פטפון DUAL 1218

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
indi5 פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 581
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #1 

קדימון :
קיבלתי פטפון DUAL 1218 מאובק ומוזנח,גם מכסה הפרגפקס שלו מעט שרוט ומשופשף.
לאחר שטיפה חפיפה וניקוי,חיברתי לחשמל ופרט לזמזום חרישי-לא קרה דבר.
בדקתי את כניסת המתח(תקע החשמל,חוטים מגעים)-הכל נראה תקין.
הפטפון הושכב על גבו ונבדק המנגנון המכני שמפעיל מגעים שונים,ומסתבר שהשנים עשו את שלהן:הגריז שנמרח על המנופים("שטנגות")ועל צירי הלחצנים התיבש ומנע תזוזה של כל החלקים שנעים על המסלולים ועל צירים.
לאחר ריסוס של ספריי WD40 סמרטוט ומברשת שיניים ישנה-המנגנונים החלו לסוב על צירם ולנוע במסלולם כפי שהתכוון המשורר (היצרן).
גם גלגלת הגומי-המקשרת בין המנוע לפלטה שעליו מונח התקליט-חזרה לפעילות ונעה במסלול על פי בורר המהירות (33/45/78).
הפטפון הזה הוא צ'נג'ר (מחליף תקליטים) ויש לו את המוט שמתקינים במרכז הפלטה על מנת לשים 2-4 תקליטים והוא באופן אוטומטי מסיים תקליט-ועובר לתקליט הבא ולבסוף הזרוע חוזרת למקומה על הבסיס(כוחותינו שבו בשלום...)-גם זה עובד כפי שצריך.
ועכשיו שלב השאלות :
הראש שמותקן הוא SHURE M91 ED ואני מניח שהוא ראש טוב.
איך ניתן לדעת שהמחט אינה "גמורה"? יש אפשרות להשוות בין מחט חדשה לכזו ש"עשתה" קילומטרג' ? או שמפאת הספק ולבריאות החריצים (של התקליט) רצוי לרכוש מחט חדשה?
שמתי לב שהמחט יוצאת מתוך הראש בשליפה-יש אפשרות להכניס לראש הזה מחט מתוצרת אחרת,או שרק מחט ספציפית שמותאמת במיוחד לראש זה ?
תודה לעונים נכונה.... :wink:

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #2 

תתחדש פטיפון יפהפה (Y)
מן הסתם אחרי 20 שנה צריך להחליף מחט :wink:
לפי אודיוקארמה יש לך ראש מצוין , ואתה צריך רק לקנות מחט
בטח חיפוש קטן בגוגל ימצא אותה

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #3 

תתחדש ובהנאה, הפטיפון הזה היה לא רע בכלל בשעתו.
ה-M91ED של SHURE הוא ראש טוב עד טוב מאד, והמחט המתאימה לו היא כמובן אך ורק המחט הייעודית שלו (ולא כל מחט שהיא). היא נקראת N91 כמובן. אתה יכול להשיג מחט כזו ב"אדר" בת"א; בפעם האחרונה ששאלתי (לפני כמה שנים) היו להם מקוריות של שור בכ-120 שקלים, ותחליפיות (של יצרן אחר) ב-75. לדעתי עדיף להשקיע במקורית. שים לב שהמקורית היא תמיד בצבע צהוב, ואילו התחליפיות באות בצבעים שונים (אז היה להם באפור).
לגבי מצב המחט: ניתן להשוות בין הישנה לחדשה בהאזנה, אבל זה רק לאחר שכבר קנית... האמת שניתן גם לבדוק את המחט הקיימת בעזרת זכוכית מגדלת ולהתרשם ממצבה. יש לי כזו, ואם אתה באזור ת"א ומעוניין, אני מוכן לסייע לך בעניין זה.

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #4 

פטיפון יפה...
תתחדש ותהנה

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #5 

תתחדש ותהנה. (Y)

אזהרה קטנה לגבי סוג הפטפון הזה. אני לא מכיר אותו אישית אבל גלגל ה-IDLER (גלגל הגומי שמחליף מהירויות) בין המנוע לפלטה "לא מוצא חן בעיני". זה סוג של פטפונים שנוטים הכניס רעש מכני מציר המנוע למעגל השמע כשהם עוברים ישירות דרך ה-IDLER לפלטה. אבל אולי בפטפון שלך זאת לא בעיה.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #6 

אל תבנה הרבה על הפטיפון הזה, הוא דגם די נחות של החברה

indi5 פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

תודה לכם על התגובות המעודדות-כנראה היה שווה להשקיע את כמה השעות שביליתי בהחזרת הפטפון הזה לכשירות.
מאחר ואני גר ברחובות (אז מה...)חיפשתי פה באזור ומצאתי בחנות למוצרי סטיריאו ששמה "סטיריאו דרום" אוסף של מחטים לראשי פטפון שונים.
לאחר חיפוש מצא הבחור החביב תחליף לראש ה"שור" (לצערי לא היה לו מקורי)והחלפנו תמורות-הוא נתן לי קופסת פלסטיק שקופה כשבתוכה המחט ואני מסרתי לו 80 שקלים.
עכשיו הפטפון מנגן ושר , הפלטה יציבה ומפולסת,המהירות כוונה בעזרת דף שעליו משורטטים 4 מעגלי קווים בעוביים שונים ועל ידי סבוב כפתור ה"pitch" .
גם את איזון הזרוע והמשקל סידרתי.
נותרה לי שאלה אחת(כרגע)-איך מכוונים את ה" anti skating" ? במצבו העכשווי-הכפתור מצביע לעבר הספרה "3" מתוך 1-5 שבסקאלה האדומה (יש גם סקאלה שחורה הממוקמת ב-180 מעלות מהסקאלה האדומה )ומה משמעות הסקאלות השונות ?
תודה ושבת שלום.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

הסקאלה השחורה מתייחסת למקרה שהמחט בראש היא מסוג אליפטי, והאדומה מתייחסת למחט מסוג קוני (קונוס). שים לב לסימונים של העיגול ושל האליפסה שיש ליד כל סקאלה - זה המשמעות. ב-SHURE M91ED המחט המקורית היא אליפטית, אני מקווה שגם בתחליפית שקנית זה כך. בכל אופן, את האנטי סקייטינג מומלץ בד"כ לקבוע על אותו ערך של משקל הזרוע על התקליט, ו-3 נראה לי קצת הרבה כי ככל הזכור לי המשקל המומלץ לראש הנ"ל הוא נמוך יותר - אני אוכל לברר ולומר לך בדיוק בהמשך. על איזה משקל כיילת את הזרוע?
בכל אופן, כיול האנטי סקייטינג איננו קריטי ברוב הפטיפונים שאני מכיר, ולמעשה לא ניתן לשמוע הבדל בין המצבים השונים בסקאלה. אם אתה משחק עם הכפתור ולא שומע הבדל - זה לא ממש חשוב איפה תשים אותו. ומניסיון שלי עם פטיפון של לנקו מאותה תקופה, שגם כלל 2 סקאלות - זה גם לא קריטי על איזו סקאלה הוא מצביע.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

משקל הזרוע המומלץ לראש דגם M91ED הוא 0.75-1.5 גרם.

barvfr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 725
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #10 

איזה כייף, במיוחד שמעלים כזה דבר באוב ומשמישים אותו לבד- תתחדש ותהנה (f)
ממליץ לך :
1. ל- WD 40 יש תכונה/חומר שהוא מעכל גומיות. חשוב לנגב את שאריות הספרי היטב היטב.
2. לגרז חזרה את הצירים הרלונטים בגריז סיליקוני.
זה יבטיח פחות רעשים, ופחות סטיות במהירות הסיבוב- לאורך זמן

indi5 פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

תגובות לחברים:

yairf-
אל תדאג-לא" בניתי" על הפטפון הזה,פשוט קיבלתי אותו מחבר שנפטר מ"אלטע זאכן" (וכך זכיתי לקבל עוד כמה פריטים נחמדים שיתכן שאעלה אותם בפורום זה בעתיד)ונהנתי להחזיר אותו למצב (כמעט)חדש.
למעשה יש לי פטפון אחר (FISHER 302 )תקין ופועל כהלכה אך הוא הושאל לחבר אחר שמנסה להפוך מוזיקת ויניל למדיה דיגיטלית..

dragon-
ראשית-תודה על ההבהרה לגבי ה- anti-skating לקחתי לתשומת ליבי והבנתי שניתן להתעלם מה"פיצ'ר" הזה.
לגבי המשקל-כיוונתי את המשקולת ל- 2 גרם מאחר וב- 1.5 גרם נדמה לי שהמחט מעט "מרחפת" ולא יושבת טוב בתוך חריצי התקליט.האם 1/4 -1/2 גרם משמעותיים ?

barvfr-
קיבלתי את עצתך ואעשה כפי שיעצת.

ושוב-תודה לכם על העזרה והפירגון-זה הופך את העיסוק בדברים האלה להנאה וכיף.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

לגבי משקל הזרוע: אתה בטוח שהזרוע מאוזנת? אתה בטח יודע שצריך קודם לוודא איזון שלה, ורק אח"כ לכוונן את המשקל. אם היא לא מאוזנת, אז אין שום משמעות לקריאה של סקאלת המשקולת - ייתכן שכשזה מראה על 2 למעשה המשקל הוא רק 1.5.
אז אם היא מאוזנת ועדיין ב-1.5 גרם היא מרחפת מדי, אני מעריך שהעלאה ל-2 לא תגרום נזק; תיאורטית זה יגביר את קצב השחיקה ההדדית (מחט+תקליט), אבל זה לא משהו נורא שאי אפשר לחיות אתו. הדבר הכי טוב הוא לבדוק את משקל הזרוע על התקליט בעזרת משקל נפרד, כזה שמניחים על הפלטה ועליו מניחים את המחט (אבל רק לאחר איזון כאמור).

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #13 

indi5 עם איזו מצלמה אתה עובד? התמונות שלך יוצאות מהכלל!

indi5 פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

dragon כתב:לגבי משקל הזרוע: אתה בטוח שהזרוע מאוזנת? אתה בטח יודע שצריך קודם לוודא איזון שלה, ורק אח"כ לכוונן את המשקל. אם היא לא מאוזנת, אז אין שום משמעות לקריאה של סקאלת המשקולת - ייתכן שכשזה מראה על 2 למעשה המשקל הוא רק 1.5.
אז אם היא מאוזנת ועדיין ב-1.5 גרם היא מרחפת מדי, אני מעריך שהעלאה ל-2 לא תגרום נזק; תיאורטית זה יגביר את קצב השחיקה ההדדית (מחט+תקליט), אבל זה לא משהו נורא שאי אפשר לחיות אתו. הדבר הכי טוב הוא לבדוק את משקל הזרוע על התקליט בעזרת משקל נפרד, כזה שמניחים על הפלטה ועליו מניחים את המחט (אבל רק לאחר איזון כאמור).
...
dragon שלום
אכן-צדקת. בבדיקה חוזרת ומדוקדקת יותר התברר לי שאכן הזרוע לא היתה אופקית אלא בכמה מעלות מעל האופק.(כנראה בפעם הקודמת הפטפון לא היה מפולס או שלא הקפדתי על איפוק (מלשון-קו האופק) הזרוע).
ביצעתי איזון ופילוס מחדש ועכשיו המשקל מכוון בין 1/2 גרם ל- 1 גרם ( 3/4 גרם בערך)והמחט יושבת היטב בתוך התקליט ותופעת ה"ריחוף" נעלמה.
ידוע לך היכן ניתן להשיג משקל לבדיקת הראש?
תודה ושבוע טוב.

indi5 פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #15 

yairf כתב:indi5 עם איזו מצלמה אתה עובד? התמונות שלך יוצאות מהכלל!
...
yairf שלום
אכן-מצלמה מצוינת -NIKON COOLPIX 4800 זו מצלמה דיגיטלית קומפקטית אך הביצועים נפלאים.את רוב הצילומים אני מבצע ללא פלש כי הרגישות שלה מעולה גם בתנאי תאורה קשים.המיקרו שלה כמעט 1.5 ס"מ והזום האופטי X 8 .אם יש "פשלות" בצילום-זה הצלם.....
שבוע טוב.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

בנושא משקל לזרוע הפטיפון יש 2 אפשרויות עיקריות:

SHURE SFG-2 חפש אותו בחנויות אינטרנטיות (מחו"ל), הוא צריך לעלות פחות מ-$30. לעתים ב-ebay ניתן להשיגו בפחות אפילו מ-$20. זה משקל מכני שמצריך מעט התעסקות (פשוטה) אבל עובד היטב.

האפשרות השניה היא משהו מהמחלקה הזאת:
http://jewelry.listings.ebay.com/Tools- ... ngItemList
אלה משקלים דיגטליים לתכשיטים, שמתאימים גם לעניין שלנו. כמו שאתה רואה, יש שם מגוון עצום והמחירים עוד יותר זולים. והם גם יותר קלים לשימוש - פשוט להניח את המחט ולקרוא את הצג. אז אתה יכול פשוט לבחור את מה שהכי נראה לך (לפי מחיר ופידבק של המוכר). אגב, משקלים כאלה ניתן להשיג גם בארץ - במחירים גבוהים פי 10, פי 8, פי 7 - הבנת את הרעיון...

indi5 פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #17 

dragon שלום-
ובכן-עשיתי חיפוש בזק ב"איביי" (שבאתר זה אני כמו דג במיים או כמו אודיופיל בחנות סטיריאו)והזמנתי משקל דיגיטלי קטן.
התחום של משקל זה הוא 0-80 גרם והדיוק שלו 0.01 גרם. סה"כ כולל משלוח- 85 ש"ח.
מצ"ב התמונה של המוצר-מקווה שאין כאן זכות יוצרים(כי את המוצר רכשתי וזה חלק מהאסמכתא).אם כן תעירו לי-ואמחוק את התמונה.
אגב-האם רצוי להדביק על המשטח מתכת שעליו יורד ראש הפטפון, יריעת בד/ספוג למניעת גרימת נזק למחט?

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

המשקל נראה לי מתאים. לגבי הדבקת "ריפוד" כלשהו - אני לא עושה את זה, כי לדעתי אם מניחים את המחט בעדינות כמו שצריך זה לא גורם לה נזק. אם אתה בכל זאת חושש - נראה לי שאין מניעה. אתה גם לא חייב להדביק את זה, מספיק רק להניח על המשטח לפני השימוש (ולקזז את משקל הבד או הספוג, אם זה משפיע עליו).

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #19 

:!: הדבקת ריפוד על המשקל עלולה לגרום לנזק אפילו יותר גדול. אם מנחיתים את המחט על משטח מרופד כלשהו (רך) המחט שוקעת לתוכו. הזזה אקראית של המאזניים עלולה לגרום להתעקמות ה-CANTILEVER או תלישת המחט מהמקום. שני המצבים הם נזק בלתי הפיך.
מכיוון שהמחט עשויה יהלום קשיח היא תוכל להחליק על משטח המאזניים בקלות במקרה של תזוזה אקראית של המאזניים. במקרה הכי גרוע תיווצר שריטה קלה על משטח המאזניים עם נזק מינימלי למחט.
רצוי לקנות מאזניים עם פני שטח חלקים ומעובדים כפני מראה (טיב שטח מעובד N7).
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

indi5 פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #20 

ביומיים האחרונים עשיתי נסויים על פונקצית ה"anti skating " ונוכחתי לדעת כי הכפתורצ'יק הזה אכן משפיע ועושה את העבודה !
שיחקתי עם הכוונים שלו בסקאלה האדומה ואחר כך בסקאלה השחורה והגעתי למסקנה שהחץ שעל הכפתור צריך להיות בכוון של 1 בסקאלה השחורה.
בניסויים שעשיתי התברר לי שכאשר הראש (והמחט)מגיע לקצה -סוף התקליט(בקטע שבו המנגנון אמור להחזיר את הזרוע למקומה על הבסיס)-הראש "נסע" הלוך ואחר כך החליק כמה מילימטרים חזרה על פני התקליט,ואז התרומם וחזר למקומו.
מאז שכוונתי את כפתור ה-"anti skating" -המצב הזה נעלם.
הידד.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”