100HZ שווה 3,000 ש"ח ???

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
dushnik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
לאחר חיפושים ובדיקות הגעתי להחלטה לקנות את אחד המסכים הבאים:

הראשון - SHARP LC-46XL2E LCD:
http://www.ralco.co.il/default.asp?cati ... 85F628E%7D

השני - SHARP LC-46X20E LCD:
http://www.ralco.co.il/default.asp?cati ... DC488AF%7D

הראשון יקר מהשני בכ-3,000 ש"ח, שעשויים כבר להיות קצת מעבר לתקציב שקבעתי לעצמי (זאת אומרת, היכולת שלי לתת לאשתי טיעונים טובים...).
עד כמה שאני מבין ההבדל העיקרי ביניהם הוא שהראשון 100HZ ואילו השני 50HZ.

אני מנסה להבין ולהחליט אם התוספת למחיר אכן שווה את זה ובענין זה אני מבקש את עזרתכם בכמה שאלות:
א. במה יתבטא היתרון הגדול של ה-100HZ, האם בשידורי HD או דווקא יותר יתקן תמונה בשידור רגיל או אחר ?
ב. איפה אפשר לראות את שני המסכים הללו אחד ליד השני?
ג. על פי המפרטים של המסכים הללו, האם אתם קיימים הבדלים נוספים ביניהם? אם כן - במה מדובר והאם זה משהו קריטי ?
ד. בגדול - בהנחה שאני אוכל לעשות עוד מאמץ בתקציב (ועוד לא בטוח שאכן אוכל) - שווה או לא שווה להוסיף 3,000 ש"ח על הראשון (שזה בערך תוספת של 20% למחיר) ?

תודה מראש

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4685
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 164 פעמים

שליחה #2 

dushnik כתב:שלום לכולם,
לאחר חיפושים ובדיקות הגעתי להחלטה לקנות את אחד המסכים הבאים:

הראשון - SHARP LC-46XL2E LCD:
http://www.ralco.co.il/default.asp?cati ... 85F628E%7D

השני - SHARP LC-46X20E LCD:
http://www.ralco.co.il/default.asp?cati ... DC488AF%7D

הראשון יקר מהשני בכ-3,000 ש"ח, שעשויים כבר להיות קצת מעבר לתקציב שקבעתי לעצמי (זאת אומרת, היכולת שלי לתת לאשתי טיעונים טובים...).
עד כמה שאני מבין ההבדל העיקרי ביניהם הוא שהראשון 100HZ ואילו השני 50HZ.

אני מנסה להבין ולהחליט אם התוספת למחיר אכן שווה את זה ובענין זה אני מבקש את עזרתכם בכמה שאלות:
א. במה יתבטא היתרון הגדול של ה-100HZ, האם בשידורי HD או דווקא יותר יתקן תמונה בשידור רגיל או אחר ?
ב. איפה אפשר לראות את שני המסכים הללו אחד ליד השני?
ג. על פי המפרטים של המסכים הללו, האם אתם קיימים הבדלים נוספים ביניהם? אם כן - במה מדובר והאם זה משהו קריטי ?
ד. בגדול - בהנחה שאני אוכל לעשות עוד מאמץ בתקציב (ועוד לא בטוח שאכן אוכל) - שווה או לא שווה להוסיף 3,000 ש"ח על הראשון (שזה בערך תוספת של 20% למחיר) ?

תודה מראש
...
לפי דעתי טכנולוגיית ה-100Hz (כביכול)הינה בחיתוליה ועדיין אין כל סיבה להוסיף כסף לרבות 3000 ש"ח בשביל "להגיד" שיש 100Hz - כרגע אני רואה בזה כלא יותר מגימיק שיווקי וזאת לאחר צפיה במסכים רבים התומכים בטכנולוגיה זו.

dushnik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אתה חושב כך גם למרות מה שכתוב בקישור הבא ?

http://www.techradar.com/products/audio ... 823/review

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

אני חולק לגמרי על nils3373 ואני לא מבין לפי מה הוא קבע שהטכנולוגיה "בחיתוליה".

אני, אישית, מאוד אוהב את התוספת הזו, אך "כמה היא שווה?" זה דבר סובייקטיבי לחלוטין, ממש כמו לשאול כמה שווה להוסיף בשביל מנוע יותר גדול באוטו....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

MartinHSabag כתב:אני חולק לגמרי על nils3373 ואני לא מבין לפי מה הוא קבע שהטכנולוגיה "בחיתוליה".

אני, אישית, מאוד אוהב את התוספת הזו, אך "כמה היא שווה?" זה דבר סובייקטיבי לחלוטין, ממש כמו לשאול כמה שווה להוסיף בשביל מנוע יותר גדול באוטו....
...
מרטין,

רשמתי את דעתי ("לפי דעתי") בנושא וזאת בעקבות הניסיון שלי עם הטנולוגיה הנ"ל ועקב ביקורות רבות בנושא ועדיין אני חושב שזה יותר עניין סובייקטיבי מאשר מדעי (כרגע לפחות). אם מדובר בקונה אשר אין לו כל מגבלה כספית אז "אני ממליץ" לו להשקיע במסך שטעון כבר בפיצ'ר הנ"ל (הרי תמיד אפשר לבטלו) אבל לא במקרים אחרים....

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

"דיעה" יכולה להתייחס לאם אתה אוהב את זה או לא.
אבל לא לגבי "טכנולוגיה לא מפותחת" שאת זה, הייתי מצפה שיגובה באיזשהו טיעון או נימוק לאן זה אמור להגיע בעתיד....

אני מקבל את זה שיש אנשים שלא אוהבים את זה או שבתחילה זה נראה מוזר ולא טבעי. אישית, כמו שכתבתי, אני אוהב את זה ואחרי שמתרגלים, כל דבר אחר נראה "מגמגם".
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

מרטין,

הינה כמה קישורים בנושא (מהחודשים האחרונים):

http://www.cnet.com.au/tvs/lcd/0,239035 ... 355,00.htm

ואני מצטט:
"Is 100Hz for you?
Without further testing we can't say that one company is any better or any worse than the other when it comes to 100Hz. But we will say that this is a first-generation technology, and like most others, it has its teething problems. So, our advice is that you shouldn't be buying 100Hz TVs for this feature alone, or more than likely you'll be disappointed. Judder may be annoying, but to our eyes the haloing effect is much worse."

ועוד אחד:

http://www.trustedreviews.com/tvs/revie ... -LCD-TV/p1

והציטוט:

"Sadly Sharp provided an all-too-obvious display of just how badly 100Hz can go wrong with its debut 100Hz LCD TVs, the RD2E series. To be frank, the picture on these TVs was a mess. For instance, Sharp seemed to have seriously overcooked the 100Hz effect, smoothing motion out to such an extent that it actually started to look unrealistic and even, at times, quite nauseating."

ואחרון חביב:

http://www.smarthouse.com.au/Reviews/TV ... 8L9?page=3

וציטוטו:

"Turning on the 100Hz mode (it is set to Low by default) definitely reduced blurring in various movie scenes and sporting events, but there were some of us who did not like it turned on because of the fact that it feels a little ‘artificial'."

אני יכול להביא עוד הרבה דוגמאות אבל המסר כבר נקלט אני חושב.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78863
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5392 פעמים

שליחה #8 

גם אני לא חושב שזו טכנולוגיה בחיתוליה. את הדוגמאות הראשונות לזה ראיתי כבר לפני כמה שנים, זו טכנולוגיה שהשתלבה עם טכנולוגיה אחרת (100/120HZ להורדת זמני תגובה של המסכים).

התמונה המתקבלת במסכים עם 100HZ היא ריאליסטית יותר, יותר זורמת, אך גם לא נעה בטבעיות וזה בהחלט מציק בהתחלה.

לא כל אחד יאהב אותה, אבל זה לדעתי העתיד גם אם נרצה וגם אם לא...

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

oferlaor כתב:גם אני לא חושב שזו טכנולוגיה בחיתוליה. את הדוגמאות הראשונות לזה ראיתי כבר לפני כמה שנים, זו טכנולוגיה שהשתלבה עם טכנולוגיה אחרת (100/120HZ להורדת זמני תגובה של המסכים).

התמונה המתקבלת במסכים עם 100HZ היא ריאליסטית יותר, יותר זורמת, אך גם לא נעה בטבעיות וזה בהחלט מציק בהתחלה.

לא כל אחד יאהב אותה, אבל זה לדעתי העתיד גם אם נרצה וגם אם לא...
...
בכל מקרה אני מסכים איתך שזה העתיד... :D

dushnik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

לאור זאת שאכן יש מגבלה תקציבית - אשמח מאד אם תוכלו להתייחס לשאלות שהעליתי.

במה מתבטא היתרון של 100HZ על מסך אחר, למשל האם בשידורי ספורט זה יתן תמונה רציפה או חלקה יותר או שאין קשר? האם בשידורי טלווזיה רגילים (ערוץ 10 ערץ 2) זה ישפר את התמונה (המתקבלת לאור איכות השידור הנמוכה) או שאני בכלל לא בכיוון ?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78863
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5392 פעמים

שליחה #11 

dushnik,

זה אמור לתת תנועה חלקה יותר (ריאליסטית יותר). פחות רלוונטי לספורט (אם כבר, זה יכול להציק בספורט), אלא יותר אפקטיבי בסרטים ובתוכניות.

זה לא משפר איכות תמונה כלל (זה כבר תחום עיבוד התמונה שלא קשור).

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5450
שם מלא: Reem
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #12 

זה כמו שיש כאלה שלא מסתדרים עם מנגנון ה Movie Plus של סמסונג או ה Pixel Plus2 של פיליפס,

אני ראיתי הדגמה (בתערוכה) של ביצועי 100HZ עם מסך LA46F81B של סמסונג וזה היה שינוי בולט מאוד במיוחד בסצינות מהירות.

אני לא אקנה מסך בסדר גודל כזה ללא 100HZ , אבל זה עניין אישי,

dushnic,
אני הייתי מציע לך פשוט לגשת ולראות בעין ולהחליט , אם אתה חד ראיה אז אתה תראה את ההבדלים ,שווה 3K או לא זה כבר עניין שלך.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”