FULL HD
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6606
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
- יצירת קשר:
mike,
ברוך בואך לפורום. יש המון אי דיוקים במה שכתבת. יס והוט משדרות את שידורי ה HD ב 1080i שזה שידור FHD לכל דבר.
לא חייבים נגן בלוריי לניגון התכנים. HTPC ממוצע או סטרימר ב 1000 ש"ח (כמו הפופקורן) יעשו את העבודה.
כל מסך שהוא לא מוצר מדבקה מכיל מעבד תמונה שיכולותיו ברורות, אין כאן שום וודו.
לבסוף, אפילו הלינק שהכנסת בסוף אינו נכון. התכוונת לכתוב http://www.animaltech.co.il/
ברוך בואך לפורום. יש המון אי דיוקים במה שכתבת. יס והוט משדרות את שידורי ה HD ב 1080i שזה שידור FHD לכל דבר.
לא חייבים נגן בלוריי לניגון התכנים. HTPC ממוצע או סטרימר ב 1000 ש"ח (כמו הפופקורן) יעשו את העבודה.
לבסוף, אפילו הלינק שהכנסת בסוף אינו נכון. התכוונת לכתוב http://www.animaltech.co.il/
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
ride כתב:mike,
לבסוף, אפילו הלינק שהכנסת בסוף אינו נכון. התכוונת לכתוב http://www.animaltech.co.il/...
הקדמת אותי בכל ההערות שכתבת (כולל ההערה על הלינק).
1080i??HD-READY -1366 x 768 = 1080i x 720p...
720p??
למה התכוונת?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78911
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
כמעט ואין בהודעה שלך מידע נכון (כולל הלינק לאתר שאתה מנסה לפרסם)...
מה שכן, לגבי המעבד, אתה צודק לחלוטין - ככל שהיחס בין רזולוציית המקור שלך ליעד גדול יותר, כך דרוש מעבד חזק יותר בכדי לשמר את איכות התמונה.
אנחנו שואלים אנשים כאן מה בדיוק הצרכים שלהם ואם אכן הם לא באמת צריכים FULL HD, אנחנו הראשונים שאומרים להם את זה (למרות מה שאולי אמרו להם ברשת החשמל או בחנות).
מה שכן, לגבי המעבד, אתה צודק לחלוטין - ככל שהיחס בין רזולוציית המקור שלך ליעד גדול יותר, כך דרוש מעבד חזק יותר בכדי לשמר את איכות התמונה.
אנחנו שואלים אנשים כאן מה בדיוק הצרכים שלהם ואם אכן הם לא באמת צריכים FULL HD, אנחנו הראשונים שאומרים להם את זה (למרות מה שאולי אמרו להם ברשת החשמל או בחנות).
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 15/06/2008 13:22, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Rino
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5450
- שם מלא: Reem
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 132 פעמים
Re: FULL HD ? לאן כולם רצים??
היה עדיף שהיית עושה איזה Copy Past מאיזה מאמר מוצלח של עופר , מאשר כל הסיפור הלא ברור הזה....mikekorda כתב:כמו כמעט כל חידוש בתחום האודיו וידאו בעולם אנו הצרכנים הישראלים נמצאים בפיגור, פיגור תמידי של כמה שנים מאירופה, פיגור עמוק עוד יותר מארה"ב, ופיגור בפער של דורות ממעצמת האלקטרוניקה יפן. לאחרונה אני נתקל בהמון שאלות לגבי המושג ,FULL HD, אז בואו נעשה קצת סדר. המושגים FULL HD, HD READY, SD, מתייחסים לרזולוציות המסך(או השידור). במילים פשוטות הכוונה למספר הקווים אשר המסך מסוגל לייצר בזמן נתון- צפיפות התמונה.
FULL HD -1920 x 1080 = 1080p
HD-READY -1366 x 768 = 1080i x 720p
SD -852 x 480 = 576P
כמובן שישנם רזולוציות נוספות בתוך שלושת הקטגוריות שתלויות באופן בו בחר היצרן "לחתוך" את פנל המסך. ל - 99% מהאנשים שמתייעצים איתי אני ממליץ לא לקנות FULL HD,!!!מסיבה פשוטה- ככל שהמסך ברזולוציה גבוהה יחסית לשידור אותו אנו רוצים להציג, התמונה תהיה פחות טובה!!.
ועכשיו במספרים- השידור של חברות הכבלים בארץ הינו ברזולוציה של 576 קווים בשנייה, קנינו מסך FULL-HD( 1080קווים) כי ככה אמר השכן,הדוד,החבר מהמילואים, המסך חייב לעבד את התמונה כדי להציגה במלואה, ואז נשאלת השאלה-איזה מעבד ישנו בתוך המסך שקנינו??סיני?קוריאני? מפחיד לחשוב!!, אותו עיבוד של התמונה הוא שיוצר את המריחות,את הכפילויות בתמונה ואת הסיבה שכמעט כל בית שני בישראל רואה טלוויזיה לא טוב!!.
חשוב לדעת שידורי HD בארץ אינם ברזולוצייתFULL ולא יהיו בשנים הקרובות!!, גם בארה"ב לא משדרים בFULL וגם באירופה לא משדרים בFULLׁ(רק ביפן!!).
בעצם אם הקשבתם לאותו "חבר" שהמליץ לקנות FULL הדרך היחידה שתוכלו לראות FULL בשנים הקרובות היא באמצעות נגן BLUE-RAY (שעולה בין 4000-800 ש"ח), האם חשבתם לקנות נגן DVD במחיר כזה???
להורים שלי למשל ולכל חבר שאומר לי "דור אני מבולבל, אני רוצה לראות כדורגל כמו שצריך!!", יתאים מסך ברזולוציה פחות גבוהה.
להמשך הפוסט כנסו לבלוג anumaltech.co.il...
רוב מה שנכתב לא נכון !
כפי שצויין כאן 1080I הוא FHD לכל דבר, כמו כן , מי שמעוניין לראות תכנים בפורמט של FHD הדרך היחידה היא להשמתמש במסך כזה.
אני בעליו של מסך FHD 42 , רואים הבדל משמעותי בניגון תכנים של 720P ולעומתם תכנים של 1080P , מראש רכשתי את המסך מתוך כוונה לראות כמה שיותר תכנים ב - 1080P ואכן זה משתלם, בתכנים מסויימים התמונה פשוט מדהימה.
אתמול התחלתי לראות את הסרט "shoot'em up" ב 1080P מי שרוצה לראות FHD אמיתי צריך להציץ בסרט הזה על מסך תואם, התמונה פשוט לא תאמן!
בניגוד למה שנכתב , למרות שפנל שלי הוא מוצר מדבקה גם שידורי טלויזיה רגילים רואים בצורה סבירה. בכל מקרה המסך לא נרכש בשביל לראות יותר טוב מבט לחדשות.
כמו שציינו כאן לפני , מה שנכתב לוקה בחוסר ידע, חלקו ממש לא נכון, ובכל מקרה היו כאן הסברים הרבה יותר מקצועיים בנושא.
אני בעליו של מסך FHD 42 , רואים הבדל משמעותי בניגון תכנים של 720P ולעומתם תכנים של 1080P , מראש רכשתי את המסך מתוך כוונה לראות כמה שיותר תכנים ב - 1080P ואכן זה משתלם, בתכנים מסויימים התמונה פשוט מדהימה.
אתמול התחלתי לראות את הסרט "shoot'em up" ב 1080P מי שרוצה לראות FHD אמיתי צריך להציץ בסרט הזה על מסך תואם, התמונה פשוט לא תאמן!
בניגוד למה שנכתב , למרות שפנל שלי הוא מוצר מדבקה גם שידורי טלויזיה רגילים רואים בצורה סבירה. בכל מקרה המסך לא נרכש בשביל לראות יותר טוב מבט לחדשות.
כמו שציינו כאן לפני , מה שנכתב לוקה בחוסר ידע, חלקו ממש לא נכון, ובכל מקרה היו כאן הסברים הרבה יותר מקצועיים בנושא.