טכנולוגית UPSCALE חדשה מחברת טושיבה
-
danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
--------------------------------------------------------------------------------
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3557791,00.html
האם מישהו שמע? התנסה? כבעל מסה של חומר ברזולוציות נמוכות מ-HD מאוד מעניין אותי לשמוע.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3557791,00.html
האם מישהו שמע? התנסה? כבעל מסה של חומר ברזולוציות נמוכות מ-HD מאוד מעניין אותי לשמוע.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
נשמע כמו קשקוש והכתבה לא מביאה שום אינפורמציה שתגבה את ההצהרה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Star-Blazer
- חבר ותיק

- תגובות: 1104
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
נשמע כמו מעבד מגניב חבל על הזמן עם ביצועים מצויינם.... אבל אחרי הכל עדיין הוא לא יכול להמציא מידע שלא קיים מראש. יכול לתת תחושה לא רעה אבל לא יותר.
ובטח לא מאפשר הגודל של ה - DVD להכניס פורמטי סאונד באיכות כמו בלו ריי....
ובטח לא מאפשר הגודל של ה - DVD להכניס פורמטי סאונד באיכות כמו בלו ריי....
-
danlior
- חבר מכור קשה

בין איכות אמיתית של 1080P ובין "קשקוש" יש טווח גדול ונראה לי שטושיבה תצליח למצב את עצמה באמצע. תתפלא כמה אפשר לעבוד על העין האנושית. למשל, לו רק היית יודע מה פורמט ה-JPG עושה לתמונה לא היית מאמין שאתה רואה את התמונה שמונחת לפניך.ride כתב:לא יעזור כלום. המעבד והאלגוריתים הכי חזק בעולם, יכול אמנם לשפר משמעותית תמונה, אבל זה לעולם לא השתווה לתמונת 1080P אמיתית. בקיצור עוד קשקוש מבית טושיבה...
לא נראה לי שחמש שנים של פיתוח אצל חברה כמו טושיבה יהיו לחינם.
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6604
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 500 פעמים
- יצירת קשר:
danlior,
יש הבדל גדול מתמטית בין לקחת תמונה במצב RAW ולדחוס אותה, לבין לייצר תמונה איכותית יותר מתוכן נחות.
יש הבדל גדול מתמטית בין לקחת תמונה במצב RAW ולדחוס אותה, לבין לייצר תמונה איכותית יותר מתוכן נחות.
הרשה לי לגחך (להזכירך איפה קבור ה HD-DVD היום...)לא נראה לי שחמש שנים של פיתוח אצל חברה כמו טושיבה יהיו לחינם....
- המהנדס
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
זוכים beta ?
אני לא רואה את הפריצה של blue ray.התנהגות של קהל צרכנים שלרובוride כתב:danlior,
הרשה לי לגחך (להזכירך איפה קבור ה HD-DVD היום...)לא נראה לי שחמש שנים של פיתוח אצל חברה כמו טושיבה יהיו לחינם.......
מחיר המוצר הוא פרמטר כמעט בלעדי יכולה להיות אכזרית.ראו מה קרה
ל dvd audio ו sacd.נכשלו כשלון חרוץ.שיפור איכות ה upscaling יכול
להספיק למרבית הצרכנים.נחיה ונראה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78860
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
קשקוש, הם לא המציאו כלום - זה קיים כבר שנים.
אין בספין הזה שום חידוש, זה שלוקחים חזיר ושמים לו איפור ופנינים לא הופך אותו לטופ מודל הבא.
DVD תמיד היה יכול להיראות מוצלח מאוד עם מעבד חיצוני. בגלל זה אני עם מעבד חיצוני כבר מ-2001. יש מעבדים מוצלחים מאוד, וצ'יפים מוצלחים מאוד בעלות של כ-20 דולר שנמצאים כבר במקרנים, בנגני DVD (ע"ע OPPO), מעבדים חיצוניים ומסכי פרמיום.
אין בספין הזה שום חידוש, זה שלוקחים חזיר ושמים לו איפור ופנינים לא הופך אותו לטופ מודל הבא.
DVD תמיד היה יכול להיראות מוצלח מאוד עם מעבד חיצוני. בגלל זה אני עם מעבד חיצוני כבר מ-2001. יש מעבדים מוצלחים מאוד, וצ'יפים מוצלחים מאוד בעלות של כ-20 דולר שנמצאים כבר במקרנים, בנגני DVD (ע"ע OPPO), מעבדים חיצוניים ומסכי פרמיום.
-
danlior
- חבר מכור קשה

עופר, ספין? נחיה ונראה.
אני אומר לך שמדובר בדבר מהותי שאולי לא יתן תמונה איכותית כמו 1080P אך בהחלט יתן יותר מכל צ'יפ של $20 הכלול במסכים. דבר היפיח חיים במאות כותרי ה-DVD המעלים לי אבק על המדפים שלא לדבר על מאות קבצי XVID שאין לי גישה אל גרסה טובה יותר.
אני אומר לך שמדובר בדבר מהותי שאולי לא יתן תמונה איכותית כמו 1080P אך בהחלט יתן יותר מכל צ'יפ של $20 הכלול במסכים. דבר היפיח חיים במאות כותרי ה-DVD המעלים לי אבק על המדפים שלא לדבר על מאות קבצי XVID שאין לי גישה אל גרסה טובה יותר.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46364
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
טושיבה יצאו עם ההכרזה כבר לפני שבועיים לערך.
לא מבין מה ההתרגשות, בסך הכל Upscale...
לא מבין מה ההתרגשות, בסך הכל Upscale...
-
danlior
- חבר מכור קשה

אכן רק אפסקייל אך עדיין אפסקייל שעבדו עליו חמש שנים. אפסקייל מקצועי יכול לתת שיפור מהותי, לראיה האפסקייל הנעשה באולפן של ערוץ 5HD מול האפסקייל שהממיר עושה - שמיים וארץ.ziv_r כתב:טושיבה יצאו עם ההכרזה כבר לפני שבועיים לערך.
לא מבין מה ההתרגשות, בסך הכל Upscale......
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
גם אני לא מבין את ההתלהבות. מביאים כתב שחוזר כמו תוכי על כמה משפטים שהוא ראה במצגת לנדהמים, לא מוסיפים שום הסבר או נתוני רקע על הטכנולגיה והשיטה ובוודאי שלא מנסים להסביר במה זה שונה מהטכנולוגיות הנוכחיות לעיבוד ווידיאו (כי אז כנראה יאבדו את האפקט של "כאילו" משהו חדשני) ומוציאים מאמר בגרוש.
מחברה כמו טושיבה הייתי מצפה להוציא הודעה לעיתונות רצינית שמלווה בחשיפה לעיתונאים וכתבים, לא חירבוש מביש כזה.
מחברה כמו טושיבה הייתי מצפה להוציא הודעה לעיתונות רצינית שמלווה בחשיפה לעיתונאים וכתבים, לא חירבוש מביש כזה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
זה שאנחנו רואים שהמלך עירום זה עדיין לא אומר שמאות מיליונים אנשים אחרים רואים.
שיווק נכון וגם הלוקש הזה ימכר בקלות. אם יתמחרו את המכשירים האלה בצורה אגרסיבית ויפרסמו בצורה טובה אין שום סיבה שלא יצליחו למכור כמות מסויימת.
שיווק נכון וגם הלוקש הזה ימכר בקלות. אם יתמחרו את המכשירים האלה בצורה אגרסיבית ויפרסמו בצורה טובה אין שום סיבה שלא יצליחו למכור כמות מסויימת.
Need more cowbell
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78860
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
danlior,
5 שנים לא אומר כלום, השאלה כמה שנות אדם נכנסו לזה ואם יש כאן רעיון חדש כלשהו.
קח חברה כמו SILICON OPTIX שרכשה במאות מיליוני דולרים חברה (TERANEX) שעשתה בדיוק כאלה דברים עבור הצבא האמריקאי (עבור תצלומים מלויינים) ויצא להם אלגוריתם כמו HQV. יש כאן מאות מיליוני דולרים שמושקעים באלגוריתם ספציפי שרץ על מעבד רב עוצמה (אחד המעבדים המקביליים החזקים ביותר בעולם) שכמה מצחיק שכבר כמה חברות עברו גם אותם...
חוץ מרכישת TERANEX, בתחום הזה רכשה חברת SILICON IMAGING את DVDO, שהתפצלה וכיום (לאחר פיתוח של כמה וכמה שנים) יש להם מנגנון שמזכיר מאוד את התיאורים של טושיבה (רק שלהם יש מוצר עובד ביד). יש את FAROUDJA, החברה שהתחילה את המהפכה ונרכשה על ידי SAGE ואח"כ על ידי GENESIS הגדולים וכיום חלקה בבעלות GENESIS וחלק המעבדים נמצא בבעלות מרידיאן הבריטית.
לא לשכוח חברות כמו SNELL & WILCOX ואת KEY DIGITAL וכמובן את קרמר הירושלמית שעושים את הדברים הללו בדיוק עבור השוק המקצועי ועבור BROADCASTERS. רק לפני שנתיים אני זוכר שחברה שעוסקת ב-SCALING נרכשה מיקנעם על ידי אינטל (לא זוכר את השם).
בנוסף, יש את LUMAGEN (בינתיים חברה פרטית) שיש לה מעבדים שקורעים כל דבר זז. יש לך את MIRANDA ואת ALGOLITH שנכנסו לתחום שיפור התמונה המכווצת מלויין ועושים שם פלאים (כיום יותר לתעשיה מאשר לצרכנים פרטיים). יש לך את PIXEL MAGIC, חברה מהונג קונג שגם היא מתמחה במעבדים כבר כמה שנים טובות. יש לך כמובן את GENNUM שהיום נחשבת למובילה בתחום ורק לאחרונה נרכשה כל החטיבה של עיבוד התמונה שלהם על ידי SIGMA DESIGNS.
קח בחשבון שכבר 20 שנה עובדים על טכנולוגיות כאלה. כל 3-4 שנים מישהו מגיע עם הברקה אמיתית.
יש בהחלט כמה דברים שהם עדיין הבון טון של התחום כמו MOTION COMPENSATING DEINTERLACING שזה אלגוריתם כבד ויקר מאוד למימוש (אך ידוע לכל העולם). הוא יכול להוסיף בסביבות 10-20% יותר מידע מכל שיטת עיבוד אחרת. TERANEX ו-GENUM משתמשים באלגוריתמים שכבר מתקרבים אליו, אבל זה עדיין לא שם.
בנוסף, למעבדים החזקים ביותר עדיין אין INTERMEDIATE FRAME GENERATION, שכיום נמצא בצ'יפים חיצוניים ונפרדים. גם כאן אין חדש, ואפשר לרכוש את זה בנפרד, זה רק עניין של זמן עד שזה כבר יהיה מובנה לתוך המעבדים.
זה שאתה לא מכיר את הטכנולוגיה או שטושיבה פתאום טוענים שהם המציאו את הגלגל, זה לא אומר שלא היו גלגלים לפני כן...
הם צודקים שזה מהותי ומשנה את איכות הצפיה של תוכן SDTV, אבל זה לא מהותי עד כדי הפיכת DVD ל-HD.
אגב, כל הדברים שכתבתי כמעט ולא רלוונטיים ל-DVD, כמה אירוני. מדוע? כי DVD הוא אחד מהמדיות הקלות ביותר להגיע לרמת איכות גבוהה. חוץ מהופעות חיות של מדונה וכיוצ"ב, הרוב הוא FILM MODE, וככזה קל מאוד לעבד אותו ביחס לדברים כמו ערוץ 2 למשל...
5 שנים לא אומר כלום, השאלה כמה שנות אדם נכנסו לזה ואם יש כאן רעיון חדש כלשהו.
קח חברה כמו SILICON OPTIX שרכשה במאות מיליוני דולרים חברה (TERANEX) שעשתה בדיוק כאלה דברים עבור הצבא האמריקאי (עבור תצלומים מלויינים) ויצא להם אלגוריתם כמו HQV. יש כאן מאות מיליוני דולרים שמושקעים באלגוריתם ספציפי שרץ על מעבד רב עוצמה (אחד המעבדים המקביליים החזקים ביותר בעולם) שכמה מצחיק שכבר כמה חברות עברו גם אותם...
חוץ מרכישת TERANEX, בתחום הזה רכשה חברת SILICON IMAGING את DVDO, שהתפצלה וכיום (לאחר פיתוח של כמה וכמה שנים) יש להם מנגנון שמזכיר מאוד את התיאורים של טושיבה (רק שלהם יש מוצר עובד ביד). יש את FAROUDJA, החברה שהתחילה את המהפכה ונרכשה על ידי SAGE ואח"כ על ידי GENESIS הגדולים וכיום חלקה בבעלות GENESIS וחלק המעבדים נמצא בבעלות מרידיאן הבריטית.
לא לשכוח חברות כמו SNELL & WILCOX ואת KEY DIGITAL וכמובן את קרמר הירושלמית שעושים את הדברים הללו בדיוק עבור השוק המקצועי ועבור BROADCASTERS. רק לפני שנתיים אני זוכר שחברה שעוסקת ב-SCALING נרכשה מיקנעם על ידי אינטל (לא זוכר את השם).
בנוסף, יש את LUMAGEN (בינתיים חברה פרטית) שיש לה מעבדים שקורעים כל דבר זז. יש לך את MIRANDA ואת ALGOLITH שנכנסו לתחום שיפור התמונה המכווצת מלויין ועושים שם פלאים (כיום יותר לתעשיה מאשר לצרכנים פרטיים). יש לך את PIXEL MAGIC, חברה מהונג קונג שגם היא מתמחה במעבדים כבר כמה שנים טובות. יש לך כמובן את GENNUM שהיום נחשבת למובילה בתחום ורק לאחרונה נרכשה כל החטיבה של עיבוד התמונה שלהם על ידי SIGMA DESIGNS.
קח בחשבון שכבר 20 שנה עובדים על טכנולוגיות כאלה. כל 3-4 שנים מישהו מגיע עם הברקה אמיתית.
יש בהחלט כמה דברים שהם עדיין הבון טון של התחום כמו MOTION COMPENSATING DEINTERLACING שזה אלגוריתם כבד ויקר מאוד למימוש (אך ידוע לכל העולם). הוא יכול להוסיף בסביבות 10-20% יותר מידע מכל שיטת עיבוד אחרת. TERANEX ו-GENUM משתמשים באלגוריתמים שכבר מתקרבים אליו, אבל זה עדיין לא שם.
בנוסף, למעבדים החזקים ביותר עדיין אין INTERMEDIATE FRAME GENERATION, שכיום נמצא בצ'יפים חיצוניים ונפרדים. גם כאן אין חדש, ואפשר לרכוש את זה בנפרד, זה רק עניין של זמן עד שזה כבר יהיה מובנה לתוך המעבדים.
זה שאתה לא מכיר את הטכנולוגיה או שטושיבה פתאום טוענים שהם המציאו את הגלגל, זה לא אומר שלא היו גלגלים לפני כן...
הם צודקים שזה מהותי ומשנה את איכות הצפיה של תוכן SDTV, אבל זה לא מהותי עד כדי הפיכת DVD ל-HD.
אגב, כל הדברים שכתבתי כמעט ולא רלוונטיים ל-DVD, כמה אירוני. מדוע? כי DVD הוא אחד מהמדיות הקלות ביותר להגיע לרמת איכות גבוהה. חוץ מהופעות חיות של מדונה וכיוצ"ב, הרוב הוא FILM MODE, וככזה קל מאוד לעבד אותו ביחס לדברים כמו ערוץ 2 למשל...