פיצ'רים במגברים לעומת פיצ'רים ברדיו דיסק לרכב - נושא לדיון
בכל פעם שאני נכנס לרכב ומדליק את הרדיו דיסק ומקשיב למוסיקה אני מוצא עצמי מבצע כיוון קל בכדי להתאים את המערכת לסוג המוסיקה.
דבר זה העלה שאלה אצלי מדוע לא מייצרים מגברים למוסיקה (דו ערוצי) עם פיצ'רים דומים למערכות רכב.
דוגמה - אפשרות כיוון נקודת חיתוך של צלילים נמוכים בינוניים וגבוהים
שליטה על עוצמת הצלילים הנמוכים, בינוניים וגבוהים
ועוד
הרי ידוע שבין המקור דרך ההקלטה ועד לרמקולים ,שלא לדבר על אקוסטיקה, יש לא מעט הפרעות בדרך שמשנות ומשפיעות על הצליל.
לכן למטרת הדיון אני טוען שיש מקום לשלוט את פרמטרים נוספים מעבר לווליום, טרבל ובאס.
עוד דבר -לרוב מומלץ ללכת לשמוע מערכת ולהתרשם בפועל. אילו היו מוסיפים פיצ'רים נוספים המערכות היו גמישות יותר. לא?
דבר זה העלה שאלה אצלי מדוע לא מייצרים מגברים למוסיקה (דו ערוצי) עם פיצ'רים דומים למערכות רכב.
דוגמה - אפשרות כיוון נקודת חיתוך של צלילים נמוכים בינוניים וגבוהים
שליטה על עוצמת הצלילים הנמוכים, בינוניים וגבוהים
ועוד
הרי ידוע שבין המקור דרך ההקלטה ועד לרמקולים ,שלא לדבר על אקוסטיקה, יש לא מעט הפרעות בדרך שמשנות ומשפיעות על הצליל.
לכן למטרת הדיון אני טוען שיש מקום לשלוט את פרמטרים נוספים מעבר לווליום, טרבל ובאס.
עוד דבר -לרוב מומלץ ללכת לשמוע מערכת ולהתרשם בפועל. אילו היו מוסיפים פיצ'רים נוספים המערכות היו גמישות יותר. לא?
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
כל הפיצ'רים האלה (שהם בעצם אקולייזר פנימי שמכוייל מראש) רק מזיקים ומלכלכים את הצליל, ולמעשה מרחיקים מהנאמנות למקור (hifi)שכולם שואפים אליו. במגברים היקרים יותר, גם לא תמצא שליטה על הבס והטרבל כלל.
אם בכל זאת אתה רוצה לבצע שינויים בצליל המקור, אתה יכול להוסיף אקולייזר חיצוני שיעשה את העבודה.
אם בכל זאת אתה רוצה לבצע שינויים בצליל המקור, אתה יכול להוסיף אקולייזר חיצוני שיעשה את העבודה.
היה עידן של אקולייזרים בשנות ה80 וה- 90.
אישית, לא נתקלתי באקוליזרים טובים.אני מקבל וויבציות שליליות כשמדברים על אקוליזרים. לעומת זאת תמיד יש את המכשירים באולפני הקלטות עם המון כפתורים שאני מניח שהם עושים את אותה הפעולה ולכן אני מניח שאפשר להגיע למוצר טוב.
בגדול לכל מערכת יש את הצביון שלו ולכן אפשר כמובן למשול שמיעת מספר מגברים לשמיעת מגבר + אקולייזר.
היו גם אקולייזרים לרכב שגם היו גרועים. היום אני מוצא שהמערכות טובות בהרבה משנות ה- 80 -90.
אישית, לא נתקלתי באקוליזרים טובים.אני מקבל וויבציות שליליות כשמדברים על אקוליזרים. לעומת זאת תמיד יש את המכשירים באולפני הקלטות עם המון כפתורים שאני מניח שהם עושים את אותה הפעולה ולכן אני מניח שאפשר להגיע למוצר טוב.
בגדול לכל מערכת יש את הצביון שלו ולכן אפשר כמובן למשול שמיעת מספר מגברים לשמיעת מגבר + אקולייזר.
היו גם אקולייזרים לרכב שגם היו גרועים. היום אני מוצא שהמערכות טובות בהרבה משנות ה- 80 -90.
- avilior
- חבר ותיק

- תגובות: 1629
- נתן תודות: 191 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
הרסיברים החדשים (3800 לפחות) מכילים קרוס פנימי, אך המטרה היא קולנוע ביתי.
בד"כ משחקי אקולייזר מעוותים את התוצאה הסופית. אם השאיפה היא לשמוע מוזיקה
בסטריאו וללא סאב, אין ממש צורך בשינוי תדרים.
גם ברכב אני שומע בFLAT וניסיתי המון קומבינציות.
בד"כ משחקי אקולייזר מעוותים את התוצאה הסופית. אם השאיפה היא לשמוע מוזיקה
בסטריאו וללא סאב, אין ממש צורך בשינוי תדרים.
גם ברכב אני שומע בFLAT וניסיתי המון קומבינציות.
ברכב בגלל הסביבה הקשה שלו אתה צריך לשלוט בקרוס , כדי להתאים את עקומת ההענות של הרמקול לCABI GAIN של הרכב . באודיו בייתי אתה צריך לטפל באקוסטיקה של החדר ו/או להתאים את הרמקולים המתאימים לחדר . אתה לא אמור לשחק בקרוס
בעולם אידיאלי המערכת צריכה להשמיע את הצליל המקורי ובאמת לא צריך לשחק עם קרוס אולם כידוע העולם אינו מושלם וגם לא המערכות.truejoker כתב:ברכב בגלל הסביבה הקשה שלו אתה צריך לשלוט בקרוס , כדי להתאים את עקומת ההענות של הרמקול לCABI GAIN של הרכב . באודיו בייתי אתה צריך לטפל באקוסטיקה של החדר ו/או להתאים את הרמקולים המתאימים לחדר . אתה לא אמור לשחק בקרוס...
כאוהבי מוסיקה ביתית אנו תרים אחר שילוב אופטימלי בין המגבר,רמקול,כבלים וכו'.
במהלך עיסוקי בבניית רמקול נתקלתי בלא מעט גרסאות של קרוסים (לאותו הרמקול)שלכל קרוס היה יתרון וחסרון וככמות הקרוסים גם התגובות והדעות.
לכן, כנראה שיש מקום לשחק עם הקרוס.
מה שמעלה לי עוד שאלה ...נניח שנקנו זוג רמקולים ולאחר שנה הקונה הגיע למסקנה שהרמקולים לא טובים לו וצריך שינוי קטן מאוד כגון עוד טיפה של גבוהים או נמוכים.
בשביל זה הוא ילך וישקיע בזוג חדש? (כמובן שאם ההנהלה מאשרת אני לא יעמוד בדרכו
תגיד , כמה אנשים יודעים להתעסק עם קרוס ? וכמה אנשים לא יודעים ואולי אפילו לא נגעו במלחם בחייהם ? (אני למשל מהקבוצה השניה) . אז מה יעשו אלו מהקבוצה השניה ?
חוצמזה אל תשכח דבר אחד ,כשאתה מתחיל לשחק עם קרוס ו/או איקולייזר , באיזשהו מצב אתה משנה את האות , ויותר מידי איקוליזציה יכולה להפוך מצילתיים למשהו אחר (זה דוגמה אתה יכול לבחור כול כלי שהוא)
חוצמזה אל תשכח דבר אחד ,כשאתה מתחיל לשחק עם קרוס ו/או איקולייזר , באיזשהו מצב אתה משנה את האות , ויותר מידי איקוליזציה יכולה להפוך מצילתיים למשהו אחר (זה דוגמה אתה יכול לבחור כול כלי שהוא)