עזרה בהשלמת מערכת - בחירת רמקולים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
ParadiseLost פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם!

אני חדש בזירת הקולנוע הביתי,והידע שלי בנוגע לאודיו הוא בעיקר בתחום האודיו לרכב.
יש לי מגבר ONKIO די ישן (דגם TX-SV373) התומך ב Dolby pro-logic. כמו כן ברשותי שני רמקולי מדף של Pure acoustics דגם JH-602
(2way bass reflex , 200W RMS).
ברצוני להרכיב מערכת המתרכזת באודיו של סרטים יותר מבמוזיקה (את המוזיקה אני שומע ברכב). יש לי 3 שאלות:

1. האם המגבר הזה מספיק טוב לקולנוע ביתי? כלומר האם אני יכול להסתפק בזה (לפחות בתור התחלה),בלי dolbi digital או pro logic 2?
2. האם הרמקולים האלה יכולים לשמש בתור רמקולים קדמיים במערכת שאני רוצה להרכיב?
3. על איזה רמקולים הייתם ממליצים (סנטר,אחוריים וסאב) על מנת להשלים את המערכת? והאם תקציב של 2000 להם יספיק לסאונד סביר,או האם עדיף להשקיע יותר ולא להתבאס אח"כ?

סה"כ אני לא אוהב "מוצרי מדבקה",למרות שאני די מרוצה מאיך שהרמקולים נשמעים (מצד שני לא שמעתי הרבה רמקולים ביתיים...).

תודה לכל העוזרים!

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #2 

ParadiseLost

1.האם המגבר טוב ? האם אתה יכול להסתפק בזה ? על השאלות האלה אתה צריך לענות, אני לא יודע מה דרישותך מרמת הסאונד בסרט שאתה רואה, בעיקרון כל רסיבר שיוצא היום ואני מדבר על הכי פשוטים של חברות כגון פיוניר דנון וכו תומכים ב DD, DTS ו PROLOGIC 2 ומחירם מתחיל בסביבות ה 1500 שח, רוב הסרטים מקודדים ב DD שזה עולם אחר מה PROLOGIC הישן.

2.הרמקולים יכולים לשמש אותך כקידמיים , תלוי בגודל החדר בעיקרון מומלץ רמקול ריצפתי.

3.לא תמצא בתקציב של 2000 שח גם אחוריים סנטר וסאב שישמעו סביר.
כמובן ששוה להשקיע אבל שוב תלוי מה דרישותך ומה תקציבך.

ציינת שלא שמעת הרבה רמקולים אז זה הזמן להתחיל, תעשה סיבוב בין כמה חנויות תשמע רמקולים ככה גם תקבל מדד לאיכות המערכת שלך בבית ואת המסקנות תסיק בעצמך.

ParadiseLost פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

lironk כתב:ParadiseLost

1.האם המגבר טוב ? האם אתה יכול להסתפק בזה ? על השאלות האלה אתה צריך לענות, אני לא יודע מה דרישותך מרמת הסאונד בסרט שאתה רואה, בעיקרון כל רסיבר שיוצא היום ואני מדבר על הכי פשוטים של חברות כגון פיוניר דנון וכו תומכים ב DD, DTS ו PROLOGIC 2 ומחירם מתחיל בסביבות ה 1500 שח, רוב הסרטים מקודדים ב DD שזה עולם אחר מה PROLOGIC הישן.

2.הרמקולים יכולים לשמש אותך כקידמיים , תלוי בגודל החדר בעיקרון מומלץ רמקול ריצפתי.

3.לא תמצא בתקציב של 2000 שח גם אחוריים סנטר וסאב שישמעו סביר.
כמובן ששוה להשקיע אבל שוב תלוי מה דרישותך ומה תקציבך.

ציינת שלא שמעת הרבה רמקולים אז זה הזמן להתחיל, תעשה סיבוב בין כמה חנויות תשמע רמקולים ככה גם תקבל מדד לאיכות המערכת שלך בבית ואת המסקנות תסיק בעצמך.
...
נראה לי שכרגע אני אשאר עם המגבר שברשותי,אני בהחלט מתכוון לשמוע בחנויות,אשמח לדעת מאילו חברות כדאי להתרחק ולאילו חברות לתת יותר תשומת לב,כמו כן אשמח אם תוכלו להמליץ על סנטר,אחוריים וסאב שמעניקים איכות שמיעה לא רעה. (תקציב - עד 3000)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”