הפור עומד ליפול: Marantz 4500 Vs. Denon 1905 - ואתם תכריעו!
פחות או יותר... זו כבר הפנייה השלישית או הרביעית שלי לפורום הנכבד הזה בעניין הרסיבר הנבחר, והפעם זה סופי. להלן השיקולים:
Denon 1905:
מחמאות בלי סוף.
לא נתקלתי בהסתייגות לגבי איכות הצליל, הדיוק, הבאס ולמעשה כל דבר שקשור לביצועים של המכשיר. יש קונצנזוס לגבי הרסיברים של החברה.
האחריות של ניופאן לשלוש שנים לפחות.
יש הרגשה כאילו אני אוכל למשוך עם המכשיר הזה יותר שנים, ובעיקר שהוא יוכל לתמוך גם ברמקולים איכותיים-עתידיים שיהיו לי.
יקר ב-200-300 ש"ח מה-Marantz.
Marantz sr4500
מרובה מחמאות גם-כן.
הסאונד שלו אהוב עלי באופן אישי, למרות שלא הזדמן לי לבחון אותו יותר מדי לעומק, ובגלל זה אני נאלץ להתחשב גם בביקורות שהתלוננו על באס לא כל-כך מדויק ואיכות טובה מאוד, אך לא מושלמת (ביחס למחיר ולמתחרים כמובן).
אחריות של אלמור בד"כ לשנה בלבד.
נותן תחושה פחות טובה ביחס לאמינות לאורך שנים (גם בגלל האחריות הבעייתית) ולשאלה האם ימצא חן בעיני כשהרמקולים יהיו טובים באמת.
זול יחסית ל-Denon.
ולסיכום, שניהם זהים מבחינת תכונות, לשניהם גוון דומה ביחס למתחרים ושניהם נבחרו מבין רבים בשל הצטיינותם (היחסית) במוסיקה והתאימות העתידית שלהם עבורי - גם מבחינת פורמטים ובעיקר, כאמור, ביכולת שלהם לתמוך ברמקולים טובים ויקרים שיגיעו. יכלתי לקנות YAMAHA V450 (ודומיו) ולחסוך איזה 700 ש"ח, אבל אני יודע שלא הייתי נהנה איתו לאורך שנים ואז הייתי מוציא בעצם יותר (שהרי: "אין לי כסף לדברים זולים"...).
השורה התחתונה מבחינתי היא שה-Denon כנראה טוב יותר עבורי בחבילה הכוללת (אחריות וכו'), אך קצת יקר מדי ולכן עומד בסימן שאלה לעומת התמורה של ה-Marantz.
מה דעתכם? הרכישה תתבצע השבוע בע"ה...
כל עזרה, כמיטב המסורת, תתקבל בברכה.
Denon 1905:
מחמאות בלי סוף.
לא נתקלתי בהסתייגות לגבי איכות הצליל, הדיוק, הבאס ולמעשה כל דבר שקשור לביצועים של המכשיר. יש קונצנזוס לגבי הרסיברים של החברה.
יש הרגשה כאילו אני אוכל למשוך עם המכשיר הזה יותר שנים, ובעיקר שהוא יוכל לתמוך גם ברמקולים איכותיים-עתידיים שיהיו לי.
Marantz sr4500
מרובה מחמאות גם-כן.
הסאונד שלו אהוב עלי באופן אישי, למרות שלא הזדמן לי לבחון אותו יותר מדי לעומק, ובגלל זה אני נאלץ להתחשב גם בביקורות שהתלוננו על באס לא כל-כך מדויק ואיכות טובה מאוד, אך לא מושלמת (ביחס למחיר ולמתחרים כמובן).
נותן תחושה פחות טובה ביחס לאמינות לאורך שנים (גם בגלל האחריות הבעייתית) ולשאלה האם ימצא חן בעיני כשהרמקולים יהיו טובים באמת.
זול יחסית ל-Denon.
ולסיכום, שניהם זהים מבחינת תכונות, לשניהם גוון דומה ביחס למתחרים ושניהם נבחרו מבין רבים בשל הצטיינותם (היחסית) במוסיקה והתאימות העתידית שלהם עבורי - גם מבחינת פורמטים ובעיקר, כאמור, ביכולת שלהם לתמוך ברמקולים טובים ויקרים שיגיעו. יכלתי לקנות YAMAHA V450 (ודומיו) ולחסוך איזה 700 ש"ח, אבל אני יודע שלא הייתי נהנה איתו לאורך שנים ואז הייתי מוציא בעצם יותר (שהרי: "אין לי כסף לדברים זולים"...).
השורה התחתונה מבחינתי היא שה-Denon כנראה טוב יותר עבורי בחבילה הכוללת (אחריות וכו'), אך קצת יקר מדי ולכן עומד בסימן שאלה לעומת התמורה של ה-Marantz.
כל עזרה, כמיטב המסורת, תתקבל בברכה.
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4965
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
Re: הפור עומד ליפול: Marantz 4500 Vs. Denon 1905 - ואתם תכרי
E60B5 כתב:פחות או יותר... זו כבר הפנייה השלישית או הרביעית שלי לפורום הנכבד הזה בעניין הרסיבר הנבחר, והפעם זה סופי. להלן השיקולים:
Denon 1905:
מחמאות בלי סוף.
Marantz sr4500
מרובה מחמאות גם-כן.
זול יחסית ל-Denon.
כל עזרה, כמיטב המסורת, תתקבל בברכה....
אני חושב שכבר ענית בעצמך.......אם אהבת את המרנטז יותר אז
לדעתי תקנה אותו.
מה זה משנה מה כתוב בביקורות?
בכל אופן שניהם רסיברים טובים, מקבילים ומחברות טובות.
זו דעתי, תתחדש ותהנה.
נ.ב תשתדל לשמוע אותם עם הרמקולים שלך.
אל תתיחס לביקורות-רק לאוזן שלך ולשכל
הלב שלך אומר מארנץ והשכל אומר דנון
קח דיסק שאתה אוהב
לך תשמע בחנות שאתה מכיר ויש את שניהם
שמע אותם שוב עם רמקולים כמו שלך באותם קטעים מוזיקאליים
ואל תצא עד שתהיה שלם עם עצמך
בכל מקרה שניהם מצוינים ככה שאתה לא תיפול
בהצלחה
קח דיסק שאתה אוהב
לך תשמע בחנות שאתה מכיר ויש את שניהם
שמע אותם שוב עם רמקולים כמו שלך באותם קטעים מוזיקאליים
ואל תצא עד שתהיה שלם עם עצמך
בכל מקרה שניהם מצוינים ככה שאתה לא תיפול
בהצלחה
- אילפור
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1029
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
אם אתה רוצה שאחרים יחליטו בשבילך אז
או שתלך ותשמע אותם שוב (עם אותם רמקולים, אותו מקור, אותם דסקים).
או שתקנה את היותר זול משניהם, כי בין כה וכו הם אותו דבר מבחינתך.
מעט מאוד אנשים, מן הסתם, עשו השוואה ישירה בין השניים, ואם גם עשו, הטעם שלהם והרמקולים שלהם לא זהים לשלך.
או שתקנה את היותר זול משניהם, כי בין כה וכו הם אותו דבר מבחינתך.
מעט מאוד אנשים, מן הסתם, עשו השוואה ישירה בין השניים, ואם גם עשו, הטעם שלהם והרמקולים שלהם לא זהים לשלך.
איל פור
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
E60B5 , אם צריך להחליט בשבילך איזה רסיבר לקנות?
אתה יודע מה יהיה פה
אם נצטרך "להכריע בשבילך" איזה רמקול לקנות...
לעצם העיניין- קח Marantz. לא תתחרט.
תתחדש.
לעצם העיניין- קח Marantz. לא תתחרט.
תתחדש.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
מנסיון, רסיבר קטן וזול לא מספיק חזק לדחוף 5-7 רמקולים גדולים, עם התנגדות סבירה, ולשמור על איכות בחדר בינוני ומעלה.
אני לא בא לבאס לך את הקניה, רק לספר לך שזה הרסיבר הראשון, קנה תהנה, אחרים יבואו.
את הרסיבר הראשון שלי החלפתי כשגיליתי שהוא לא מספיק חזק לדחוף את הרמקולים החדשים שקניתי.
חשוב מאד: לקנות בחנות אמינה שתעשה לך טרייד אין כשתרצה.
לא לקנות באינטרנט!!! הכרות עם המוכר זה חשוב מאד. שיהיה אבא למוצר.
ההבדל בין שני אלה קטן. אישית - לך על הדנון.

אני לא בא לבאס לך את הקניה, רק לספר לך שזה הרסיבר הראשון, קנה תהנה, אחרים יבואו.
את הרסיבר הראשון שלי החלפתי כשגיליתי שהוא לא מספיק חזק לדחוף את הרמקולים החדשים שקניתי.
חשוב מאד: לקנות בחנות אמינה שתעשה לך טרייד אין כשתרצה.
לא לקנות באינטרנט!!! הכרות עם המוכר זה חשוב מאד. שיהיה אבא למוצר.
ההבדל בין שני אלה קטן. אישית - לך על הדנון.
דעתי
מדובר באותם רמות של רסיברים.
האחריות לא רלוונטית במקרה של רסיברים(זו דעתי).
מרנץ ודנון שניהם חברות מצויינות.
מאחר שאני מנחי שהרמקולים ייקנו בשלב הבא.
אני הייתי הולך על המרנץ וקונה ב-200-300 שקל דיסקים, תקליטים או אולי אוזניות נחמדות...
בהצלחה
האחריות לא רלוונטית במקרה של רסיברים(זו דעתי).
מרנץ ודנון שניהם חברות מצויינות.
מאחר שאני מנחי שהרמקולים ייקנו בשלב הבא.
אני הייתי הולך על המרנץ וקונה ב-200-300 שקל דיסקים, תקליטים או אולי אוזניות נחמדות...
בהצלחה
האמת- שאלה כזו עולה כאן לא פעם
האמת שרק אתה צריך לבחור
אבל מאחר ושאלת אז, גם אני התלבטתי בין 1905 למרנץ (דגם יותר גבוהה אם אני זוכר טוב!)
לאחר האזנות לא מעטות עדיין התקשתי להחליט
לבסוף לאחר האזנה לא קצרה לכל אחד מהם ברצף החלטתי על דנון מהסיבה שהצליל שלו נשמע לי יותר חי אבל ההבדל היה מינורי
מקווה שעזרתי
אבל מאחר ושאלת אז, גם אני התלבטתי בין 1905 למרנץ (דגם יותר גבוהה אם אני זוכר טוב!)
לאחר האזנות לא מעטות עדיין התקשתי להחליט
לבסוף לאחר האזנה לא קצרה לכל אחד מהם ברצף החלטתי על דנון מהסיבה שהצליל שלו נשמע לי יותר חי אבל ההבדל היה מינורי
מקווה שעזרתי
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
תתחדש ותהנה,E60B5 כתב:Marantz...
בשעה טובה (אני מקווה, הרסיבר יגיע השבוע). המחיר הכריע את ההתמודדות. אוסיף פרטים ($$$), ואולי גם תמונות, כשהמכשיר יגיע.
תודה לכולם על העזרה....