קונטרסט של DLP מול LCD
שמעתי "שמועה", שאין מה להשוות נתוני קונטרסט של DLP מול LCD, כי תמיד עבור אותו מספר, הDLP יציג בשטח תמונה עמוקה ובעלת הפרדת צבעים טובה יותר.
אם להיות ספציפיים, האם אפשר לצפות שמקרן כמו אופטומה HD80 עם נתון של 1:10000 יתן יותר קונטרסט בשטח מאשר סניו Z2000 עם 1:15000 ?
לצערי, לא פשוט לארגן איזשהי הדגמה "ראש בראש" של המועמדים השונים...
אם להיות ספציפיים, האם אפשר לצפות שמקרן כמו אופטומה HD80 עם נתון של 1:10000 יתן יותר קונטרסט בשטח מאשר סניו Z2000 עם 1:15000 ?
לצערי, לא פשוט לארגן איזשהי הדגמה "ראש בראש" של המועמדים השונים...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
1. קודם כל בוא ניישר קו. קילו ברזל זה בדיוק כמו קילו נוצות. ככה שקונטרס X יהיה אותו קונטרסט X, לא משנה מה הטכנולוגיה.
רק זכור שקונטרסט מדבר על היחס ולכן, אם לאחד יש שחורים יותר עמוקים (על חשבון הלבנים), אתה ככל הנראה תעדיף את המקרן הזה לשימוש של ק"ב.
2. ב-DLP מצליחים בד"כ להגיע לקונטרסט גבוה יותר ב-NATIVE, כלומר, לפני DYNAMIC IRIS וכאלה.
רק זכור שקונטרסט מדבר על היחס ולכן, אם לאחד יש שחורים יותר עמוקים (על חשבון הלבנים), אתה ככל הנראה תעדיף את המקרן הזה לשימוש של ק"ב.
2. ב-DLP מצליחים בד"כ להגיע לקונטרסט גבוה יותר ב-NATIVE, כלומר, לפני DYNAMIC IRIS וכאלה.
אם ככה אז מה המוטיבציה לקנות מקרן כמו HD80 ?
הסתכלתי כאן
http://www.projectorcentral.com/sanyo_z ... jector.htm
(בסעיף Sanyo Z2000 vs. Optoma HD80)
ואפילו רשום שבבדיקת ANSI CHECKBOARD הסניו שחור יותר בשחורים, ולבן יותר בלבנים....
אז אם המצב הוא כזה:
HD80 פותר בעיית SDE (שאינה משמעותית ברוב תנאי הצפיה)
אבל,
סניו יותר נוח לעינים,
יותר קונטרסט,
LENS SHIFT וZOOM עדיפים,
ושניהם באותו מחיר, נשאר טיעון משמעותי שיצדיק אופטומה?
הסתכלתי כאן
http://www.projectorcentral.com/sanyo_z ... jector.htm
(בסעיף Sanyo Z2000 vs. Optoma HD80)
ואפילו רשום שבבדיקת ANSI CHECKBOARD הסניו שחור יותר בשחורים, ולבן יותר בלבנים....
אז אם המצב הוא כזה:
HD80 פותר בעיית SDE (שאינה משמעותית ברוב תנאי הצפיה)
אבל,
סניו יותר נוח לעינים,
יותר קונטרסט,
LENS SHIFT וZOOM עדיפים,
ושניהם באותו מחיר, נשאר טיעון משמעותי שיצדיק אופטומה?
בד"כ נכון, בהנחה שנתוני הקונטרסט של ה DLP אינם שקריים (זה נובע מכך שנתוני הקונטרסט של ה DLP בד"כ מדברים על פעולה ללא צמצם דינמי).שמעתי "שמועה", שאין מה להשוות נתוני קונטרסט של DLP מול LCD, כי תמיד עבור אותו מספר, הDLP יציג בשטח תמונה עמוקה ובעלת הפרדת צבעים טובה יותר....
אם להיות ספציפיים, האם אפשר לצפות שמקרן כמו אופטומה HD80 עם נתון של 1:10000 יתן יותר קונטרסט בשטח מאשר סניו Z2000 עם 1:15000 ?...
היחס של 1:15,000 עבור ה Z2000 הוא שקר גס. עם זאת, היחס של 1:10,000 עבור ה HD80 הוא שקר לא פחות גס .
בפועל, ה Z2000 נותן יחס של בערך 1:1500 ללא צמצם דינמי, ואולי 1:4000 עם צמצם דינמי (רק לשים לב שהצמצם הדינמי לא בא לידי ביטוי בכל סצנה, כך שבחלק מהסצנות תקבל יחס של 1:1500 גם עם צמצם דינמי מופעל). ה HD80 נותן בערך 1:2000 (ואין לו צמצם דינמי).
ה Z2000 לא סובל מבעיית SDE ממרחקי הקרנה שפויים, אין לי מושג מי אמר לך את זה.
בגדול, גם ה Z2000 וגם ה HD80 נחשבים למקרני 1080p חלשים.
אם אתה יכול, לך על ה Epson TW2000. ההבדל באיכות יהיה גדול מאוד. ה TW2000 מבצע בשטח 1:4000 ללא צמצם דינמי, ולמעלה מ 1:10,000 עם צמצם דינמי.
אם אתה חייב להכריע דווקא בין ה Z2000 ל HD80, הייתי ממליץ על ה Z2000, מכיוון שהוא נוח יותר להתקנה, שקט יותר, ולא סובל מתופעת הקשתות (יש כאלו שזה עלול להפריע להם).
NOAM, האם אתה עומד מאחורי טענותיך לגבי נתוני הקונטרסט האמיתיים? מהיכן המספרים?
ואם כך, מה נתון הקונטרסט האמיתי, לפי דעתך, של הZ2 הישן שלי? (1:1300 נתון יצרן)
בכל מקרה, מה לגבי הטענה שבDLP הצבעים "עמוקים יותר" והתמונה יותר "פאנצ'ית", האם המסקנה המתבקשת, שכל מי שלא צריך LENS SHIFT או ZOOM מיוחד (כמוני) או לא סובל מקשתות וכאבי ראש (בבדיקה... לאחר סרט אחד בינתיים אין בעיה) במקרה כזה חייב לבחור DLP, לא?
דרך אגב, את האפסון פסלתי מסיבה שלא מקובל עלי שיצא מהמפעל מקרן שרואים בו גרוע תחת איזשהי כותרת (בדיעבד) של "pre-production". וללא כל קשר, ראיתי אותו במספר התקנות ולא התלהבתי. במקרה של LCD, אני אעדיף את סניו מספר פעמים על אפסון.
דרך אגב, אני כרגע בוחן Optoma HD803 שאמור להיות האח המוזל של הHD80. עד כה נראה טוב. אני מסכים עם הניתוח של המאמר הזה, שאומר שהתמונה יותר חדה מהאפסון ועם זאת רמת השחור לא מבריקה:
I watched the HD803 extensively in my theater, and also viewed it side by side with both the Epson Home Cinema 1080 UB, and the Sony VW40. Those two are about as good as it gets for under $3000 projectors. While the Optoma, overall performed very well, it couldn't match the Epson or Sony for black level performance, but was the sharpest looking image of the three.
( http://www.projectorreviews.com/optoma/hd803/index.php )
המקרן נותן לומנס מדהים, ונראה לי שאפשר לעקוף את מגבלת השחור באמצעות מסך עם GAIN שלילי, שישפר את השחורים על חשבון הלומנס (ולא אמור לפגוע בחדות)
ואם כך, מה נתון הקונטרסט האמיתי, לפי דעתך, של הZ2 הישן שלי? (1:1300 נתון יצרן)
בכל מקרה, מה לגבי הטענה שבDLP הצבעים "עמוקים יותר" והתמונה יותר "פאנצ'ית", האם המסקנה המתבקשת, שכל מי שלא צריך LENS SHIFT או ZOOM מיוחד (כמוני) או לא סובל מקשתות וכאבי ראש (בבדיקה... לאחר סרט אחד בינתיים אין בעיה) במקרה כזה חייב לבחור DLP, לא?
דרך אגב, את האפסון פסלתי מסיבה שלא מקובל עלי שיצא מהמפעל מקרן שרואים בו גרוע תחת איזשהי כותרת (בדיעבד) של "pre-production". וללא כל קשר, ראיתי אותו במספר התקנות ולא התלהבתי. במקרה של LCD, אני אעדיף את סניו מספר פעמים על אפסון.
דרך אגב, אני כרגע בוחן Optoma HD803 שאמור להיות האח המוזל של הHD80. עד כה נראה טוב. אני מסכים עם הניתוח של המאמר הזה, שאומר שהתמונה יותר חדה מהאפסון ועם זאת רמת השחור לא מבריקה:
I watched the HD803 extensively in my theater, and also viewed it side by side with both the Epson Home Cinema 1080 UB, and the Sony VW40. Those two are about as good as it gets for under $3000 projectors. While the Optoma, overall performed very well, it couldn't match the Epson or Sony for black level performance, but was the sharpest looking image of the three.
( http://www.projectorreviews.com/optoma/hd803/index.php )
המקרן נותן לומנס מדהים, ונראה לי שאפשר לעקוף את מגבלת השחור באמצעות מסך עם GAIN שלילי, שישפר את השחורים על חשבון הלומנס (ולא אמור לפגוע בחדות)
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78914
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
niron,
עובדה ידועה שהקשר בין קונטרסט שהיצרן כותב לבין מה שנמדד בפועל הוא מקרי בהחלט ולרוב מבטא משאלות לב יותר מאשר מדידות בפועל. שיטה אחת למדוד שחורים, למשל, היא לבנות נוסחה מתמטית שמייצגת את השחורים המדידים "ולמדוד" אותם.
חשוב להבין את ההבדל בין קונטרסט דינמי לקונטרסט של הפאנל (ANSI). ל-DLP יש קונטרסט דינמי גבוה ולכן סצינות מעורבות יראו הרבה יותר עמוקות. ב-LCD הקונטרסט הנתון בכל סצינה אפשרית היא מוגבל הרבה יותר.
הדוגמא הכי פשוטה היא סרט עם פסי LETTERBOX שחורים מעל ומתחת. ב-DLP העוצמה שלהם תהיה לרוב קבועה, בעוד שב-LCD העוצמה שלהם תשתנה לפי מצב הצמצם (או הצמצמים אם יש יותר מאחד). כלומר, בסצינה בהירה הם יהיו אפורים יותר מאשר סצינה כהה.
עובדה ידועה שהקשר בין קונטרסט שהיצרן כותב לבין מה שנמדד בפועל הוא מקרי בהחלט ולרוב מבטא משאלות לב יותר מאשר מדידות בפועל. שיטה אחת למדוד שחורים, למשל, היא לבנות נוסחה מתמטית שמייצגת את השחורים המדידים "ולמדוד" אותם.
חשוב להבין את ההבדל בין קונטרסט דינמי לקונטרסט של הפאנל (ANSI). ל-DLP יש קונטרסט דינמי גבוה ולכן סצינות מעורבות יראו הרבה יותר עמוקות. ב-LCD הקונטרסט הנתון בכל סצינה אפשרית היא מוגבל הרבה יותר.
הדוגמא הכי פשוטה היא סרט עם פסי LETTERBOX שחורים מעל ומתחת. ב-DLP העוצמה שלהם תהיה לרוב קבועה, בעוד שב-LCD העוצמה שלהם תשתנה לפי מצב הצמצם (או הצמצמים אם יש יותר מאחד). כלומר, בסצינה בהירה הם יהיו אפורים יותר מאשר סצינה כהה.
הבנתי.oferlaor כתב:niron,
ב-LCD העוצמה שלהם תשתנה לפי מצב הצמצם (או הצמצמים אם יש יותר מאחד). כלומר, בסצינה בהירה הם יהיו אפורים יותר מאשר סצינה כהה....
לאמיתו של דבר אני מכיר את הבעיה שאתה מדבר עליה, ואולם ייחסתי אותה להחזרי אור עד כה.
המספרים מאתרים שבדקו את הקונטרסט עם ציוד מקצועי (למשל cine4home הגרמני).NOAM, האם אתה עומד מאחורי טענותיך לגבי נתוני הקונטרסט האמיתיים? מהיכן המספרים?...
הקונטרסט של ה Z2 נמדד להיות באזור 1:600 (אין לו צמצם דינמי, כך שזה מה שאתה מקבל תמיד).ואם כך, מה נתון הקונטרסט האמיתי, לפי דעתך, של הZ2 הישן שלי? (1:1300 נתון יצרן)...
בכל מקרה, מה לגבי הטענה שבDLP הצבעים "עמוקים יותר" והתמונה יותר "פאנצ'ית", האם המסקנה המתבקשת, שכל מי שלא צריך LENS SHIFT או ZOOM מיוחד (כמוני) או לא סובל מקשתות וכאבי ראש (בבדיקה... לאחר סרט אחד בינתיים אין בעיה) במקרה כזה חייב לבחור DLP, לא?...
במידה ומדובר במקרני 720p, זה נכון. במידה ומדובר במקרני 1080p, ה TW2000 (שהוא מקרן LCD) סגר את הפער מכל מקרני ה DLP באותו טווח מחירים.
בחנות לא ימכרו לך Pre-production. אני מניח שראית את ה TW2000 בסביבה גרועה. זה מקרן ה LCD הטוב ביותר, במרחק גדול משאר המתחרים.דרך אגב, את האפסון פסלתי מסיבה שלא מקובל עלי שיצא מהמפעל מקרן שרואים בו גרוע תחת איזשהי כותרת (בדיעבד) של "pre-production". וללא כל קשר, ראיתי אותו במספר התקנות ולא התלהבתי. במקרה של LCD, אני אעדיף את סניו מספר פעמים על אפסון....
niron כתב:דרך אגב, את האפסון פסלתי מסיבה שלא מקובל עלי שיצא מהמפעל מקרן שרואים בו גרוע תחת איזשהי כותרת (בדיעבד) של "pre-production". וללא כל קשר, ראיתי אותו במספר התקנות ולא התלהבתי. במקרה של LCD, אני אעדיף את סניו מספר פעמים על אפסון....
מרגע שיחידה יצאה מהמפעל, ללא כל סימון מיוחד, היא יכולה למצוא את דרכה לחנות ולכל מקום, ולביתו של כל רוכש פוטנציאלי.noam23 כתב: בחנות לא ימכרו לך Pre-production. אני מניח שראית את ה TW2000 בסביבה גרועה. זה מקרן ה LCD הטוב ביותר, במרחק גדול משאר המתחרים....
בכל מקרה, אתה מניח לא נכון שראיתי אותו בסביבה גרועה. ראיתי אותו בבית של חבר בסביבה די טוב עם FHD. גם ראיתי אותו בתערוכה.
הבעיה שזיהיתי, חוסר חדות, היתה קונסיסטנטית בשני המצבים (ואני מניח שהיא לא קשורה לבעית איכות)
גם אני וגם חבר שהיה איתי בתערוכה הסכמנו ששני המיצובישים שהודגמו שם עלו על האפסון בחדות.
מדגיש - לא יודע באיזה סוג של "חדות" מדובר. אבל זה משהו נראה לעין.[/quote]
ה TW2000 אולי לא המקרן הכי חד שקיים, אבל להשתמש בזה כטיעון מדוע לא לקחת אותו, נשמע קצת מופרך.
יחידת ה pre-production הגיעה לארץ ע"י אפסון, לפני שיצור המקרן החל בצורה מסחרית. זו הייתה יחידת הדגמה שהגיעה לצורך הדגמה בלבד.מרגע שיחידה יצאה מהמפעל, ללא כל סימון מיוחד, היא יכולה למצוא את דרכה לחנות ולכל מקום, ולביתו של כל רוכש פוטנציאלי....
כי כל מקרני ה 1080p שראיתי, הופכים את נושא החדות ל non-issue (כאשר אתה צופה בהם מבלי להשוות ישירות למקרן אחר). את הדבר הזה לא ניתן להגיד על כל מקרני ה 720p למשל.מדוע חדות היא שיקול "משני" בעיניך?...
זה לא עניין של אמונה, אלא של הבנה כיצד דברים עובדים. כל יצרנית מקרנים משחררת יחידות Pre-production לצורכי הדגמה, טרם היצור המסחרי מתחיל. הסיכוי שלך לקבל בחנות יחידת Pre-production הוא זהה עבור כל המקרנים של כל החברות, והוא אפסי.לגבי יחידת ההדגמה, תאמין במה שאתה רוצה להאמין....
אם אתה כ"כ מפחד, אתה יכול לאחר הקנייה להתקשר לחברת אפסון, לתת את המספר הסידורי של המקרן, ולבקש מהם לבדוק האם מדובר במקרן מייצור סדרתי.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78914
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
לגבי נושא החדות, נועם צודק 100%. כמעט ולא ניתן לראות פרט במקרן אחד שלא קיים באחר.
יש כאלה שמרגישים יותר "חדים", אבל בפועל לא ראיתי פירוט לטובה או לרעה בין מקרני 1080P המובילים כיום.
דווקא אלה שיש להם תחושה "רכה" הם לרוב הנעימים יותר לעין...
יש כאלה שמרגישים יותר "חדים", אבל בפועל לא ראיתי פירוט לטובה או לרעה בין מקרני 1080P המובילים כיום.
דווקא אלה שיש להם תחושה "רכה" הם לרוב הנעימים יותר לעין...
אותה "נעימות" נדמה לי היא לא מה שאתה מחפש שאתה רואה סרט.
בעבודה על מחשב? מעבד תמלילים? בהחלט כן.
מצגות? ברור.
אבל למה תרצה תמונה "רכה ונעימה" כשאתה צופה בKILL BILL, למשל?
היתה לי בעיה של עודף CONTRAST וחדות בעבר במסך LCD במחשב.
כ"כ סבלתי מזה שרציתי להחזיר אותו לחנות. ברגע האחרון גיליתי שכל מה שנדרש הוא להוריד את הCONTRAST ל 15%.... מאז התמונה חלקה ונעימה.
בעבודה על מחשב? מעבד תמלילים? בהחלט כן.
מצגות? ברור.
אבל למה תרצה תמונה "רכה ונעימה" כשאתה צופה בKILL BILL, למשל?
היתה לי בעיה של עודף CONTRAST וחדות בעבר במסך LCD במחשב.
כ"כ סבלתי מזה שרציתי להחזיר אותו לחנות. ברגע האחרון גיליתי שכל מה שנדרש הוא להוריד את הCONTRAST ל 15%.... מאז התמונה חלקה ונעימה.
תוכל לשפר את רמת השחור של ה HD80 (או הגרסה המוזלת שלו) עם מסך GAIN שלילי, או לחלופין עם ND filter. מה שלא תוכל לעשות זה לשפר את הקונטרסט, שהוא באופן דרמתי גבוה יותר עם ה TW2000.המקרן נותן לומנס מדהים, ונראה לי שאפשר לעקוף את מגבלת השחור באמצעות מסך עם GAIN שלילי, שישפר את השחורים על חשבון הלומנס (ולא אמור לפגוע בחדות)...
ראיתי את ה TW2000 ישירות על אותו המסך מול מקרן DLP בעל קונטרסט דומה ל- HD80 (ה Mitubishi HC1100) ולא היה מקום להשוואה. ה TW2000 היה פשוט בליגה אחרת מבחינת שחורים. אם תרצה להביא את ה HD80 לרמת השחורים של ה TW2000, תקבל תמונה כהה מאוד ולא נעימה לצפייה.