מחפש לרכוש מכשיר GPS
מורגש חוסר בפורום כללי שיעסוק בגאדג'טים בכלל ולא רק נגנים או טלפונים סלולריים..
בכל מקרה, אני לא בטוח שאני במקום הנכון, אך אני שוקל לרכוש מכשיר GPS נייד.
נתקלתי בשני דגמים לא זולים אבל משובחים ואמינים, לפי מה שכתוב בביקורות:
MIO C720
ו-EXPLORER R7
אני יודע ש-MIO "כבשה" את שוק מכשירי הניווט בארץ, והשאלה היא האם זה מוצדק.
לא אכפת לי להשקיע מעל הממוצע (ממוצע נע בטווחים של 1-2K שח), אך לקבל מכשיר אמין ומדוייק שלא ייקח אותי בטעות לג'נין אם לא התכוונתי מראש להגיע לשם...
חשוב לי גם מסך מגע גדול ונוח ותוכנה ידידותית ופשוטה.
באספלורר מסך גדול: 7" וב-MIO מסך 4.3" (גם מספק).
באספלורר ניתן יהיה בקרוב לשדרג לתוכנת הניווט התלת מימדית החדשה..
ניגון קבצי DIVX ן-MP3 ממש לא קריטי ולא בעל חשיבות עבורי.
עלות שניהם דומה מאוד (מעל 3K - לא זול!)
דבר נוסף ששמתי לב, שבשני המקרים ניתנת אחריות של 12 חודש (לטעמי מדובר בתקופה קצרה במכשירים ברמות הללו).
מה דעתכם?
בכל מקרה, אני לא בטוח שאני במקום הנכון, אך אני שוקל לרכוש מכשיר GPS נייד.
נתקלתי בשני דגמים לא זולים אבל משובחים ואמינים, לפי מה שכתוב בביקורות:
MIO C720
ו-EXPLORER R7
אני יודע ש-MIO "כבשה" את שוק מכשירי הניווט בארץ, והשאלה היא האם זה מוצדק.
לא אכפת לי להשקיע מעל הממוצע (ממוצע נע בטווחים של 1-2K שח), אך לקבל מכשיר אמין ומדוייק שלא ייקח אותי בטעות לג'נין אם לא התכוונתי מראש להגיע לשם...
חשוב לי גם מסך מגע גדול ונוח ותוכנה ידידותית ופשוטה.
באספלורר מסך גדול: 7" וב-MIO מסך 4.3" (גם מספק).
באספלורר ניתן יהיה בקרוב לשדרג לתוכנת הניווט התלת מימדית החדשה..
ניגון קבצי DIVX ן-MP3 ממש לא קריטי ולא בעל חשיבות עבורי.
עלות שניהם דומה מאוד (מעל 3K - לא זול!)
דבר נוסף ששמתי לב, שבשני המקרים ניתנת אחריות של 12 חודש (לטעמי מדובר בתקופה קצרה במכשירים ברמות הללו).
מה דעתכם?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- zviwr
- עורך משנה HTmobile

- תגובות: 1646
- שם מלא: צבי וורובל
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 194 פעמים
הי רועי,
לידיעתך ניווטת למקום הנכון.
דבר ראשון תוכנת הניווט שרצה בשני המכשירים היא תוכנת IGO.
לדעתי עדיף מכשיר עם מסך גדול אך מצד שני מכוון שלא משאירים את מכשיר הניווט ברכב, מכשיר גדול וכבד לא נוח יהיה להסתובב איתו.
כפי שציינת, אתה צריך לבחור במכשיר אשר קודם כל עונה לצרכיך ואכן ההבדל העיקרי במכשירים הוא בגודל המסך, אבל אם אין בכוונתך לנצל את ה- EXPLORER R7 לצפייה בסרטי DVD, מצלמת רוורס לרכב ו/או שימוש אחר, שלא לצרכי ניווט, הרי שדי במכשיר ה-MIO.
לדעתי דגמי מכשירי ה MIOX20 יתאימו יותר לצרכיך, כאשר ההבדלים בין דגם 320 ל 520 ו-720, הוא דיבורית BT, כמו כן רק ל-720 יש תוספת זכרון ומצלמה .
הבדלים העיקריים בין המכשירים:
..............MIOX20.........................................EXPLORER
משקל.....460 גרם.................................................190 גרם
גודל........170x100x25ממ....................................14X126X81 ממ
מסך........"4.3 65000 צבעים................................"7 WVGA
כניסת USB Host לחיבור Disc on Key..............אין
משדר FM להשמעת מוסיקה ברמקולים של הרכב...אין
לדעתי עדיף מכשיר עם מסך גדול אך מצד שני מכוון שלא משאירים את מכשיר הניווט ברכב, מכשיר גדול וכבד לא נוח יהיה להסתובב איתו.
כפי שציינת, אתה צריך לבחור במכשיר אשר קודם כל עונה לצרכיך ואכן ההבדל העיקרי במכשירים הוא בגודל המסך, אבל אם אין בכוונתך לנצל את ה- EXPLORER R7 לצפייה בסרטי DVD, מצלמת רוורס לרכב ו/או שימוש אחר, שלא לצרכי ניווט, הרי שדי במכשיר ה-MIO.
לדעתי דגמי מכשירי ה MIOX20 יתאימו יותר לצרכיך, כאשר ההבדלים בין דגם 320 ל 520 ו-720, הוא דיבורית BT, כמו כן רק ל-720 יש תוספת זכרון ומצלמה .
משדר FM להשמעת מוסיקה ברמקולים של הרכב...אין
אני יודע אילו מעבדים יש להם (זה כתוב במפרטים באתרי האינטרנט השונים), השאלה מה יותר חזק מבחינת עוצמת עיבוד כי לשניהם מחיר דומה, וזהו יתרון גדול. ראיתי מכשירים שלוקח להם זמן עיבוד רב לחישוב מסלולים נוספים וזה לא מה שאני רוצה.
The Black Wax
- zviwr
- עורך משנה HTmobile

- תגובות: 1646
- שם מלא: צבי וורובל
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 194 פעמים
בין המכשירים הנ"ל לא תרגיש בהבדל.
לי יש מכשיר ניווט מאד ישן עם מעבד נחות ומעולם לא הפריע לי זמן חישוב המסלול מכוון שלפני שאתה מתחיל לנסוע המכשיר מסיים את החישוב.
חוץ מזה, החיפזון מן השטן.
סע בזהירות.
לי יש מכשיר ניווט מאד ישן עם מעבד נחות ומעולם לא הפריע לי זמן חישוב המסלול מכוון שלפני שאתה מתחיל לנסוע המכשיר מסיים את החישוב.
חוץ מזה, החיפזון מן השטן.
סע בזהירות.
צבי וורובל
- ShraGadi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3238
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 0
הכוונה כמובן להיפך.... למיאו מסך 4.3 ולאקספלורר - 7.zviwr כתב:הי רועי,
משדר FM להשמעת מוסיקה ברמקולים של הרכב...אין...
כן ברור, לאקספלורר מסך 7", שזהו יתרון במובן מסויים אבל זהו ,לדעתי, החסרון הגדול שלו: קשה לנייד אותו,והוא לא מיועד לכך, הוא "אוהב" להיות קבוע ברכב (מה שהופך אותו לגניב ביותר), משקלו כמעט 0.5 ק"ג.
הגעתי למסקנה כי מדובר באמת במכשיר מעולה, אפילו מדהים! יש לו יתרונות ופיצ'רים שאין לשום מכשיר אחר שראיתי, וראיתי אותו עובד, גם במצב יום וגם במצב לילה, הגרפיקה שלו פשוט מהממת! אבל הוא לא פראקטי ביומיום.
הגעתי למסקנה כי מדובר באמת במכשיר מעולה, אפילו מדהים! יש לו יתרונות ופיצ'רים שאין לשום מכשיר אחר שראיתי, וראיתי אותו עובד, גם במצב יום וגם במצב לילה, הגרפיקה שלו פשוט מהממת! אבל הוא לא פראקטי ביומיום.
The Black Wax
אני מנסה להבין כאן משהו ,
במידה ואני רוכש מכשיר GPS הוא כולל בתוכו כבר תוכנה שמותאמת מבחינת מפות למקום בו קניתי ?
ועוד משהו אם אני רוכש GPS בארה"ב הממשק של התוכנה באנגלית, האם אפשר לשנות את זה לעברית?
מה עדיף לרכוש בארץ או בארה"ב?
והאם אפשר לעדכן תוכנה ומפות שיתאימו למקום בו אני נמצא?
במידה ואני רוכש מכשיר GPS הוא כולל בתוכו כבר תוכנה שמותאמת מבחינת מפות למקום בו קניתי ?
ועוד משהו אם אני רוכש GPS בארה"ב הממשק של התוכנה באנגלית, האם אפשר לשנות את זה לעברית?
והאם אפשר לעדכן תוכנה ומפות שיתאימו למקום בו אני נמצא?
- moranhoresh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 453
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
IGO 8 *** של תוכנה
מנסיון של רבים מדובר באחת התוכנות הגרועות לניווט, בכלל IGO היא לא תוכנה כ"כ טובה, ואם משתמשים בארץ אז עדיף גרסא 6.
התוכנה הזאת לא מתקרבת לאחרות כמו TOMTOM או DESTINATOR מבחינת דיוק והגעה נורמלית ליעד.
אם אתה רוצה תוכנה שתתחיל לסבסב אותך ובסוף תביא אותך לקיר בחר ב-IGO.
יש לתוכנה 2 יתרונות: 1. חדשנות (מבנים תלת מימדיים), 2. משקל קל (דורשת מעט זכרון).
אבל החסרונות פשוט עצומים: 1. ממשק נווט מפגר, שלא מוצא את הדרך המהירה והנוחה, ולפעמים מסבסב אותך במקום
2. מפות לא מעודכנות, בעיקר בארץ
3. חוסר יכולת להתקשר לשרותי דווחי תנועה ולנווט אותך בהתאם (תקף במערב אירופה וארה"ב) בלבד.
התוכנה הזאת לא מתקרבת לאחרות כמו TOMTOM או DESTINATOR מבחינת דיוק והגעה נורמלית ליעד.
אם אתה רוצה תוכנה שתתחיל לסבסב אותך ובסוף תביא אותך לקיר בחר ב-IGO.
יש לתוכנה 2 יתרונות: 1. חדשנות (מבנים תלת מימדיים), 2. משקל קל (דורשת מעט זכרון).
אבל החסרונות פשוט עצומים: 1. ממשק נווט מפגר, שלא מוצא את הדרך המהירה והנוחה, ולפעמים מסבסב אותך במקום
2. מפות לא מעודכנות, בעיקר בארץ
3. חוסר יכולת להתקשר לשרותי דווחי תנועה ולנווט אותך בהתאם (תקף במערב אירופה וארה"ב) בלבד.
לשאלתך הראשונה , לא בהכרח , אלא אם קנית מכשיר ניווט ייעודי , ואז המפות שמגיעות עם התוכנה הן מפות שמותאמות למדינה בה רכשת .pompadur כתב:אני מנסה להבין כאן משהו ,
והאם אפשר לעדכן תוכנה ומפות שיתאימו למקום בו אני נמצא?...
אבל תיקח בחשבון שמכשיר ניווט ייעודי מוגבל מאד , להבדיל ממכשיר נייד כדוגמת POCKET PC שלרוב מגיע ללא תוכנת ניווט מותקנת אבל מאפשר לך לבחור תוכנה כרצונך להתקנה .
בארה"ב המכשירים ( PPC ) יגיעו בשפת ממשק אנגלית אבל תוכל להתקין כאן בתשלום שפה עברית .
לדעתי , אם החלטת איזה מכשיר ברצונך לרכוש , תוכל למצוא אותו בארה"ב במחיר זול משמעותית מהארץ , אבל הבעיה שישנם מכשירים שלא נמכרים בארה"ב משום מה .
ולבסוף , אני במקומך הייתי רוכש מכשיר פוקט פי סי משולב טלפון ( ומודא שהוא פתוח לרשתות בארץ ) הכולל בתוכו אנטנת GPS מובנית , תקשורת WIFI , BT מעבד מהיר וחריץ הרחבה לכרטיס זכרון , וזהו בערך .
- ShraGadi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3238
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 0
אני רכשתי לפני מס' ימים את ה GPS של HOLUX GPSmile55, צריל לקבלו בימים הקרובים ואז אעלה מסקנות....
עלה לי 900 ש"ח כולל משלוח. כולל תוכנת ניווט (IGO) וכולל תוכנת ניווט בשטח....
למישהו כבר יש את המכשיר ? למה לצפות ? ל-
או ל -
......
עלה לי 900 ש"ח כולל משלוח. כולל תוכנת ניווט (IGO) וכולל תוכנת ניווט בשטח....
למישהו כבר יש את המכשיר ? למה לצפות ? ל-