שמיעת מוזיקה רגילה עם שימוש בסאב וופר
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
שלום לכולם.
יש לי בחדר העבודה מערכת 5.1 והייתי רוצה לשמוע באס יותר עמוק כשאני שומע מוזיקה בסטריאו, מאחר ויש לי רמקולים מדפיים בעלי באס מינימלי בלבד. הייתי רוצה להשתמש בסאב שיוסיף צלילים נמוכים.
בסאב יש כניסת ויציאת רמקולים האם אני צריך להשתמש בסאס כמגשר בין הרמקולים למגבר וכך אקבל באס? ומה קורה בעניין ההתנגדות של הרמקולים האם היא תשתנה כאשר הם מחוברים דרך הסאב ולא ישירות?
יש לי בחדר העבודה מערכת 5.1 והייתי רוצה לשמוע באס יותר עמוק כשאני שומע מוזיקה בסטריאו, מאחר ויש לי רמקולים מדפיים בעלי באס מינימלי בלבד. הייתי רוצה להשתמש בסאב שיוסיף צלילים נמוכים.
בסאב יש כניסת ויציאת רמקולים האם אני צריך להשתמש בסאס כמגשר בין הרמקולים למגבר וכך אקבל באס? ומה קורה בעניין ההתנגדות של הרמקולים האם היא תשתנה כאשר הם מחוברים דרך הסאב ולא ישירות?
נערך לאחרונה על ידי CRAZYDIAMOND ב 20/06/2008 22:40, נערך פעם 1 בסך הכל.
מה הבעיה לחבר הסאב בפרה לרסיוור ואת הסטאליטים לרסיוור ולהגדירם כקטנים?
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

כרגע הסאב מחובר למגבר בחיבור הייעודי לו, וכך לגבי כל הרמקולים, אני רוצה ליצור מצב שבו הסאב יהיה פעיל גם במצב סטריאו שבו רק הקדמיים פעילים.
תחבר הרמקולים ישירות לסאב ,בכניסות IN של הרמקולים,ומשם תצא בOUT לרסיוור!
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

ומה לגבי ההתנגדויות? האם הן ישארו זהות?
לסאב אין התנגדות כי הוא בעצמו יש לו מגבר!שאר הרמקולים נשארים באותם נתונים ללא שינוי!
יש אפשרות פשוטה יותר: בתפריט הבחירה להפעלת SW תבחר ב - PLUS ( או איך שנקראת הפונקציה ששולחת את התדרים הנמוכים לסאב יחד עם הרמקולים הקדמיים). היה לי בעבר KENWOOD 7050 והיתה לו אפשרות הפעלה כזו. אני מניח שגם ב - 7030 זה אפשרי (לפי מפרט ה - SET UP שלך, זה הרסיבר שיש לך. אולי בנוסף הקדמיים צריכים להיות מוגדרים LARGE.). כך בכל מצב מוסיקה הסאב יופעל.CRAZYDIAMOND כתב:כרגע הסאב מחובר למגבר בחיבור הייעודי לו, וכך לגבי כל הרמקולים, אני רוצה ליצור מצב שבו הסאב יהיה פעיל גם במצב סטריאו שבו רק הקדמיים פעילים....
בהצלחה
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

סידרתי את הבעיה, בגלל שהקדמיים היו מוגדרים כ LARGE אז הסאב לא פעל, ברגע שהגדרתי אותם כ NORMAL אז הסאב עובד.
תודה ל נמלי על העצה.
תודה ל נמלי על העצה.
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

לא בדיוק אבל הבנתי, לא ממש רציתי לחבר את הרמקולים לסאב ואותו למגבר בגלל בעיות של העברת חיווט וחוסר בכבלים איכותיים.
דבר נוסף האם הספק של 50 וואט בשביל סאב 10 אינצ' נחשב סביר או שזה מעט מידי?
זה הסאב שקנו לי בדיוטי פרי, של אלטקס: באתר של הדיוטי הם כותבים שהוא 100 וואט אך באתר של אלטקס מצויין 50 וואט, כמובן שאני מאמין יותר לחברה המייצרת אבל נראה לי ש 50 וואט ל 10 אינצ' זה מעט מידי.
דבר נוסף האם הספק של 50 וואט בשביל סאב 10 אינצ' נחשב סביר או שזה מעט מידי?
זה הסאב שקנו לי בדיוטי פרי, של אלטקס: באתר של הדיוטי הם כותבים שהוא 100 וואט אך באתר של אלטקס מצויין 50 וואט, כמובן שאני מאמין יותר לחברה המייצרת אבל נראה לי ש 50 וואט ל 10 אינצ' זה מעט מידי.