ממיר מגיק עם כבל SVIDEO
שלום לכולם
לפני שבוע התקינו אצלי ממיר מגיק של הוט לLCD טושיבה
שיש לה SVIDEO ואין סקרט,החיבור נעשה ע"י כבל סקרט ל SVIDEO איכותי
אך התמונה היתה בשחור לבן בכל צורת ההגדרות בממיר.
לאחר ברור עם התמיכה הם אמרו שמגיק לא תומך ב SVIDEO,אז חיברנו עם כבל פשוט
שהטכנאי הביא איתו("3 בננות")ואז ראו בצבע אך פחות איכותי.
היום דיברתי עם טכנאי הוט שהוא חבר והוא נתן לי כבל סקארט ל SVIDEO
שבצד הסקארט מולחם איזשהו נגד שפותר את בעית הצבע.
האם מישהו יודע על מה מדובר?
והאם ניתן להלחים נגד כזה בכבל איכותי שיש ברשותי בכדי שאראה בצבע?
מהו ערך הנגד?
תודה
איתי
לפני שבוע התקינו אצלי ממיר מגיק של הוט לLCD טושיבה
שיש לה SVIDEO ואין סקרט,החיבור נעשה ע"י כבל סקרט ל SVIDEO איכותי
אך התמונה היתה בשחור לבן בכל צורת ההגדרות בממיר.
לאחר ברור עם התמיכה הם אמרו שמגיק לא תומך ב SVIDEO,אז חיברנו עם כבל פשוט
שהטכנאי הביא איתו("3 בננות")ואז ראו בצבע אך פחות איכותי.
היום דיברתי עם טכנאי הוט שהוא חבר והוא נתן לי כבל סקארט ל SVIDEO
שבצד הסקארט מולחם איזשהו נגד שפותר את בעית הצבע.
האם מישהו יודע על מה מדובר?
והאם ניתן להלחים נגד כזה בכבל איכותי שיש ברשותי בכדי שאראה בצבע?
מהו ערך הנגד?
תודה
איתי
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מה זה כבל איכותי?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ביס ביו בעיות בעבר עם ממירים שלא הצליחו להעביר נכון S-Video ונתנו תמונה בשחור לבן. וזה נפתר על ידי הוספת מחבר שתיקן חזרה את העיכבה ל 75 אוהם. יש אפילו מאמר כאן באתר: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1112 בשרשור של המאמר יש גם תגובות מבעלי הוט מג'יק המתארים פחות או יותר את אותה הבעיה גם אצלם - רק שלא בטוח שיש עבורם פתרון מוצלח.
אבל יכול להיות שהבעיה אצלך הרבה יותר פשוטה: בדקת שלא שברת שום פין בתקע ה S-Video? תמונה בשחור לבן אומרת שהכבל מצליח להעביר רק את ערוץ ה luma ולא את ה Chroma. ערוץ ה Luma מועבר דרך פין 19 ב SCART שהוא למעשה גם ערוץ ה Composite ולכן אתה מקבל תמונה מלאה אבל בשחור לבן. אז קודם כל תבחן היטב את תקע ה S-Video בכבל ותוודא שאין שם שום פין שבור או עקום.
ערוץ ה Chroma מועבר דרך ה SCART בפין 15 שדרכו גם מעביר את הצבע האדום ב RGB (רוב הפינים במחבר SCART מחליפים תפקידים בהתאם לשיטת השידור). כדאי שתציץ גם שם ותבדוק שאין שום גוף זר שתקוע בשקע בפין הזה.
בנוגע לאיכות של הכבל, עזוב את זה. שידור ב S-Video הוא עדיין מוגבל מאוד עוד במקור ובאמת כל מה שנדרש מהכבל הוא שתיהיה לו עכבה של 75 אוהם כדי שיוכל לתפקד כשורה. מבחינה זו כבל ב 5 שקל וכבל ב 500 שקל יתנו בדיוק את אותה התוצאה.
אבל יכול להיות שהבעיה אצלך הרבה יותר פשוטה: בדקת שלא שברת שום פין בתקע ה S-Video? תמונה בשחור לבן אומרת שהכבל מצליח להעביר רק את ערוץ ה luma ולא את ה Chroma. ערוץ ה Luma מועבר דרך פין 19 ב SCART שהוא למעשה גם ערוץ ה Composite ולכן אתה מקבל תמונה מלאה אבל בשחור לבן. אז קודם כל תבחן היטב את תקע ה S-Video בכבל ותוודא שאין שם שום פין שבור או עקום.
ערוץ ה Chroma מועבר דרך ה SCART בפין 15 שדרכו גם מעביר את הצבע האדום ב RGB (רוב הפינים במחבר SCART מחליפים תפקידים בהתאם לשיטת השידור). כדאי שתציץ גם שם ותבדוק שאין שום גוף זר שתקוע בשקע בפין הזה.
בנוגע לאיכות של הכבל, עזוב את זה. שידור ב S-Video הוא עדיין מוגבל מאוד עוד במקור ובאמת כל מה שנדרש מהכבל הוא שתיהיה לו עכבה של 75 אוהם כדי שיוכל לתפקד כשורה. מבחינה זו כבל ב 5 שקל וכבל ב 500 שקל יתנו בדיוק את אותה התוצאה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.