נגן דיסקים, כמה משמעותי כחלק במערכת?
היום אני שומע מוזיקה עם רמקולים polk audio RTi8 ,רסיבר די ישן של pioneer VSX-D608 ,חיווט טוב, ואת הדיסקים אני מנגן ממכשיר DVD די גרוע של pioneer. השאלה היא כמה משמעותי, עבור לא אודיופיל כמוני, מקור הניגון של הדיסקים, ואם אחליף לנגן דיסקים ברמה בינונית (תקציב של כ 1500 ש"ח) אני ארגיש הבדל?
המלצות לנגן CD יתקבלו בברכה.
תודה...
המלצות לנגן CD יתקבלו בברכה.
תודה...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
שלום וברוך הבא
השאלה שלך טובה, אך לצערי התשובה אינה חד משמעית.
קודם כל יש עיניין של פילוסופיה או תפיסה.
1. יש אומרים שהמקור הוא הרכיב הכי חשוב במערכת, קרי, מה שלא מוציא המקור, לא יעזור גם אם אח"כ יהיה המגבר הטוב בעולם והרמקולים הטובים בעולם.
2. המערכת תישמע כמו החוליה החלשה שלה ולכן חשיבות המקור (נגן ה-CD) הוא כזה שהוא פשוט לא יהיה צואר הבקבוק.
שנית, אתה צריך לשאול את עצמך בכל נקודת זמן שיש לך תקציב לשידרוג - מה ייתן לי את הקפיצה הגדולה או המשמעותית ביותר בתקציב הנתון?
אם זה מקור - אז מקור, אבל אם זה מגבר או רמקולים, אז גם לזה צריך להיות מוכן, למרות שזה כמובן לא "סקסי" לנגן במערכת יקרה מתוך DVD פשוט.....
במקרה שלך, אם ה-DVD מחובר דיגיטלית לרסיבר, אז בכלל ה-DVD הוא רק טרנספורט, כלומר, מי שעושה את הפיענוח בפועל זה ה-DAC של הרסיבר, מה שאומר, שאתה צריך להשוות את ה-DAC של נגן ה-CD בחיבור אנלוגי מול ה-DVD + הרסיבר.
בתקציב הזה, אני כלל לא בטוח שתהיה איזו קפיצת מדרגה.
שווה לנסות איזה SB3.
השאלה שלך טובה, אך לצערי התשובה אינה חד משמעית.
קודם כל יש עיניין של פילוסופיה או תפיסה.
1. יש אומרים שהמקור הוא הרכיב הכי חשוב במערכת, קרי, מה שלא מוציא המקור, לא יעזור גם אם אח"כ יהיה המגבר הטוב בעולם והרמקולים הטובים בעולם.
2. המערכת תישמע כמו החוליה החלשה שלה ולכן חשיבות המקור (נגן ה-CD) הוא כזה שהוא פשוט לא יהיה צואר הבקבוק.
שנית, אתה צריך לשאול את עצמך בכל נקודת זמן שיש לך תקציב לשידרוג - מה ייתן לי את הקפיצה הגדולה או המשמעותית ביותר בתקציב הנתון?
אם זה מקור - אז מקור, אבל אם זה מגבר או רמקולים, אז גם לזה צריך להיות מוכן, למרות שזה כמובן לא "סקסי" לנגן במערכת יקרה מתוך DVD פשוט.....
במקרה שלך, אם ה-DVD מחובר דיגיטלית לרסיבר, אז בכלל ה-DVD הוא רק טרנספורט, כלומר, מי שעושה את הפיענוח בפועל זה ה-DAC של הרסיבר, מה שאומר, שאתה צריך להשוות את ה-DAC של נגן ה-CD בחיבור אנלוגי מול ה-DVD + הרסיבר.
בתקציב הזה, אני כלל לא בטוח שתהיה איזו קפיצת מדרגה.
שווה לנסות איזה SB3.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

- תגובות: 1283
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 27 פעמים
חירש מרגיש את הבסים אים הם חזקים . ויש חרשים למחצה . תיקון קטן
רק הטכנאי קרמר
efratbar כתב:היום אני שומע מוזיקה עם רמקולים polk audio RTi8 ,רסיבר די ישן של pioneer VSX-D608 ,חיווט טוב, ואת הדיסקים אני מנגן ממכשיר DVD די גרוע של pioneer. השאלה היא כמה משמעותי, עבור לא אודיופיל כמוני, מקור הניגון של הדיסקים, ואם אחליף לנגן דיסקים ברמה בינונית (תקציב של כ 1500 ש"ח) אני ארגיש הבדל?
המלצות לנגן CD יתקבלו בבברכהטעות
...