HAALI MEDIA SPLITTER - הפתעה לרעה !
למען המחפשים בפורום בהווה ובעתיד, רציתי לשתף אותכם בחוויה מזעזעת שעברתי.
לאחר שמספר ימים אני משחית הרבה זמן בחיפושים מדוע סרט 1080P, בפורמט MPEG2 במארז TS, "מגמגם", במחשב חזק, לאחר החלפות של לפחות חמישה MPEG2 DECODERS, גיליתי, להפתעתי, שהבעיה נעוצה דווקא במקור - HAALI.
לא טרחתי לבדוק זאת לפני כן, כי ראיתי קונצנזוס מקיר לקיר בנוגע לתוכנה הזאת, המהווה פריט חובה כביכול בכל HTPC.
יש תחליף (טוב) מומלץ?
לאחר שמספר ימים אני משחית הרבה זמן בחיפושים מדוע סרט 1080P, בפורמט MPEG2 במארז TS, "מגמגם", במחשב חזק, לאחר החלפות של לפחות חמישה MPEG2 DECODERS, גיליתי, להפתעתי, שהבעיה נעוצה דווקא במקור - HAALI.
לא טרחתי לבדוק זאת לפני כן, כי ראיתי קונצנזוס מקיר לקיר בנוגע לתוכנה הזאת, המהווה פריט חובה כביכול בכל HTPC.
יש תחליף (טוב) מומלץ?
מצאתי פתרון (בתאוריה)
הפילטר שפותח את הקובץ נקרא GABEST FILE SOURCE
הפילטר הבא אחריו נקרא GABEST MPEG SPLITTER
מכאן יוצאים AUDIO וVIDEO כרגיל...
כעת נותרה המשימה - לגרום להם לקבל עדיפות ברמת ברירת המחדל של WMP (להעלות סתם את הMERIT ולהוריד לפילטרים ה"נדחפים" לא מספיק...)
סיוט...
הפילטר שפותח את הקובץ נקרא GABEST FILE SOURCE
הפילטר הבא אחריו נקרא GABEST MPEG SPLITTER
מכאן יוצאים AUDIO וVIDEO כרגיל...
כעת נותרה המשימה - לגרום להם לקבל עדיפות ברמת ברירת המחדל של WMP (להעלות סתם את הMERIT ולהוריד לפילטרים ה"נדחפים" לא מספיק...)
סיוט...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מעניין. לי אף פעם לא היו בעיות עם Haali, גם לא ב TS. אתה שינית במקרה את הפרמטרים של input buffer ושל number of TS packet to scan? כי כאשר הם מוצבים נמוך מידי זה גורם לגמגום.
אתה יכול לשלוח הודעה הודעה למפתחים אם אתה חושב שיש כאן בעיה ב Haali עצמו ולא בקינפוג שלו. יש שרשור באתר של doom9 כאן: http://forum.doom9.org/showthread.php?t=80762&page=42 וייתכן שתמצא שם גם פתרון, יש קישור לרשימת תפוצה של המפתחים כאן: http://lists.matroska.org/cgi-bin/mailman/listinfo שאתה יכול להגיע אליו מהקישור ל bugs באתר שלהם.
אתה יכול לשלוח הודעה הודעה למפתחים אם אתה חושב שיש כאן בעיה ב Haali עצמו ולא בקינפוג שלו. יש שרשור באתר של doom9 כאן: http://forum.doom9.org/showthread.php?t=80762&page=42 וייתכן שתמצא שם גם פתרון, יש קישור לרשימת תפוצה של המפתחים כאן: http://lists.matroska.org/cgi-bin/mailman/listinfo שאתה יכול להגיע אליו מהקישור ל bugs באתר שלהם.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
שיניתי את הפרמטרים בנסיון לפתור את הבעיה (והחזרתי לאחר שהבעיה לא נפתרה)
מכל מקום, אין לי עניין לפנות למפתחים. תרומתי הצנועה תהיה עבור מי שיריצו חיפוש בפורום המקומי שלנו...
האם בדקת את הHAALI על TS מפורמט MPEG2 1080P? שים לב שהגמגום אינו "בלתי נסבל". בהחלט אפשר לראות סרט שלם כך. אני פשוט מבחין בפרטים. תלוי בצופה.
[/b]
מכל מקום, אין לי עניין לפנות למפתחים. תרומתי הצנועה תהיה עבור מי שיריצו חיפוש בפורום המקומי שלנו...
האם בדקת את הHAALI על TS מפורמט MPEG2 1080P? שים לב שהגמגום אינו "בלתי נסבל". בהחלט אפשר לראות סרט שלם כך. אני פשוט מבחין בפרטים. תלוי בצופה.
[/b]
- Catskinner
- חבר במועדון HT

כן, בדקתי ולא היו לי בעיות בקובץ TS שהווידיאו בו היה מקודד ברזולוציה של 1080i וזה התנהל ללא דופי. הן מבחינת הווידיאו שרץ חלק וללא Tearing והן מבחינת אודיו שבו לא היו קטיעות או גמגומים.
ה splitter של gabest נכתב לפני 3-4 שנים תוך כמה שעות ונועד אז להיות חלק מהפרוייקט של Matroska. למפתח עצמו לא היה שום עניין להפוך את המפצל למוצר אמיתי והוא הפסיק כל תמיכה בו בתחילת 2006. כך שנראה שמה שקורה אצלך הוא בהחלט מקרה פרטי כי בדקתי קצת את השרשורים ב doom9 ולא ראיתי תלונות לגבי מקרים הדומים לשלך עם haali.
ה splitter של gabest נכתב לפני 3-4 שנים תוך כמה שעות ונועד אז להיות חלק מהפרוייקט של Matroska. למפתח עצמו לא היה שום עניין להפוך את המפצל למוצר אמיתי והוא הפסיק כל תמיכה בו בתחילת 2006. כך שנראה שמה שקורה אצלך הוא בהחלט מקרה פרטי כי בדקתי קצת את השרשורים ב doom9 ולא ראיתי תלונות לגבי מקרים הדומים לשלך עם haali.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78817
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5383 פעמים
HAALI עושה להרבה אנשים הרבה צרות. מרגיז שאין פילטר אוניברסלי כמו COREAVC שעובד גלובלית...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לי Haali לא עשה צרות מעולם. יכול להיות שהצרכים שלי יותר מידי מוגבלים ולכן השימוש שלי לא עולה על תקלות שאחרים נתקלים בהם.
נשמע לי מאוד מוזר ומעניין,
לא נתקלתי אף פעם בבעייה להריץ TS MPEG2 1080P בשימוש ה Haali ?!
niron,
במידה ואתה יודע להשתמש ב GraphEdit יש ניסוי מעניין שניתן לעשות כדי לנסות להבין איפה הבעייה אם בכלל,
התאוריה:
ה Haali יודע לבצע שני דברים
1. לפתוח ולקרוא נותנים מקובץ מדייה מסויים (TS, AVI, MKV וכו) : נקרא Source Filter ויותר מדוייק זה נקרא File Source Async Filter
2. יודע לקרוא את התוכן המקודד ולפצל את האודיו, הוידאו (בחלק מהמקרים גם את הכתוביות אם יש): נקרא Splitter Filter
הבדיקה:
במידה ויש בעייה עם ה Haali יכול להיות שזה בגלל הפעולה הראשונה. במקרה זה ניתן להחליף את הפעולה הזאת בפילטר אחר שמבצע את העבודה במקום ה Haali. הפילטר הזה יתחבר ל Haali לצורך הפעולה השנייה (Spliiter)
את הניסוי הזה ניתן לעשות בעזרת ה GraphEdit ולראות האם הבעייה נפתרת או עדיין קיימת
העליתי תמונה שמראה את שני הגרפים שניתן לבנות
niron,
במידה ואתה יודע להשתמש ב GraphEdit יש ניסוי מעניין שניתן לעשות כדי לנסות להבין איפה הבעייה אם בכלל,
התאוריה:
1. לפתוח ולקרוא נותנים מקובץ מדייה מסויים (TS, AVI, MKV וכו) : נקרא Source Filter ויותר מדוייק זה נקרא File Source Async Filter
2. יודע לקרוא את התוכן המקודד ולפצל את האודיו, הוידאו (בחלק מהמקרים גם את הכתוביות אם יש): נקרא Splitter Filter
הבדיקה:
במידה ויש בעייה עם ה Haali יכול להיות שזה בגלל הפעולה הראשונה. במקרה זה ניתן להחליף את הפעולה הזאת בפילטר אחר שמבצע את העבודה במקום ה Haali. הפילטר הזה יתחבר ל Haali לצורך הפעולה השנייה (Spliiter)
את הניסוי הזה ניתן לעשות בעזרת ה GraphEdit ולראות האם הבעייה נפתרת או עדיין קיימת
העליתי תמונה שמראה את שני הגרפים שניתן לבנות
- Catskinner
- חבר במועדון HT

יש לך קובץ TS 1080 ב Progressive? מאיפה?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

יפה, אני מעולם לא הורדתי mpeg-2 TS 1080p. לא הייתי בכלל בטוח שיש לזה צרכנים.
מדובר בתחתון משמאל.osherov כתב:נשמע לי מאוד מוזר ומעניין,
niron,
התאוריה:
הבדיקה:
העליתי תמונה שמראה את שני הגרפים שניתן לבנות...
אבל עזוב את זה, יש לך סיסמאות לאתרי טורנטים טובים?
מה זה חשוב אם יש או אין צרכנים? אתה עצמך לא צרכן?Catskinner כתב:יפה, אני מעולם לא הורדתי mpeg-2 TS 1080p. לא הייתי בכלל בטוח שיש לזה צרכנים....
אני לא אתפלא אם יתברר שהאיכות של MPEG2 לא נופלת ואף עולה על קידודים מודרנים יותר.