זקוק לעזרת המומחים בתביעה ייצוגית לגבי LCDשלLGחשוב גם לקונים

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
noy84 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 116
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

למי שלא בא לקרוא את כל ההרצאה מוזמן לקפוץ לבקיצור :)
לפני כ5 חודשים קניתי את המסך 42LB7R של LG מסך FHD ששילמתי עליו במיטב כספי,
וראיתי שיש לו בעייה של זליגת אור, בהתחלה חשבתי שהם יחליפו לי את המסך והבעייה תסתדר,
במשך חודשיים של ויכוחים החליפו את המסך 3 פעמים והבעייה לא נפתרה ואז הגעתי ליאוש, בחברה לא מוכנים להודות בבעייה מבחינתם "זה בכלל לא בעייה" עברו עוד 3 חודשים וכרגע התפנה לי זמן בעבודה להתעסק בזה(בערך חודשיים), חזרתי לויכוחים איתם והם שלחו לי טכנאי שהסביר לי שזה ככה "הטכנולוגיה" ולא הסכים להודות שזה בעייה "ולא מעניין אותו אם אין את הבעייה בחברות אחרות"

בקיצור אני תובע אותם, ואני צריך קצת רקע טכני רשמי או לא על למה הבעייה הזו קורה ולמה היא לא קיימת בLCDs אחרות, בתודה רבה רבה רבה לעוזרים.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #2 

רגע..............הם לא מוכנים לבטל את העיסקה?
לבן דודה שלי היה אותו סיפור עם KTV שקונים את הפנאלים מ................נכון LG.
בסופו של דבר, אשתו, עו"ד במקצועה שלחה להם מכתב מאיים והם התקפלו "כמו 100 גרם פיסטוק חלבי בלי קליפה" :lol:
החזירו לו עד השקל האחרון.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

noy84 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

לא הם אומרים שעבר כבר הרבה זמן והם לא מוכנים להחליף את המסך לסקרלט (שאין לו את הבעייה ועולה כולה עוד 900 שקל היום)
וגם אין על מה לדבר על החזר, יוצא שיש לי בעייה במסך אחריות והם לא מוכנים לעשות עם זה כלום, הבהרתי להם שאני תובע אותם
וזה לא היה משנה להם.

noy84 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

עזרהההההההההה :)

giladye
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 509
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

להערכתי אתה צריך רקע טכני בנוגע לשאלה האם זו בכלל תקלה, דבר ראשון שהם יטענו שזו אינה תקלה אלא חלק מטכנולוגיה קיימת אשר ידוע שיש לה מספר מגרעות, וכמו שאתה לא תובע על העובדה שהתמונה נמרחת במקצת ולא חדה, אין סיבה לתבוע בגלל "קצת" זליגת אור, ויגידו ששילמת על מוצר שזה הטכנולוגיה שקיימת בו וידעת מה אתה מקבל.
בכל מקרה אני מקווה שפנית לעו"ד המתמחה בתחום הצרכנות ושקלת טוב את הפניה למסלול של תביעה יצוגית. אם אכן אתה הולך בכיוון התביעה היצוגית אל תתמקד דווקא בדגם שלך ישנם עוד דגמים של LG אשר סבלו וסובלים מתופעת זליגת האור, כך תרחיב את מסגרת התביעה.
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds

ironman
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #6 

להגיש תביעה ייצוגית אינו הליך כל כך פשוט יש צורך לאשר הליך זה ולהראות עילה משמעותית לכאורה להליך רבתי שכזה.
ממליץ.
לקרוא בנושא הנ"ל.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7% ... 7%99%D7%AA

להודיע ל- http://www.emun.org.il/ptrust/wc.dll?ptweb~homewc
להגיש תביעה קטנה ללא צורך בעו"ד עד כ-17,800 ש"ח
אתה יכול לקרוא פה.
http://www.livecity.co.il/site/detail/d ... t_id=32700

או להיעזר בעו"ד לצורך מכתב התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים.

noy84 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

גלעד זה בדיוק הבעייה שאני צריך ידע מקצועי בדבר, חשבתי שאולי תוכלו לעזור לי, בעיקרון בדקתי עוד הרבה דגמים של LG בכולם יש אותה בעייה חוץ מהדגמים החדשים למרות שלא ראיתי עדיין בעיניים שלי את הדגמים החדשים, ולא ידעתי שיש שם את הבעייה הזו לפני הקנייה, חבר טוב שלי שהוא במיקרה גם העורך דין :) יש LCD של סמסונג ואין שום סימן לזליגה, בהצגה אצלו מהמחשב של תמונה גדולה ושחורה התמונה נשארת שחורה, ואם ממש מגבירים את התאורה ותמונה הופכת לקצת אפורה אבל זה אחיד על כל המסך ואצלי היא שחורה עם קרניים לבנות בצדדי המסך,

אני יודעה מה זה תביעות קטנות זה(זה לא פעם ראשונה שאני עושה את זה) :) אני פשוט צריך כמה שיותר חומר בדבר, הLCD עלתה לי 12K ככה שזה נכנס לקטגוריה של הסף כסף לתביעה.

לגבי מכתב התראה, אנחנו ננסח היום אחד (למרות שאני לא חושב שזה יעזור), בדיוק בגלל זה אני צריך מידע לגבי הזליגה, ממהיא נובעת, ולמה אין אותה בLCDs אחרות.

תודה אגב לירון וגלעד על התגובות :)

ironman
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #8 

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

1. אין לך קייס לתביעה ייצוגית. זה לא שהם פוגעים בציבור שלהם או משהו.
2. הרקע הטכני שחסר לך, נמצא כאן בפורום. שאל ונענה.
3. לדעתי בעית הזליגה (מבלי להיכנס לדגם כזה או אחר או חברה כזו או אחרת) היא לא בעיה שבגינה אפשר לתבוע. אלא הנקודה שאולי לא רוצים לבטל את העיסקה בגלל חוסר שביעות רצונך (ולא משנה הסיבה כרגע).
רוצה לאמר שזה שיש זליגה זה בגלל שככה בנוי המסך הזה וזו האיכות שלו.
זה כמו לתבוע יצרן רכב (תביעה ייצוגית) כי ציפית שהרכב יעשה 0-100 ב-4.5 שניות אבל הוא עושה את זה ב-10.....זה מה שיש ואת זה יכולת לבדוק לפני שקנית....מבין את העיניין?

עדיין, אני חושב, שמן הראוי שאם לקוח לא מרוצה מהעיסקה, הייתי, בתור החנות/יבואן מנסה לבוא לקראתו כמה שיותר, בלי קשר לאם יש הצדקה לתביעה או לא.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

noy84 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

הם לא ניסו לעשות כלום, לגביי הקייס יש ויש, זה דבר אלמנטרי לראות סרט ובקטעים שחורים אני לא אראה מופע צורות של אור לבן, ונכון הייתי אידיוט שלא בדקתי את הנושא, ברמת העיקרון לא היה ביקורות על המסך הזה כי הוא היה כל כך חדש ושקניתי בדקתי אותו לפי המראה בחנות, נתונים ולפי אתר הייצרן, אחרי שקניתי והבחנתי בתופעה ודיברתי עם ח.י חיפשתי פה בפורום "אור בצד המסך" או משהו בסיגנון ומצאתי מלא תגובות על זליגת אור ונתתי לעצמי מכה בראש, לגבי הדוגמה שנתתה היא מצויינת כי יצרן הרכב חייב לרשום את היכולות שלו ושאני בדקתי באתר היצרן ובאתר ח"י לא היה שום הזכרה על "תופעה של זליגת אור" או משהו כזה, על פי חוק אם קיים דבר שבמסך שלהם יש ובאחרים אין חובתם לרשום על זה שורה או 2 אבל לא היה, זה כמו שהם יחליטו מחר לייצר טלויזיה FHD מצויינת אנשים יקנו ופתאום הם ישימו לב שהמסך לא מציג את הצבע ירוק לדוגמה, או שמישהו יקנה מכונית חדשה והיא תגיע בלי מושבים והגה, היצרן היה חייב לידע את הלקוחות שהוא לא עומד בסטנדרט הכללי, והם לא עומדים בסטנדרט הזה.

noy84 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

ולגבי הידע הטכני :)

אתה יכול לתת לי איזה שהו הסבר למה זה קורה במסך ולמה זה לא קורה במסכים אחרים?

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4217
נתן תודות: 1659 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

שליחה #12 

אני חושב גם שאין לך קייס.החברה לעולם לא תגיד שיש במכשיר תקלה-המקסימום הם יכולים להגיד כמו חברות תקשורת שונות שלמסך יש את המאפיין הטכני הזה וזאת לא תקלה או בעיה.
רשמתה שהחליפו לך את המסך מספר פעמים אז אם ההחלפה הראשונה הייתה בשבועיים הראשונים אז אוליי........

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #13 

1. מצטער, לדעתי אין לך קייס. אולי הדוגמא עם הרכב וההאצה לא מתאימים, אז בוא נדבר על זה שהכיסא לא נוח לך...טוב?
קנית רכב, והמושב לא נוח לך ועל זה אתה מנסה לתבוע תביעה יצוגית.
גם פה אתה יכול להגיד שזה אלמנטרי שיהיה לך נוח בנסיעה ברכב והם היו צריכים לרשום שלא נוח לשבת במושבים.....

הרי ברור לך שהם לא יירשמו דבר כזה וכנ"ל לגבי הזליגה.

2. מסך LCD מורכב מכמה וכמה שכבות של אלמנטים שלכל אחד תפקיד שונה.
תאורה אחורית,
פולורייזר
דיפיוזרים שונים,
פנל LCD,
פילטר צבע
פולוריזר

כל הסנדוויץ הזה צריך להיות תפוס חזק מהצדדים ואטום כך שהאור מהתאורה האחורית לא יעקוף שום שיכבה מהצדדים.
כשיש זליגה, זה נובע מתיכנון לא מושלם או הרכבה לא מושלמת.

http://www.nof.co.jp/english/business/e ... uct01.html
http://www.behardware.com/articles/681- ... cally.html
http://images.google.co.il/imgres?imgur ... 6%26sa%3DN
About.me

shaymomo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 692

שליחה #14 

אתה גם יכול להפסיד במשפט ולשלם להם הוצאות משפט ועוד כמה דברים, כך את זה בחשבון.

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #15 

אני גם חושב מבחינה מקצועית שאין פה עניין לתביעה ייצוגית.
על מקרים גדולים ומשמעותים מאלה בימ"ש לא מאשר ואף פוסק הוצאות.

כדאי להתחיל קודם עם מכתב טוב של עו"ד, לראות לאן נושבות הרוחות, ולהמשיך משם...

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #16 

וואלה יש לי עוד הצעה מצויינת!!!!!!!!!!!

תבקש להחליף לפלזמה (Y) (Y)
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

giladye
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

NOY, כפי שאפשר להבין מדבריי לעיל גם אני חושב שלא בטוח שיש לך קייס, כדי לוודא שיש לך קייס לתביעה ייצוגית יש לעבור שני שלבים עיקריים. ראשית, עליך קודם לבדוק על פי איזה עילה בחוק אתה מעוניין לתבוע, החוק הרלבנטי הוא חוק הגנת הצרכן, אני ממליץ לך לקרוא אותו ולחפש לפי איזה סעיף בחוק את מעוניין להגיש את התביעה.
להערכתי סעיף 4 לחוק יכול להיות רלבנטי אך כפי שציינתי לעיל יש שני שלבים כעת עליך לבדוק האם בכלל מדובר בפגם ועד כמה הוא חמור שכתוצאה מכך נגרם לך נזק, גם בחינה של שלב זה אינה פשוטה.

עצה נוספת האם העו"ד שלך מתמחה בתביעות מסוג זה? אם לא כדאי שלפחות תקבע פגישה עם עו"ד שמתמחה בתחום הזה כמעין second opinion רק כדי לשמוע את דעתו מבלי שייצג אותך (בדיוק כמו לשמוע דעה נוספת של רופא מומחה), רק לאחר מכן תכתוב מכתב לאחר שתדע היכן אתה עומד מבחינה משפטית.

לסיום, לא פשוט לתבוע במסגרת חוק תובענות יצוגיות ובתי המשפט לא מאפשרים זאת כדבר שבשיגרה, האפשרות של תביעה קטנה יכולה להיות פשוטה, זולה יותר ואף אפקטיבית יותר. עליך לשקול את כל השיקולים הכלכלים (אגרת משפט כבדה וגבוה מעבר להסתכנות בהוצאות) וגם הפוליטיים (הגשת תביעה יצוגית משמעה הוצאת התותחים הכבדים וסחבת ארוכת שנים, מאידך בתביעה קטנה יעמוד מולך נציג החברה שאינו עו"ד וההליך הוא הרבה יותר מהיר) דאג לקבל את התמונה המלאה גם ביחס לעניינים אלו מעבר לעניין העילה המשפטית וסיכויי ההצלחה.

ושיהיה בהצלחה אשמח לשמוע מהי החלטתך הסופית וכיצד העניין מתקדם.
נערך לאחרונה על ידי giladye ב 11/06/2008 13:09, נערך פעם 1 בסך הכל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #18 

אני ממליץ להקשיב ל-roypeles..... :wink:
About.me

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4203
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 226 פעמים

שליחה #19 

רק עורך דין יכול לעזור לך
ולא חסר בארץ.מכתב אחד ואתה מקבל את הכסף שלך בחזרה.

giladye
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

amitbak כתב:רק עורך דין יכול לעזור לך
ולא חסר בארץ.מכתב אחד ואתה מקבל את הכסף שלך בחזרה.
...
כעו"ד אני מסכים איתך שעו"ד יכול לעזור, אבל אני לא מסכים עם הסיפא של ההודעה מאחר וזה לא כזה פשוט. לא נראה לי שח.י. ירגישו מאוימים ממכתב של עו"ד, תהיה בטוח שזה לא הראשון שהם קיבלו.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”