שאלה לגבי העלאה והורדה בעוצמת הדציבלים של הרמקולים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
naor56 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 171
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי אפשרות של SP LEVEL מה זה בכלל?
אני הבנתי שזה איזון בין עוצמות הרמקולים , אבל בין מה למה?
יש לי אפשרויות של 10- db עד +10 db
האם להוריד בדיצבלים של הרמקולים או להעלות?

gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1243
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #2 

זה נועד כדי לאזן את רמות הצליל שמגיע אליך מכל אחד מהרמקולים. אין שום כלל שאומר שצריך להוריד או להעלות. שחק עם כל רמקול בנפרד עד שתהיה מרוצה.

naor56 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אבל אם אני נגיד יעלה יותר מדי בדציבלים זה לא יפגע בסאונד ? הכוונה שאם אני מעלה טיפה את רמת הצליל כדי לשמוע ברמקולים יותר חזק זה לא יפגע לי באיכות הסאונד?

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9615
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #4 

naor56 כתב:אבל אם אני נגיד יעלה יותר מדי בדציבלים זה לא יפגע בסאונד ? הכוונה שאם אני מעלה טיפה את רמת הצליל כדי לשמוע ברמקולים יותר חזק זה לא יפגע לי באיכות הסאונד?
...
בוא נאמר שככול שתעלה את רמת הדציבל בערוצים שלך,תצטרך להגביה פחות ולשמוע חזק!אך צריך שיהיה איזון מסויים עד למצב שמתחיל לך עיוות בסאונד!ואז הגברת מעבר ליכולת הרסיוור(בDB )ואז תוריד הדציבלים לרמה יותר סבירה!אני למשל לאחר הסטאפ מיקרופון שאני עושה, אני מעביר לסטריאו ומגביר הDB של 2 הערוצים לרמה קצת גבוהה כדי שאוכל להנות ממוסיקה בעוצמה מעבר למה שהמקרופון קבע לי ברב ערוצי!אך צריך להזהר לא להגזים עד לרמת עיוות הצליל!למשל אם ברב ערוצי הוא קבע לי -2 העלתי בסטריאו את 2 הפרונטים ל+4 ו+4.5 !

נמלי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 400
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #5 

NAOR56 ערב טוב.
SPLEVEL= (כמובן) SPEAKER LEVEL ( או SOUND PRESSURE LEVEL)= עצמת הרמקולים = שליטה בנפרד על עוצמת ה"רעש" היוצא מכל רמקול.
הכוונה בפיצ'ר הזה היא שתוכל לאזן את עצמת הרמקולים כך שישמעו שווה כשאתה יושב בנקודה הנבחרת. זאת מכיוון שהאקוסטיקה בכל חלל וכמובן המבנה השונה גורמים לכך שגם אם אתה מבצע כיול אוטומטי (בעזרת מקרופון), ברוב המקרים לא תגיע לאיזון האידיאלי בעצמה של הרמקולים השונים (ובעיקר 2 הקדמיים).
מכאן - שלאחר הכיול הראשוני, שים "רעש לבן" או סתם מוסיקה, ועשה כיוונון עדין סופי בעזרת הפונקציה הזו, עד שתשמע את הרמקולים מאזנים מבחינת עצמה לשביעות רצונך.
לאחר הכיוון הזה, השליטה על העצמה תיעשה דרך כפתור העצמה הראשי של הרסיבר, השולט על כל הרמקולים יחד.

בהצלחה

naor56 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

תודה ADICT אתה תמיד עוזר לי!
גם לך נמלי רב תודות , הסבר מפורט קצר וקולע שוב תודה רבה!!

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”