היי כולם,
אתמול קניתי כבל VGA של HAMA וחיברתי אותו לטלוויזיית פנסוניק th-42ps10mk שלי, לכניסת ה-PC כמובן. הגדרתי במחשב הנייד עצמו (דגם dv6515 של HP עם מ.ה. XP) תצוגת DUALVIEW ווידאתי שהרזולוציה שיוצאת למסך הנוסף היא 852X480 - הרזולוציה הטבעית של הטלוויזיה.
את שולחן העבודה עצמו רואים מצוין ע"ג הטלוויזיה, הבעיה מתחילה בהצגת וידאו.
הפעלתי פרק של סדרה אמריקאית שהוקלט ב-720P במדיה פלייר. הוידאו נראה טוב מבחינת האיכות אך ישנה תופעה מוזרה : קיים פס ריצוד דק באמצע מסך הטלוויזיה שמופיע ונעלם בתדירות משתנה, ללא קשר למהירות הסצנה, צבעי הרקע או סוג התוכן.
זה מין פס ממש ממש דק, אולי בעובי של חצי סנטימטר, בדיוק באמצע המסך. לעיתים מתווסף אליו עוד פס ריצוד זהה, כ-8 ס"מ מתחתיו, אך לעיתים רחוקות יותר.
הפס מרצד לעיתים למשך מספר שניות רצופות ואז יכול להיעלם למספר שניות ולהופיע שוב, כאמור אין דפוס. ניסיתי מספר פרקים של סדרות נוספות, גם בפורמט mkv וגם תוכן רגיל (לא HD) בפורמט avi אך התופעה חוזרת בכולם. חשוב לציין כי על מסך המחשב הנייד עצמו, שהוא כמובן מסך FULL-HD, רואים את התוכן מצוין ללא ריצוד וללא שום דבר.
ניסיתי לשחק עם קצבי הרענון אך שום דבר לא השתנה.
לפני חודשיים ניסיתי לחבר את המחשב הנייד לטלוויזיית טושיבה 32A3500 דרך יציאת ה-HDMI שלו, וגם שם ראיתי את התופעה הזו של פס ריצוד.
מכיוון שנתקלתי באותה תופעה בשני סוגי החיבורים ובשתי טלוויזיות שונות,
אני חושד בכרטיס המסך של המחשב הנייד (NVIDIA 8400GS) , למרות שבנייד עצמו רואים מעולה.
אולי שווה באמת לנסות את זה עם מחשב אחר לאלימינציה, אבל אם יש למישהו רעיון כאן אני אשמח לשמוע.
תודה מראש,
בני
פס ריצוד באמצע המסך בחיבור מחשב נייד לפנסוניק th-42ps10mk
-
wrs2zfjmykbh563
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 5
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0