לפטופ - מדיה סנטר - הקמה
שלום לכולם, אז ככה, הלכה לי המערכת מיני הדי מעפנה שהיתה לי ולצערי אני לא בדיוק שופעת היי טק (סטודנטית בלי תקציב) בכל מקרה, יש לי ממיר דיגיטלי בחדר, טלוויזיה יחסית אנטיקה ולפטופ יחסית סבבה למעט העובדה שהוא של MSI עם ויסטה פרמיום וווו זוג רמקולים ממערכת ישנה מעולים או לחילופין את הSBS עם הסאב של קריאטיב שהם בסדר
אז כמה דברים: א. אני רוצה לקנות רסיבר שיחבר לי בין טלוויזיה רדיו למחשב
אני רוצה להתקין איזושהיא קונסולת מיקסר למקסם את איכות השמע (יש לי כרטיס קול של רילטק ועם תוסף של דולבי לא ברור לי עדיין למה זה טוב טרם חיברתי את המחשב למערכת קולנוע ביתית) קיצר, מה אני צריכה לחפש איזה חיבורים אני צריכה ואיזה שאלות לשאול, או אולי עדיף כבר לקנות את המערכות שבאות קומפלט היום (יש לי די וי די שמנגן הכל כמעט)
האם ש תוכנת מדיה או תוסף לתוכנת מדיה עם איקולייזרים מכובדים ולא מעפנים כמו של המדיה פלייר? ודבר אחרווון במדיה סנטר שלי יש לי ערוצי תוכן באנגלית והורדתי קובץ עם ערוצי תוכן בעברית יש אופציה לשלב ביניהם? או יש מהיכן להשיג מאגר של קבצי SpotlightResources.dll?
אז כמה דברים: א. אני רוצה לקנות רסיבר שיחבר לי בין טלוויזיה רדיו למחשב
אני רוצה להתקין איזושהיא קונסולת מיקסר למקסם את איכות השמע (יש לי כרטיס קול של רילטק ועם תוסף של דולבי לא ברור לי עדיין למה זה טוב טרם חיברתי את המחשב למערכת קולנוע ביתית) קיצר, מה אני צריכה לחפש איזה חיבורים אני צריכה ואיזה שאלות לשאול, או אולי עדיף כבר לקנות את המערכות שבאות קומפלט היום (יש לי די וי די שמנגן הכל כמעט)
האם ש תוכנת מדיה או תוסף לתוכנת מדיה עם איקולייזרים מכובדים ולא מעפנים כמו של המדיה פלייר? ודבר אחרווון במדיה סנטר שלי יש לי ערוצי תוכן באנגלית והורדתי קובץ עם ערוצי תוכן בעברית יש אופציה לשלב ביניהם? או יש מהיכן להשיג מאגר של קבצי SpotlightResources.dll?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
ברוכה הבאה לפורום.
פירטת באופן ברור את מה שיש לך כרגע.
הדבר היחיד שחסר לי זה מהם בעצם השימושים שאת מעוניינת לעשות עם מערכת המדיה סנטר שלך (סרטים? מוסיקה? הקלטות מהטלוויזיה? שלט רחוק? וכו...)? למה התכוונת כשכתבת "מערכת קומפלט"?
פירטת באופן ברור את מה שיש לך כרגע.
הדבר היחיד שחסר לי זה מהם בעצם השימושים שאת מעוניינת לעשות עם מערכת המדיה סנטר שלך (סרטים? מוסיקה? הקלטות מהטלוויזיה? שלט רחוק? וכו...)? למה התכוונת כשכתבת "מערכת קומפלט"?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אין ספק שרסיבר יפתור לך את בעיית החיבוריות בין הרכיבים השונים, כולל חיבורי הוידאו, וגם יספק לך רדיו FM על הדרך.
רק שעכשיו פתאום יש שני חדרים, גם החדר שלך וגם הסלון, אז קצת התבלבלתי.
נתחיל עם החדר שלך:
האם לטלוויזיה שלך יש גם כניסות AV ולא רק כניסת אנטנה כמו שיש לטלוויזיות הממש ישנות? איזה כניסות? יש רק Composite (שקע RCA צהוב) או שיש גם S-Video (שקע עגול ושחור)? או שאולי יש בכלל חיבור סקארט (מלבן גדול ושחור)?
האם ללפטופ שלך יש גם TV OUT ולא רק חיבורי VGA/DVI למסך?
אם כן, אז חיבור אפשרי יכול להיות כזה:
לפטופ -----אודיו + וידאו-----> |----------|
די וי די -----אודיו + וידאו-----> | רסיבר | -----אודיו + וידאו-----> "טלוויזיה ענתיקה"
ממיר ------אודיו + וידאו-----> |----------| ------------------------> "רמקולים ישנים מעולים"
ואז עם השלט של הרסיבר את ממתגת בין לפטופ, די וי די או ממיר. ברסיברים יש כל מיני אפשרויות לכוון פרופילים שונים של אקולייזר, או לחבר אקולייזר של ממש בתור תוספת.
איך זה נראה לך בינתיים? אני בכיוון?
רק שעכשיו פתאום יש שני חדרים, גם החדר שלך וגם הסלון, אז קצת התבלבלתי.
נתחיל עם החדר שלך:
האם לטלוויזיה שלך יש גם כניסות AV ולא רק כניסת אנטנה כמו שיש לטלוויזיות הממש ישנות? איזה כניסות? יש רק Composite (שקע RCA צהוב) או שיש גם S-Video (שקע עגול ושחור)? או שאולי יש בכלל חיבור סקארט (מלבן גדול ושחור)?
האם ללפטופ שלך יש גם TV OUT ולא רק חיבורי VGA/DVI למסך?
אם כן, אז חיבור אפשרי יכול להיות כזה:
לפטופ -----אודיו + וידאו-----> |----------|
די וי די -----אודיו + וידאו-----> | רסיבר | -----אודיו + וידאו-----> "טלוויזיה ענתיקה"
ממיר ------אודיו + וידאו-----> |----------| ------------------------> "רמקולים ישנים מעולים"
ואז עם השלט של הרסיבר את ממתגת בין לפטופ, די וי די או ממיר. ברסיברים יש כל מיני אפשרויות לכוון פרופילים שונים של אקולייזר, או לחבר אקולייזר של ממש בתור תוספת.
איך זה נראה לך בינתיים? אני בכיוון?
סליחה על הבלבול
הציוד שיש ברשותי הוא כזה:
בחדר: רמקולים SBS שמחוברים בעקרון למחשב שולחני שאני מעיפה ובמקומו יהיה לפטופ עם חיבור Sוידאו וגם חיבור למסך (האלה עם הברגים בצדדים אבל קטן יותר משל מסך רגיל ומדפסת לא יודעת איך להסביר את זה) הלפטופ שיש לי זה MSI EX600 אם זה עוזר למשהו
טלוויזיה ענתיקה עם סקראט
ממיר דיגיטלי
נגן די וי די
בסלון
טלוויזיה עם שקעים בננות כאלה צהוב אדום לבן גם לא הכי חדישה
ממיר דיגיטלי
דיוידי מקליט ווידאו משולב של LG
במקביל יש לי שני רמקולים ענקיים מעץ אולד סקול כאלה מהמערכות קומות הישנות יותר (שמונים סמ' גובה בערך אבל אין לי מושג מה הוואט שלהם)
זה הציוד
עכשיו השאלה היא איך אני ממקסמת את חווית הצפיה במינימום עלות ואם אפשר לעשות זאת בשני החדרים כלומר שלוש אופציות לשדרג את החדר לשדרג את הסלון או לשדרג את שניהם
ואיזה ציוד אני צריכה לקנות?
ותודה על התשובות המהירות....

הציוד שיש ברשותי הוא כזה:
בחדר: רמקולים SBS שמחוברים בעקרון למחשב שולחני שאני מעיפה ובמקומו יהיה לפטופ עם חיבור Sוידאו וגם חיבור למסך (האלה עם הברגים בצדדים אבל קטן יותר משל מסך רגיל ומדפסת לא יודעת איך להסביר את זה) הלפטופ שיש לי זה MSI EX600 אם זה עוזר למשהו
טלוויזיה ענתיקה עם סקראט
ממיר דיגיטלי
נגן די וי די
בסלון
טלוויזיה עם שקעים בננות כאלה צהוב אדום לבן גם לא הכי חדישה
ממיר דיגיטלי
דיוידי מקליט ווידאו משולב של LG
במקביל יש לי שני רמקולים ענקיים מעץ אולד סקול כאלה מהמערכות קומות הישנות יותר (שמונים סמ' גובה בערך אבל אין לי מושג מה הוואט שלהם)
זה הציוד
עכשיו השאלה היא איך אני ממקסמת את חווית הצפיה במינימום עלות ואם אפשר לעשות זאת בשני החדרים כלומר שלוש אופציות לשדרג את החדר לשדרג את הסלון או לשדרג את שניהם
ואיזה ציוד אני צריכה לקנות?
ותודה על התשובות המהירות....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ניתן לקנות כיום רסיבר פשוט אבל טוב בכ-1000 ש"ח. דוגמא (לא בהכרח הדגם הזה) לרסיבר טוב וזול:
http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=599244
יש כמובן רסיברים יקרים יותר, שכוללים המרה מלאה בין פורמטי וידאו שונים, דוגמת זה:
http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=599253
הזולים רק ממתגים לך בין כניסות הוידאו. רסיבר קונים בד"כ פעם בעשור, אז לשיקולך...
אם תחליטי על רסיבר זול, אז חברי את כל האלמנטים, לפטופ, די וי די וממיר בחיבור קומפוזייט (RCA צהוב), כאשר מהלפטופ חברי כבל פשוט להכנה שממיר מ-S-Video לקומפוזייט.
אם תלכי על רסיבר יקר, אז מהלפטופ ניתן לחבר ישירות כבל S-Video ל-S-Video, והרסיבר יעשה את ההמרה.
בגדול, החיבור נשאר זהה לאיך שכתבתי בהודעה הקודמת.
בצד הטלוויזיה, קונים מתאם פשוט כמו זה:
http://www.ultrapro.co.il/products/88812
ומחברים אליו את יציאות הרסיבר.
לגבי הסלון אין לי המלצה ספציפית, מניח שאפשר לקנות מערכת משולבת שיש לה לפחות 2 כניסות אודיו, אליהן תחברי את יציאות האודיו של הממיר ושל הדי וי די, ואת הוידאו חברי ישירות לטלוויזיה - הבנתי שיש לה יותר מכניסה אחת לוידאו.
http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=599244
יש כמובן רסיברים יקרים יותר, שכוללים המרה מלאה בין פורמטי וידאו שונים, דוגמת זה:
http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=599253
הזולים רק ממתגים לך בין כניסות הוידאו. רסיבר קונים בד"כ פעם בעשור, אז לשיקולך...
אם תחליטי על רסיבר זול, אז חברי את כל האלמנטים, לפטופ, די וי די וממיר בחיבור קומפוזייט (RCA צהוב), כאשר מהלפטופ חברי כבל פשוט להכנה שממיר מ-S-Video לקומפוזייט.
אם תלכי על רסיבר יקר, אז מהלפטופ ניתן לחבר ישירות כבל S-Video ל-S-Video, והרסיבר יעשה את ההמרה.
בגדול, החיבור נשאר זהה לאיך שכתבתי בהודעה הקודמת.
בצד הטלוויזיה, קונים מתאם פשוט כמו זה:
http://www.ultrapro.co.il/products/88812
ומחברים אליו את יציאות הרסיבר.
לגבי הסלון אין לי המלצה ספציפית, מניח שאפשר לקנות מערכת משולבת שיש לה לפחות 2 כניסות אודיו, אליהן תחברי את יציאות האודיו של הממיר ושל הדי וי די, ואת הוידאו חברי ישירות לטלוויזיה - הבנתי שיש לה יותר מכניסה אחת לוידאו.