשכתבת ש OLED לא רלוונטי מבחינת עלויות, אתה מתכוון שהטכנולוגיה הזו כבר לא תפגוש את הצרכנים,
או שרק כרגע זה יקר מידי, אבל עדיין בתהליך פיתוח ?...
ראה קישור:
http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/sto ... 1665327724
מה המשמעות לעתיד, ומתי ?nils3373 כתב:כרגע סוני בניסוי כלים בטכנולוגיה הנ"ל ומוכרת מסכי OLED בגודל 11 אינץ' בארה"ב.georgeg כתב:תוספת : כשכתבת ש OLED לא רלוונטי מבחינת עלויות, אתה מתכוון שהטכנולוגיה הזו כבר לא תפגוש את הצרכנים,
ראה קישור:
http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/sto ... 1665327724...
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4685
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
לאחר קריאת מאמרים וכתבות שונות אני אישית סבור שהטכנולוגיה תגיע אלינו במסות גדולות מתישהו בעתיד (למרות שאני רחוק מלהיות נביא) לאחר שיפתרו כמה בעיות ילדות ועלויות הייצור יקטנו שכן יש הרבה מאוד יתרונות למסכי OLED על פני פלאזמות ו-LCD (אחרי הכל זה תלוי בטיב ובאגרסיביות של השיווק).georgeg כתב:מה המשמעות לעתיד, ומתי ?nils3373 כתב:כרגע סוני בניסוי כלים בטכנולוגיה הנ"ל ומוכרת מסכי OLED בגודל 11 אינץ' בארה"ב.georgeg כתב:תוספת : כשכתבת ש OLED לא רלוונטי מבחינת עלויות, אתה מתכוון שהטכנולוגיה הזו כבר לא תפגוש את הצרכנים,
ראה קישור:
http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/sto ... 1665327724......
אם אני לא ממש מרוצה ממסך ה LCD שלי, ושוקל להחליף,
האם יש טעם להמתין לטכנולוגיה הבאה ?
אין לי בעיה להיות עם המסך הנוכחי גם עוד שנתיים, הוא לא עד כדי כך מפריע לי, בהנחה והטכנולוגיה הבאה תגיע אלינו עוד 2-3 שנים,
אבל אם מדובר בטווח גדול יותר, אני לא אמתין.
אין לי בעיה להיות עם המסך הנוכחי גם עוד שנתיים, הוא לא עד כדי כך מפריע לי, בהנחה והטכנולוגיה הבאה תגיע אלינו עוד 2-3 שנים,
אבל אם מדובר בטווח גדול יותר, אני לא אמתין.
- Rino
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5450
- שם מלא: Reem
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 132 פעמים
איזה מסך יש לך?georgeg כתב:אם אני לא ממש מרוצה ממסך ה LCD שלי, ושוקל להחליף,
אבל אם מדובר בטווח גדול יותר, אני לא אמתין....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78828
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
התכוונתי שזה NOT ECONOMICALLY VIABLE.
המשמעותי היא שפאנלים של OLED בגודל סביר יעלו כ"כ הרבה וכאשר יהיו מוכנים כבר לייצור המוני, LCD יעלה כ"כ מעט וסביר להניח ש-LED BACKLIGHT גם יפחית את יתרון של איכות התמונה.
כך שיצא שהחברות שייצרו את זה ימכרו מעט מאוד מזה, במחירים מאוד גבוהים וזה פשוט לא יחזיר את ההשקעה במפעלים שהם יצטרכו לבנות.
זו המסקנה שטושיבה ו-קנון הגיעו אליה עם טכנולוגיה מבטיחה לא פחות בשם SED. אם הטכנולוגיה היתה מוכנה שנתיים לפני כן, היא היתה שוברת את השוק, אבל במצב השוק הנוכחי, אין אפשרות לטכנולוגיה אחרת לפרוץ קדימה בלי יתרון בולט של מחיר או איכות תמונה ביחס למה שאפשרי בטכנולוגיות שכבר נמצאות ביצור המוני (קרי: LCD ופלזמה). שתי הטכנולוגיות כבר מסוגלות טכנית להציג תמונה קרובה מאוד ל-SED ול-OLED, מה שהופך את ההשקעה בשתי האחרונות להשקעה בקרן הצבי.
המשמעותי היא שפאנלים של OLED בגודל סביר יעלו כ"כ הרבה וכאשר יהיו מוכנים כבר לייצור המוני, LCD יעלה כ"כ מעט וסביר להניח ש-LED BACKLIGHT גם יפחית את יתרון של איכות התמונה.
כך שיצא שהחברות שייצרו את זה ימכרו מעט מאוד מזה, במחירים מאוד גבוהים וזה פשוט לא יחזיר את ההשקעה במפעלים שהם יצטרכו לבנות.
זו המסקנה שטושיבה ו-קנון הגיעו אליה עם טכנולוגיה מבטיחה לא פחות בשם SED. אם הטכנולוגיה היתה מוכנה שנתיים לפני כן, היא היתה שוברת את השוק, אבל במצב השוק הנוכחי, אין אפשרות לטכנולוגיה אחרת לפרוץ קדימה בלי יתרון בולט של מחיר או איכות תמונה ביחס למה שאפשרי בטכנולוגיות שכבר נמצאות ביצור המוני (קרי: LCD ופלזמה). שתי הטכנולוגיות כבר מסוגלות טכנית להציג תמונה קרובה מאוד ל-SED ול-OLED, מה שהופך את ההשקעה בשתי האחרונות להשקעה בקרן הצבי.