בעיה בהקלטת סדרות בVMC
משום מה אני לא מצליח להקליט סדרות בVMC
ניסיתי את כל האפשריות של הגדרות סידרה אבל VMC לא מוכן להקליט את הסידרה
לדוגמא:
חדשות 10
חדושת 2
כוכב נולד 6
לאחר שהוגדרה סידרה בפעם הראשונה שהיא מופיעה VMC מקליט אותה אבל לגבי התוכניות שמגיעות אחרי הפעם הראשונה הוא נותן הודעה שהתוכנית כבר הוקלטה
כמובן שניסיתי את הגדרת "שידור ראשון ושידור חוזר" אך ללא הועיל
הניחוש שלי שזה משהו שקשור לפרמטר כלשהו במדיך
מישהו גם ניתקל בבעיה ?
למישהו יש פיתרון ?
ניסיתי את כל האפשריות של הגדרות סידרה אבל VMC לא מוכן להקליט את הסידרה
לדוגמא:
חדשות 10
חדושת 2
כוכב נולד 6
לאחר שהוגדרה סידרה בפעם הראשונה שהיא מופיעה VMC מקליט אותה אבל לגבי התוכניות שמגיעות אחרי הפעם הראשונה הוא נותן הודעה שהתוכנית כבר הוקלטה
כמובן שניסיתי את הגדרת "שידור ראשון ושידור חוזר" אך ללא הועיל
הניחוש שלי שזה משהו שקשור לפרמטר כלשהו במדיך
מישהו גם ניתקל בבעיה ?
למישהו יש פיתרון ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
היי רפי,
התכניות שציינת הן לא בדיוק סדרות, ולכן אולי זוהי הבעייה שנוצרת ב-VMC.
גיליתי אתמול בערב שיש ב-VMC אפשרות להקלטה לפי מילת מפתח (Keyword). לא ניסיתי את זה בעצמי, אבל שווה לנסות:
פתח את התפריט של התכניות המוקלטות (לא מדריך השידורים), ולחץ בשלט על חץ למעלה עד שאתה מגיע לאפשרות של "הוספת הקלטה" (Add Recording). מופיע לך תפריט קטן עם 4 אפשרויות. האפשרות האחרונה היא לפי "מילת מפתח" (Keyword). נסה לשחק עם זה ותראה אם זה עוזר במשהו.
עוד אפשרות, במקרה שמדובר בתכנית עם שעות קבועות ולא משתנות כמו חדשות - הקלטה ידנית: באותו תפריט עם 4 אפשרויות, בחר את האפשרות השלישית "ערוץ ושעה" (Channel and Time). באפשרות של תדירות (Frequency), אתה יכול לבחור, מלבד כל יום או כל יום מסויים, גם רשימה ספציפית, למשל ימים ראשון עד חמישי משעה 20:00 עד 21:00 בשביל חדשות ערוץ 2, למשל. שים לב שבאותו חלון של הקלטה לפי ערוץ ושעה ניתן גם לשנות את שם ההקלטה משם סתמי דיפולטיבי לשם ספציפי שאתה קובע אותו, באמצעות האפשרות "שינוי כותרת" (Change Title), שנמצאת מתחת לאפשרויות "הקלט/אל תקליט" (Record/Do not record).
גיליתי אתמול בערב שיש ב-VMC אפשרות להקלטה לפי מילת מפתח (Keyword). לא ניסיתי את זה בעצמי, אבל שווה לנסות:
פתח את התפריט של התכניות המוקלטות (לא מדריך השידורים), ולחץ בשלט על חץ למעלה עד שאתה מגיע לאפשרות של "הוספת הקלטה" (Add Recording). מופיע לך תפריט קטן עם 4 אפשרויות. האפשרות האחרונה היא לפי "מילת מפתח" (Keyword). נסה לשחק עם זה ותראה אם זה עוזר במשהו.
עוד אפשרות, במקרה שמדובר בתכנית עם שעות קבועות ולא משתנות כמו חדשות - הקלטה ידנית: באותו תפריט עם 4 אפשרויות, בחר את האפשרות השלישית "ערוץ ושעה" (Channel and Time). באפשרות של תדירות (Frequency), אתה יכול לבחור, מלבד כל יום או כל יום מסויים, גם רשימה ספציפית, למשל ימים ראשון עד חמישי משעה 20:00 עד 21:00 בשביל חדשות ערוץ 2, למשל. שים לב שבאותו חלון של הקלטה לפי ערוץ ושעה ניתן גם לשנות את שם ההקלטה משם סתמי דיפולטיבי לשם ספציפי שאתה קובע אותו, באמצעות האפשרות "שינוי כותרת" (Change Title), שנמצאת מתחת לאפשרויות "הקלט/אל תקליט" (Record/Do not record).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
,תודה על התגובה
את הפיתרון הזה אני מכיר אבל אני בטוח שלא לזה ביל גייטס היתכוון כשהוא עשה לי את המדיה סנטר.
יש פה בעיה מהותית שקשורה למדריך שמיקרוסופט מספק
מה שאני לא מבין זה איך שאף אחד פה לא העלה פה את הבעיה הזאת עדין (כך לפחות לפי חיפוש שעשיתי בפורום) האם זה אומר שאף אחד מהמישתמשים פה לא נקליט סדרות או תוכניות קבועות?
את הפיתרון הזה אני מכיר אבל אני בטוח שלא לזה ביל גייטס היתכוון כשהוא עשה לי את המדיה סנטר.
יש פה בעיה מהותית שקשורה למדריך שמיקרוסופט מספק
מה שאני לא מבין זה איך שאף אחד פה לא העלה פה את הבעיה הזאת עדין (כך לפחות לפי חיפוש שעשיתי בפורום) האם זה אומר שאף אחד מהמישתמשים פה לא נקליט סדרות או תוכניות קבועות?
או שמי שבאמת מסתמך ב-100% על המערכת HTPC שלו שתקליט את הסדרות וכל שאר התכניות (ללא בדיקה יום יומית אם ניתן להקליט סדרה, אם באמת יקליט וכיו"ב) - לא משתמש ב-VMC וגם לא בלוח המשדרים שמקבלים איתה...rafid כתב: מה שאני לא מבין זה איך שאף אחד פה לא העלה פה את הבעיה הזאת עדין (כך לפחות לפי חיפוש שעשיתי בפורום) האם זה אומר שאף אחד מהמישתמשים פה לא נקליט סדרות או תוכניות קבועות?...
חומר למחשבה...
אורן.
יכול להיות שאתה צודק, אבל אם זה המצב אז מדובר בקבוצה קטנה של פירקים .oshapir כתב:או שמי שבאמת מסתמך ב-100% על המערכת HTPC שלו שתקליט את הסדרות וכל שאר התכניות (ללא בדיקה יום יומית אם ניתן להקליט סדרה, אם באמת יקליט וכיו"ב) - לא משתמש ב-VMC וגם לא בלוח המשדרים שמקבלים איתה...rafid כתב: מה שאני לא מבין זה איך שאף אחד פה לא העלה פה את הבעיה הזאת עדין (כך לפחות לפי חיפוש שעשיתי בפורום) האם זה אומר שאף אחד מהמישתמשים פה לא נקליט סדרות או תוכניות קבועות?...
חומר למחשבה...![]()
אורן....
אני חשבתי לתומי שכל העיניין של מדיה סנטר תפס תאוצה, כל שבוע יש פה לפחות חבר חדש שמבקש המלצה למיפרט להרכבת HTPC אני מניח שרובם מישתמשים בVMC אז לכל הרוחות מה הם עושים עם המערכת הזו. ??? לפי ראות עיני הקלטת תוכניות קבועות הן הבסיס של כל המערכת הזו ועם הEPG שמיקרוסופט מספק VMC לא מוכן לעשות את זה בשום פנים ואופן!! . עשיתי חיפושים נרחבים הפורום ולא היתה פה אף תלונה אחת לגבי העיניין הזה אז אני ממש לא מבין מה הולך פה
1. אני לא רואה את הקבוצה הזו כ-"פריקים" אלא כמי שבאמת משתמש ביכולות של המערכת כדי לשנות את אורח חייו. (לטובה...לפי דעתי האישיתrafid כתב:יכול להיות שאתה צודק, אבל אם זה המצב אז מדובר בקבוצה קטנה של פירקים .oshapir כתב:או שמי שבאמת מסתמך ב-100% על המערכת HTPC שלו שתקליט את הסדרות וכל שאר התכניות (ללא בדיקה יום יומית אם ניתן להקליט סדרה, אם באמת יקליט וכיו"ב) - לא משתמש ב-VMC וגם לא בלוח המשדרים שמקבלים איתה...rafid כתב: מה שאני לא מבין זה איך שאף אחד פה לא העלה פה את הבעיה הזאת עדין (כך לפחות לפי חיפוש שעשיתי בפורום) האם זה אומר שאף אחד מהמישתמשים פה לא נקליט סדרות או תוכניות קבועות?...
חומר למחשבה...![]()
אורן....
אני חשבתי לתומי שכל העיניין של מדיה סנטר תפס תאוצה, כל שבוע יש פה לפחות חבר חדש שמבקש המלצה למיפרט להרכבת HTPC אני מניח שרובם מישתמשים בVMC אז לכל הרוחות מה הם עושים עם המערכת הזו. ??? לפי ראות עיני הקלטת תוכניות קבועות הן הבסיס של כל המערכת הזו ועם הEPG שמיקרוסופט מספק VMC לא מוכן לעשות את זה בשום פנים ואופן!! . עשיתי חיפושים נרחבים הפורום ולא היתה פה אף תלונה אחת לגבי העיניין הזה אז אני ממש לא מבין מה הולך פה...
המצב הכללי הוא של מערכת עובדת .(נקודה) להבדיל ממערכת שכל הזמן צריך לעקוב אחרי מה שהיא עושה, למצא פתרונות, לשנות...זה בהחלט לא מצב של מערכת עובדת.
2. לדעתי (ולא עשיתי סקר...) רוב המשתמשים בארץ אינם מסתמכים על המערכת ב-100% אלא משתמשים בה להקלטות מזדמנות. מבחינתי שימוש של 100% הינו שכל הטלויזיות בבית מרושתות למערכת וכן כל הממירים מחוברים ל-HTPC (בדרך זו או אחרת) והצפייה מתנתקת מלוח המשדרים והופכת לצפייה סלקטיבית - מה שאני רוצה בזמן שאני רוצה, וכמובן ללא פרסומות.
3. בנושא המדיה (לא הקלטות טלויזיה) יש הרבה מאד שבנו מערכות "לתפארת" המשתמשות אותם ביום יום. אבל בכל הקשור לטלויזיה, מעטים עשו את המעבר הטכני והפסיכולוגי למערכת מלאה (לשיטתי).
4. אני מוכן גם להמר כי חלק ניכר מחוסר המעבר של אנשים למערת מלאה היא הפלטפורמה של VMC שאינה מאפשרת זאת באופן מלא, ושלם ואמין. סיבה נוספת היא כמובן איבוד האיכות שלחלקנו לא מקובל לחלוטין.
ותקנו אותי אם אני טועה!
אורן.
- kobyb
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 763
- נתן תודות: 55 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
בנוסף, הקלטה לפי KEYWORDS לא באמת עובד בVMC:pixies כתב:היי רפי,
עוד אפשרות, במקרה שמדובר בתכנית עם שעות קבועות ולא משתנות כמו חדשות - הקלטה ידנית: באותו תפריט עם 4 אפשרויות, בחר את האפשרות השלישית "ערוץ ושעה" (Channel and Time). באפשרות של תדירות (Frequency), אתה יכול לבחור, מלבד כל יום או כל יום מסויים, גם רשימה ספציפית, למשל ימים ראשון עד חמישי משעה 20:00 עד 21:00 בשביל חדשות ערוץ 2, למשל. שים לב שבאותו חלון של הקלטה לפי ערוץ ושעה ניתן גם לשנות את שם ההקלטה משם סתמי דיפולטיבי לשם ספציפי שאתה קובע אותו, באמצעות האפשרות "שינוי כותרת" (Change Title), שנמצאת מתחת לאפשרויות "הקלט/אל תקליט" (Record/Do not record)....
http://www.microsoft.com/communities/ne ... erpc&fltr=