תופעה מוזרה ב LCD
היי !
יש לי מסך LCD של SANSUI
עכשיו המסך מחובר ב HDMI לMEDIA CENTER
DVI -> HDMI
אם אני משאיר תמונה של אלבום כמה דקות על המסך
אחרי שאני מעביר לתמונה אחרת
התמונה הקודמת נשארת "צרובה" עד שאני מכבה את המסך לכמה דקות ומדליק מחדש
ואני יודע שב LCD אין צריבה!!
יש מצב שהכבל דפוק ?..
או שהבעיה במסך ?
יש לי מסך LCD של SANSUI
DVI -> HDMI
יש מצב שהכבל דפוק ?..
או שהבעיה במסך ?
- Rino
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5450
- שם מלא: Reem
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 132 פעמים
LCD פחות רגישה לצריבה, אף אחד לא אמר שאין צריבות באופן מוחלט בטח שמדובר ב LCD מדגמים פחות איכותיים כמו שלך,kobid84 כתב:היי !
יש לי מסך LCD של SANSUI
DVI -> HDMI
יש מצב שהכבל דפוק ?..
או שהבעיה במסך ?...
מה קשור הכבל בכלל??
בן כמה המסך?
Image Retention
זאת לא צריבה, זה Image Retention. זה תופעה לא כ"כ נדירה בהמון סוגים של LCD.
זה קורה לעתים כאשר הפיקסלים נשארים במצב "נייח" הרבה זמן יחסית, ואז הם "מתקבעים". אבל זה הפיך לחלוטין ואחרי כמה דקות עד כמה שעות בדרך כלל של שימוש סטנדרטי הפיקסלים "משתחררים" מהקיבעון שלהם.
יש כל מיני טכניקות לזרז את התהליך, כמו לדוגמה הרצה של מסך לבן, או הבהוב מהיר, או כל מיני שטויות כאילו ואחרות.. אבל זה עובר. לא לדאוג.
בחדר השינה שלי יש לי טלוויזיה של פיליפס 20" LCD שסופר רגישה לזה. מספיק שנרדמתי בלילה מול ה - VOD, והלוגו של זה מנצנץ לי מחר בתוכנית הבוקר.
אבל כמו שאמרתי, הסר דאגה מלבך, זה יעבור.
(ההבדל מפלזמה אגב, שכאן פשוט פיזית הפיקסלים "נתקעים", ואחרי נעור מספיק הם ישתחררו. במקרה של פלאזמה, מדובר על שינוי כימי של חומר... ולכן זה בלתי הפוך. החומר ש"נשחק" לא יכול פתאום לחזור למצב ההתחלתי...)
זה קורה לעתים כאשר הפיקסלים נשארים במצב "נייח" הרבה זמן יחסית, ואז הם "מתקבעים". אבל זה הפיך לחלוטין ואחרי כמה דקות עד כמה שעות בדרך כלל של שימוש סטנדרטי הפיקסלים "משתחררים" מהקיבעון שלהם.
יש כל מיני טכניקות לזרז את התהליך, כמו לדוגמה הרצה של מסך לבן, או הבהוב מהיר, או כל מיני שטויות כאילו ואחרות.. אבל זה עובר. לא לדאוג.
בחדר השינה שלי יש לי טלוויזיה של פיליפס 20" LCD שסופר רגישה לזה. מספיק שנרדמתי בלילה מול ה - VOD, והלוגו של זה מנצנץ לי מחר בתוכנית הבוקר.
אבל כמו שאמרתי, הסר דאגה מלבך, זה יעבור.
(ההבדל מפלזמה אגב, שכאן פשוט פיזית הפיקסלים "נתקעים", ואחרי נעור מספיק הם ישתחררו. במקרה של פלאזמה, מדובר על שינוי כימי של חומר... ולכן זה בלתי הפוך. החומר ש"נשחק" לא יכול פתאום לחזור למצב ההתחלתי...)