כבלים למערכת חדשה - נואש לעיצה
שלום,
רכשתי רסיבר YAMAHA RX-V363 לפני כשבוע, ובנוסף ברשותי 2 רמקולי מדף, סנטר וסאב אקטיבי מתוצרת Celestion (שלא כל כך מוכרת בארצינו).
אני מבקש את עזרתכם לאחר חיפושים בלתי נגמרים באינטרנט בנוגע לכבלים שעלי להשתמש.
ניסיתי לחפור פה בפורום, אבל לא הצלחתי להגיע למסקנה חד משמעית.
בסוגריים אוסיף את החיבור המומלץ לפי החוברת של הרסיבר.
מספר שאלות:
1) חיבור בין סאב אקטיבי לרסיבר - RCA רגיל (אם כן באיזה עובי) או כבל קווקסיאלי (לפי החוברת - RCA)
2) חיבור בין ה DVD לרסיבר - אופטי או קווקסיאלי - מה ההבדל בינהם? (לפי החוברת - קווקסיאלי)
3) רכשתי כבל עובי 2.5 מ"מ לרמקולים - מספיק?
4) חיבור (וידאו) DVD - טלויזיה - RCA רגיל או S-Video?
5) חיבור לפטופ - רסיבר - משנה עובי הכבל? (2XRCA לחיבור אוזניות)
אני חייב לציין שאני לא ממש מבין בנושא ולא בעל אוזניים רגישות, כך שאשמח להמלצות למשתמש הסביר. לא המלצות לכבלים מיוחדים ויקרים. אין לי עניין בזה.
תודה,
אופיר
רכשתי רסיבר YAMAHA RX-V363 לפני כשבוע, ובנוסף ברשותי 2 רמקולי מדף, סנטר וסאב אקטיבי מתוצרת Celestion (שלא כל כך מוכרת בארצינו).
מספר שאלות:
1) חיבור בין סאב אקטיבי לרסיבר - RCA רגיל (אם כן באיזה עובי) או כבל קווקסיאלי (לפי החוברת - RCA)
2) חיבור בין ה DVD לרסיבר - אופטי או קווקסיאלי - מה ההבדל בינהם? (לפי החוברת - קווקסיאלי)
3) רכשתי כבל עובי 2.5 מ"מ לרמקולים - מספיק?
4) חיבור (וידאו) DVD - טלויזיה - RCA רגיל או S-Video?
אני חייב לציין שאני לא ממש מבין בנושא ולא בעל אוזניים רגישות, כך שאשמח להמלצות למשתמש הסביר. לא המלצות לכבלים מיוחדים ויקרים. אין לי עניין בזה.
תודה,
אופיר
- heresjohnny
-
- חבר פעיל

- תגובות: 75
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
ozeltzex כתב:שלום,
מספר שאלות:
1) חיבור בין סאב אקטיבי לרסיבר - RCA רגיל (אם כן באיזה עובי) או כבל קווקסיאלי (לפי החוברת - RCA) - RCA ארוך
2) חיבור בין ה DVD לרסיבר - אופטי או קווקסיאלי - מה ההבדל בינהם? (לפי החוברת - קווקסיאלי) אין הבדל, השאלה אם לשניהם יש את שני החיבורים
3) רכשתי כבל עובי 2.5 מ"מ לרמקולים - מספיק? כן
4) חיבור (וידאו) DVD - טלויזיה - RCA רגיל או S-Video?אם יש לך חיסור SVIDEO אז איתו
לא משנה.
תודה,
אופיר...
- heresjohnny
-
- חבר פעיל

- תגובות: 75
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
כבל RCA הוא COAX.
כבל שבנוי ממוליך, בידוד,סיכוך,בידוד מוגדר בשפה המקצועית כ COAX.
כבל שבנוי ממוליך, בידוד,סיכוך,בידוד מוגדר בשפה המקצועית כ COAX.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
כבל קואקסיאלי לא מוגדר ע"י סוג האות שהוא יכול להעביר אלא במבנה הפיזי שלו שבו הגיד המוליך, הבידוד, הסיכוך והמעטפת החיצונית נמצאים כולם על אותו ציר.
RCA לעומת זאת מציין רק את סוג המחבר (תקע). מחבר RCA מאוד נפוץ בעולם האודיו ווידיאו הביתי ומשמש בהרבה כבלים שונים.
במקרה משתמשים באותו כבל קואקסיאלי עם עיכבה של 75 אוהם ומחברי RCA להעברת ווידיאו בשיטות composite או component באופן אנאלוגי ולהעברת אודיו דיגיטאלי של Dolby Digital ושל DTS . שיטה זו זהה לחלוטין לשימוש בכבל אופטי. הבחירה ביניהם היא רק שאלה של איזה חיבור יש לך במשותף בין המכשירים.
כבלים עם מחברי RCA משמשים גם להעברת אודיו דו ערוצי אבל להם יש עיכבה מאוד נמוכה ובד"כ הם רק כבלים שזורים רגילים ובגלל זה הם גם דקים יותר.
RCA לעומת זאת מציין רק את סוג המחבר (תקע). מחבר RCA מאוד נפוץ בעולם האודיו ווידיאו הביתי ומשמש בהרבה כבלים שונים.
במקרה משתמשים באותו כבל קואקסיאלי עם עיכבה של 75 אוהם ומחברי RCA להעברת ווידיאו בשיטות composite או component באופן אנאלוגי ולהעברת אודיו דיגיטאלי של Dolby Digital ושל DTS . שיטה זו זהה לחלוטין לשימוש בכבל אופטי. הבחירה ביניהם היא רק שאלה של איזה חיבור יש לך במשותף בין המכשירים.
כבלים עם מחברי RCA משמשים גם להעברת אודיו דו ערוצי אבל להם יש עיכבה מאוד נמוכה ובד"כ הם רק כבלים שזורים רגילים ובגלל זה הם גם דקים יותר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
אוקיי,
אם אני מבין נכון כבל קווקסיאלי ישדר הכל. דיגיטלי ואנלוגי.
אני מצרף קישור לכבל שקניתי לחיבור הסאונד בין ה DVD לרסיבר בחיבור דיגיאלי.
האם הוא יתאים גם לחיבור אנאלוגי בין הסאב למגבר?
http://www.ultrapro.co.il/products/106566
אם אני מבין נכון כבל קווקסיאלי ישדר הכל. דיגיטלי ואנלוגי.
אני מצרף קישור לכבל שקניתי לחיבור הסאונד בין ה DVD לרסיבר בחיבור דיגיאלי.
האם הוא יתאים גם לחיבור אנאלוגי בין הסאב למגבר?
http://www.ultrapro.co.il/products/106566