האם מסתירים מאיתנו משהו לגבי בריאותו של סטיב ג'ובס מאפל?
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78822
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5383 פעמים
כפי שרבים יודעים סטיב ג'ובס חלה בסרטן פרוסטטה בין 2003 ל-2004. הוא כמובן החביא את הנושא (זה בסופו של דבר משהו די פרטי, הייתי אומר) למשך 9 חודשים כשהוא ניסה שיטות טבעיות (קרי: דיאטה) בכדי לפתור זאת. כזה לא הצליחה, הוא נותח ופרסם את הנושא רק לאחר שהבריא.
בחברה שבה הוא דמות כל כך דומיננטית , יותר מכמעט כל חברה טכולוגית אחרת שאני יכול לדמיין. דמיינו את מיקרוסופט בלי גייטס, אפשרי נכון? את גוגל בלי סרגיי ? גם אפשרי...
אבל אפל בלי ג'ובס? כשזה קרה, החברה שקעה די מהר... הוא לא רק הפנים של אפל, הוא האישיות שלה... דומיננטי, עובד בשיטה שלו, נגד הזרם, גרפי מאוד, קל לשימוש, ומאוד מאוד סגור...
למי שצפה ב-WWDC היה קשה מאוד שלא לשים לב לכמה שג'ובס הרזה. אני שמעתי את ה-LIVE AUDIO FEED והקול שלו פשוט כמעט ולא זוהה, הוא היה חלש מאוד ואיבד את כל הכריזמה שלו.
רוצים דוגמא:
תמונה לאחר ההחלמה מהסרטן:
http://arstechnica.com/journals/apple.a ... ine-months
תמונה מיום שני:
http://www.appleinsider.com/articles/08 ... ently.html
מפחיד, לא?
אפל התייחסו לזה (ראו את המאמר השני), ואמורים שהוא לוקח אנטיביוטיקה, אבל זה נראה רע. אני אישית חטפתי הרעלת מזון בחו"ל לפני כמה שנים והורדתי כמה קילו עד שמצאו את התרופה המתאימה.
אולי סתם מגזימים, אבל לפי דיווחים באינטרנט, הניצנים של זה כבר היו לפני כמה חודשים וכבר אז שמו לב שהוא נחלש והולך.
נאחל לו בריאות שלמה ונקווה שהוא יבריא בקרוב. מה שכן ברור הוא שגם אם הוא חולה, אפל לא יודיעו על כך, החשש לירידת מניות גדולה מדי.
בחברה שבה הוא דמות כל כך דומיננטית , יותר מכמעט כל חברה טכולוגית אחרת שאני יכול לדמיין. דמיינו את מיקרוסופט בלי גייטס, אפשרי נכון? את גוגל בלי סרגיי ? גם אפשרי...
אבל אפל בלי ג'ובס? כשזה קרה, החברה שקעה די מהר... הוא לא רק הפנים של אפל, הוא האישיות שלה... דומיננטי, עובד בשיטה שלו, נגד הזרם, גרפי מאוד, קל לשימוש, ומאוד מאוד סגור...
למי שצפה ב-WWDC היה קשה מאוד שלא לשים לב לכמה שג'ובס הרזה. אני שמעתי את ה-LIVE AUDIO FEED והקול שלו פשוט כמעט ולא זוהה, הוא היה חלש מאוד ואיבד את כל הכריזמה שלו.
רוצים דוגמא:
תמונה לאחר ההחלמה מהסרטן:
http://arstechnica.com/journals/apple.a ... ine-months
תמונה מיום שני:
http://www.appleinsider.com/articles/08 ... ently.html
מפחיד, לא?
אפל התייחסו לזה (ראו את המאמר השני), ואמורים שהוא לוקח אנטיביוטיקה, אבל זה נראה רע. אני אישית חטפתי הרעלת מזון בחו"ל לפני כמה שנים והורדתי כמה קילו עד שמצאו את התרופה המתאימה.
אולי סתם מגזימים, אבל לפי דיווחים באינטרנט, הניצנים של זה כבר היו לפני כמה חודשים וכבר אז שמו לב שהוא נחלש והולך.
נאחל לו בריאות שלמה ונקווה שהוא יבריא בקרוב. מה שכן ברור הוא שגם אם הוא חולה, אפל לא יודיעו על כך, החשש לירידת מניות גדולה מדי.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
אני מאחל לו בריאות כמובן, אבל אם נהיה קרים וננתח את המצב, אני מאמין שכשהוא יאלץ לפרוש, החברה
אמנם תחטוף מכה (למכור מניות לפני!) רצינית, אבל היא תתאושש ותמשיך להיות מספר 1 בתחום.
הוא מוקף אנשי מקצוע ששותפים לחזון.
הוא אמנם הרוח החיה, אבל אני מקווה שהספינה הזו לא תשקע אחריו.
אין לכך סיבה אמיתית.
אמנם תחטוף מכה (למכור מניות לפני!) רצינית, אבל היא תתאושש ותמשיך להיות מספר 1 בתחום.
הוא מוקף אנשי מקצוע ששותפים לחזון.
הוא אמנם הרוח החיה, אבל אני מקווה שהספינה הזו לא תשקע אחריו.
אין לכך סיבה אמיתית.
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78822
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5383 פעמים
Quellious,
סה"כ אנחנו לא מכירים אותו אישית והסיבה שמכירים אותו בכלל היא בזכות ההשפעה הכלכלית והטכנולוגית שלו. לכן קשה לדבר עליו כאל אדם פרטי כשבעצם מדובר על הרבה יותר מכך - על אייקון תרבותי, טכנולוגי וכלכלי.
סה"כ אנחנו לא מכירים אותו אישית והסיבה שמכירים אותו בכלל היא בזכות ההשפעה הכלכלית והטכנולוגית שלו. לכן קשה לדבר עליו כאל אדם פרטי כשבעצם מדובר על הרבה יותר מכך - על אייקון תרבותי, טכנולוגי וכלכלי.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
וחשבון הבנק של רבים מאיתנו.theAman כתב:שיהיה בריא, העולם הטכנולוגי בהחלט זקוק לו....
המניה של אפל עלתה משנה שעברה ב 200%.
שיהיה בריא.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
האם זה משנה משהו ?
מקסימום פחות קופסה שעולה פי עשר מקופסאות אחרות שלא נופלות ממנה, ואולי אפילו טובות ממנה..
תחשבו רגע, מי צריך היום אייפוד ? בשביל מה ? ב 80 שקלים אפשר לקנות נגן שעושה אותו דבר.
למה אני צריך 80 גיגה בנגן ? אתם יודעים כמה זמן מהחיים שלי אני צריך לבזבז בשביל למלא את ה 80 גיגה האלה ?
ליאור
מקסימום פחות קופסה שעולה פי עשר מקופסאות אחרות שלא נופלות ממנה, ואולי אפילו טובות ממנה..
תחשבו רגע, מי צריך היום אייפוד ? בשביל מה ? ב 80 שקלים אפשר לקנות נגן שעושה אותו דבר.
למה אני צריך 80 גיגה בנגן ? אתם יודעים כמה זמן מהחיים שלי אני צריך לבזבז בשביל למלא את ה 80 גיגה האלה ?
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
לא הבנתי את הקשר. הנושא הוא לא מוצרי אפל.Lior_M כתב:האם זה משנה משהו ?
ליאור...
זה עלול לשנות כי
1) אפל היא גורם משמעותי בשוק הגדג'טים והמחשבים
2) ג'ובס בנה אותה והוא דמות מאוד מרכזית ומעורבת בפעילות.
משה
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
בעברית למי שצריך:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3656473,00.html
למי שיש מניות אפל... הגיע הזמן למכור - לפני הירידה הגדולה (או שהיא כבר התרחשה?)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3656473,00.html
למי שיש מניות אפל... הגיע הזמן למכור - לפני הירידה הגדולה (או שהיא כבר התרחשה?)
- eg99
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
Lior_M,
האיש מוביל חברה עם חזון עיצובי, ומוצרי (ואפילו טכנולוגי לפעמים), ובהעדרו בפעם הקודמת החברה התדרדרה.
גם אם ITUNE הוא שרות בסיסי שלא בעיה להקים ואין לו יתרונות טכנולוגיים - מה שהוא עשה לתעשיית המוסיקה - לבדו מצדיק שנהיה "קשובים" למצבו של האדון.
גם אם IPHONE הוא רק עוד גימיק נחמד - מה שהוא עשה לתעשיית הטלפונים החכמים, למערכות ההפעלה ולממשק משתמש בכלל - מצדיק שנהיה "קשובים" למצבו של האדון.
יש עוד דוגמאות, אבל נראה לי שהמסר ברור.
מה שחשוב הוא לא אם אתה (או אני) צריכים (או רוצים, או מוכנים לשלם) מוצר או פיצ'ר זה או אחר.
מה שחשוב הוא שהחברה (בהנהגתו) מהווה מודל לחיקוי, ולכן תורמת לכלל התעשיה.
למען הגילוי הנאות - אין לי אף מוצר של אפל. היחיד בבית זה הIPOD NANO של הבן שלי, שקנינו אחרי ש 3 סנסה התקלקלו.
האיש מוביל חברה עם חזון עיצובי, ומוצרי (ואפילו טכנולוגי לפעמים), ובהעדרו בפעם הקודמת החברה התדרדרה.
גם אם ITUNE הוא שרות בסיסי שלא בעיה להקים ואין לו יתרונות טכנולוגיים - מה שהוא עשה לתעשיית המוסיקה - לבדו מצדיק שנהיה "קשובים" למצבו של האדון.
גם אם IPHONE הוא רק עוד גימיק נחמד - מה שהוא עשה לתעשיית הטלפונים החכמים, למערכות ההפעלה ולממשק משתמש בכלל - מצדיק שנהיה "קשובים" למצבו של האדון.
מה שחשוב הוא לא אם אתה (או אני) צריכים (או רוצים, או מוכנים לשלם) מוצר או פיצ'ר זה או אחר.
למען הגילוי הנאות - אין לי אף מוצר של אפל. היחיד בבית זה הIPOD NANO של הבן שלי, שקנינו אחרי ש 3 סנסה התקלקלו.
ערן
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אני מכבד את דעתך אבל לא מסכים..eg99 כתב:Lior_M,
למען הגילוי הנאות - אין לי אף מוצר של אפל. היחיד בבית זה הIPOD NANO של הבן שלי, שקנינו אחרי ש 3 סנסה התקלקלו....
ראשית, גם אם סטיב ג'ובס יעזוב לא יקרה לחברה כלום. הגיע הזמן שאנשים יבינו שחברה היא חברה. עזיבה של בן אדם אחד גם אם הוא מנכ"ל, מייסד או אפילו אלוהי האנשים שמוכנים לשלם כפול ויותר, לא אמורה להשפיע כהוא זה.
שנית, לגבי המוצרים עצמם. דעתי מוכרת משרשורים קודמים. אני מסרב להתלהב מכל שטות שהם מוציאים. אני חושב ש ipod הוא המוצר הטכנולוגי הכי גרוע של העשור. למעשה זה גם הדיסק הקשיח הכי יקר שנמכר בעשור האחרון. או במילים אחרות, זה הנינט של נגני ה mp3.
לא היה שם כלום. לא איכות סאונד משובחת ולא טכנולוגיה מדהימה שלא ראינו.
בקיצור, בזמן שאנשים קנו ipod באלפי שקלים, היו כאלה שקנו mio168 ( כן המכשיר המעפן הזה ) שעלה בערך שליש ועשה פי 30 יותר דברים כולל לנגן קבצי mp3.
נכון, לא היה שם 80 גיגה. גם לא 40. מצד שני, למי יש זמן להתעסק בהעברות של 40 גיגה של חומר ? מקסימום אתה מוריד ( סליחה, מעביר ) cd אחד או שניים שרכשת במיטב כספך 89.90 ב"טאוור רקורדס" - לא היתה הנחת כמות, שיחק אותה השליח של הפיצה שהביא את האוכל להפקה, גם על זה שילמת.
בקיצור,
אין לי מושג מה עבר לו בראש כאשר הוא החליט ללכת על הקונספט של נגן mp3 בגודל של לבנת חבלה שהלב שלה בנוי מחלקים מתנועעים. כנראה שלא שמעו שם על Solid State.
נכון, המוצר נמכר כמו לחמניות מהתנור ועם הצלחה לא מתווכחים. מצד שני זה בהחלט לא מעיד על איכויות מדהימות ברמה הטכנולוגית.
החברה מתמקדת בהיבט השיווקי \ אופנתי. הם פשוט משתמשים בטכנולוגיה קיימת רק מגישים אותה בעטיפת מתנה עם נצנצים ורודים ( ובמחיר שופרה דשופרה ). אולי אם היתי ילדה בת 12 היתי מתלהב יותר ( סליחה מתלהבת ).
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
נו, בדיוק, וכמו שאמרת עם ההצלחה לא מתווכחים. מצד שני, אל תצייר את זה כאילו הם לא נותנים ערך מוסף, הם נותנים ערך מוסף גדול. זה לא נבחן רק בהיבטים הטכנולוגיים של המוצרים.Lior_M כתב: החברה מתמקדת בהיבט השיווקי \ אופנתי. הם פשוט משתמשים בטכנולוגיה קיימת רק מגישים אותה בעטיפת מתנה עם נצנצים ורודים ( ובמחיר שופרה דשופרה ). אולי אם היתי ילדה בת 12 היתי מתלהב יותר ( סליחה מתלהבת ).
ליאור...
לגבי ג'ובס. ישנם מנהלים יותר דומיננטיים וישנם פחות. ג'ובס הוא מקרה קיצוני של מנהל דומיננטי. לגבי איך היעדרותו תשפיע על החברה, נחיה ונראה. זה בעיקר תלוי בתפקוד של מחליפו.
נערך לאחרונה על ידי moco ב 16/01/2009 14:34, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה
- eg99
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
Lior_M,
אתה לא חייב להסכים איתי. זה לא תנאי הכרחי ואני לא נעלב
אני מניח כך על סמך התנהלות אפל בהעדרותו הקודמת מהתפקיד.
קח לדוגמה התנהלותה של מיקרוסופט אחרי ביל גייטס. החברה פשוט לא אותה חברה, על אף שהיא עדיין (מאד) מצליחה כלכלית.
יתכן ואני טועה, ויתכן ואתה צודק. זה לא יותר מהערכות, ולכן אין לזה חשיבות עליונה, אבל זה חלק מהיופי בדיונים כמו זה - מביעים דעות ושומעים אחרות.
כנ"ל מה שעשה (ועוד יעשה) IPHONE לממשק המשתמש המוצרי צריכה.
נניח שכל נגן MP3 שעולה שליש עושה עבודה דומה - אבל כל המוצרים הסינים האלו לא היו קיימים לולא ההצלחה של ה IPOD.
שוב, הטכנולוגיה היא לא העיקר, אלא הצרכן.
קשה לך (ואני מודה גם לי) להבין בשביל מה צריך "לבנה" לשמיעת מוסיקה.
אנחנו כנראה לא קהל היעד של המוצרים האלה, ולכן דעתנו לא רלוונטית, ואנחנו לא חייבים להתלהב.
אבל להסיק שהחברה ועתידה לא רלוונטית לגבינו, צרכני CE, זו לדעתי התעלמות מההשפעה שיש לה.
אתה לא חייב להסכים איתי. זה לא תנאי הכרחי ואני לא נעלב
לדעתי, השפעתו של האיש על החברה, על מוצריה ועל הצלחתה- גדולה מאד, ופרישתו עלולה לגרור להתדרדרותה.גם אם סטיב ג'ובס יעזוב לא יקרה לחברה כלום....
אני מניח כך על סמך התנהלות אפל בהעדרותו הקודמת מהתפקיד.
קח לדוגמה התנהלותה של מיקרוסופט אחרי ביל גייטס. החברה פשוט לא אותה חברה, על אף שהיא עדיין (מאד) מצליחה כלכלית.
יתכן ואני טועה, ויתכן ואתה צודק. זה לא יותר מהערכות, ולכן אין לזה חשיבות עליונה, אבל זה חלק מהיופי בדיונים כמו זה - מביעים דעות ושומעים אחרות.
ITUNE הוא אכן קונספט שווקי, לא טכנולוגי במהותו, אבל הוא גרם שינוי אמיתי ועצום בצריכת מוסיקה.החברה מתמקדת בהיבט השיווקי \ אופנתי......
כנ"ל מה שעשה (ועוד יעשה) IPHONE לממשק המשתמש המוצרי צריכה.
נניח שכל נגן MP3 שעולה שליש עושה עבודה דומה - אבל כל המוצרים הסינים האלו לא היו קיימים לולא ההצלחה של ה IPOD.
שוב, הטכנולוגיה היא לא העיקר, אלא הצרכן.
קשה לך (ואני מודה גם לי) להבין בשביל מה צריך "לבנה" לשמיעת מוסיקה.
אנחנו כנראה לא קהל היעד של המוצרים האלה, ולכן דעתנו לא רלוונטית, ואנחנו לא חייבים להתלהב.
אבל להסיק שהחברה ועתידה לא רלוונטית לגבינו, צרכני CE, זו לדעתי התעלמות מההשפעה שיש לה.
ערן