הבדלים בין חומרי הספיגה השונים ומה הכי טוב לרמקולים?
כידוע בניתי רמקולים, בתור הדיפון הפני השתמשתי בחומר SONEX שחברת אורנים סילנסור מייצרת, אחד מהאנשים העוסקים בתחום חושב שחומר זה אינו מתאים לרמקוליםושהוא מוריד מהפירוט של הבאס ו"חונק" את הצליל.
האם ספוג פוליאסטר רגיל עדיף על הSONEX?, הSONEX צפוף יותר ובעל כושר ספיגה גדול יותר והפוליאסטר הוא אורירי יותר. מה אתם אומרים?
http://www.oranim.com/new/catalog.php
האם ספוג פוליאסטר רגיל עדיף על הSONEX?, הSONEX צפוף יותר ובעל כושר ספיגה גדול יותר והפוליאסטר הוא אורירי יותר. מה אתם אומרים?
http://www.oranim.com/new/catalog.php
נהוג להשתמש בצמר מינרלי כלשהו (צמר זכוכית או צמר זכוכית סינטטי) בתוך רמקולים. ספוג אינו מומלץ עקב נטיתו להתפוררות. צמר זכוכית אינו משנה צורה או מצב לאורך שנים וצמר זכוכית סינטטי הוא נקי ביותר וללא פיזור סיבים.
ברמקולים שתיכננו עבור אחד היצרנים הגדולים לפני כ 7 שנים בחרנו להתשתמש בצמר זכוכית צהוב לא מוקשה וללא כיסוי שמקל 40 קג/מ3.
אני ממליץ בחום להחליף מיידית את הספוג בחומר מתאים יותר. אם הרמקולים בנויים עם תיכנון מקדים או מתוך תכניות יש לחשב ולהתאים את דחיסות הפיברגלס לנדרש.
ברמקולים שתיכננו עבור אחד היצרנים הגדולים לפני כ 7 שנים בחרנו להתשתמש בצמר זכוכית צהוב לא מוקשה וללא כיסוי שמקל 40 קג/מ3.
אני ממליץ בחום להחליף מיידית את הספוג בחומר מתאים יותר. אם הרמקולים בנויים עם תיכנון מקדים או מתוך תכניות יש לחשב ולהתאים את דחיסות הפיברגלס לנדרש.
- שמעון-מור-יוסף
- עוסק בתחום

- תגובות: 1321
- שם מלא: שמעון מור יוסף
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 28 פעמים
- יצירת קשר:
שלום אבי
זה לא שאני חושב
כפי שהסברתי לך אני בטוח ויודע מתוך נסיון מאוד ארוך של כשנתיים של משחקים יומיומיים
שהחומר אינו מועיל אלא מזיק בתוך רמקולים
בחללים קטנים, הוא פשוט מחסל: מוסיקאליות, פרוט, נפח, גודל, עומק, עוצמה, דינאמיקה.
צמר אקוסטי/ ספוג אוורירי {הראשון עדיף}
רק לא הסונקסים מכל סוג שיש {גם לא כחלק מועט מהאקוסטיקה בתוך הרמקולים}
נסה ודווח לנו
בהצלחה
נ.ב
אורנים אינם יצרנים של החומר
החומר מיוצר בגרמניה ומיובא בידיי אורנים
יש גם יבואנים מקבילים ויש גם 2 וורסיות לחומר ויש גם חיקוי/ זיוף שלו
כפי שהסברתי לך אני בטוח ויודע מתוך נסיון מאוד ארוך של כשנתיים של משחקים יומיומיים
שהחומר אינו מועיל אלא מזיק בתוך רמקולים
בחללים קטנים, הוא פשוט מחסל: מוסיקאליות, פרוט, נפח, גודל, עומק, עוצמה, דינאמיקה.
צמר אקוסטי/ ספוג אוורירי {הראשון עדיף}
רק לא הסונקסים מכל סוג שיש {גם לא כחלק מועט מהאקוסטיקה בתוך הרמקולים}
נסה ודווח לנו
בהצלחה
נ.ב
אורנים אינם יצרנים של החומר
החומר מיוצר בגרמניה ומיובא בידיי אורנים
יש גם יבואנים מקבילים ויש גם 2 וורסיות לחומר ויש גם חיקוי/ זיוף שלו
נערך לאחרונה על ידי שמעון-מור-יוסף ב 27/06/2008 9:36, נערך פעם 1 בסך הכל.
- שמעון-מור-יוסף
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
Re: ספוג?
ישנם רמקולים יקרים מאוד בעולם שעלויות החומרים לא מהווים משקל ועדיין לא משתמשים בחומר הזה {והתעשיה כן מודעת אליו}dts2 כתב:לדעתי הסונקס מעולה לא משתמשים בו לא בגלל שהוא יקר...
החומר הזה פשוט לא טוב לתיבות רמקולים
בדקתי את החומר על מס' רמקולים {כל פעם למטרה אחרת}
ניסיתי גם לשים רצועות וגם דיפון מלא וגם חדרים אך בכל פעם התוצאה הייתה יותר גרועה מהמקור
אומנם ההדהוד הפנימי והחיצוני ירד משמעותית אך כל המוסיקאליות, פרוט, נפח, גודל, עומק, עוצמה, דינאמיקה ירדו בלמעלה מ 50%
ניסיתי אותו על רמקולים קטנים מיני מוניטור שידועים בקופסתיות שלהם וגם שם התופעה חזרה
ניסיתי על מדפי גדול אלמנט 6.5" וגם שם התופעה חזרה
ניסיתי ברמקולים רצפתיים שידועים מאוד בבאס האגרסיבי שלהם {4 יחידות 5" בכל רמקול} וגם שם הבאס ירד פלאים אך איבד פרוט, עומק ונפח.
ניסיתי על רמקולים ריצפתיים קטנים וגם שם הבאס פשוט נחנק.
ניסיתי על רצפתיים גדולים מאוד {2 יחידות 8" בכל רמקול} וגם שם הבאס פשוט נחנק.
החומר הזה קשה מאוד להבנה גם בתור אקוסטיקה
אני חיי עם 20 לוחות בחדר ייעודי ובמשך השנתיים האחרונות שיניתי וניסיתי הרבה מאוד אופציות ומיקומים וגם בסלון שלי {3 גובה / 5 רוחב / 7 אורך} שגם שם הוא היה לא צפוי ונדרשו הרבה משחקי מיקום בכד להגיע לתוצאות טובות
נערך לאחרונה על ידי שמעון-מור-יוסף ב 27/06/2008 16:54, נערך פעם 1 בסך הכל.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
Guru
1. לשנות נתונים של רמקול מסחרי, מתוך מחשבה שתוכל לשפר משהו הוא מאוד אמביציוני.
הוספה של חומרים סופגים לא יישפרו אותו וההוכחה היא בדיוק מה שקיבלת - מצב פחות טוב.
2. ערוך את ההודעה שלך מכיון שאתה מדבר על מוצר של חברה מסחרית, מביע דיעה עליו (נחרצת!) והיא גם שגויה בהבנה. בתור עוסק בתחום, אתה לא יכול להביע דיעה על מוצרים. אתה יודע את זה.
תודה מראש.
הוספה של חומרים סופגים לא יישפרו אותו וההוכחה היא בדיוק מה שקיבלת - מצב פחות טוב.
2. ערוך את ההודעה שלך מכיון שאתה מדבר על מוצר של חברה מסחרית, מביע דיעה עליו (נחרצת!) והיא גם שגויה בהבנה. בתור עוסק בתחום, אתה לא יכול להביע דיעה על מוצרים. אתה יודע את זה.
תודה מראש.
- שמעון-מור-יוסף
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
שלום מרטין
שלום מרטיןMartinHSabag כתב:Guru
תודה מראש....
1 מצטער, ערכתי.
2 עם החומר הזה לא הצלחתי להגיע לתוצאות טובות אבל עם חומרים אחרים הצלחתי מאוד והגעתי לשינויים דרסטיים וטובים מאוד.
לפעמים יוצא שמתכנן בונה רמקול וכשהוא מגיע לקו היצור לא הכל מיושם {ביחוד באקוסטיקה}
ועוד שבמשך השנים {הזזות הובלות ווליום גבוה} החומרים האקוסטים שאינם מקובעים ברוב הרמקולים בעולם משנים את מיקומם הראשוני
העניין הוא באמת כאב ראש גדול {אני זוכר תקופות שהייתי באמוק להשיג שינויים ולא ישנתי לילות}
לא הייתי מציע לכל אחד אפילו להתחיל בעניין