לא יצא לי לשמוע את הגרארד לצערי אבל הוא שייך לליגה של idler drives קלאסיים כמו הטורנס 124/125 או הלנקו L75. יצא לי לשמוע L75 משופץ והופתעתי לטובה. הפטפון ששמעתי הגיע עם זרוע של לנקו לדעתי וראש MM של shure.
כל הרעיון של idler drives הוא שהכוח של המנוע מתווך לפלטה באמצעות דיסקה מסתובבת וללא רצועה. היתרון הוא "מיידיות" של הסאונד כתוצאה של היכולת להעביר את המומנט של המנוע ללא תנודות (wow and flutter) ואובדן אנרגיה, גם במעברים מוזיקליים צפופים ש"מושכים" את המחט.
הפטפונים האלה מגיעים בד"כ עם פלינת'ים מסיביים מאוד שמסוגלים לעשות עבודה טובה בבידוד רעש המנוע. הלנקו ששמעתי היה שקט ונשמע טוב מאוד.
הגרארד שבתמונה שופץ ושודרג על ידי shindo. פטפונים כאלה נמכרים ב $20K. הזרוע לדעתי היא של SME. הפלינת' הרחב מאפשר שימוש בזרועות ארוכות, 12", כמו שציין חנן. חובבי אנלוג קלאסי ברמה הזאת יזווגו את הזרוע עם ראש וינטאג' כמו ortofon spu, דנון dl103 (משודרג?) או אחד מהראשים המטורפים של koetsu, השקעה של כמה אלפי דולרים על הראש בלבד.
בכל אופן מדובר בפטפון שונה בתכלית מה clear audio בתמונה השניה, גם מבחינת הטכנולוגיה וגם מבחינת הצליל המתקבל. אני שואל את עצמי לפעמים לאיזה תוצאות הייתי יכול להגיע אם הייתי משקיע בפטפון וינטאג' ולא בפטפון מודרני. זאת שאלה שתשאר כנראה ללא מענה