מארז חיצוני לכוננים קשיחים - מחפש המלצות.

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
compman112 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2593
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

נגמרו המקומות לעוד כוננים קשיחים במחשב שלי :(

אני מחפש מארז חיצוני שישמש כשרת\מארז למספר כוננים קשיחים שיחובר למחשב.
החיבור צריך להיות מהיר, תכני HD יהיו על הכוננים קשיחים לכן החיבור למחשב צריך להיות מהיר.

אני מחפש פתרון לא יקר מידי, עם אפשרות לגוף קירור מובנה.
פתרונות יצירתיים יתקבלו בברכה.

תודה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

לא ציינת תקציב, אבל נראה שמה שהכי מתאים לך זה NAS, או פשוט מחשב כלשהו, יכול להיות גם ישן וחלש, שיחובר לרשת הביתית שלך בחיבור Ethernet חוטי ולא אלחוטי, עם העדפה לרשת 1 ג'יגה-ביט להעברות קבצים מהירות במיוחד. לנגינה ישירה של תכני HD ממחשב אחר, גם רשת של 100 מגה ביט תספיק.
הנה דוגמא ל-Switch במהירות 1 ג'יגה-ביט:
http://zap.co.il/model.asp?model_id=486485
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

compman112 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

שמעתי רבות על NAS, אפשר סיכום בעברית בקצרה על מה מדובר?

תקציב - אין לי מושג כמה ולמה, כשאני אדע מה האפשרויות שעומדות לפניי אדע להעריך תקציב.

המלצותיך הם :
מחשב יעודי נוסף לחיבורי HD שזה אומר - לוח אם + כרטיס מסך + מעבד + זכרונות + ספק + קירור למארז + HDים = יוצא כבר יותר מידי יקר + קניית נתב\רשת לצורך העיניין.
או NAS.

אני זוכר שבאיזה חנות לקולנוע ביתי המוכר השתמש במארז חיצוניים בגודל 4 כוננים קשיחים לעיניין. זה לא בא בחשבון? נראה לי הארגון הזה הרבה יותר זול.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

NAS הוא קיצור ל Network Attached Storage וזהו התקן שבו יש מקום לכמה דיסקים, עם אפשרויות כאלו או אחרות ל RAID, להבדיל ממארזי דיסקים חיצוניים ה NAS לא זקוק למחשב כדי לאפשר שיתוף קבצים. ל NAS יש מערכת הפעלה פשוטה וייעודית והוא מסוגל להתחבר עצמאית לרשת. בד"כ עושים לו קינפוג דרך הרשת באמצעות דפדפן. כמו שאתה מבין, בגדול זה תחליף לשרת קבצים. מבחינת מחירים זה נע (ללא דיסקים שצריך לקנות בנפרד) בין כמה מאות שקלים ל NAS פשוט עם 2 דיסקים לקרוב ל 5,000 ש"ח ל NAS עם 4 דיסקים ויכולות מתקדמות. ברור שאני מדבר כאן על התקנים המיועדים לבית או למשרדים קטנים. ארגונים גדולים כבר משתמשים בפתרונות NAS שונים ויקרים יותר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

compman112 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

Catskinner תודה רבה על המידע.
את האפשרות של הרשת, נוחה לכאלה שמשתפים קבצים.
השיתוף היחידי שאני אצטרך הוא בין המחשב שלי שכרגע משמש כשרת, HTPC, מחשב עבודה, מחשב משחקים, מוזיקה, אינטרנט וכו'.
לקראת סוף אוגו' אני מתכוון לקנות מחשב HTPC או PS3. את הכוננים קשיחים אני אחבר למחשב שלי שיחובר לHTPC, (או לשניהם ביחד).
מה שונה בNAS מאותו מארז יעודי למספר כוננים קשיחים. מארז יעודי שלא דורש ספק לוח אם מעבד וכו', הוא מתחבר בדיוק כמו כונן קשיח חיצוני למחשב. (או שאני כנראה מדמיין שקיים כזה דבר?!?)
כנראה שNAS כרגע לא עומד על הפרק מבחינת מחיר ( אולי יש עד 500 ש''ח שיכול לאכלס 4 כוננים ?)

כוננים קשיחים פנימיים, ניתן להכניסם למארז חיצוני של יחיד, כלומר כמו כונן חיצוני, רק שהכונן הוא פנימי "והלבשנו" עליו מארז.
האם יש מארז כזה, רק ליותר מקומות אכסון?

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”