כבלי מתח?

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
דורון3 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 361
שם מלא: דורון אור
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

קצת רשמים מחוויותינו האחרונות:
פגשנו בחור חדש שאולי יצטרף למועדון האודיו הבלתי רשמי שלנו. שמו מרטי ומסתבר שהוא יהודי (מצאתי שיש הרבה יהודים בתחביב המטורף שלנו). הוא פירסם Cardas Golden Reference Power Cable למכירה וזה כבל חשמל שעורר את סקרנותי בגלל שקראתי בפורומים מסויימים שיש לו סינרגיה מעולה לפרה שלי.
סינרגיה או לא סינרגיה כרגיל הייתי סקפטי לשינוי שיכול לעשות כבל חשמל. לצטט מישהו מפורום Sonus Faber :
I'm an electronics engineer . There are a lot of kilometres of adequate cable bringing current to our stereo. Why should the last 1,5m make a significant difference? And if it does, why are the power supplies in our equipment designed so badly that we can hear a difference? I haven't tried. My cable faith was lost some time ago.

אבל עזבו תיאוריה, למה לא לנסות ולראות בעצמנו? אז זה בדיוק מה שעשינו.
בהתחלה במערכת שלי.
החלפה של הכבל הפשוט שלי (כבל רגיל אבל עם Shielding מינימלי) בפרה בלבד הניבה את התוצאות הבאות:
חום, גוף (הצליל נהיה בשרני יותר כאילו המיתרים בגיטרה האקוסטית נהיו עבים יותר), חלקות, מתיקות צליל בעיקר במיד אבל מעט עמימות ואיטיות בבאס. זה היה הבדל שמיע בהחלט.
החלטתי לעזוב את הכבל עובד כל הלילה ולהאזין למחרת. אחרי 15 שעות של השמעה רצופה האזנתי לו שוב.
החלקות נשארה, הגוף נשאר, אבל האיטיות נעלמה ובמקומה נכנסה אווריריות ותלת מימדיות.
על מנת שלא לחשוב שאנחנו הוזים החזרנו את הכבל הרגיל והצליל השתטח, התלת מימדיות נעלמה.
בקיצור הכבל הזה נשאר.
ניסיתי את אותו כבל על ה -CD Player (היו לי שני כבלים כאלה) אבל התוצאות לא היו טובות.
הצליל התקשה ואיבד מהמתיקות המיד ריינג'ית.
בקיצור ניסינו לא מעט כבלי מתח: PS Audio, Sine Cassio -http://www.maestroaudio.co.il/prod/sine.asp#cpwr ו - BlackSand Violet - http://www.blacksandcable.ca/specs.html

ומה שעבד הכי טוב אחרי הרבה ניסיונות היה:
1. Cardas Golden Reference מחובר לפרה ו - Sine Cassio מחובר ל -CDP.
2. במקום השני : Cardas Golden Reference מחובר לפרה ו - BlackSand Violet מחובר ל - CDP.

בשניהם התוצאה הייתה צליל תלת מימדי, חלק, עשיר ומפורט מבלי להיות קשה או אנליטי.
באופציה הראשונה הבאס ירד נמוך יותר והטרבל גבוה יותר מהאופציה השניה.

ניסינו את אותם כבלים על המערכת של חברי בעל ה - Acoustat 3 והתוצאות היו שונות לגמרי:
הבאס נהיה איטי. במקרה שלו ה - Sine Cassio עובד הכי טוב גם על הפרה (Joule-Electra LA-100 Mk III) וגם על הנגן (Cayin CDT-17).

כעיקרון כבלים לדעתי צריכים להיות השלב הסופי של ניסונות שיפור מערכת ורק לאחר שבחרת את הרמקולים, הפרה המגבר והנגן ומצאת התאמה טובה.

לסיכום:
לכבלים יש גם יש השפעה על הצליל אך הם תלויי מערכת ולכן כמו עם כל רכיב אחר דרושים ניסוי וטעיה על מנת לבדוק התאמה.

בהצלחה,

דורון.

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”