PS3 - האם כדאי להחליף 40GB ב-60GB האמריקאי?
אז ככה, כבר חודש בערך יש לי את ה-40GB הישראלי. לא חשבתי שמשחקי PS2 יחסרו לי, אבל כן חסרה לי האפשרות לשחק ב-MGS Essential, God of War ועוד כמה משחקים שלא יצא לי לראות עדיין.
חבר של חבר בארה"ב מכיר מישהו שמוכר קונסולה, לטענתו חדשה שהוא פשוט שמר בצד שנה בערך (הוא קיבל יותר מ-PS3 אחד לדבריו בזמנו), מגרסת ה-60GB האמריקאית. למי שלא יודע, הגרסה מכילה גם את ה-CPU וגם את ה-GPU של ה-PS2, ולכן מציעה תמיכה מלאה במשחקי PS2 (בניגוד ל-80GB האמריקאית וה-60GB האירופאית שלא מכילות את ה-CPU של PS2 ומחליפות אותו באמולטור, מה שיוצר בעיות קטנות או גדולות בחלק גדול מהכותרים). הוא מוכן להיפרד ממנה ב-$500.
מה אתם אומרים, הכאב ראש שווה את זה? עקרונית אם אני מוכר את ה-40GB לא נראה לי שאני אפסיד כסף, אבל זה הרבה טרטור, והשאלה אם כדאי בכלל לקנות PS3 שיוצר לפני למעלה משנה לצורך תמיכה מושלמת במשחקי PS2.
שקלתי גם לקנות PS2 משומש, אבל זה גם יעלה לי יותר כסף, זה גם עוד דבר לשמור ליד הטלוויזיה ועוד שלטים שמסתובבים, והכי חשוב - ה-PS3 עושה Upscaling למשחקי PS2 ל-1080P, מה שכמובן לא אפשרי ב-PS2 אמיתי. אז זה נראה לי פתרון שאמנם יותר קל ליישום אבל יש לו הרבה חסרונות.
השאלה העיקרית האם לדעתכם כדאי לקנות מכשיר שיוצר לפני שנה וחצי, שכבר אין לו אחריות.
חבר של חבר בארה"ב מכיר מישהו שמוכר קונסולה, לטענתו חדשה שהוא פשוט שמר בצד שנה בערך (הוא קיבל יותר מ-PS3 אחד לדבריו בזמנו), מגרסת ה-60GB האמריקאית. למי שלא יודע, הגרסה מכילה גם את ה-CPU וגם את ה-GPU של ה-PS2, ולכן מציעה תמיכה מלאה במשחקי PS2 (בניגוד ל-80GB האמריקאית וה-60GB האירופאית שלא מכילות את ה-CPU של PS2 ומחליפות אותו באמולטור, מה שיוצר בעיות קטנות או גדולות בחלק גדול מהכותרים). הוא מוכן להיפרד ממנה ב-$500.
מה אתם אומרים, הכאב ראש שווה את זה? עקרונית אם אני מוכר את ה-40GB לא נראה לי שאני אפסיד כסף, אבל זה הרבה טרטור, והשאלה אם כדאי בכלל לקנות PS3 שיוצר לפני למעלה משנה לצורך תמיכה מושלמת במשחקי PS2.
שקלתי גם לקנות PS2 משומש, אבל זה גם יעלה לי יותר כסף, זה גם עוד דבר לשמור ליד הטלוויזיה ועוד שלטים שמסתובבים, והכי חשוב - ה-PS3 עושה Upscaling למשחקי PS2 ל-1080P, מה שכמובן לא אפשרי ב-PS2 אמיתי. אז זה נראה לי פתרון שאמנם יותר קל ליישום אבל יש לו הרבה חסרונות.
השאלה העיקרית האם לדעתכם כדאי לקנות מכשיר שיוצר לפני שנה וחצי, שכבר אין לו אחריות.
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
דגמים החדשים לדעתי יותר מוצלחים
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
יש בדיוק מישהו שמוכר PS2 עם צ'יפ באחד האתרים
VGAMES
או GAMER
תחפש אותו
נראה לי עדיף לך....
עדיף לשים 550 ש"ח על משהו שלא תהיה בטוח בו מאשר על מכשיר מחו"ל שלך תבריח אותו לארץ... ועוד לשלם מלא כסף...
או GAMER
תחפש אותו
נראה לי עדיף לך....
עדיף לשים 550 ש"ח על משהו שלא תהיה בטוח בו מאשר על מכשיר מחו"ל שלך תבריח אותו לארץ... ועוד לשלם מלא כסף...
זה יוצא יותר רווחי לקנות את ה-PS3, כי ברגע שהוא יגיע ואני אראה שהכל עובד והכל טוב, אני אמכור את זה שיש לי כרגע ועוד ארוויח כסף, במקום לרשום הפסד של 500 ש"ח.
וגם תראה את שאר הסיבות שהחלטתי לא לקנות PS2 בגללן, בעיקר ה-Upscaling (יש לי טלוויזיה 42" FHD אז חשוב לי).
וגם תראה את שאר הסיבות שהחלטתי לא לקנות PS2 בגללן, בעיקר ה-Upscaling (יש לי טלוויזיה 42" FHD אז חשוב לי).
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
שכחתי להגיד ש-PS3 הזה 60G נמכר בינואר ב-TOYS-R-US ב-300 דולר
חבר שלך עושה קופה נראה לי
חבר שלך עושה קופה נראה לי
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73359
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
לקחת בחשבון שייתכן שב 60 גיגה תצטרך ממיר מתח במאות שקלים אם הוא לא מותאם לאיזור שלנו? אני יודע שב 40/80 שינו את הספק כח שבפנים שיתאים גם ל 110 וגם ל 20, אני די בטוח שב 60 לא הה את זה. תברר עם החבר שלך אם הוא חיבר אותה לחשמל בישראל ותדע 
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- 9xcalibur9
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1639
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 110 פעמים
קח בחשבון שאם המכשיר אמריקאי,
תוכל לשחק משחקי PS2 שהם NTSC בלבד.
כלומר, לא תוכל לקנות משחקים בארץ או באירופה לצורך העניין.
תוכל לשחק משחקי PS2 שהם NTSC בלבד.
כלומר, לא תוכל לקנות משחקים בארץ או באירופה לצורך העניין.
לקחתי את זה בחשבון, והאמת שאני מעדיף את זה. כי אין לי משחקי PS2 של הארץ בכלל, והם עדיין זולים יותר בארה"ב מאשר פה.
כנ"ל לגבי סרטי בלו ריי - באמזון ובחנויות אחרות יש המון מבצעים, בעוד שבארץ הם עולים הון תועפות יחסית. ככה שאני חושב שדווקא מכשיר אמריקאי עדיף בקטע הזה.
ההסתייגות היחידה שלי היא לגבי זה שמכשיר 60GB מכיל חומרה ישנה יותר מאשר ה-40GB, אני מפחד שיתקלקל
כנ"ל לגבי סרטי בלו ריי - באמזון ובחנויות אחרות יש המון מבצעים, בעוד שבארץ הם עולים הון תועפות יחסית. ככה שאני חושב שדווקא מכשיר אמריקאי עדיף בקטע הזה.
ההסתייגות היחידה שלי היא לגבי זה שמכשיר 60GB מכיל חומרה ישנה יותר מאשר ה-40GB, אני מפחד שיתקלקל
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

למה לקנות בלוריי כאפשר לשכור?
פעם התחלתי לקנות כל מיני סרטים, ואז הבנתי, שעם כמות הזמן הפנויה - אני אראה סרט פעם אוליי פעמיים ובשביל זה חבל לקנות את הסרט
יש כל מיני מקומות שאפשר לשכור בהן סרטים (חלקם עם תרגום לעברית יש לציין) במחירים כמו של DVD - ולכן נראה לי שזו תכונה כדאית.
וחוץ מזה, עם המחירים של משחקי PS3 בארה"ב, ושער הדולר - לא נראה לי שתרצה להפעיל בו משחקי PS2
יש כל מיני מקומות שאפשר לשכור בהן סרטים (חלקם עם תרגום לעברית יש לציין) במחירים כמו של DVD - ולכן נראה לי שזו תכונה כדאית.
וחוץ מזה, עם המחירים של משחקי PS3 בארה"ב, ושער הדולר - לא נראה לי שתרצה להפעיל בו משחקי PS2
אז זהו, יש כמה משחקי PS2 שאני כן רוצה לשחק בהם, כמו MGS 2-3, Resident Evil 4, God of War 2 ועוד כמה.
חבל לי לפספס אותם. השאלה היא גם לגבי ספק הכוח במכשיר, ראיתי הרבה מאוד פוסטים שאומרים שספק הכוח ב-PS3 הוא אוניברסלי, מצד שני בדקתי עכשיו על ה-40GB האירופאי שלי וכתוב במפורש 220-230v ולא מצוין 110.
חבל לי לפספס אותם. השאלה היא גם לגבי ספק הכוח במכשיר, ראיתי הרבה מאוד פוסטים שאומרים שספק הכוח ב-PS3 הוא אוניברסלי, מצד שני בדקתי עכשיו על ה-40GB האירופאי שלי וכתוב במפורש 220-230v ולא מצוין 110.
לי יש את הגרסת 60GB האמירקאית הראשונה והיא עובדת ללא כל ממיר מתח...Huber כתב:לקחת בחשבון שייתכן שב 60 גיגה תצטרך ממיר מתח במאות שקלים אם הוא לא מותאם לאיזור שלנו? אני יודע שב 40/80 שינו את הספק כח שבפנים שיתאים גם ל 110 וגם ל 20, אני די בטוח שב 60 לא הה את זה. תברר עם החבר שלך אם הוא חיבר אותה לחשמל בישראל ותדע...
- 9xcalibur9
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1639
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 110 פעמים
רק בשביל הפרוטוקול:nadav-g כתב:לקחתי את זה בחשבון, והאמת שאני מעדיף את זה. כי אין לי משחקי PS2 של הארץ בכלל, והם עדיין זולים יותר בארה"ב מאשר פה.
ההסתייגות היחידה שלי היא לגבי זה שמכשיר 60GB מכיל חומרה ישנה יותר מאשר ה-40GB, אני מפחד שיתקלקל...
אמזון לא עושים משלוחים לארץ.
המחיר ב-EBAY לסרטי בלו ריי פלוס משלוח שארץ לא רחוק מהמחיר המקורי.
אני בעל גאה של מכשיר 60GB כמה חודשים לאחר ההשקה שלו והוא משרת אותי נאמנה. ההבדל היחידי בינו לגרסת 40GB זה ה-EMOTION ENGINE CHIP של PS2 ועוד שני USB PORTS. זהו. אז הסר כל דאגה מליבך.
תודה לכולם, קניתי מכשיר 60GB ואני מאוד מרוצה. בינתיים אני מעדכן את התוכנה שלו - איך התוכנה של מכשירי ההשקה נראית שונה מהגרסה שקיימת היום !!!
תכלס הוא לא מרגיש יותר מדי חם, לא יודע למה כולם דיברו על התחממות של 60GB לעומת ה-40GB העכשוויים.
אני מקווה שהכל יהיה בסדר מבחינת החוסר באחריות וכו', אבל רק הזמן יגיד.
עכשיו צריך למכור את ה-40GB שלי... הפסדתי קצת כסף מכל העסק אבל לא נורא, זה שווה בשביל לשחק ב-MGS2-3 ועוד כל מיני חסכים שיש לי בגלל שאף פעם לא היה לי PS2 !
תכלס הוא לא מרגיש יותר מדי חם, לא יודע למה כולם דיברו על התחממות של 60GB לעומת ה-40GB העכשוויים.
עכשיו צריך למכור את ה-40GB שלי... הפסדתי קצת כסף מכל העסק אבל לא נורא, זה שווה בשביל לשחק ב-MGS2-3 ועוד כל מיני חסכים שיש לי בגלל שאף פעם לא היה לי PS2 !
שלח לי את תכולת החבילה כמה אחריות נשאר ומחיר מבוקש.nadav-g כתב:תודה לכולם, קניתי מכשיר 60GB ואני מאוד מרוצה. בינתיים אני מעדכן את התוכנה שלו - איך התוכנה של מכשירי ההשקה נראית שונה מהגרסה שקיימת היום !!!
עכשיו צריך למכור את ה-40GB שלי... הפסדתי קצת כסף מכל העסק אבל לא נורא, זה שווה בשביל לשחק ב-MGS2-3 ועוד כל מיני חסכים שיש לי בגלל שאף פעם לא היה לי PS2 !...
אולי יש לך קונה
- זיזי_טריפו
- עוסק בתחום

- תגובות: 153
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
משחקים חדשים
הטענה שלך נכונה אבל כבעל גאה של SP3 ה SP2 שוכב אצלי בבית וברגע שקצת חזרתי לשחק בו באמת הבנתי את השדרוג שסוני עשו.
גם אם אתה מלא נוסטגליה למשחקים הללו תדע שיצאו עוד הרבה משחקים שיגרמו ל SP2 להראות קצת ישן.
תחסוך את הכסף , תדחה קצת סיפוקים ותגלה שה 40G עושה את העבודה.
גם אם אתה מלא נוסטגליה למשחקים הללו תדע שיצאו עוד הרבה משחקים שיגרמו ל SP2 להראות קצת ישן.
תחסוך את הכסף , תדחה קצת סיפוקים ותגלה שה 40G עושה את העבודה.
כבר קניתי 
אין לי בעיה לדחות סיפוקים אבל אתה מדבר על התעלמות מוחלטת מהם, ואת זה אני לא יכול לעשות...
חוץ מזה, אני גיימר ותיק מאוד... בשבילי גרפיקה וסאונד הם בונוס, משחקים טובים נשארים לנצח. אתה מדבר עם מישהו שעדיין יש לו Starcraft מותקן במחשב...
דרך אגב, הסיבה שהלכתי על PS3 60GB ולא קניתי PS2 בגרושים היא כדי לקבל את ה-Upscaling למשחקי PS2, ראיתי כמה תמונות ברשת וההבדל הוא די גדול. גם יש לי טלוויזיה גדולה FHD ככה שאיכות ירודה הייתה מאוד מפריעה לי.
קיצר, אני יודע שאני פרפקציוניסט וקצת מטורף אבל החלטתי, קניתי ואני מקווה שאני לא אתחרט על זה, אין לי שמץ של מושג מה אני אעשה אם יקרה משהו למכשיר...
אין לי בעיה לדחות סיפוקים אבל אתה מדבר על התעלמות מוחלטת מהם, ואת זה אני לא יכול לעשות...
חוץ מזה, אני גיימר ותיק מאוד... בשבילי גרפיקה וסאונד הם בונוס, משחקים טובים נשארים לנצח. אתה מדבר עם מישהו שעדיין יש לו Starcraft מותקן במחשב...
דרך אגב, הסיבה שהלכתי על PS3 60GB ולא קניתי PS2 בגרושים היא כדי לקבל את ה-Upscaling למשחקי PS2, ראיתי כמה תמונות ברשת וההבדל הוא די גדול. גם יש לי טלוויזיה גדולה FHD ככה שאיכות ירודה הייתה מאוד מפריעה לי.
קיצר, אני יודע שאני פרפקציוניסט וקצת מטורף אבל החלטתי, קניתי ואני מקווה שאני לא אתחרט על זה, אין לי שמץ של מושג מה אני אעשה אם יקרה משהו למכשיר...
- זיזי_טריפו
- עוסק בתחום

- תגובות: 153
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אחי ,
אנשים כמוך ולצערי גם כמוני מזינים את התעשייה הזאת .........
" אל תצטער על שקל שאתה מבזבז על מוצר , תצטער על מוצר מבוזבז שעלה לך שקל ......"
אנשים כמוך ולצערי גם כמוני מזינים את התעשייה הזאת .........
" אל תצטער על שקל שאתה מבזבז על מוצר , תצטער על מוצר מבוזבז שעלה לך שקל ......"