חיבור מסך LCD למחשב
שלום לכולם,
ברצוני לשאול אם מישהו יכול לסייע לי בכיוונון הרזולוציה שבה אני רואה את המחשב במסך ה-LCD שלי.
המחשב מחובר כרגע למסך SAMSUNG 17 אינצ' ול-LCD גם כן של SAMSUNG 37 אינצ'.
הרזולוציה במסך המחשב היא 1280X1024
הרזולוציה במסך ה-LCD היא 1366X768
במסך המחשב רואים מעולה.
במסך הטלויזיה(LCD) רואים מעולה רק עם בעיה שהתמונה נחתכת בגובה(הרוחב מצויין), ורק תזוזה של העכבר לחלק שלא רואים מזיזה את התמונה. בקיצור, גובה המסך אינו מדוייק.
היה אצלי טכנאי שירות של סמסונג והוא אמר לי שאין מה לעשות כי מסך המחשב הוא 17 אינץ 4X3 ומסך ה-LCD שבסלון הוא 37 אינצ' 16X9.
התשובה שלו נראתה לי די מוזרה, ולכן אני פונה אליכם.
תודה מראש על כל תשובה שאקבל.
ברצוני לשאול אם מישהו יכול לסייע לי בכיוונון הרזולוציה שבה אני רואה את המחשב במסך ה-LCD שלי.
המחשב מחובר כרגע למסך SAMSUNG 17 אינצ' ול-LCD גם כן של SAMSUNG 37 אינצ'.
הרזולוציה במסך המחשב היא 1280X1024
הרזולוציה במסך ה-LCD היא 1366X768
במסך המחשב רואים מעולה.
במסך הטלויזיה(LCD) רואים מעולה רק עם בעיה שהתמונה נחתכת בגובה(הרוחב מצויין), ורק תזוזה של העכבר לחלק שלא רואים מזיזה את התמונה. בקיצור, גובה המסך אינו מדוייק.
היה אצלי טכנאי שירות של סמסונג והוא אמר לי שאין מה לעשות כי מסך המחשב הוא 17 אינץ 4X3 ומסך ה-LCD שבסלון הוא 37 אינצ' 16X9.
התשובה שלו נראתה לי די מוזרה, ולכן אני פונה אליכם.
תודה מראש על כל תשובה שאקבל.
-
- שורת המשימות(תפריט "התחל") נחתכה בגלל רזולוציית גובה לא נכונה.
נ.ב.
רזולוציית הרוחב מצויינת.
אני מחובר לכניסת HDMI בטלויזיה (ולמחשב אני מחובר עם DVI)igk כתב:לאיזה כניסה בטלוויזיה אתה מחובר ועם איזה כבל?
ואיזה הגדרות הגדרת במחשב?...
במחשב יש לי כרטיס ג'יפורס 5200FX ושם ניסיתי לשחק עם כל ההגדרות של הרזולוציה
אבל לדעתי ישנן עוד כמה וכמה הגדרות שאני לא ממש מתמצא בהן.
לגבי ההגדרות הבסיסיות במחשב, הגדרתי את מצב שני המסכים ל-CLONE
כך שמסך המחשב מוגדר כראשי.
מסך המחשב מחובר אנלוגית דרך יציאת ה-VGA
וכמו שאמרתי קודם, מסך הטלויזיה מחובר דרך היציאה DVI במחשב אל תוך כניסת ה-HDMI בטלויזיה.
תודה על העזרה.
תלוי בדרייבר
תלוי בדרייבר, אבל בגדול, במקום שבחרת "Clone", יש אפשרות לבחור "Extend my Desktop" או משהו בסגנון..
(אפשר גם לבחור את האפשרות הזאת ב"הגדרות מסך" הכלליות של הווינדוס..
אגב, שים לב שאתה יכול גם באותו מקום להגדיר פיזית איפה נמצא כל מסך ביחס לשני, וככה שתזוז עם העכבר הוא יעבור בצורה "טבעית" ממסך אחד לשני.)
רק משהו אחרון:
בגלל זכויות יוצרים, המון כרטיסי מסך נותנים לך לראות סרטים רק במסך הראשי. ככה שאם אתה מגדיר את ה - LCD הגדול כמשני, וכשאתה מתחיל לראות סרט אתה רואה מסך שחור, זאת לא תקלה. פשוט תחליף את ההגדרות של ה"ראשי -משני" וזה יסתדר.
אגב, שים לב שאתה יכול גם באותו מקום להגדיר פיזית איפה נמצא כל מסך ביחס לשני, וככה שתזוז עם העכבר הוא יעבור בצורה "טבעית" ממסך אחד לשני.)
רק משהו אחרון:
בגלל זכויות יוצרים, המון כרטיסי מסך נותנים לך לראות סרטים רק במסך הראשי. ככה שאם אתה מגדיר את ה - LCD הגדול כמשני, וכשאתה מתחיל לראות סרט אתה רואה מסך שחור, זאת לא תקלה. פשוט תחליף את ההגדרות של ה"ראשי -משני" וזה יסתדר.
Re: תלוי בדרייבר
סבבה אחי,Yonster כתב:תלוי בדרייבר, אבל בגדול, במקום שבחרת "Clone", יש אפשרות לבחור "Extend my Desktop" או משהו בסגנון..
רק משהו אחרון:
בגלל זכויות יוצרים, המון כרטיסי מסך נותנים לך לראות סרטים רק במסך הראשי. ככה שאם אתה מגדיר את ה - LCD הגדול כמשני, וכשאתה מתחיל לראות סרט אתה רואה מסך שחור, זאת לא תקלה. פשוט תחליף את ההגדרות של ה"ראשי -משני" וזה יסתדר....
אבל זה לא עוזר לי כי אני רוצה שבשני המסכים יראו את אותה תמונה
וכשאני עושה EXTEND אז בעצם אני "מגדיל" את השטח אבל אני לא רואה בטלויזיה את הדסקטופ.
אם יש לך עוד רעיונות אז אשמח לשמוע
בכל אופן, אני מניח שהבעיה תסתדר שיהיו לי שני מסכים רחבים.
תודה רבה
אין ממש...
אין ממש דרך להציג אותה תמונה על שני מסכים עם רזולוציה טבעית אחרת...
יש שתי דרכים, אבל שתיהן ממש לא משהו...
1) לבחור את הרזולוציה המינימלית של שני המסכים... במקרה הזה, אתה צריך לבחור משהו כמו 1280 על 768.. אבל אז או שתראה פסים שחורים במסכים (כל מסך בציר אחר), או שתראה מעוות.. תלוי איך כרטיס המסך שלך מוגדר...
2) לבחור 1024 על 1280, ולגרום למחשב להוציא את הסיגנאל למסך 2 במצב Streched. ואז, התמונה תהיה מעוותת לגמרי (במסך 2.. הגדול..), אבל היא לא תהיה חתוכה...
יש שתי דרכים, אבל שתיהן ממש לא משהו...
1) לבחור את הרזולוציה המינימלית של שני המסכים... במקרה הזה, אתה צריך לבחור משהו כמו 1280 על 768.. אבל אז או שתראה פסים שחורים במסכים (כל מסך בציר אחר), או שתראה מעוות.. תלוי איך כרטיס המסך שלך מוגדר...
2) לבחור 1024 על 1280, ולגרום למחשב להוציא את הסיגנאל למסך 2 במצב Streched. ואז, התמונה תהיה מעוותת לגמרי (במסך 2.. הגדול..), אבל היא לא תהיה חתוכה...