האצת חומרה ב- MKV?
-
Ambious
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 224
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
האם יש דרך להשתמש בהאצת חומרה (PureVideo) בניגון קבצי MKV?
יש לי מחשב מפלצת וסרטי x264 ב-MKV מתנגנים בפריימרייט נמוך יחסית.
התקנתי את PureVideo אבל אין לי מושג איך אני מגדיר אותו כמפענח ברירת מחדל.
מה שכרגע מפצל את ה- MKV שלי זה מטרוסקה וומפענח אותו ffdshow.
חיפוש בגוגל העלה חרס.
תודה,
-אלעד
יש לי מחשב מפלצת וסרטי x264 ב-MKV מתנגנים בפריימרייט נמוך יחסית.
התקנתי את PureVideo אבל אין לי מושג איך אני מגדיר אותו כמפענח ברירת מחדל.
מה שכרגע מפצל את ה- MKV שלי זה מטרוסקה וומפענח אותו ffdshow.
חיפוש בגוגל העלה חרס.
תודה,
-אלעד
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
PureVideo זה לא מוצר שמתקינים. זה שם כינוי לתכונות בדרייברים של Nvidia שמאפשרים האצת פענוח הווידיאו על ידי נגנים התומכים ב DXVA2. אין כאן מה להגדיר כבררת מחדל.
הנגן הנפוץ ביותר תומך בזה הוא PowerDVD. ההאצה עצמה יכולה לעבוד רק במגבלות שעשויות להפוך את כל השיטה ללא רלוונטית מבחינתך: זה עובד רק אם אתה מפענח קבצים שקודדו ב H.264 HL Profile 4.1 (ורוב הקבצים שתמצא לא קודדו בפרופיל הזה) ורק אם אתה לא רוצה להלביש כתוביות.
אם התקנת משהו שאתה חושב שהוא PureVideo אז זה כנראה ה PureVideo Decoder הישן של Nvidia שבאמת נמכר בנפרד, היה מיועד רק לפענוח mpeg-2 ו DVD ועבד טוב רק ב XP.
היות וכל מחשב היום מסוגל לפענח בתוכנה (ועם איכות תמונה הרבה יותר טובה ממה שתקבל בחומרה) קבצי MKV ברזולוציה של 720P וגם עם bitrate גבוה יחסית אני לא ממש בטוח למה אתה מתכוון בנוגע לטענה שהפריימרייט שלך נמוך יחסית.
הנגן הנפוץ ביותר תומך בזה הוא PowerDVD. ההאצה עצמה יכולה לעבוד רק במגבלות שעשויות להפוך את כל השיטה ללא רלוונטית מבחינתך: זה עובד רק אם אתה מפענח קבצים שקודדו ב H.264 HL Profile 4.1 (ורוב הקבצים שתמצא לא קודדו בפרופיל הזה) ורק אם אתה לא רוצה להלביש כתוביות.
אם התקנת משהו שאתה חושב שהוא PureVideo אז זה כנראה ה PureVideo Decoder הישן של Nvidia שבאמת נמכר בנפרד, היה מיועד רק לפענוח mpeg-2 ו DVD ועבד טוב רק ב XP.
היות וכל מחשב היום מסוגל לפענח בתוכנה (ועם איכות תמונה הרבה יותר טובה ממה שתקבל בחומרה) קבצי MKV ברזולוציה של 720P וגם עם bitrate גבוה יחסית אני לא ממש בטוח למה אתה מתכוון בנוגע לטענה שהפריימרייט שלך נמוך יחסית.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אין האצה בחומרה עם PureVideo Decoder תחת Vista. התוכנה רושמת את הפרמטרים שלה במפתחות שלא מתאימים ב Registry וגם אם עורכים את ה Registry מחדש ה PVD מסוגל להשתמש רק מסלול ה DXVA הישן ולא ב DXVA2 החדש. בהנחה שלאחר התעסקות מיותרת הצלחת לנתב את הפענוח לספריות הפרטיות של PVD במקום לספריות מערכת ההפעלה אתה תקבל תוצר שמבחינת איכות תמונה הוא היום גרוע יותר ממה שמתקבל אפילו מהתמונה המעובדת מידי של PowerDVD.
בקיצור, מוצר מיותר לחלוטין.
בקיצור, מוצר מיותר לחלוטין.
-
Ambious
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 224
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
הבנתי.
אתם אומרים שההבדל עד כדי כך זניח?
יש מבין. בקיצור להשאר עם מטרוסקה ו- FFDSHOW בדיפולט?
גם ראיתי שהפריימרייט של הקובץ הוא 23.4 או משהו בקירוב, והפריימרייט של הניגון הוא נע בין 21-23. זה הגיוני? זה סביר? זה לא קצת מעט?
תודה,
-אלעד
אתם אומרים שההבדל עד כדי כך זניח?
יש מבין. בקיצור להשאר עם מטרוסקה ו- FFDSHOW בדיפולט?
גם ראיתי שהפריימרייט של הקובץ הוא 23.4 או משהו בקירוב, והפריימרייט של הניגון הוא נע בין 21-23. זה הגיוני? זה סביר? זה לא קצת מעט?
תודה,
-אלעד
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אין לי מושג איך אתה מודד את ה Framerate, אבל אם בניגון הווידאו העומס על המעבד לא עובר את ה 80% אז אין לך בעיה של פעמוח שהאצה בחומרה יכולה לפתור.