שלום לכולם.
אני עומד להזמין מחשב HTPC מהאתר IQPC ומבקש להתייעץ איתכם לגבי מספר דברים.
מטרת המחשב היא HTPC סלוני שיעבוד עם ויסטה ו VMC ויהיה מסוגל לנגן את כל סוגי ה HD למיניהם.
מה שחשוב לי הוא להשיג את המטרה הזו במחיר מינימלי אבל להיות בראש שקט שהמחשב מסוגל לנגן את כל התכנים ללא בעיה. העדיפות היא על האחרון.
מה שלא חשוב זה משחקים, overclocking ופעולה שקטה של המחשב.
הרכיבים הבסיסיים שבכוונתי לרכוש כרגע הם:
מעבד – AMD 4850e
לוח – Gigabyte GA-MA78GM-S2H
דיסק קשיח – Seagate Sata2 500GB 32MB cache
זכרון – Kingston 2 x 2048GB 800mhz
הנושאים בהם אני מתלבט הם:
1. יש לי מארז למחשב הזה שאני מתכוון להישאר איתו. אני צריך ספק שיתאים ללוח הזה ולדרישות ההספק של הרכיבים, ובנוסף, מארז פשוט לחלוטין עבור מחשב אחר. האם כדאי לקנות מארז עם ספק ולהפריד ביניהם או שעדיף לקנות כל אחד בנפרד? איזה ספק יתאים לצרכים שלי (להזכירכם, אני לא מעוניין ב overclocking ופעולה שקטה של המחשב) ואיזה מארז ב IQPC הוא הפשוט והזול ביותר?
2. האם יש צורך ב 4GB זכרון או שניתן להסתפק ב 2? ממה שקראתי, עם ויסטה מומלץ לעבוד עם 2GB. אך מה אם בעתיד ארצה להפעיל ישומים נוספים? הזכרון כל כך זול שלמה בעצם לא להוסיף עוד קצת ולהיות רגועים לתקופה ארוכה?
3. ראיתי שברוב ההמלצות באתר למחשב HTPC מופיע זכרון של Corsair. האם יש לו יתרונות על הזכרונות של Kingston?
הערה: אני יודע שאפשר לקחת דיסק קשיח קטן יותר ולחסוך עוד כמה שקלים אבל אני מעדיף להשאיר מקום ליותר מכמה סרטי בלו-ריי.
תודה מראש לכל המגיבים.
התייעצות לקראת רכישת HTPC
-
BlueStreak
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 247
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
1. המפרט שלך מצויין ומומלץ. מדובר בלוח אם עם כרטיס מסך מובנה ששבר שיא עולמי בצריכת הספק נמוכה, לכן כל ספק שהוא יתאים למטרות שלך. המארז הפשוט והזול ביותר זה המארז שמוכרים למחשבים רגילים עומדים, ואין עם מארז כזה שום בעייה למעט זה שהוא לא שקט. אבל ציינת שזה לא חשוב לך...
2. ויסטה 32 ביט גם ככה יודע לזהות רק עד קצת יותר מ-3 ג'יגה. מצד שני, לא מומלץ להתקין ויסטה 64 ביט על HTPC, בגלל בעיות תאימות שונות עם דרייברים וקודקים. לכן, על פי מטרותיך שציינת, 2 ג'יגה זה מספיק בהחלט ומעל ומעבר.
3. קינגסטון חברה מצויינת. אין יתרון ספציפי.
אל תחסוך בגודל ההארד דיסק, 500 ג'יגה זה גודל מצויין, ואף אחד לא ימליץ לך כאן ללכת על פחות. אם כבר, הייתי אפילו שוקל ללכת על 750 ג'יגה...
2. ויסטה 32 ביט גם ככה יודע לזהות רק עד קצת יותר מ-3 ג'יגה. מצד שני, לא מומלץ להתקין ויסטה 64 ביט על HTPC, בגלל בעיות תאימות שונות עם דרייברים וקודקים. לכן, על פי מטרותיך שציינת, 2 ג'יגה זה מספיק בהחלט ומעל ומעבר.
3. קינגסטון חברה מצויינת. אין יתרון ספציפי.
אל תחסוך בגודל ההארד דיסק, 500 ג'יגה זה גודל מצויין, ואף אחד לא ימליץ לך כאן ללכת על פחות. אם כבר, הייתי אפילו שוקל ללכת על 750 ג'יגה...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
BlueStreak
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 247
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
עזרת לי להחליט.
תודה!
תודה!