צריך עזרה בהגדרות חיבור ה-HTPC לרסיבר.
ב-HTPC יש לי את הלוח ASUS P5E-VM HDMI.
חיברתי לכניסה בלוח של הכרטיס קול (החיבור הירוק) מפצל שאליו נכנסים שני החיבורים (כאלו בננות) ומצד שני לרסיבר לחיבור ה-VIDEO2.
אני שומע בסדר אבל בהגדרות של הכרטיס קול במחשב זה מוגדר לי על 2 רמקולים וכשאני שם את זה על 5.1 אני לא שומע דיבור אלא רק ממש מוסיקה\מנגינה חלשה.
נראה לי שזה מזהו שצריך לסדר בהגדרות אולי של הרסיבר ? (הרמן קרדון 235).
אגב לרסיבר מחוברים לי 2 רמקולים קדמיים,2 אחוריםם,סנטר וסאב.
מצטער על הבורות בהסבר החיבורים.
תודה.
חיברתי לכניסה בלוח של הכרטיס קול (החיבור הירוק) מפצל שאליו נכנסים שני החיבורים (כאלו בננות) ומצד שני לרסיבר לחיבור ה-VIDEO2.
אני שומע בסדר אבל בהגדרות של הכרטיס קול במחשב זה מוגדר לי על 2 רמקולים וכשאני שם את זה על 5.1 אני לא שומע דיבור אלא רק ממש מוסיקה\מנגינה חלשה.
נראה לי שזה מזהו שצריך לסדר בהגדרות אולי של הרסיבר ? (הרמן קרדון 235).
אגב לרסיבר מחוברים לי 2 רמקולים קדמיים,2 אחוריםם,סנטר וסאב.
מצטער על הבורות בהסבר החיבורים.
תודה.
- dror_caspi
-
- חבר פעיל

- תגובות: 71
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
תסביר קצת יותר טוב מה חיברת? אתה מנסה להכניס אודיו ממקור חיצוני? אתה מחובר לרסיבר ב-SPDIF?
יש לי כרטיס כזה המחובר SPSIF קואקסיאלי לרסיבר והוא עובד מצויין
יש לי כרטיס כזה המחובר SPSIF קואקסיאלי לרסיבר והוא עובד מצויין
נערך לאחרונה על ידי dror_caspi ב 16/06/2008 12:58, נערך 2 פעמים בסך הכל.
ברגע שאתה מגדיר 5.1 אז הסאונד יוצא מ-3 יציאות בכרטיס קול OB (אחת לקידמיים, אחת לאחוריים ואחת לסאב/סנטר). לכן שאתה מגדיר סטראו אתה שומע ב 2 רמקולים. ושאתה מגדיר 5.1 אתה שומע כנראה רק את האחוריים - וזה הסיבה למוזיקה החלשה.
למה שלא תחבר את הלוח לרסיבר בקבל קוקסיאלי? כך תוכל לשמוע סראונד 5.1 כמו שצריך.
או שתוסיף עוד 2 כבלים של 3.5mm ל-2RCA וכך תוכל לשמוע 5.1 בחיבור אנלוגי.
למה שלא תחבר את הלוח לרסיבר בקבל קוקסיאלי? כך תוכל לשמוע סראונד 5.1 כמו שצריך.
או שתוסיף עוד 2 כבלים של 3.5mm ל-2RCA וכך תוכל לשמוע 5.1 בחיבור אנלוגי.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
כבל קואקסיאלי הוא כבל עם מחבר RCA בכל קצה ומשמש לחיבור ציוד אודיו ב S/PDIF. מכל הבחינות נותן תוצאה זהה לכבל אופטי S/PDIF. ראה הסברו של osherov כאן: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1203
gshhar, אודיו 5.1, בין אם הוא בפורמט dolby digital או DTS הוא אודיו בפורמט מקודד. בשלב כלשהו צריך לפענח אותו, לשלוף את הערוצים ולנתב אותם לרמקולים ויש שתי דרכי לעשות את זה.
הדרך הראשונה היא לבצע את הפענוח במחשב ולחבר את המגבר או הרמקולים בכבלי אודיו רגילים. במקרה זה אתה זקוק לזוג כבלים עבור כל ערוץ כמעט. אם אתה מבצע את הפענוח במחשב אתה גם צריך להגדיר בפילטרים המתאימים - בדרך כלל AC3 או ffdshow או PowerDVD כמה רמקולים יש לך וכיצד הם מחוברים.
הדרך השניה היא לשלוח את האודיו כשהוא עדיין מקודד למגבר חיצוני. כאן אתה כבר לא צריך להגדיר כמה רמקולים יש לך, במקום זאת אתה צריך להגדיר שאתה מבקש לבצע passthrough - כלומר העברה של הנתונים כפי שהם וללא עיבוד/פענוח. הבעיה היא שבכל נגן או פילטר הדרך להגדיר זאת קצת שונה. ה passthrough עצמו דורש רק כבל S/PDIF אחד בין המחשב למגבר.
צריך רק לשים לב שהחיבור עצמו לא יוצר קסמים שבאמצעותם אודיו דו ערוצי (סטיריאו) יישמע בכל הרמקולים. אם במקור יש רק שני ערוצי אודיו זה יישלח כך גם דרך ה S/PDIF. שליפת ערוצי ה 5.1 תתרחש רק אם בפס קול עצמו היה קידוד ליתר הערוצים, שוב המאמר של osherov מסביר זאת טוב מאוד.
בנוגע ל HD2400PRO. עד כמה שידוע לי לכל סדרת ה HD יש אפשרות להוציא אודיו דרך ה HDMI והכרטיס מציג את עצמו בפני מערכת ההפעלה גם ככרטיס קול . אתה יכול לבדוק את זה במנהל ההתקנים של לוח הבקרה.
gshhar, אודיו 5.1, בין אם הוא בפורמט dolby digital או DTS הוא אודיו בפורמט מקודד. בשלב כלשהו צריך לפענח אותו, לשלוף את הערוצים ולנתב אותם לרמקולים ויש שתי דרכי לעשות את זה.
הדרך הראשונה היא לבצע את הפענוח במחשב ולחבר את המגבר או הרמקולים בכבלי אודיו רגילים. במקרה זה אתה זקוק לזוג כבלים עבור כל ערוץ כמעט. אם אתה מבצע את הפענוח במחשב אתה גם צריך להגדיר בפילטרים המתאימים - בדרך כלל AC3 או ffdshow או PowerDVD כמה רמקולים יש לך וכיצד הם מחוברים.
הדרך השניה היא לשלוח את האודיו כשהוא עדיין מקודד למגבר חיצוני. כאן אתה כבר לא צריך להגדיר כמה רמקולים יש לך, במקום זאת אתה צריך להגדיר שאתה מבקש לבצע passthrough - כלומר העברה של הנתונים כפי שהם וללא עיבוד/פענוח. הבעיה היא שבכל נגן או פילטר הדרך להגדיר זאת קצת שונה. ה passthrough עצמו דורש רק כבל S/PDIF אחד בין המחשב למגבר.
צריך רק לשים לב שהחיבור עצמו לא יוצר קסמים שבאמצעותם אודיו דו ערוצי (סטיריאו) יישמע בכל הרמקולים. אם במקור יש רק שני ערוצי אודיו זה יישלח כך גם דרך ה S/PDIF. שליפת ערוצי ה 5.1 תתרחש רק אם בפס קול עצמו היה קידוד ליתר הערוצים, שוב המאמר של osherov מסביר זאת טוב מאוד.
בנוגע ל HD2400PRO. עד כמה שידוע לי לכל סדרת ה HD יש אפשרות להוציא אודיו דרך ה HDMI והכרטיס מציג את עצמו בפני מערכת ההפעלה גם ככרטיס קול . אתה יכול לבדוק את זה במנהל ההתקנים של לוח הבקרה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- dror_caspi
-
- חבר פעיל

אתה לא זקוק לכרטיס מסך. לוח האם שלך יודע לעשות את כל הקסמים כולל קול דרך HDMI.
- dror_caspi
-
- חבר פעיל

"כמובן" זו אקסיומה שתלויה באיזה כרטיס מסך. לא יודע לגבי הדגם שיש לך אם כי סביר שכן.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אני לא מצליח להבין כיצד חיברת, מצטער אבל יצא לך משפט שאפילו אתה לא תצליח לפענח אותו בעוד יומיים.gshhar כתב:אז בעיקרון איך שחיברתי את זה זה בסדר ?
חיברתי את 2 הקצוות של ה-RCA לתוך מאחד כזה ואז לתוך הכניסה של הכטיס קול המחשב ומצד שני לרסיבר....
אם אתה מנסה להתחבר ב S/PDIF אז אני מנחש שלא התחברת נכון. אתה לא יכול להשתמש בכל כבל שיש לו מחברי RCA. אתה חייב להשתמש בכבל שמוגד או ככבל לווידיאו או כבל ל S/PDIF. כבל לאוזניות או רמקולים - אפילו אם יש לו מחברי RCA - לא יתאים. את הכבל צריך לחבר מיציאת ה S/PDIF של המחשב שבד"כ מסומנת בצבע כתום לכניסה מתאימה במגבר.
- dror_caspi
-
- חבר פעיל

הקונקטור הצהוב באמצע הוא ה-SPDIF, תשתמש בו לחיבור לכניסה הדיגיטלית של הרסיבר. שים לב לא לחבר אותו לכניסות האנלוגיות!
אפשר בבקשה הסבר מה זה SPDIF ?
ומהמחשב לאן בדיוק לחבר אותו ? איך האפשרות נקראת ברסיבר ? ( הרמן קרדון 235)
הנה תמונה של הפאנל האחורי של הרסיבר:
http://img.quebarato.com.br/photos/big/C/A/BC9CA_2.jpg
ומהמחשב לאן בדיוק לחבר אותו ? איך האפשרות נקראת ברסיבר ? ( הרמן קרדון 235)
הנה תמונה של הפאנל האחורי של הרסיבר:
http://img.quebarato.com.br/photos/big/C/A/BC9CA_2.jpg
- Catskinner
- חבר במועדון HT

שמע, הגיע הזמן שתפתח את ספר המשתמש של המגבר שלך כי אם אתה נתקע בשלב הזה אז חבל להמשיך בלי שתשקיע קצת מאמץ ותבין איך הכל מתחבר ולאן במגבר. אני לא מנסה להעליב אותך, רק לחסוך לך המון זמן, תסכולים ושאלות.
מה זה S/PDIF: ראה מאמר מקושר http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1203
תקרא שוב את ההודע הראשונה שלי. אתה רואה את שישיית השקעים על הלוח שלך? אותה שישיה שסימנת את היציאה הירוקה באדום? אלו הן השקעים שמהם אתה מחבר את כל הכבלים למגבר שלך אם אתה מבצע פענוח אודיו דיגיטאלי במחשב ושולח אודיו מפוענח למגבר.
רואה את השקע הצהוב במרכז הלוח? זה שקע S/PDIF להעברת אודיו דיגיטאלי לא מפוענח למגבר.
נכון שהם נורא דומים? יפה, עכשיו אתה מבין למה באמת צריך לקרוא את ספר המשתמש של המגבר, כי קל מאוד לעשות סלט שלם עם כל הכבלים כשלא מבינים מה מתחבר למה.
מה זה S/PDIF: ראה מאמר מקושר http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1203
תקרא שוב את ההודע הראשונה שלי. אתה רואה את שישיית השקעים על הלוח שלך? אותה שישיה שסימנת את היציאה הירוקה באדום? אלו הן השקעים שמהם אתה מחבר את כל הכבלים למגבר שלך אם אתה מבצע פענוח אודיו דיגיטאלי במחשב ושולח אודיו מפוענח למגבר.
רואה את השקע הצהוב במרכז הלוח? זה שקע S/PDIF להעברת אודיו דיגיטאלי לא מפוענח למגבר.
נכון שהם נורא דומים? יפה, עכשיו אתה מבין למה באמת צריך לקרוא את ספר המשתמש של המגבר, כי קל מאוד לעשות סלט שלם עם כל הכבלים כשלא מבינים מה מתחבר למה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
COREAVC לא המליצו לך? את העבודה עם ה MERIT עשית? התקנת מקודדים זה יופי אבל אם "מעמדם" במערכת ההפלה לא גבוה מספיק, קובץ הסרט לא יבחר דווקא בם.
בוא נחזור לעיניינו, הכבלים. בעיקרון באמת כדאי שתקרא את הספר של הרסיבר אבל מן הסתם, COAXIAL IN נשמע לי טוב. אם תחבר את זה כמו שהסברנו והמקודדים שלך יקונפגו כמו שצריך, תקבל סאונד היקפי כאילו חיברת די וי די סטנדרטי לרסיבר (עם HDMI או כבל אודיו דיגטלי) ותשמע סראונד מלא.
בוא נחזור לעיניינו, הכבלים. בעיקרון באמת כדאי שתקרא את הספר של הרסיבר אבל מן הסתם, COAXIAL IN נשמע לי טוב. אם תחבר את זה כמו שהסברנו והמקודדים שלך יקונפגו כמו שצריך, תקבל סאונד היקפי כאילו חיברת די וי די סטנדרטי לרסיבר (עם HDMI או כבל אודיו דיגטלי) ותשמע סראונד מלא.