מה דעתכם על רמקולים ימאהה?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
MAXBASS פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 41
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

לי יש באולפן ימאהה ns10 וזה ניראה לי כמו האח הביתי שלהם מהנסיון שלי זה רמקול מאוד מדוייק ...
אני מפעיל אותם על מגבר כח של a.b על איזה מגבר אתה הולך להפעיל אותם??

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

ה-NS10 הוא רחוק מלהיות מדוייק.
הסיבה שהוא ה"סטנדרט" באולפנים, זה כי פשוט כל הטכנאים מכירים את החותמת צליל שלהם....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #4 

יש לי חבר שיש לו כאלה
ולאחר שקנה אותם ,אמר לי שזו הייתה טעות ולא לזה הוא ציפה.
נכון להיום הם עדיין אצלו בשל בעיות תקציביות .

Zooot
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27

שליחה #5 

ה NS10 נוצר במקור רמקול מדף, שנשמע מודגש מאד בתדרי האמצע. מאחר והוא נשמע מאד LO FI, השתמשו בו בתחילה באולפנים לבדיקת המיקס כמדד לצליל במערכות זולות.

מאחר והוא הוצב ע"ג "גשר המחוונים" של שולחן ההקלטה, הורחק הרמקול מקירות ולכן איבד עוד יותר תדרים נמוכים - דבר שהדגיש את האמצע עוד יותר, אך הצליל היה עתה חריף במיוחד בצלילים הגבוהים . אחד הטכנאים המצליחים של שנות ה-80 כיסה את את הטוויטרים בנייר טישו, ע"מ לעמעם את החריפות, וכך קיבל צליל פחות כואב. אך כשבישל (MIX) ע"ג הרמקול במצב זה קרו שלושה דברים:

1. תדרי האמצע המודגשים אפשרו לו להתמקד בדיוק רב באלמנטים החשובים - שירה וגיטרות.
2. מאחר וה"אמצע" היה מאורגן היטב, התוצאה נשמעה אחידה וטובה במערכות מוגבלות (רדיו, טלויזיה וכד')
3. מאחר וה"אמצע" היה מודגש בשמיעה, הטכנאי שמע פחות את הקצוות (BASS ו-TREBLE) ולכן "דחף" יותר מהם לתוצאה הסופית.

החברה הסיקה מסקנות, והחליפה את הטוויטר ע"מ לבטל את הצורך בנייר.

וכך נולד המותג. ה-NS10 הוא בעיקר כלי עבודה, והשמיעה בו "נלמדת" לאורך זמן. למאזין הרגיל הוא ישמע צעקני ואגרסיבי מדי, מה גם שהצליל הרצוי מושג בעוצמות גבוהות.

יש לחבר אותם למגברים בעלי dumping factor גבוה - ואלו יקרים בהרבה סדרי גודל מהרמקול עצמו. לוופר יש בלאי גבוה, ובאולפן יש להחליף אותו אחת ל-6-12 חדשים אם רוצים לשמר את הצליל "המנצח". אם חברך קנה אותם משומשים - רוב הסיכויים שהוופרים כבר "חבוטים".

הדגם הספציפי הזה שונה מהדגמים שבשימוש הנ"ל, וכן גם ירד ערכו לאנשי המקצוע.

מאחר והעץ ממנו מיוצר הוופר הפך נדיר - הופסק היצור. במקביל לשנוי הטכנולוגי לדיגיטל השתנתה המוזיקה, והיום יש צורך במוניטורים המשקפים היטב את הקצוות. כתוצאה הפך הרמקול לפחות אטרקטיבי - "כלבים זקנים" כמוני עוד עובדים איתו, אך עם כל כך הרבה אופציות טובות וזולות, רוב הטכנאים אינם מוצאים סיבה לעבור את עקומת הלמידה הממושכת על רמקול שיצורו הופסק ממילא.

מאחר ולמאזין ודאי וודאי שאינו נעים, הצע לחברך למכור את הרמקול לאולפן (ואלה מתמעטים) או לטכנאי להם נחוץ הרמקול ספציפית, או לאלה המעונינים ב"ורסיה" של המקור מתוך עניין.

shaisound
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 834

שליחה #6 

אני אישית לא אוהב את מוצרי YAMAHA
במיוחד רמקולים

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”