בהמשך לדיון על חבילות קודקים

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
niron פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 577
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

לא יודע עד כמה זה מוסיף לדיון האינסופי "חבילות קודקים - בעד או נגד" אבל אחרי שסבלתי מבעיה של סנכרון בקובץ TS שלא הצלחתי להתחקות אחר מקורה, הסרתי את הKLITE, התקנתי FFD ו Haali, וכמו קסם - הפסקול שוב מסונכרן לתמונה.

בנושא אחר, עד כמה באמת היישומים "כפופים" לגרף שמופיע בGraphEdit?
נדמה לי שהיחיד שמציית לצורה של הGraph הוא WMP. לא השתכנעתי שMPC וMPC-HC עובדים עם הגרף הזה. מישהו יודע איך מסתכלים/מקפנגים את הגרף שלהם?

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #2 

niron כתב: בנושא אחר, עד כמה באמת היישומים "כפופים" לגרף שמופיע בGraphEdit?
נדמה לי שהיחיד שמציית לצורה של הGraph הוא WMP. לא השתכנעתי שMPC וMPC-HC עובדים עם הגרף הזה. מישהו יודע איך מסתכלים/מקפנגים את הגרף שלהם?
...
קצת סדר בכל מה שקשור לאפליקציית ה GraphEdit בה אנחנו כולם משתמשים:
- ה GraphEdit זה סה"כ תוכנה פשוטה שמשתמשת בטכנולוגיית שנקראת DirectShow לניגון תכנים. טכנולוגיית ה DirectShow נמצאת היום בשימוש ,כמעט ,בכל הנגנים בשוק. אפשר להגיד ש GraphEdit הוא בעצם נגן לכל דבר ,פרימיטיבי אומנם, אבל מסוגל לבצע את רוב הדברים המרכזים שנגן צריך שהם בניית גרף וניגון

-כל נגן שמשתמש ב DirectShow מחזיק בתוכו אובייקט שנקרא FilterGraph. אובייקט זה מכיל בתוכו כל מיני רכיבים שמחוברים ביניהם ונקראים פילטרים (הפילטרים והחיבורים ביניהם יוצרים את הגרף)

-הפילטר זה בעצם רכיב ,שבדר"כ ,מבצע פעולה אחת או יותר (בדר"כ זה עיבוד כלשהו) על התוכן שמגיע אליו מהגרף (התוכן בדר"כ מגיע מהפילטר שמחובר אליו)

-הנגן הוא זה שאחראי על בחירה ויצירת הפילטרים וחיבורם לכדי גרף מלא ומוכן לניגון .הנגן יכול לבחור את הפילטרים שהם ברירת המחדל במערכת (לדוגמה לפיענוח ערוץ מסוג H.264) או הוא יכול לבחור פילטר מסויים בלי קשר ל-האם הפילטר הזה נמצא בעדיפות גבוה יותר (לא מתחשב בהגדרות ה Merit בכלל)

- ברגע שאתה גורר קובץ לתוך ה GraphEdit התוכנה מייצרת גראף עם פילטרים שהם ברירת המחדל במערכת לניגון הקובץ שנגרר. הנגנים האחרים לא מחויבים לעבוד כך (ובדר"כ גם לא עובדים כך)

זאת הסיבה שהגרפים לא זהים

niron פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

היי אושר,
אני מניח שיש איזשהו הגיון בגרף ברירת המחדל שGRAPHEDIT בונה.
לאמור, אם GRAPHEDIT בברירת המחדל לא מצליח לנגן - גם WMP לא יצליח.
אבל מה קורה עם MPC, MPC-HC - האם הם מושפעים מגרף ברירת המחדל?

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #4 

niron כתב:היי אושר,
אני מניח שיש איזשהו הגיון בגרף ברירת המחדל שGRAPHEDIT בונה.
לאמור, אם GRAPHEDIT בברירת המחדל לא מצליח לנגן - גם WMP לא יצליח.
אבל מה קורה עם MPC, MPC-HC - האם הם מושפעים מגרף ברירת המחדל?
...
כמו שרשמתי הגרף מכיל פילטרים שלכל אחד יש תפקיד אחר. לדוגמה לניגון סרט MKV יש סיכוי שיבנה הגרף הבא:
1. Haali Media Splitter - אחראי על קריאת קובץ MKV והפרדת ערוץ הוידאו מהאודיו
2. CoreAVC Video Decoder - מתחבר ל Haali פילטר ואחראי על פיענוח ערוץ הוידאו המקודד
3. FFDSHOW Audio Decoder - מתחבר ל Haali פילטר ואחראי על פיענוח ערוץ האודיו המקודד
4. Video Renderer - מתחבר ל CoreAVC פילטר ואחראי על שליחת הוידאו לכרטיס המסך
5. Default DirectSound Device - מתחבר ל FFDSHOW Audio פילטר ואחראי לשליחת האודיו לכרטיס הקול

כל אחד מהפילטרים האלו אחראי על משימה אחת ויתכן מצב שלמשימה מסוימת יש יותר מפילטר אחד שיכול לבצע אותה. לדוגמה לפענוח הוידאו גם הפילטרים של FFDSHOW Video Decoder וגם ה CyberLink יודעים לעשות את המשימה. במקרה זה שיש יותר מפילטר אחד שיכול לבצע את המשימה תמיד ישנו פילטר אחד ויחיד שהוא ברירת המחדל (איך משנים את הגדרות ברירת המחדל, זה כבר עניין לשרשור אחר)
ה GraphEdit תמיד יבחר את פילטר ברירת המחדל במערכת (בזמן גרירת קובץ לחלון הראשי) והנגנים האחרים (כגון ה MPC) לעיתים יבחרו פילטרים שהם ברירות המחדל אך לעיתים יבחרו פילטרים שלא מוגדרים כך (תלוי בהגדרות הנגן)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #5 

ב MPC HC יש כמה פילטרים פנימיים ובנוסף יש אפשרות להגדיר בנגן באילו פילטרים פנימיים וחיצוניים להשתמש כך שהוא מסוגל לבצע תרגיל עוקף graphedit.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #6 

Catskinner כתב:ב MPC HC יש כמה פילטרים פנימיים ובנוסף יש אפשרות להגדיר בנגן באילו פילטרים פנימיים וחיצוניים להשתמש כך שהוא מסוגל לבצע תרגיל עוקף graphedit.
...
זה לא מסלול עוקף אלא מסלול מקביל
אגב, גם ב GraphEdit ניתן להשתמש בפילטרים שהם לא ברירת המחדל לצורך בניית גראף, בדיוק כמו שה MPC עושה או כל נגן אחר (דרך שימוש בתפריטים של התוכנה)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

זה נכון אבל זה לא יגיד לך כלום על מה MPC HC באמת עושה כי המסלול שבו הוא משתמש אינו גלוי לכלי חיצוני.

niron, ב WMP חברת מיקרוסופט כנראה דאגה יותר לאינטרסים של חברות המדיה הגדולות מאשר לטובת הצרכן. יש כמה פורמטים שמנוהלים פנימית ולכן הגראף שיוצג ב Graphedit לא יהיה זהה למה שיתרחש בפועל.

הפורמטים השמורים שאני יודע עליהם הם: mp3, WMV, WMA ו mpeg-2. את הפורמטים האלו מעבד WMP באופן פנימי ולא באמצעות DirectShow . לפחות ל mpeg-2 יש אפשרות מתועדת לקלוט plugin חיצוני שיחליף את המפעמח הפנימי (ככה PDVD עובד) אבל לא ידוע לי על אפשרויות דומות לפורמטים האחרים.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #8 

Catskinner כתב:זה נכון אבל זה לא יגיד לך כלום על מה MPC HC באמת עושה כי המסלול שבו הוא משתמש אינו גלוי לכלי חיצוני.
...
הגרף של MPC לא רק שניתן לגילוי ע"י כלי חיצוני (כגון להכריח אותו להשתמש ב FFDSHOW ואז לזהות דרך זה מהם הפילטרים בשימוש) אלא ה MPC עצמו מציג לך מהם הפילטרים בשימוש.
ברגע שאתה יודע מהו הגרף אתה יכול לבנות אותו ב GraphEdit ולבדוק אותו.
מה שכן נכון הוא שאין לך אפשרות לבחור ב GraphEdit פילטרים פינימיים בו הנגן משתמ (עם יש שימוש בהם)
Catskinner כתב: niron, ב WMP חברת מיקרוסופט כנראה דאגה יותר לאינטרסים של חברות המדיה הגדולות מאשר לטובת הצרכן. יש כמה פורמטים שמנוהלים פנימית ולכן הגראף שיוצג ב Graphedit לא יהיה זהה למה שיתרחש בפועל.

הפורמטים השמורים שאני יודע עליהם הם: mp3, WMV, WMA ו mpeg-2. את הפורמטים האלו מעבד WMP באופן פנימי ולא באמצעות DirectShow . לפחות ל mpeg-2 יש אפשרות מתועדת לקלוט plugin חיצוני שיחליף את המפעמח הפנימי (ככה PDVD עובד) אבל לא ידוע לי על אפשרויות דומות לפורמטים האחרים.
...
נכון למה שאני פגשתי ה WMP משתמש ב DirectShow בדיוק כמו כל נגן אחר !
ולעיתים כמו כל נגן אחר הוא משתמש בפילטרים פנימיים שלו.
אגב, ב MPEG-2 ב XP הוא כן משתמש בפילטרים שהם ברירת המחדל במערכת ולא בפילטר פנימי שלו (XP לא מגיע עם מפענח ל MPEG2)
לדעתי הדבר דומה גם בניגון WMV אבל לא בדקתי זאת,
אני יעשה את הבדיקה וידווח עלייה

niron פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

אכן מעניין ומאושש את הטענה שכל העסק מסובך, מסובך ועוד פעם מסובך !

עושה רושם שהצלחתי לייצב את עניין התצוגה אצלי, ללא האצת חומרה (לפחות עד שיופיע פורמט חדש ומפתיע)
כעת עניין הכתוביות מהווה בעיה.
חשבתי להסתמך על FFDSHOW או VOBSUB - אבל אז התברר לי שבכמה MKV (עם כתוביות מוטמעות) מי שבוחר את השפה הוא דווקא HAALI, וכדי להכעיס הוא תמיד בוחר איטלקית ! :o

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

osherov ב mp3 wmv ו wma הוא משתמש ב DMO ולא ב directshow ונדמה לי גם שזה מקובע בקוד ולא ניתן לשינוי. mpeg-2 ניתן לשינוי במגבלות מסויימות ויתר הפורמטים פונים לפענוח דרך DirectShow. חרשתי כמה פעמים את ה MSDN ועד היום לא הבנתי במה DMO טוב יותר.

niron. אתה יכול לקבוע את שפות בררות המחדל לפס קול ולכתוביות ב Haali דרך תפריט ה option/languages. אני בטוח שתסדר מכאן לבד.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #11 

niron כתב:אכן מעניין ומאושש את הטענה שכל העסק מסובך, מסובך ועוד פעם מסובך !

עושה רושם שהצלחתי לייצב את עניין התצוגה אצלי, ללא האצת חומרה (לפחות עד שיופיע פורמט חדש ומפתיע)
כעת עניין הכתוביות מהווה בעיה.
חשבתי להסתמך על FFDSHOW או VOBSUB - אבל אז התברר לי שבכמה MKV (עם כתוביות מוטמעות) מי שבוחר את השפה הוא דווקא HAALI, וכדי להכעיס הוא תמיד בוחר איטלקית ! :o
...
אתה פשוט מגדיר את ה HAALI שלא יוציא כתוביות בכלל ואז אתה יכול להשתמש בכתוביות חיצוניות

niron פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

להגדיר את HAALI שלא יוציא כתוביות בכלל - לא טוב, כי בהרבה מקרים הMKV מכיל כתוביות באנגלית שאני כן מעוניין בהן (במידה ואין עברית)

להגדיר את HAALI שייתן עדיפות לשפות - ניסיתי, אבל לא הצלחתי. רשמתי:
HEB;ENG
אבל האם יכול להיות מצב שכתוביות יהיו תחת שם שפה: inglese ???

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #13 

מה שיכול להיות שהכתוביות נשארו ללא הגדרת השפה הנכונה או במצב undetermined אבל שהפעילו את ה flag של default. בוא נגיד שאני לא הייתי עושה כזה דבר - לא שזה עוזר לך כמובן.

יש 2 פתרונות שאני יכול לחשוב עליהם בשלוף.
1. תעשה מה ש osherov מציע
2. תריץ את הקובץ מחדש דרך mkvmerge gui והפעם תדאג לתקן את קודי השפה של התרגומים.

ועוד משהו, קביעת הקדימויות לכתוביות מתבצעת בשדה subtitle language priority והמפריד הוא פסיק בלבד, לא נקודה פסיק כפי שרשמת. כך שאם אתה רוצה שבררות המחדל יהיו קודם כל עברית ואחר כך אנגלית צריך לרשום בשדה heb,eng באותיות קטנות ולא .HEB;ENG. למעשה אלו בדיוק הקודים ש mkvmerge GUI משתמש בהם.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”