רסיבר: עזרה + מע' Harman Kardon, Bose, Yamaha
-
Falcon1
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 527
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
שלום לכולם,
אני לפני רכישת מערכת קולנוע ביתי, וזה מה שהצלחתי לאסוף בראש.
רמקולים קדמיים: bose 301 (ארצה להשתמש בהם גם למוזיקה באירועים בבית)
סראונד: bose 161
סנטר: bode 10
סאב : Klipsch SUB-12
רסיבר: מאד מתלבט:
אני מאד אוהב Harman Kardon אבל ה 347 הוא חלש מידי, ואם ארצה לנצל את ה 301 לא אוכל.
יש לי אפשרות לקנות בארה"ב את ה 630 או את ה 635 שהם 75X7 והם יותר מתאימים, אבל אין לי מושג אם הם מתאימים לרמקולים של bose.
+ מאד חשוב לי שהרסיבר יעשה UPSCALING ל 1080 ולא בטוח שה 630 עושה.
חשבתי גם על ה Yamaha 863.
מה אתם אומרים?
התקציב הוא די גדול לכל המערכת (15000 ש"ח אם אני קונה בארץ)
אני לפני רכישת מערכת קולנוע ביתי, וזה מה שהצלחתי לאסוף בראש.
רמקולים קדמיים: bose 301 (ארצה להשתמש בהם גם למוזיקה באירועים בבית)
סראונד: bose 161
סנטר: bode 10
סאב : Klipsch SUB-12
רסיבר: מאד מתלבט:
אני מאד אוהב Harman Kardon אבל ה 347 הוא חלש מידי, ואם ארצה לנצל את ה 301 לא אוכל.
יש לי אפשרות לקנות בארה"ב את ה 630 או את ה 635 שהם 75X7 והם יותר מתאימים, אבל אין לי מושג אם הם מתאימים לרמקולים של bose.
+ מאד חשוב לי שהרסיבר יעשה UPSCALING ל 1080 ולא בטוח שה 630 עושה.
חשבתי גם על ה Yamaha 863.
מה אתם אומרים?
התקציב הוא די גדול לכל המערכת (15000 ש"ח אם אני קונה בארץ)
אם התקציב שלך הוא 15000 שח
לדעתי הסט הנ"ל הוא בזבוז כסף ראוי לשמו
שמעתי את הסט הרמקולים השבוע מה אומר לך היו בסדר לא יותר מזה
במחיר שלהם אפשר למצוא דברים הרבה יותר טובים
במיוחד ביד 2
מה שכן הם שולבו לפיונר A400 או משהו כזה
התוצאה לא משהו בכלל
האם שמעת אותם ?
האם ניסת משהו אחר באותו סכום ?
לדעתי הסט הנ"ל הוא בזבוז כסף ראוי לשמו
שמעתי את הסט הרמקולים השבוע מה אומר לך היו בסדר לא יותר מזה
במחיר שלהם אפשר למצוא דברים הרבה יותר טובים
במיוחד ביד 2
מה שכן הם שולבו לפיונר A400 או משהו כזה
התוצאה לא משהו בכלל
האם שמעת אותם ?
האם ניסת משהו אחר באותו סכום ?
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
אני אישית חושב שה-301 לא שווים חצי מעלותם אבל נגד טעם אישי אין להתווכח. ללא שום קשר אני יכול להבטיח לך שה-347 לא רק לא חלש מדי אלא יכול למקסם רמקולים שעולים פי 5 מה-301. אין לך מה לחשוש ה-347 יותר עוצמתי בהרבה ממודלים מקבילים של ימאהה או דנון.
007 כתב:מה אתם מחפשים עוצמה...האיכות לא חשובה פה?...
לא לשכוח כמו שאני ועוד רבים הזכירו פה באתר שהארמן עובד על אמפרז גבוה
והאיכות כמובן לפי האוזן אני אישית חולה ארמן....
לי יש את ה635
מה זה משנה מה אומרים חשוב מה שעושים....
אם אתה שואל אותי ה 201 יותר טובים מה 301 מכל הבחינות. הבאס ב301 (שהמגבר במצב FLAT) אומנם טוב אבל הוא גובר על התדרים הבינוניים והגבוהים בצורה בוטה מדי.
כמו כן המיקום שלו מאוד קריטי, אם הוא לא ממוקם בצורה נכונה אז כל התדרים "נמרחים" ומתעוותים (ראה תמונה). אני קניתי את ה201 שלי לפני שנתיים באמריקה ואני משתמש בהם כרמקולים קידמיים (בלי סאב ) ואני מאוד מרוצה מהם. לגבי ה161- מדובר ברמקולים מצויינים עם פיזור צליל מצויין ובאס מפתיע (ביחס לגודל כמובן).
לגבי הרסיבר, הייתי מציע לך לנסות רסיברים של סוני ואונקיו שמתאימים יותר מהארמן קארדון לרמקולים של בוס.
כמו כן המיקום שלו מאוד קריטי, אם הוא לא ממוקם בצורה נכונה אז כל התדרים "נמרחים" ומתעוותים (ראה תמונה). אני קניתי את ה201 שלי לפני שנתיים באמריקה ואני משתמש בהם כרמקולים קידמיים (בלי סאב ) ואני מאוד מרוצה מהם. לגבי ה161- מדובר ברמקולים מצויינים עם פיזור צליל מצויין ובאס מפתיע (ביחס לגודל כמובן).
לגבי הרסיבר, הייתי מציע לך לנסות רסיברים של סוני ואונקיו שמתאימים יותר מהארמן קארדון לרמקולים של בוס.
-
Falcon1
- חבר פעיל במיוחד

למה סוני ואונקיו מתאימים יותר?
קראתי כתבה של מישהו על HK 347 שאחרי שקנה אותו וחיבר אליו את ה 301 ו 161, הוא אומר שהוא פשוט לא מבין איך הוא חי עם המגבר הקודם שלו (אונקיו).
בטח הוא לא היה כזה ברמה אותו מגבר, אבל באמת למה הדגמים שהזכרת יותר מתאימים?
קראתי כתבה של מישהו על HK 347 שאחרי שקנה אותו וחיבר אליו את ה 301 ו 161, הוא אומר שהוא פשוט לא מבין איך הוא חי עם המגבר הקודם שלו (אונקיו).
בטח הוא לא היה כזה ברמה אותו מגבר, אבל באמת למה הדגמים שהזכרת יותר מתאימים?
- danlior
- חבר מכור קשה

אני אומר את זה ממזמן. איכות ההגברה של ההארמן קארדון היא בשלוש רמות מעל כל הרסיברים כמו ימאהה, פיוניר, אונקיו, דנון ושות'Falcon1 כתב:למה סוני ואונקיו מתאימים יותר?
בטח הוא לא היה כזה ברמה אותו מגבר, אבל באמת למה הדגמים שהזכרת יותר מתאימים?...
מסכים, אני התלבטתי גם לגבי רסיבר אומנם זול יותר, שמעתי את ה137\247 אונקיו (606? נדמה לי) ימהה ועוד כמה
ההארמן עם צליל הרבה יותר עשיר, מאוד בשרני מרגישים את הדחיפה שלו בצורה יפה וברורה, הימהה נשמע לו ממש לא לטעמי המון צלילים גבוהים וחדים כמו סכין אפשר להגיד צורמים,
האונקיו היה סביר לטעמי אבל לא עומד עם ההארמן,
זאת דעתי בכל באופן - ובגלל זה בחודש הקרוב (שאני אקבל כבר את הדירה) הארמן קרדון 247 יבקר אותי בחמימות
ההארמן עם צליל הרבה יותר עשיר, מאוד בשרני מרגישים את הדחיפה שלו בצורה יפה וברורה, הימהה נשמע לו ממש לא לטעמי המון צלילים גבוהים וחדים כמו סכין אפשר להגיד צורמים,
זאת דעתי בכל באופן - ובגלל זה בחודש הקרוב (שאני אקבל כבר את הדירה) הארמן קרדון 247 יבקר אותי בחמימות
אם יורשה לי לשאול איזה סוג מוסיקה אתה שומע.עתיד כתב:מסכים, אני התלבטתי גם לגבי רסיבר אומנם זול יותר, שמעתי את ה137\247 אונקיו (606? נדמה לי) ימהה ועוד כמה
זאת דעתי בכל באופן - ובגלל זה בחודש הקרוב (שאני אקבל כבר את הדירה) הארמן קרדון 247 יבקר אותי בחמימות...
ועם איזה רמקולים אתה עובד.
-
Falcon1
- חבר פעיל במיוחד

טוב....
אז נראה לי שהתשובה שלכם היא חד משמעית - הארמן קרדון. עכשיו נשאר לי להחליט אם אני קונה את ה 347 בארץ שיש לו 7 יציאות X 50W עם אפסקיילינג של 720 או להזמין מארצות הברית את ה 354 החדש שהוא 75W X 7 וגם עושה אפסקיילינג ל 1080\720.
כמובן שאצתרך להתאים ל 354 שנאי כדי שיוכל לעבוד עם 220V.
מבחינת המחיר - הוא זהה, רק שכמובן לא תהיה לי אחריות על ה 354 בארץ, ו ניופאן לא מתכננת להביאו בקרוב.
אז נראה לי שהתשובה שלכם היא חד משמעית - הארמן קרדון. עכשיו נשאר לי להחליט אם אני קונה את ה 347 בארץ שיש לו 7 יציאות X 50W עם אפסקיילינג של 720 או להזמין מארצות הברית את ה 354 החדש שהוא 75W X 7 וגם עושה אפסקיילינג ל 1080\720.
מבחינת המחיר - הוא זהה, רק שכמובן לא תהיה לי אחריות על ה 354 בארץ, ו ניופאן לא מתכננת להביאו בקרוב.
- danlior
- חבר מכור קשה

אם תלך על הזמנה מארה"ב הזמן מודל של 220V ואם לא אז אל תשכח לשים שנאי מספיק חזקFalcon1 כתב:טוב....
מבחינת המחיר - הוא זהה, רק שכמובן לא תהיה לי אחריות על ה 354 בארץ, ו ניופאן לא מתכננת להביאו בקרוב....
כאשר מרכיבים מערכת מחלקים שונים ומפירמות שונות חשוב שתיהיה התאמה ביניהם אחרת התוצאה לא תיהיה שווה את ההשקעה. אני אישית בדקתי את ה201 עם רסיברים של אונקיו וימאהה (בעצת המוכר) והם נשמעו מצויין. אני מציע לך להתייעץ עם היבואן ולבדוק בעצמך את הנושא.
גם אני מציע לך אם יש אפשרות לשמוע את הרסיברים עם רמקולים כמו שלך,
007 : את המערכת שמעתי בחנות שאני לא אנקוב בשמה (קיבלתי *** של שירות תאחלס ולכן אני שוב - לא אנקוב בשמה)
את הרסיברים (כל החמישה, שזה אונקיו אחד, 2 הארמנים ו2 ימהה) שמעתי עם רמקולים של קליפש (או משהו כזה
) לא יודע איזה דגם
אני לא חזק באודיו לבית, מאוד בקיא ו"בעיניינים" באודיו לרכב, אבל אני בהחלט יודע להנות ממוזיקה ויש לי אוזן יחסית רגישה לקליפינג וחוסר איזון
אני אישית הולך לעבוד עם הרמקולים האלו : Harman Kardon HKTS11
מתוך הבנה שאם בסטריאו יהיה לי חסך כלשהו (היות וסטלייטים קצת חלשים לרוב בסטריאו)
אני אביא זוג רצפתיים איכותיים ואהפוך את המערכת ל7.1,
רסיבר כמו שאמרתי 247 של הרמן
007 : את המערכת שמעתי בחנות שאני לא אנקוב בשמה (קיבלתי *** של שירות תאחלס ולכן אני שוב - לא אנקוב בשמה)
את הרסיברים (כל החמישה, שזה אונקיו אחד, 2 הארמנים ו2 ימהה) שמעתי עם רמקולים של קליפש (או משהו כזה
אני לא חזק באודיו לבית, מאוד בקיא ו"בעיניינים" באודיו לרכב, אבל אני בהחלט יודע להנות ממוזיקה ויש לי אוזן יחסית רגישה לקליפינג וחוסר איזון
אני אישית הולך לעבוד עם הרמקולים האלו : Harman Kardon HKTS11
מתוך הבנה שאם בסטריאו יהיה לי חסך כלשהו (היות וסטלייטים קצת חלשים לרוב בסטריאו)
אני אביא זוג רצפתיים איכותיים ואהפוך את המערכת ל7.1,
רסיבר כמו שאמרתי 247 של הרמן
-
Falcon1
- חבר פעיל במיוחד

שמעתי את הרמקולים האילו (BOSE 301 & 161) הזאת עם HARMAN KARDON 247 , אז זה רק מתבקש שה 347 ו 354 יהיו אותו הדבר אם לא יותר טובים באיכות, ויש להם גם אמפרג' גבוהה + ה 354 עושה אפסקיילינג ל 1080, אז אני די בטוח במערכת הזו.
חשבתי לשלב גם סאבוופר של קליפטש SUB 12 .
חשבתי לשלב גם סאבוופר של קליפטש SUB 12 .
בהצלחה.Falcon1 כתב:שמעתי את הרמקולים האילו (BOSE 301 & 161) הזאת עם HARMAN KARDON 247 , אז זה רק מתבקש שה 347 ו 354 יהיו אותו הדבר אם לא יותר טובים באיכות, ויש להם גם אמפרג' גבוהה + ה 354 עושה אפסקיילינג ל 1080, אז אני די בטוח במערכת הזו.
חשבתי לשלב גם סאבוופר של קליפטש SUB 12 ....