עוד נודניק שמחפש המלצות HTPC לפני קניה

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
yuvR פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 100
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

פרוייקט ה HTPC שלי שעד היום היה על הנייר ובראש קיבל דחיפה משמעותית לקראת מימוש. אותר בדל תקציב - וקדימה לדרך. אני בשלבי גיבוש מפרט ואשמח לעזרתכם.

המטרה הראשית: HTPC לניגון תכני HD, והורדת התכנים (ולכן עבודה 24X7). כמובן - ניגון 1080p חלק ללא בעיות וללא מאמץ CPU מיוחד.
מטרה אפשרית 1: משחקים. אני לא גיימר, רחוק מזה, אבל ברור לי שאם כבר יהיה מחשב בסלון אני אשמח להתקין עליו כמה דברים. כמה רחוק זה ילך עוד מוקדם לדעת.
מטרה אפשרית 2: הקלטה מהטלויזיה. לא מתוכנן לשלב ראשון, אולי בעתיד.

כיוון שכל המחשבים שלי עד היום היו מבוססי Intel זו גם הגישה שלי עכשיו, אבל קראתי רבות על הצ'יפסט המהולל של AMD על לוח ג'יגהבייט שמאפשר לוותר על כרטיס מסך, ואני מבין שזו ההמלצה הנפוצה בפורום בימים אלו. יש לי שתי הסתייגויות:
1) אני כאמור ארצה מתישהו להריץ משחקים. אמנם לא חשוב לי להריץ את ה latest and greatest אבל יהיה נחמד להשתמש במחשב גם לזה, ואני לא רוצה שהוא יהיה עגלה חסרת שימוש לכך.
2) מפריע לי שהלוח המדובר הוא microATX עם יכולת הרחבה מאוד מוגבלת בכרטיסי PCI. האם צפוי להיות בעתיד לוח דומה בפורמט ATX גדול יותר? מישהו יודע מתי זה אמור לקרות וכמה זה אמור לעלות?

אני יכול לחכות קצת אם יש איזשהו צפי למוצרים חדשים שיתאימו בול.

אז מה דעתכם? Intel או AMD לצרכים האלו? אלו מעבדים? אם Intel, איזה לוח?

יאללה, תנו בתגובות.
:D
תודה!
יובל

Yossi_Mizrahi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 181
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

הכל אבל הכל הוא פונקצייה של תקציב! תקציב שלא יעלה על 3500 ש"ח יאלץ אותך "להתפשר" וללכת על הצ'יפסט של AMD ותקציבים גבוהים יותר יהיו עדיפים למחשבים מבוססים אינטל!
תן תקציב, תקבל המלצות!
בהצלחה!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #3 

אני הייתי הולך על מערכת מבוססת AMD. עבור מערכת של אינטל בעלת ביצועים דומים, תצטרך לשלם 500-1000 ש"ח יותר.

1) באופן מפתיע, כרטיס המסך המובנה על לוחות האם עם הצ'יפסט 780G, נחשב חזק אפילו לעיבוד תלת מימד בינוני ויריץ לך כמות לא מבוטלת של משחקים. תמיד תוכל בעתיד להוסיף כרטיס מסך חזק אם לא תהיה מרוצה מהביצועים, ואפילו לשתף משאבים עם כוח העיבוד של כרטיס המסך המובנה בטכנולוגיית Cross Fire.

2) יש גירסת ATX מלא עם הצ'יפסט 780G לחברת ASUS, אבל ככל הנראה הדגם הזה לא נמכר (עדיין?) בארץ. אפשר תמיד להזמין מחו"ל:
http://www.asus.com/products.aspx?l1=3& ... odelmenu=1
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

itzik_vip
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1014
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #4 

הלוח של ASUS נחמד אך יש לו חסרונות רבים לעומת ה- gigabyte
1. אין לו יציאה אופטית
2. אין לו יציאת E-SATA
וגם הלוח לא תומך בזכרונות DDR3

אני הייתי הולך על ה- GIGABYTE
ואם אתה לא רוצה מיקרו ATX אז תמתין עוד קצת תמיד יש דגמים חדשים
הסבלנות משתלמת
דרך אגב בקרוב ATI מוציאה סדרה חדשה של כרטיסי מסך מסדרת 4000
תהיה בטוח שאחד מהדגמים יכלול יציאת HDMI,
וגם תוכל להריץ משחקים חדשים בלי בעיות
בדרך כלל שהכרטיס מסך מובנה בלוח אם כמו בלוח המומלץ של GIGABYTE, הוא לא מן החזקים בשוק
אך ידידי לא ציינת מה התקציב שלך, שזה חשוב

yuvR פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

לשאלותיכם

שליחה #5 

התקציב עדיין לא מגובש אבל אני מאוד אשמח לשאר מתחת ל 4000. הבנתי שמערכת מבוססת 780G נמכרת היום מתחת ל 3000, ולכן אני לא פוסל גם אינטל. אם אני לא בכיוון אתם מוזמנים לתקן.

אני עדיין מעדיף לחכות ללוח אם עם יותר כרטיסי PCI. האם זה מתוכנן בכלל ל HTPC, או שאין הגיון לייצר לוח גדול עם צ'יפסט כזה ווידאו OB?

אני אשמח לשמוע גם על מעבדים - בשתי הפלטפורמות, AMD ו אינטל - על אילו מעבדים אתם ממליצים? אני עדיין לא שולל INTEL למרות שה 780 מאוד קוסם.

תודה!

itzik_vip
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1014
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #6 

מעבד מומלץ: e8400 התמורה הטובה ביותר לכסף, לא רואה ממטר את המעבדים של AMD
חזק כמובן למשחקים עולה רק 850 שקל.
כרטיס מסך רק של ATI יש להם תמיכה טובה יותר ב- HD אם אין לך בעייה להמתין קצת חכה לסדרת 4000 אמורים לצאת דגמים עם יציאת HDMI

מסכים איתך לגבי הלוח אם, גם אני מעדיף ATX ולא מיקרו אפשרות ליותר הרחבות PCI
קיימים מספר לוחות מומלצים של אינטל
כנס ללינק זה לוח אם שזכה בהרבה פרסים מאוד מומלץ, שים לב כמה יציאות יש לו, אחד החזקים:
http://www.asus.com/products.aspx?l1=3& ... odelmenu=1

axe30
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 176
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #7 

לצרכים שציינת אני חושב שאין לך שום סיבה לקנות מעבד של אינטל. המעבדים של AMD יחד עם לוח מבוסס 780G יעשו את העבודה מצויין. לגבי הדאגה שלך מזה שאתה רואה לוחות מיקרו, הסר דאגה מלבך. בלוחות של היום שממילא הרכיבים מגיעים ברובם ON BOARD והם רכיבים טובים, כנראה שלא תעשה שימוש ביותר מ-SLOT או שניים לטובת כרטיס PVR ואולי כרטיס WIFI. כרטיס מסך תמיד תוכל להוסיף ועדיין יישאר לך SLOT פנוי...
אני בעזרה לחבר להרכיב עכשיו מערכת והכיוון הכללי הוא:
לוח אם מבוסס 780G (כנראה הג'יגה-בייט)
מעבד ATHLON 5600+
דיסק 500GB של סיגייט
צורב DVDRW (כנראה סמסונג, אולי ASUS)
זכרון 2GB DDR2 800
כרטיס PVR M785 או PVR150
מארז M1 של GMC (ביקורות מעולות בחו"ל, נסיון אישי מוצלח מאוד, מחיר מאוד אטרקטיבי עכשיו כבאנדל עם מקלדת אלחוטית IONE וספק כח שקט של DELTA)
http://www.driverheaven.net/reviews/GMC ... /index.php

http://www.bioslevel.com/articles/GMC-A ... se-AV-Case

כאמור מקלדת IONE P20MT
כל זה בעלות של פחות מ-3000 ש"ח
הולך להזמין הכל כנראה אצל צחי מצח מחשבים
www.gcomputer.co.il
יחס אישי והמחירים הכי זולים שמצאתי כדי לסגור עסקה חוץ מאייבורי שאליהם אני לא מתקרב...

yuvR פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

מעולה, ועוד כמה שאלות

שליחה #8 

axe30 כתב: לוח אם מבוסס 780G (כנראה הג'יגה-בייט)
מעבד ATHLON 5600+
...
יש עוד אפשרויות חוץ מהג'יגהבייט?
ומה לגבי המעבד? למה דווקא זה? איפה אפשר לקרוא על אופציות אחרות? אני לא מכיר AMD בכלל.

ohad29
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 106
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #9 

הועלתה בטעות

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”