שלום לכל חברי הקהילה ואני שמח להצטרף לשורותיכם!
החלפתי בימים האחרונים את המקרן הקודם שהיה לי-אופטומה H56A- שכל מספר דקות כבה למקרן הרשום בכותרת שעליו קראתי ביקורות מצוינות באתרים השונים.תצורת החיבור שקיימת אצלי היא- המקרן היה מחובר בכבל VGA בשני הצדדים- צד אחד ישירות למקרן ובצד השני עם מתאם מ-VGA לקומפוננט ל-DVD.כמוכן חיבור קומפוזיט מהמקרן לממיר HOT.הכבלים קיימים בתוך תעלות בתקרה שאיני בטוח אם ניתן יהיה להחליפם.כשחיברתי את המקרן החדש בחיבור ה- VGA ישירות ליציאת PC שלו התמונה שהתקבלה היא בצבעים ירוקים מאוד- כלומר החיבור לא מתאים.במקרן החדש יש יציאת קומפוננט ו-HDMI.
רציתי לשאול אתכם מספר שאלות:
1) האם לדעתכם ניתן יהיה להשתמש בכבל ה- VGA הקיים לחיבור למקרן עם מתאמים כלשהם או לחתוך את הקצה הקרוב למקרן ולהופכו לקומפוננט?אפשרות אחרת?
2)אם לא תהיה ברירה ואצטרך להחליף את הכבל VGA אז למה עדיף- קומפוננט או HDMI - קחו גם בחשבון את עובי החוטים ואפשרות השחלתם במקום הכבל הקיים?
3)כשחיברתי את ממיר הטלויזיה התמונה שהתקבלה לא נראית מספיק חדה-יש טשטוש מסויים ולדעתי במקרן הקודם ראיתי יותר טוב למרות שלחדש יש נתונים טובים יותר.אני יודע שהשאלה טפשית אך האם יתכן כי בגלל שהמקרן החדש יותר חד אז רואים פחות טוב ואם כן האם יש אמצעים מסויימים שבהם ניתן לשפר את התמונה ?
תודה לכולכם וחג שבועות שמח
עזרה בחיבור מקרן אפסון TW700
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
1. לא בטוח. גם אם הכבל שלך מסוכך, לרוב הסיכוך הוא חיצוני על כל הגידים ובכבל קומפוננט, אתה צריך שלושה כבלים קואקסיאליים ולמרחקים כאלו כדאי שהסיכוך יהיה טוב.
2. אני הייתי מושך את ה-VGA וקושר אליו כבל קומפוננט או HDMI (או שניהם).
3. חיברת את הממיר עם קומפוזיט, זה החיבור הכי גרוע שיכול להיות. תעבור ליציאת ה-SCART שלו לקומפוננט דרך טראנסקודר.
אני בכלל הייתי ממליץ על שידרוג הרסיבר וחיבור כל המקורות אליו וממנו לצאת עם HDMI אחד למקרן ואז לתת לרסיבר לעשות את כל פעולות ה-UPCONVERTION ו-UPSCALING.
ברוך הבא !
2. אני הייתי מושך את ה-VGA וקושר אליו כבל קומפוננט או HDMI (או שניהם).
3. חיברת את הממיר עם קומפוזיט, זה החיבור הכי גרוע שיכול להיות. תעבור ליציאת ה-SCART שלו לקומפוננט דרך טראנסקודר.
אני בכלל הייתי ממליץ על שידרוג הרסיבר וחיבור כל המקורות אליו וממנו לצאת עם HDMI אחד למקרן ואז לתת לרסיבר לעשות את כל פעולות ה-UPCONVERTION ו-UPSCALING.
ברוך הבא !