בידוד החדר <עודכן>
במערכת שלי אני שומע הרבה טראנסים, האוסים, היפ הופ,רוק, ואפשר לומר שהכול, והרבה, הרבה מאוד, כול יום והרבה שעות על ווליום גבוהה וזה מפריע לבני המשפחה ואני מאמין גם שלשכנים אבל עקב יחסים טובים ובשעות סבירות הם עוד לא מתלוננים עלי (ושישאר כך) =].
אך אני מעוניין לעשות את החדר שלי יותר אקוסטי ולבודד אותו שלא יעשה הרבה רעש בבית כשאני שומע מוזיקה, כי פה בבית משתגעים כבר ממני.
היום הצמדתי עם 2 גומיות מזרן דק בעובי 5 ס"מ לדלת שלי ואני חושב שזה קצת עזר!
בנוסף החדר שלי מאוד יפה ומעוצב ואני רוצה שישאר ככה ולא רוצה לכסות את כול הקירות בספוגים,
אשמח לשמוע רעיונות במה ואיך להשתמש כדי לטפל במצב.
אגב ראיתי באתר של "טופ אודיו" וילונות וצלונים, ולא ממש הבנתי מה זה עושה? האם זה חוסם את הרעש כלפי חוץ (לשכנים), והאם זה כדאי.? מה זה על מה מדובר כמה זה עולה (אחד קטן יש לי חלון קטן) ואם זה יעיל..
תודה!
אך אני מעוניין לעשות את החדר שלי יותר אקוסטי ולבודד אותו שלא יעשה הרבה רעש בבית כשאני שומע מוזיקה, כי פה בבית משתגעים כבר ממני.
היום הצמדתי עם 2 גומיות מזרן דק בעובי 5 ס"מ לדלת שלי ואני חושב שזה קצת עזר!
בנוסף החדר שלי מאוד יפה ומעוצב ואני רוצה שישאר ככה ולא רוצה לכסות את כול הקירות בספוגים,
אשמח לשמוע רעיונות במה ואיך להשתמש כדי לטפל במצב.
אגב ראיתי באתר של "טופ אודיו" וילונות וצלונים, ולא ממש הבנתי מה זה עושה? האם זה חוסם את הרעש כלפי חוץ (לשכנים), והאם זה כדאי.? מה זה על מה מדובר כמה זה עולה (אחד קטן יש לי חלון קטן) ואם זה יעיל..
תודה!
נערך לאחרונה על ידי FaragMan ב 08/06/2008 11:46, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אוקיי אז ככה,
עשיתי סרטוט איך החדר שלי נראה עכשיו :
http://img222.imageshack.us/my.php?imag ... 430qj6.jpg
ואיך הוא יראה אחרי אקוסטיקה שחשבתי לעשות לו:
http://img76.imageshack.us/my.php?image=35194958dz7.jpg
האם זה יתן שיפור משמעותי וטוב? כמה הספוגים האלה אמורים לעלות? מדובר רק בפינות,
משולש שצד אחד שנדבק לקיר יהיה בשטח של כ30 ס"מ ו30 ס"מ לתיקרה..
שיתפוס פינות ויעגל.
ובין 2 רמקולי הסראונד גם משולש בגודל 30 על 30 ורוחב בין הרמקולים מטר וחצי בערך..
עשיתי סרטוט איך החדר שלי נראה עכשיו :
http://img222.imageshack.us/my.php?imag ... 430qj6.jpg
ואיך הוא יראה אחרי אקוסטיקה שחשבתי לעשות לו:
http://img76.imageshack.us/my.php?image=35194958dz7.jpg
האם זה יתן שיפור משמעותי וטוב? כמה הספוגים האלה אמורים לעלות? מדובר רק בפינות,
משולש שצד אחד שנדבק לקיר יהיה בשטח של כ30 ס"מ ו30 ס"מ לתיקרה..
שיתפוס פינות ויעגל.
ובין 2 רמקולי הסראונד גם משולש בגודל 30 על 30 ורוחב בין הרמקולים מטר וחצי בערך..
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
ספוגים עבים שנצמדים לפינות החדר כדי לעשות משהו אין לי מושג מה אני לא מבין בזה בכלל,
אבל הבנתי שכדי לעשות אקוסטיקה טובה בחדר ולבודד אותו יותר צריך לשים ספוגים מיוחדים ולעגל פינות אז זה מה שחשבתי לשים ספוגים שיעשו כאת פינות החדר למעוגלות יותר ולא שפיציות.
עושה משהו?
אבל הבנתי שכדי לעשות אקוסטיקה טובה בחדר ולבודד אותו יותר צריך לשים ספוגים מיוחדים ולעגל פינות אז זה מה שחשבתי לשים ספוגים שיעשו כאת פינות החדר למעוגלות יותר ולא שפיציות.
עושה משהו?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
הבעייה היא שיוצא רעש מהחדר שלי כלפי שאר הבית.
כמובן שתמיד ייצא רעש אבל אני רוצה לראות אם אני יכול להקטין את עוצמת הרעש במינימום השקעה וגם מבלי להרוס את עיצוב החדר ולהוסיף רמת האזנה טובה יותר בחדר [אקוסטיקה טובה יותר].
כמובן שתמיד ייצא רעש אבל אני רוצה לראות אם אני יכול להקטין את עוצמת הרעש במינימום השקעה וגם מבלי להרוס את עיצוב החדר ולהוסיף רמת האזנה טובה יותר בחדר [אקוסטיקה טובה יותר].
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
כן פחות או יותר ונראלי שאם אני רוצה באמת לבודד אז החדר שלי יראה כמו אולפן הקלטות [פחות או יותר כמו אצל חבר שלי]
וזה לא מה שאני מחפש..
אני רוצה משהו שגם יהיה יפה\שלא יכער ויהרוס את עיצוב החדר.
וגם שיעזור בצורה יותר משמעותית.
נראלי שרק כיסוי הדלת יעזור פה וכול השאר זה סתם הוצאת כספית גדולה בלי שינויים משמעותיים הנשמעים הייטב מחוץ לחדר. כי יש לי קירות עבים איטונג או בלוקים לא יודע ונראלי זה כבר נותן את מספיק הבידוד לא?
הא הבעייה גם שיש לי 2 חורים של תריסים של מזגן מפוצל בקומה..
אז..
אם יש רעיונות ססגוניים שמשפרים את בידוד החדר אני ישמח לשמוע..
וזה לא מה שאני מחפש..
אני רוצה משהו שגם יהיה יפה\שלא יכער ויהרוס את עיצוב החדר.
וגם שיעזור בצורה יותר משמעותית.
נראלי שרק כיסוי הדלת יעזור פה וכול השאר זה סתם הוצאת כספית גדולה בלי שינויים משמעותיים הנשמעים הייטב מחוץ לחדר. כי יש לי קירות עבים איטונג או בלוקים לא יודע ונראלי זה כבר נותן את מספיק הבידוד לא?
הא הבעייה גם שיש לי 2 חורים של תריסים של מזגן מפוצל בקומה..
אז..
אם יש רעיונות ססגוניים שמשפרים את בידוד החדר אני ישמח לשמוע..
נערך לאחרונה על ידי FaragMan ב 10/06/2008 1:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
תעבוד על מיקוד הספוט למינימום.
כלומר, תמקם את הרמקולים על ציר X Y Z בדיוק מקסימאלי כלפי הנקודה שבה אתה מאזין.
זה לא יגרום לסאונד לא לצאת החוצה, אבל תוכל לשמוע בעוצמה יותר נמוכה בלי להרגיש הרבה הבדל.
אצלי ברסיבר הווליום מגיע לפעמים למינוס 15 ולא שומעים בחוץ כלום. ויש לי דלת רגילה מעץ.
כלומר, תמקם את הרמקולים על ציר X Y Z בדיוק מקסימאלי כלפי הנקודה שבה אתה מאזין.
זה לא יגרום לסאונד לא לצאת החוצה, אבל תוכל לשמוע בעוצמה יותר נמוכה בלי להרגיש הרבה הבדל.
אצלי ברסיבר הווליום מגיע לפעמים למינוס 15 ולא שומעים בחוץ כלום. ויש לי דלת רגילה מעץ.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
על מנת לבודד אתה צריך אחד או יותר מהשלושה הבאים:
1. בליעה של כל תחום התדרים הנשמע בחדר.
2. יצירת חלל ללא תווך (קרי ואקום) בין החללים.
3. העלאת המסה של המשטחים בין החללים, כך שהסאונד לא יצליח להזיז אותם ואלו לא יעבירו את הויברציות לחלל השני.
3. העלאת המסה של המשטחים בין החללים, כך שהסאונד לא יצליח להזיז אותם ואלו לא יעבירו את הויברציות לחלל השני.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
1. בליעה - חומרים שימירו את האנרגיה האקוסטית לחום (ספוגים למשל), אממה? כדי לספוג תדר של באס, אתה צריך ספוג בעובי של מטר וחצי בערך.... - הקיצר, לא מעשי.
2. קול צריך תווך (חומר כשלהו) ע"מ להתקדם. אויר, מתכת, מים וכו'. אם יש ואקום - אין קול. בחלל,לצורך העיניין, אתה יכול לצעוק עד מאה, לא תשמע כלום.
אז שיטה מסויימת ליצירת בידוד, הוא לייצר דופן כפולה עם ואקום באמצע (נגיד חלון). אבל מן הסתם זה לא מעשי.
3. כל הרעיון של "זליגת סאונד" החוצה הוא שהקירות/רצפה/דלת מהוות ממברנה, כלומר, הרמקול מזיז את האויר בחדר, זה מתקדם , פוגע בקיר, הקיר בעצמו זז ואז דוחף את האויר בחלל השני.
אם הקיר היה הרבה יותר כבד, אזי הוא היה זז פחות. מה שעושים זה מדביקים לוחות כבדים (עופרת, פלדה, שיש וכו') כדי לגרום לו להיות כבד (עיניין של תנע) - גם לא ממש מעשי.
מה שלרוב עושים, זה מוצאים איזה משטח מעביר את הסאונד הכי הרבה (בד"כ איזו דלת קלילה) ואז ע"י החלפתה לאיזו פלדלת או הדבקה של לוחות כבדים עליה ו/או ספוגים, מבודדים יותר טוב.
2. קול צריך תווך (חומר כשלהו) ע"מ להתקדם. אויר, מתכת, מים וכו'. אם יש ואקום - אין קול. בחלל,לצורך העיניין, אתה יכול לצעוק עד מאה, לא תשמע כלום.
אז שיטה מסויימת ליצירת בידוד, הוא לייצר דופן כפולה עם ואקום באמצע (נגיד חלון). אבל מן הסתם זה לא מעשי.
3. כל הרעיון של "זליגת סאונד" החוצה הוא שהקירות/רצפה/דלת מהוות ממברנה, כלומר, הרמקול מזיז את האויר בחדר, זה מתקדם , פוגע בקיר, הקיר בעצמו זז ואז דוחף את האויר בחלל השני.
אם הקיר היה הרבה יותר כבד, אזי הוא היה זז פחות. מה שעושים זה מדביקים לוחות כבדים (עופרת, פלדה, שיש וכו') כדי לגרום לו להיות כבד (עיניין של תנע) - גם לא ממש מעשי.
מה שלרוב עושים, זה מוצאים איזה משטח מעביר את הסאונד הכי הרבה (בד"כ איזו דלת קלילה) ואז ע"י החלפתה לאיזו פלדלת או הדבקה של לוחות כבדים עליה ו/או ספוגים, מבודדים יותר טוב.
בידוד חדר
ספוגים אינם מהווים חומר מבודד אלא חומר סופג אנרגיה בתוך החדר. אמנם ספיגת אנרגיה בתוך החדר יכולה להמעיט במקצת את הלחץ על משטחי החדר אולם התוצאה המבודדת במקרה זה היא מינימלית ביותר כך שלא כדאי לבנות עליה. הפתרון הראשון הוא לאטום לחלוטין תנועת אויר מן החדר החוצה דרך דלתות וחלונות. איטום מוחלט של כל הפתחים הוא חובה ויהיה השיפור הבידודי הגדול והמורגש ביותר בתקציב נמוך. בידוד משמעותי יותר אפשר ליצור עם קירות כפולים, מרווחי אוויר מחושבים וחומרים מינרליים שונים אולם זה פרוייקט מסוג שונה.
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
אני באמצע פרויקט גדול של בניית יחידה נפרדת מקירות גבס וגם לי יש את הבעיה הזוMartinHSabag כתב:על מנת לבודד אתה צריך אחד או יותר מהשלושה הבאים:
3. העלאת המסה של המשטחים בין החללים, כך שהסאונד לא יצליח להזיז אותם ואלו לא יעבירו את הויברציות לחלל השני....
אפשר ליצור את הוואקום הזה (המדובר בסעיף 2) בחלל שבין שתי הפלטות של הגבס?
אני מתכנן לבנות את הקירות משתי פלטות - אחת של 13 מ"מ ואחת של שש מ"מ צמודות ואני שוקל להדביק ביניהן יריעת בידוד. ( האם זה ייתן פתרון לסעיף 3?)
תודה רבה
לירן
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
דוד שלי שם לוחות עץ גדולים (עובי 8 מ"מ)
על כל הקירות - נראה לי שזה דיי בולם את הרעש, ובכל מקרה משפר את האקוסטיקה - ואפיול נראה יפה למדי - וזה דיי זול - אני חושב שאלה לוחות בגודל של 1.5 על 3 משהו בסגנון - וכל אחת עולה איזה 44 ש"ח משהו כזה.