צורת הגל בהקלטה דיגיטלית
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
מסכים עם מרטין..MartinHSabag כתב:זה ממש אבל ממש לא נכון !...
בהנחה שאתה נכנס למכונת ההקלטה ב level הנכון ( לא מעל גבול היכולת של ייצוג הגל במספרים ) אתה תקבל את הייצוג הקרוב ביותר למציאות ( אחרי עיוות של חדר, מיקום מיקרופון, פרה וציוד נוסף ).
דווקא במכונה האנלוגית משתנה צורת הגל בגלל יכולת הסרט "להסתגל" לעוצמות השונות שנכנסות למכונה. למעשה הסרט מקמפרס את הסאונד לפי תדר הכניסה והעוצמה.
( יש כאלה שמאוד אוהבים את התוצאה דווקא בגלל זה, ואני ביניהם.)
מה שהם מראים בגרף זה ייצוג מספרי של הדגימה.
אין לזה שום קשר לצורת הגל.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
Pavelz כתב:
אם אתה כל כך בטוח שלכל חבר יש אלפים של דוגמאות, וכמובן נחשפים לכך על בסיס כמעט יומי, אז כנראה שהצעתי מיותרת, אינה במקומה ולכן אני מסיר אותה.אני בטוח שלכל חבר כאן בפורום יש אלפים כאלה והם נחשפו למאות אלפים כאלה במשך חייהם...
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
Lior_M כתב:
אני בכלל לא מתייחס לזה כגנון. אני מתייחס לזה עניינית. אם באמת לכולם יש דוגמאות כאלה לאלפים אז למה צריך "לטחון" מים? אפשר לקדם את הדיון בדברים היותר מעניינים והפחות ידועים לרוב. ממש לא נעלבתי מדברי Pavelz אלא לקחתי אותם במלוא הרצינות. רק זה עוד חסר לי, להיעלב
ליאור,ממש הגנון של שמעון .....
אני בכלל לא מתייחס לזה כגנון. אני מתייחס לזה עניינית. אם באמת לכולם יש דוגמאות כאלה לאלפים אז למה צריך "לטחון" מים? אפשר לקדם את הדיון בדברים היותר מעניינים והפחות ידועים לרוב. ממש לא נעלבתי מדברי Pavelz אלא לקחתי אותם במלוא הרצינות. רק זה עוד חסר לי, להיעלב
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78869
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
מי שכתב את הערך הזה ממש לא מבין את הרעיון. חסר לו כל ההבנה מאחורי המשפט של נייקוויסט, חסר לו הבנה במשמעות LPF.
יש שם כ"כ הרבה טעויות כמו הפירוש של תדירות הצליל, או רזולוצית הדגימה.
צריך בגדול לכתוב את כל הערך הזה מחדש...
יש שם כ"כ הרבה טעויות כמו הפירוש של תדירות הצליל, או רזולוצית הדגימה.
צריך בגדול לכתוב את כל הערך הזה מחדש...
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
מה שבהחלט מעורר שאלות לגבי מליוני ערכים אחרים ב Wiki וחוסר הדיוק בהם ..oferlaor כתב:
צריך בגדול לכתוב את כל הערך הזה מחדש......
זה מדהים, כי אפשר ככה לשכתב את ההיסטוריה..
יש דור שלם ( לא אנחנו ) שמקור הידע העיקרי שלו זה אינטרנט. אני בטוח שהנוער של היום לא יודע מה זה אינציקלופדיה עברית ..
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- oferlaor
- מנהל

Lior_M,
יש הרבה שטוענים את זה. האמת היא שלרוב זה בסדר. זה מפתיע עד כמה WIKIPEDIA לרוב מדוייקת.
אני ממש בטוח שאין כאן כוונת זדון אלא פשוט מישהו שלא מספיק מעורה בחומר ורוצה לתרום. מכיוון שכל אחד יכול לערוך את הערכים - ממליץ בחום לתקן את זה.
יש הרבה שטוענים את זה. האמת היא שלרוב זה בסדר. זה מפתיע עד כמה WIKIPEDIA לרוב מדוייקת.
אני ממש בטוח שאין כאן כוונת זדון אלא פשוט מישהו שלא מספיק מעורה בחומר ורוצה לתרום. מכיוון שכל אחד יכול לערוך את הערכים - ממליץ בחום לתקן את זה.
עופר יש פתגם ידוע שאני לא זוכר אותו כרגע שמי שאומר צריך לעשות , אז אולי באמת תשכתב את הערך ההוא בויקפדיה ? לך לבטח יש את הידע הנדרש
ולחנן אני לא ראיתי דוגמת גל , לא דיגיטאלי ולא אנלוגי . אולי אני פשוט לא מתעסק עם התוכנות הנדרשות לכך
ולחנן אני לא ראיתי דוגמת גל , לא דיגיטאלי ולא אנלוגי . אולי אני פשוט לא מתעסק עם התוכנות הנדרשות לכך
כעיקרון הגרף נכון, רק שהכותב שכך לעדכן שב CD מוזיקה לצורך דיוק השמע ציר ה Y מחולק ל 64000 רמות ובמערכות השמע החדשות ציר ה Y מחולק ל 16 מיליון רמות.
ועוד משהו שמראה על בעייתיות בהסבר בויקיפדיה: כתוב שאוזן האדם מסוגלת לשמוע מ 10 עד 150 דציבלים וזה כמובן לא נכון כי זה לא סתם דציבלים זה SPL ואוזן האדם מסוגלת לשמוע מ 0 דציבלים, כי זאת בדיוק ההגדרה של סף השמיעה התחתון 0dB SPL.
ועוד משהו שמראה על בעייתיות בהסבר בויקיפדיה: כתוב שאוזן האדם מסוגלת לשמוע מ 10 עד 150 דציבלים וזה כמובן לא נכון כי זה לא סתם דציבלים זה SPL ואוזן האדם מסוגלת לשמוע מ 0 דציבלים, כי זאת בדיוק ההגדרה של סף השמיעה התחתון 0dB SPL.
מוטי
- MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
סחטיין motico על הסבר ה SPL ונקודת האפס DB 
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
- oferlaor
- מנהל

truejoker,
כמו שאמרתי פעם לחבר שלי שקיבל באנגלית ציון 8 בבגרות - עדיף שלא תלך ללמד אנגלית (מה שברור שהוא בסוף עשה...). אני חושב שמי שמבין באמת ולעומק תחום הוא זה שצריך ללמד אותו. לכן, לא תראה אותי מתיימר לכתוב על אודיו מעבר להבנתי המאוד מוגבלת. אחד מיתרונותי הבודדים הוא שאני יודע עד כמה הידע שלי מוגבל ואני מכיר בחסרונותי הרבים ולכן לא אתיימר להחליף הסבר לקוי אחד בהסברים לקויים מעט פחות.
כמו שאמרתי פעם לחבר שלי שקיבל באנגלית ציון 8 בבגרות - עדיף שלא תלך ללמד אנגלית (מה שברור שהוא בסוף עשה...). אני חושב שמי שמבין באמת ולעומק תחום הוא זה שצריך ללמד אותו. לכן, לא תראה אותי מתיימר לכתוב על אודיו מעבר להבנתי המאוד מוגבלת. אחד מיתרונותי הבודדים הוא שאני יודע עד כמה הידע שלי מוגבל ואני מכיר בחסרונותי הרבים ולכן לא אתיימר להחליף הסבר לקוי אחד בהסברים לקויים מעט פחות.