אחרי לא מעט המתנה, ולכבוד היום הולדת שהייתה לא מזמן, פרויקט ה-HTPC החדש יצא לדרך!
התקציב: 650-700$.
השימושים: הרצת תכני HD/SD לכל סוגיהם, הקלטות, ניגון מוזיקה, ושימוש כשרת מדיה משפחתי.
הדרישות: מחשב חרישי, מספיק חזק לעיבוד רציני של תכני SD, מארז שחור-שוכב שיתאים לסלון, ושליטה נוחה (מלאה, לא שלט).
המפרט הנבחר:
- בסיס:
AMD Athlon X2 5000+ Black Edition 65W
GIGABYTE GA-MA78GM-S2H
Western Digital RE2 WD7500AYYS
OCZ Reaper HPC Edition 2GB DDR2 800 – ילקחו למחשב הראשי, ה-HTPC יקבל את ה-Corsair XMS2.
Antec Veris Fusion Black 430
אחראים על השקט:
Scythe SCMNJ-1000 Mini Ninja
Enermax Marathon 80mm Fan – יחליף את ה-80ממ של הספק כח.
VANTEC VDK-80 80MM Fan Vibration Dampener
VANTEC VDK-120 120MM Fan Vibration Dampener
Arctic Silver 5 Thermal Compound
שליטה:
Microsoft Remote Keyboard ZV7-00009
תוספות:
Samsung SH-S203B
NEC 5 Port USB 2.0 PCI Card
Hauppauge WinTV-PVR 150 MCE Kit - ירכש בארץ.

חיבורים:
- וידאו (ראשי) - HDMI למסך.
סאונד (ראשי) - S/PDIF דרך כבל Toslink Optical לרסיבר.
ממיר הקלטות - Scart to S-VIdeo + 2RCA to 2RCA (ל-PVR150).
ממיר צפיה - Scart to Scart (לטרנסקודר) וכבל 2RCA to 3.5mm (ל-HTPC).
** כל הסאונד של המערכת עובר דרך המחשב, ויוצא ב-5.1 לרסיבר, סטיראו וסראונד כאחד.
- Windows Vista Home Premium SP1 Eng
Kaspersky Anti-Virus 7
Media Portal 1.0 RC1 (+ Rev 19158) + MP-TVSeries v2.0.765 + Indigo v2.1.837
FFDShow - Clsid's rev 2014
Haali Media Splitter - 29/03/2008
DAEMON Tools Lite v4.12.3

*** ניקוי המארז - הוצאת מאוררים, כלוב הקשיחים והכוננים.

*** לוח האם פוגש בפעם הראשונה את המעבד, הזכרונות והנינג'ה מיני.

*** ישר לתוך המארז. נוסף כרטיס הרשת האלחוטי וכרטיס לפורטי USB נוספים.

*** שלושת התמונות האחרונות הם התוצאה הסופית. הקשיח וכונן ה-DVD נכנסו גם הם. כל הכבלים חוברו למקומם וסודרו עד כמה שהתאפשר.
כמובן, שהמחשב הראשי לא הוזנח. הוא קיבל את ה-OCZ Reaper HPC והחלפת משחה טרמית. אני מאמין שאין צורך לציין שהזכרונות עברו OC עוד לפני הבוט הראשון והם עובדים על 1000Mhz @ 2.2V! (עדיין בתוך טווח האחריות).

לוג התקנות / OC / התרשמות (הכל ביחד):
- אוקי.. שלב שלב מהתחלה.
Boot ראשון, ישר לתוך ה-Bios - סידור הגדרות, מתחים (הזכרונות הם 1.9V), סדר עליה וכו'. שמירה של הכל, הפעלה מחדש. הדיסק של ה-Vista 32Bit בפנים, המחשב עולה ישר להתקנה. להפתעתי לא היה צורך בפרמוט הדיסק הקשיח, רק לבחור – וההתקנה החלה. נתתי לזה לעבוד במשך הלילה, בבוקר כל מה שהייתי צריך לעשות זה רק להגדיר את שם המחשב ומצאתי את עצמי בסביבה העבודה האהובה והמוכרת של המערכת הפעלה. התחלתי עם הדיסק דרייברים של לוח האם, רק התקנת רשת. ברגע שהייתי מחובר לאינטרנט הורדתי דרייברים עדכניים של האוודיו והוידאו (ATI Catalyst 8.6). משם המשכתי להתקנה של האנטי וירוס – Kaspersky 7. הפעלה מחדש וחזרה לעבודה. כניסה לאתר של מיקרוסופט, הורדתי את SP1, נתתי לו את הזמן שלו וההתקנה הסתיימה בהצלחה. כמובן שאין צורך לציין שויסטה ישר עשתה את מה שהיא כלכך טובה בו, זיהתה את כל הרכיבים המחוברים, בלי לבקש אפילו אישור אחד ואפילו האינטרנט האלחוטי התחיל לתפקד. עכשיו הגיע הזמן ל-IR ו-LCD. התוכנה שבאה עם המארז לא עושה את העבודה, אז החלטתי ללכת על תוכנה קטנה בשם iMON 7.2. התקנה קצרה, וישר הכל עובד. מידע אקראי מוצג על ה-LCD, ובלי להגדיר דבר המקלדת האלחוטית החלה לעבוד גם היא! התאמה מושלמת. בשלב הזה כבר ממש לא הבנתי מה הולך, איפה השלב שאני צריך להילחם בשביל שדברים יעבדו? איפה כל הבעיות שקראתי עליהם ברשת? טוב, אז המשכתי. עכשיו הגיע זמנם של הקודקים, Haali ו-FFDShow בגרסאותיהם העדכניות. ניצלתי את ההפעלה מחדש ובשניה בתוך ה-Bios המעבד עובד על 3Ghz (מתח סטוק) והזכרונות על 800Mhz. בדיקת יציבות קטנה (PRIME95) וטמפרטורות (מעבד: 32 במנוחה – 44 במאמץ מלא, לוח על 26 והדיסק הקשיח באזור ה-30) נתנו לי את האישור להמשיך. העברתי את המחשב מהחדר לסלון, כבל HDMI מהלוח לפלסמה, הדלקה של המחשב ובלי לגעת בכלום התמונה יוצאת ב-1360*768 @ 60Hz ולהפתעתי, NR מושלם! פה כבר החלטתי שזה מספיק להיום.. הפעלתי את NEXT ב-720P, טיפה משחק עם ההגדרות של ה-FFDShow (רק בשביל הפרוטוקול, Resize של X2 בסוגו האיכותי לא העלה את המעבד למעבר מ-45%!), התיישבתי על הספה, ופשוט לא האמנתי איך לא רכשתי HTPC קודם. התמונה היתה מדהימה! פשוט, אני לא ממש יודע איך לתאר את זה, תאמת, לא נראה לי שאפילו צילום יוכל להעביר את ההרגשה.
אני חוזר לסלון, יש לי שמה עסק לא גמור, אני יעדכן פה בקרוב.
http://img204.imageshack.us/img204/7844 ... e08xb7.jpg
סרטון קצר של המערכת:
http://video.google.com/videoplay?docid ... 4744&hl=en
עוד בתכנון
- - החלפת מאורר ה-80ממ של הספק כח.
- סיקור המערכת וחוות דעת אישית.
תגובות, דעות, הצעות ואפילו סתם פידבקים יתקבלו בברכה
פיטר.