האם מחשב HTPC יכול לחסוך לי את הקנייה של ריסיבר ו DVD ?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
tzahi פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1508
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #1 

הייתי היום בתערוכה וראיתי מחשבי HTPC של M-AUDIO
הרמקולים היו מחוברים ישירות למחשב בלי ריסיבר והמציג שם אמר שזה יכול להחליף את הריסיבר וה DVD
השאלה שלי היא אם באמת יהיה למחשב זה איכויות סאונד ותמיכה במגוון רב של פורמטים (DTS , PL2 ,DTS NEO ...) כמו שריסיבר יוכל לתמוך בהם ? ואותה שאלה גם לגבי ה DVD ?

goodoffer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1943
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

יש המון דגמים - על איזה דגם אתה מדבר?
בקשר לרסיבר צריך קודם לדעת מה הדגם של הHTPC
באופן כללי HTPC מחליף את הDVD ונותן רמה של איכות סאונד ווידאו אפילו ברמה יותר טובה ומגוון יותר רחב של פורמטים שנתמכים - הכול מבוסס על תוכנה וחומרה שכבר קיימת בHTPC + יש לך גם כרטיס TV - משמע אתה יכול לצפות בטלביזיה ואפילו גם להקליטת זאת אומרת שהוא גם משמש כמין YESMAX.

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2080
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #3 

רסיבר לקולנוע ביתי מבצע כמה פעולות:
1. קליטת רדיו (בלי זה זה יהיה "סתם" מגבר).
2. פיענוח אודיו רב-ערוצי
3. הגברה כמובן.

קליטת רדיו יכולה להתבצע ב- HTPC עם יש לך כרטיס רדיו (בחלק מכרטיסי ה- PVR כמו ה- 350 כלול רדיו).
פיענוח אודיו רב ערוצי תלויה בכרטיס הקול שלך: טיב ה- DAC עליו, מספר הערוצים שהוא תומך, הפורמטים בהם הוא תומך, והעומס שהוא יוצר על ה- CPU.
הגברה ה- PC שלך לא יעשה, אבל אם תשתמש במגבר פשוט לערוצי השמע האנלוגיים בכרטיס לא תצטרך מפענחים חיצוניים במגבר.

בפועל לדעתי הכי פשוט להוציא יציאה דיגיטלית מהמחשב ישר למגבר וזהו, אלא אם כן תרצה לחבר ב- 750 ש"ח 3 מגברי T-AMP ל-6 יציאות ה- 5.1 מכרטיס הקול.

tzahi פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

על ריסיבר אני כנראה לא יוותר בכל מקרה

שליחה #4 

על ה DVD כנראה שכן
אבל המוכר בתערוכה (איפה שהציגו את ה BUTTKICKER ) אמר שמכיר מינימלי למחשב כזה הוא 8000 ש"ח
וזה עדיין מאוד יקר בשבילי.
יש מחשבים טובים במחיר מופחת ?
ושאלה נוספת אם אני רוצה לראות סרטי HD שההורדתי מהאינטרנט בטלוויזית LCD אני אצטרך כרטיס מיוחד ?

AdiLev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2278
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #5 

אני הרמתי מערכת ב4500 שח... לא מפוארת כמו אבל די פונקצינאלית (גם מבחינת גודל!) ולא במקום RECIEVER.
קודם כל אתה צריך להחליט עם אתה רוצה להקליט סרטים או לא.
בעקרון YES MAX או HOT MAGIC יכול לתת פתרון יפה עם אין לך עניין לשמור לאורך זמן ארוך ולהשתמש בHTPC כבנגן המדיה הדיגיטאלית.

האפשרות השניה שלך שאגב לדעתי מומלצת לרוב האנשים שלא רוצים להתעסק יותר מדי ולקבל קופסא פונקציונאלית זה לשים נגן NET PLAYER (עם DVD או בלעדיו) בסלון (אם מגבלות די מעטות עכשיו ומצד שני בעלות נמוכה פחות מ2000 שח ושקט לחלוטין) ולשים את המערכת של הסרטים המוזיקה והתמונות על מחשב אחר ואם זה מעניין אותך גם כרטיס ההקלטה.
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -

goodoffer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1943

שליחה #6 

השאלה היא באמת - אם אתה רוצה לבנות או לקנות משהוא מוכן.
אם אתה בונה בעצמך אז אתה יכול לבחור לוח אם שיהיה במחיר 400ש"ח עד 2000ש"חל
כרטיס לכידה.TV בין 700 ל 3000 ש"ח
מארז + קירור בין 800 ל4000 ש"ח
כרטיס מסך בין 300 ל2000 ש"ח

הכול תלוי במה שיש בקנקן ואם אתה מוכן לבנות או רוצה HTPC מוכן. :D

tzahi פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

AdiLev האפשרות של נגן רשת נראת לי יותר מסורבלת מ HTPC , מכיוון שנושא זה עדיין פחות מתקדם מ HTPC
ולא ראיתי עדיין אתרים פה בארץ שמצעים כרטיס כזה למכירה (אולי תוכל לתקן אותי אם אני טועה)

Lascala
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 38

קצת סדר בבלאגן

שליחה #8 

אז ככה, אני המציג שדיברת איתו :) ואני מקווה לעשות קצת סדר:
1) זה לא HTPC של M-Audio, M-Audio מייצרת את כרטיסי הקול שהיו במערכות ואת הרמקולים שאיתם שמעת.
2) HTPC = Home Theater Personal Computer
3) מה שיפה במחשב זה שגם אם בשנה הבאה יצא DTS WTF ES עם 82 ערוצים ו15 סאבים המחשב עדיין יוכל לפענח את זה עם הפורס המתאים(Codec).

סאונד במחשבים:
כמו שציינתי המחשב יכול להוציא כל קידוד שקיים לעוצים הקיימים בכרטיס הקול במחשב שלך, דרך מטריצת ערוצים שנשלטת ע"י המשמש.
מספר הערוצים שתוכל להוציא בפועל נקבע לכן ע"פ כרטיס הקול, 2,6,8 וכו'.

יציאה דיגיטלית במחשב(Optical,Coaxial):
שימוש ביציאה הדיגיטלית SPDIF נעשה בשיטת העבר הלאה, כלומר שמחשב מוציא את האות ללא שינוי ויש צורך במפענח.
יציאה דיגיטלית תמיד תתחבר לPreamp או Reciver או Decoder מסוג כלשהו שיהפוך את הסאונד מאות דיגיטלי לערוצי סאונד.
במידה ויש ברשותך כרטיס קול בעל יציאות לשישה ערוצים, תוכל להשתמש במחשב כPreamp, ולחבר אותו ל:
1) מגבר
2) רמקולים אקטיביים

מכיוון שביציאת הSPDIF אין שום עיבוד, ניתן להוציא ממנה מספר גדול יותר של ערוצים ממה שאמור להוציא כרטיס הקול(בצורה מקודדת כמובן).

מקווה שעזרתי, ולא בלבלתי ;)

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”