תגובות לביקורת: סדרות כבלי ה HDMI של חברת comects
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46351
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
תגובות, הערות ושאלות לביקורת.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1256
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1256
- moshem74
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1516
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
סוף סוף מבחן כבלים, אומנם HDMI אבל בכל זאת.
גם לי יש כמה כבלים שהבאתי מחו"ל רק בגלל שניראו ויזואלית מאוד מרשימים ויש להם חתיכת משקל, מחברים מצופים וכל זה, ואני משתמש רק באחד מהדיוידי למסך,כל השאר עטופים יושבים במגירת כבלים, אבל בתכלס...קניתי כי המחיר שלהם היה מצחיק ומגוכח לעומת המחיר בארץ .
פה נכנסים לחנות, כבל HDMI נורמאלי עולה 1000 ש"ח וצפונה, בחו"ל אותו הכבל בדיוק יעלה 10 דולר.
לסיכום: אין שום הבדל בין כבל לכבל מלבד העניין הויזואלי(כמה שיותר עבה יותר טוב), והעניין הפסיכולוגי.
אבל אם ניקח כבל של 5 שקל מהומסנטר , לעומת הכבלים שהוזכרו פה, אני מאמין שכן יהיה הבדל מזערי.
תודה.
גם לי יש כמה כבלים שהבאתי מחו"ל רק בגלל שניראו ויזואלית מאוד מרשימים ויש להם חתיכת משקל, מחברים מצופים וכל זה, ואני משתמש רק באחד מהדיוידי למסך,כל השאר עטופים יושבים במגירת כבלים, אבל בתכלס...קניתי כי המחיר שלהם היה מצחיק ומגוכח לעומת המחיר בארץ .
פה נכנסים לחנות, כבל HDMI נורמאלי עולה 1000 ש"ח וצפונה, בחו"ל אותו הכבל בדיוק יעלה 10 דולר.
לסיכום: אין שום הבדל בין כבל לכבל מלבד העניין הויזואלי(כמה שיותר עבה יותר טוב), והעניין הפסיכולוגי.
אבל אם ניקח כבל של 5 שקל מהומסנטר , לעומת הכבלים שהוזכרו פה, אני מאמין שכן יהיה הבדל מזערי.
תודה.
קודם כול כתבה ממש טובה,
אבל יש לי 2 שאלות/ הערות:
1. יהיה סיקור גם של כבלי מונסטר? לא רק HDMI אלא גם כבלי קומנננט, לרמקולים וכו'?
2. לגבי המחיר שצויין בכתבה, אני נכנסתי לקישור וחוץ מזה שלא הבנתי את ערך המטבע, האם נילקח בחשבון גם ההנחה שפירסמו, למשל:
שם מוצר: כבל HDMI 19mm, 28AWG
מספר קטלוגי: HH19G2802H13
שם סדרה: H
אורך: 3m
קטגוריה: Category 2
מחיר מומלץ לצרכן: $168
אבל באתר כתוב שמחירו לאחר הנחה של400 הוא 880.
אבל יש לי 2 שאלות/ הערות:
1. יהיה סיקור גם של כבלי מונסטר? לא רק HDMI אלא גם כבלי קומנננט, לרמקולים וכו'?
2. לגבי המחיר שצויין בכתבה, אני נכנסתי לקישור וחוץ מזה שלא הבנתי את ערך המטבע, האם נילקח בחשבון גם ההנחה שפירסמו, למשל:
שם מוצר: כבל HDMI 19mm, 28AWG
מספר קטלוגי: HH19G2802H13
שם סדרה: H
אורך: 3m
קטגוריה: Category 2
מחיר מומלץ לצרכן: $168
אבל באתר כתוב שמחירו לאחר הנחה של400 הוא 880.
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
moshem74,
דווקא ממך לא ציפית להתלהבות כזאת
ziv_r,
באמת, איזה הבדלים יכולים להיות בהעברה על כבל דיגיאלי נושא פרוטוקול עם הצפנה public key HDCP?
אני קונה המון כבלים אנלוגיים, אבל לא מוסגל לשכנע את עצמי לקנות HDMI ביותר מ-15 דולר ל-2 מטר מ-monoprice
כנ"ל הכל Category 2
כמו שב-HomeTheaterHiFi מישהו כתב שחבל שלא מוכרים כבלים USB מוזהבים אחרת הוא היה שומע משהו אחר (זאת לא היה בדיחה)
דווקא ממך לא ציפית להתלהבות כזאת
ziv_r,
באמת, איזה הבדלים יכולים להיות בהעברה על כבל דיגיאלי נושא פרוטוקול עם הצפנה public key HDCP?
אני קונה המון כבלים אנלוגיים, אבל לא מוסגל לשכנע את עצמי לקנות HDMI ביותר מ-15 דולר ל-2 מטר מ-monoprice
כנ"ל הכל Category 2
כמו שב-HomeTheaterHiFi מישהו כתב שחבל שלא מוכרים כבלים USB מוזהבים אחרת הוא היה שומע משהו אחר (זאת לא היה בדיחה)
- dror_caspi
-
- חבר פעיל

- תגובות: 71
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
צריך להדגיש ושיהיה ברור: אין שום צורך לבזבז כסף, כבל פשוט יעביר בדיוק אותם ביטים כמו כבל יקר. את הכסף תשקיעו במקום אחר.
michael123,
כבל HDMI ב-15$ מ-Monoprice שווה באיכותו לכבל שמחירו 3 ספרות לפחות במקום אחר.
ישלי שני כבלי HDMI שלהם בסלון, שעלו לי 4$ כל אחד. ואין לי מילה אחת רעה להגיד, התמונה מדהימה!
דרך אגב, גם הכבלים האנלוגים שלהם מעולים.
סדרת ה-Primume שלהם כולל מוצרים ברמה גבוהה מאוד! בכמה דולרים בודדים.
ממליץ עליהם לכל מי שיכול לבצע הזמנה שכזאת.
כבל HDMI ב-15$ מ-Monoprice שווה באיכותו לכבל שמחירו 3 ספרות לפחות במקום אחר.
ישלי שני כבלי HDMI שלהם בסלון, שעלו לי 4$ כל אחד. ואין לי מילה אחת רעה להגיד, התמונה מדהימה!
דרך אגב, גם הכבלים האנלוגים שלהם מעולים.
סדרת ה-Primume שלהם כולל מוצרים ברמה גבוהה מאוד! בכמה דולרים בודדים.
ממליץ עליהם לכל מי שיכול לבצע הזמנה שכזאת.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
זיו תודה על המאמר.
יש לי שאלה: אתה בטוח שב HDMI יש מנגנון תיקון שגיאות? ממה שאני יודע, קצב ההעברה ההזוי של HDMI ואופי התקשורת מונעים מראש כל אפשרות של תיקון שגיאות והבעיה של נקודות ירוקות רצות נגרמת מאי יכולת לקבוע את המידע לגבי פיקסל בודד והתופעה מחריפה עד להתמוטטות הסיגנל ואי יכולת לגבש פריים שלם - או נפילת ה Handshake של ה HDCP, מה שבא קודם.
יש לי שאלה: אתה בטוח שב HDMI יש מנגנון תיקון שגיאות? ממה שאני יודע, קצב ההעברה ההזוי של HDMI ואופי התקשורת מונעים מראש כל אפשרות של תיקון שגיאות והבעיה של נקודות ירוקות רצות נגרמת מאי יכולת לקבוע את המידע לגבי פיקסל בודד והתופעה מחריפה עד להתמוטטות הסיגנל ואי יכולת לגבש פריים שלם - או נפילת ה Handshake של ה HDCP, מה שבא קודם.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

michael123, מהיכרותי של שיטות שיווק המחיר של הכבלים לא נקבע לפי cost plus אלא לפי מה שהשוק מסוגל לשאת. במגזר הכבלים יש אחוזי רווח מטורפים שמצטברים בכל שלב בשרשרת, החל מהיצרן ועד לקמעונאי בגלל שהצרכן מוכן לשלם סכומים אדירים על מוצר, שבוא נגיד בעדינות, תרומתו די שולית.
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
שוב, סיגנל אנלוגי אני יכול להבין, אבל HDMI?Catskinner כתב:michael123, מהיכרותי של שיטות שיווק המחיר של הכבלים לא נקבע לפי cost plus אלא לפי מה שהשוק מסוגל לשאת. במגזר הכבלים יש אחוזי רווח מטורפים שמצטברים בכל שלב בשרשרת, החל מהיצרן ועד לקמעונאי בגלל שהצרכן מוכן לשלם סכומים אדירים על מוצר, שבוא נגיד בעדינות, תרומתו די שולית....
הקוללגות שלי יצחקו עלי..
יש לי אולי כ-15 כבלים מ-monoprice, איכות (גם ויזואלית!) מדהימה.. אני קניתי עכשיו כמה כבלים fancy, עשויים מ-silver-platted copper
12 דולר במקום 4
גם החברה הזאת לא מוכרת.. נדמה לי שגם QED מוכרת HDMI, אבל ב-40-50 פאונד (350 שקל)
- Catskinner
- חבר במועדון HT

בתור נציג גאה של אגודת האנשים שמוכרים דברים חסרי תועלת לאנשים שלא מבינים כלום, אני מנוע מלהגיב.
אני בדיוק מחפש כבל HDMI ומצאתי את זה:
http://www.pompa.co.il/Product.asp?Pid= ... p&lang=HE#
20 ש"ח ל1.5 מטר...
לפי מה שהבנתי אני לא אמור לחשוש מהמחיר הנמוך,מדובר במרחק קצר מאד,מה גם שרשום שיש עליו אחריות לכל החיים.
http://www.pompa.co.il/Product.asp?Pid= ... p&lang=HE#
20 ש"ח ל1.5 מטר...
לפי מה שהבנתי אני לא אמור לחשוש מהמחיר הנמוך,מדובר במרחק קצר מאד,מה גם שרשום שיש עליו אחריות לכל החיים.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

ronen61,
שים לב כי המחירים אשר מופיעים באתר של comects הינם ב Hong Kong Dollar. המחירים אשר מופיעים בביקורת מתורגמים ל US Dollar.
[left]
1 Hong Kong dollar = 0.128113 U.S. dollars
[/left]
לגבי הבקשה שלך לביקורת של כבלים אנלוגים, אנחנו נבדוק את הנושא ונעשה מאמץ.
michael123,
על מנת לקבל חותם Simplay HD יש צורך במספר בדיקות אשר צריכות להתקיים בהצלחה, אחת הבדיקות הינה מבחן תאימות HDCP. פרוטוקול הבדיקה איננו מולי ולכן אני לא יכול להגיד לך מה הוא כולל. אני יכול לשאר כי הוא כולל חיבור של שני פריטים לפחות בהם הסיגנל מאובטח ב HDCP.
פיטר,
אין ספק כי כבלים זולים תקינים יבצעו אותה פעולה כמו כבלים יקרים יותר, בדיוק כמו רכב ישן בעלות של 5K ש"ח אשר יסיע אותנו בדיוק כמו רכב יוקרתי בעלות של מיליון ש"ח, ההבדל הגדול הוא באיך שהם נראים ובהבדל זה הביקורת התמקדה.
Catskinner,
מנגנון תיקון השגיאות כפי שאתה כבר יודע פועל בצד של מקבל הסיגנל. כאשר הסיגנל מגיע בצורה קלוקלת, מנגנון זה צריך לעבוד בצורה מאומצת יותר ולא תמיד הוא יוכל לתקן הכל.
קרא שוב את המשפט מתוך הביקורת ותראה שציינתי כי המנגנון יופעל בצד המקבל ולא בכבל אשר במקרה זה הינו פסיבי לחלוטין.
michael123,
הכבלים של Monoprice בהחלט נראים טוב למראה, אך תהיה בטוח (לא סיפקתי מספיק תמונות?) כי הכבלים של comects מרשימים הרבה יותר.
מתוך הביקורת:
"אז לאחר מילים אלו, למה לעזאזל שתרצו להוציא סכום של מאות דולרים מרשרשים על כבל HDMI?
מסיבה מאוד פשוטה, לא כולנו מוכנים להתקין במערכת שלנו כבלים גנרים פשוטים, במיוחד לאחר שהוצאנו סכום של חמש ספרות על מסך דק וחדש בסלון הביתי. רובנו נהיה מוכנים להוציא עוד סכום פעוט יחסית (למחיר המסך) עבור חיווט אשר נראה איכותי ומשדר יוקרה.
חלק מאיתנו גם פשוט רואים בכבלים כאביזר למערכת, למרות שאנחנו יודעים כי כבל זול יתן אותה תוצאה, עדיין נרצה כבל ממותג אשר יגרום לנו לגאווה וגם קצת שיהיה לנו עם מה לעשות Show off כאשר השכן יגיע לבקר ולהשוויץ ב Monster החדש שרכש."
שים לב כי המחירים אשר מופיעים באתר של comects הינם ב Hong Kong Dollar. המחירים אשר מופיעים בביקורת מתורגמים ל US Dollar.
[left]
1 Hong Kong dollar = 0.128113 U.S. dollars
[/left]
לגבי הבקשה שלך לביקורת של כבלים אנלוגים, אנחנו נבדוק את הנושא ונעשה מאמץ.
michael123,
על מנת לקבל חותם Simplay HD יש צורך במספר בדיקות אשר צריכות להתקיים בהצלחה, אחת הבדיקות הינה מבחן תאימות HDCP. פרוטוקול הבדיקה איננו מולי ולכן אני לא יכול להגיד לך מה הוא כולל. אני יכול לשאר כי הוא כולל חיבור של שני פריטים לפחות בהם הסיגנל מאובטח ב HDCP.
פיטר,
אין ספק כי כבלים זולים תקינים יבצעו אותה פעולה כמו כבלים יקרים יותר, בדיוק כמו רכב ישן בעלות של 5K ש"ח אשר יסיע אותנו בדיוק כמו רכב יוקרתי בעלות של מיליון ש"ח, ההבדל הגדול הוא באיך שהם נראים ובהבדל זה הביקורת התמקדה.
Catskinner,
מנגנון תיקון השגיאות כפי שאתה כבר יודע פועל בצד של מקבל הסיגנל. כאשר הסיגנל מגיע בצורה קלוקלת, מנגנון זה צריך לעבוד בצורה מאומצת יותר ולא תמיד הוא יוכל לתקן הכל.
קרא שוב את המשפט מתוך הביקורת ותראה שציינתי כי המנגנון יופעל בצד המקבל ולא בכבל אשר במקרה זה הינו פסיבי לחלוטין.
michael123,
הכבלים של Monoprice בהחלט נראים טוב למראה, אך תהיה בטוח (לא סיפקתי מספיק תמונות?) כי הכבלים של comects מרשימים הרבה יותר.
מתוך הביקורת:
"אז לאחר מילים אלו, למה לעזאזל שתרצו להוציא סכום של מאות דולרים מרשרשים על כבל HDMI?
מסיבה מאוד פשוטה, לא כולנו מוכנים להתקין במערכת שלנו כבלים גנרים פשוטים, במיוחד לאחר שהוצאנו סכום של חמש ספרות על מסך דק וחדש בסלון הביתי. רובנו נהיה מוכנים להוציא עוד סכום פעוט יחסית (למחיר המסך) עבור חיווט אשר נראה איכותי ומשדר יוקרה.
חלק מאיתנו גם פשוט רואים בכבלים כאביזר למערכת, למרות שאנחנו יודעים כי כבל זול יתן אותה תוצאה, עדיין נרצה כבל ממותג אשר יגרום לנו לגאווה וגם קצת שיהיה לנו עם מה לעשות Show off כאשר השכן יגיע לבקר ולהשוויץ ב Monster החדש שרכש."
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

הנה מספר תמונות שלא נכנסו לביקורת.
ניתן לרכוש כיסוי פלסטיק גמיש עבור כבלי ה HDMI אשר נועל בעזרת הברגה את הכבל לשלדת הרכיב אליו הוא מחובר.
ניתן לרכוש כיסוי פלסטיק גמיש עבור כבלי ה HDMI אשר נועל בעזרת הברגה את הכבל לשלדת הרכיב אליו הוא מחובר.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

כל הכבלים מחוברים.
-
- התעלמו מהכבל האפור ומהכבלים האנלוגים. הכבלים מחוברים לממתג HDMI של חברת OCTACA אשר נבדק באתר.
-
- נא להתעלם מהכבל האפור השמאלי, הוא לא קשור לביקורת זו.
הכבלים מחוברים לממתג HDMI של חברת OPPO מדגם HM-31 אשר נבדק באתר.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

זיו, אני קראתי והבנתי. אבל כאן בדיוק הבעיה שיש לי ואולי תוכל להסביר לי איך העסק עובד.
בפרוטוקולים של העברת מידע שבהם יש מנגנון של תיקון שגיאות תמיד יש תקשורת דו כיוונית כדי לבקש מהשולח שידור חוזר במקרה של קריאה לא תקינה בצד המקבל. ב HDMI זה פשוט בלתי אפשרי כי אין אפשרות לקטוע את השידור כדי לבקש חזרה על פריים כלשהוא. בגלל זה יש לי קושי בהבנה ואולי זה בגלל שאנחנו משתמשים במושגים זהים לתאור תהליכים שונים. בקיצור, איך בדיוק עובד מנגנון תיקון שגיאות ב HDMI אם בכלל יש מנגנון כזה?
בפרוטוקולים של העברת מידע שבהם יש מנגנון של תיקון שגיאות תמיד יש תקשורת דו כיוונית כדי לבקש מהשולח שידור חוזר במקרה של קריאה לא תקינה בצד המקבל. ב HDMI זה פשוט בלתי אפשרי כי אין אפשרות לקטוע את השידור כדי לבקש חזרה על פריים כלשהוא. בגלל זה יש לי קושי בהבנה ואולי זה בגלל שאנחנו משתמשים במושגים זהים לתאור תהליכים שונים. בקיצור, איך בדיוק עובד מנגנון תיקון שגיאות ב HDMI אם בכלל יש מנגנון כזה?
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אם אני לא טועה, נעשה שימוש במנגנון Parity מדור מתקדם אשר מכיל גם את נתוני התיקון כפי ש qqwe3 הזכיר.
אני אנסה לקרוא בנושא ולחזור עם מידע מדוייק יותר.
אני אנסה לקרוא בנושא ולחזור עם מידע מדוייק יותר.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78808
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
קוראים לזה REDUNDANCY - מעבירים יותר מידע מכפי שצריך, מספיק בכדי לתקן X שגיאות (BER כלשהו).
לא נכנסתי לפרטים הללו בפרוטוקול, אבל אין מנוס ממנגנון כזה בכל פיתרון בקצבים מהסוג הזה.
לא נכנסתי לפרטים הללו בפרוטוקול, אבל אין מנוס ממנגנון כזה בכל פיתרון בקצבים מהסוג הזה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אוקיי, חשדתי שמדבור ב redudancy עם שילוב של מנגנון CRC או משהו דומה.
אז בעצם אתה אומר שזה כמו בגדים ורהיטים.ziv_r כתב:
מתוך הביקורת:
חלק מאיתנו גם פשוט רואים בכבלים כאביזר למערכת, למרות שאנחנו יודעים כי כבל זול יתן אותה תוצאה, עדיין נרצה כבל ממותג אשר יגרום לנו לגאווה וגם קצת שיהיה לנו עם מה לעשות Show off כאשר השכן יגיע לבקר ולהשוויץ ב Monster החדש שרכש."...
עדיין משהו לא ברור. בגדים יפים ניתן לקנות בכל תחום המחירים וגם בזול אם לא נתפסים למותגים.
למה כבלים יפים עולים כך הרבה? האם לא מוכרים גם כבלים יפים בזול? הרי לא דרושה השקעה כדי להפוך מראה פשוט ליפה.
בכל זאת יש הבדל בין זה לבגדים. קשה לי לראות את השכן מחפש את הסמל של יצרן הכבלים
משה