עזרו לי בבקשה בכמה דברים בסיסיים לגבי כיוון הרסיבר
עזרו לי בבקשה בכמה דברים בסיסיים לגבי כיוון הרסיבר והרמקולים
עשיתי חיפוש ניסיתי ללקט מידע אודות המושגים שלא הבנתי , נכנסתי אפילו למילון פה לא ממש הצלחתי להבין....אודה לכל מי שעוזר! (
הייתי רוצה להבין הכל גם בשביל הרמה האישית)
אז ככה:
קניתי מערכת קולנוע רמקולים רצפתיים של ג'אמו (5 רמקולים + סאבוופר אקטיבי עם הגברה משל עצמו 200 וואט של ג'אמו ) + רסיבר של ימהה....אני מרוצה מהרמקולים מאוד אך הגעתי לשלב של הכיוון
1. הגדרתי אותם LARGE
2.הגעתי להגדרת הסאב וופר שזה BOTH וFRONT ואין לי כל כך מושג מה להגדיר
3.כמו כן מהו crossover ועל כמה הרץ לשים? יש לי 40 60 80 90 100 110 120 160 200
4.SWFR PHASE מהו?
5.בעוצמות הרמקולים על כמה דציבלים אני צריך להגדיר?
6.SP DISTANCE זהו המרחק של כל רמקול מעמדת ההאזנה הראשית?
7.מה לגבי אקולייזר גרפי סנטר? למה זה משמש בכלל? יש לי 100 הרץ 300 הרץ , 1KHZ
3KHZ ואחרו 10 KHZ
8.LFE LEVEL מה לגביו?
9.ואחרון זהו DYNAMIC RANGE מהו ? מה להגדיר בו
חשוב לציין שהמרחקים שווים בין הרמקולים , באמת הרכבתי ועבדתי דיי קשה שכל המרחקים יהיו שווים במיקום הרמקולים , מה שנשאר לי זה להגדיר
קצת חוצפה מצידי לכתוב את המגילה הזאת אבל רוצים לקחת ממני כסף בשביל כל זה ואשמח גם להרחיב את הידע האישי וגם להנות מהמערכת כך שאודה אם באמת משהו יקדיש לי הסברים כללים כדי להבין הכל סוף סוף....
שוב תודה רבה!
עשיתי חיפוש ניסיתי ללקט מידע אודות המושגים שלא הבנתי , נכנסתי אפילו למילון פה לא ממש הצלחתי להבין....אודה לכל מי שעוזר! (
הייתי רוצה להבין הכל גם בשביל הרמה האישית)
אז ככה:
קניתי מערכת קולנוע רמקולים רצפתיים של ג'אמו (5 רמקולים + סאבוופר אקטיבי עם הגברה משל עצמו 200 וואט של ג'אמו ) + רסיבר של ימהה....אני מרוצה מהרמקולים מאוד אך הגעתי לשלב של הכיוון
1. הגדרתי אותם LARGE
2.הגעתי להגדרת הסאב וופר שזה BOTH וFRONT ואין לי כל כך מושג מה להגדיר
3.כמו כן מהו crossover ועל כמה הרץ לשים? יש לי 40 60 80 90 100 110 120 160 200
4.SWFR PHASE מהו?
5.בעוצמות הרמקולים על כמה דציבלים אני צריך להגדיר?
6.SP DISTANCE זהו המרחק של כל רמקול מעמדת ההאזנה הראשית?
7.מה לגבי אקולייזר גרפי סנטר? למה זה משמש בכלל? יש לי 100 הרץ 300 הרץ , 1KHZ
3KHZ ואחרו 10 KHZ
8.LFE LEVEL מה לגביו?
9.ואחרון זהו DYNAMIC RANGE מהו ? מה להגדיר בו
חשוב לציין שהמרחקים שווים בין הרמקולים , באמת הרכבתי ועבדתי דיי קשה שכל המרחקים יהיו שווים במיקום הרמקולים , מה שנשאר לי זה להגדיר
קצת חוצפה מצידי לכתוב את המגילה הזאת אבל רוצים לקחת ממני כסף בשביל כל זה ואשמח גם להרחיב את הידע האישי וגם להנות מהמערכת כך שאודה אם באמת משהו יקדיש לי הסברים כללים כדי להבין הכל סוף סוף....
שוב תודה רבה!
naor56
אתה צריך להגדיר בסאב-both שהבאס
יילך גם לרמקולים הקדמיים וגם לסאב.
את הסנטר והאחוריים תגדיר בsmall
את התדרים של הסאב תכוון ברסיבר על 80
הרץ או פשוט תשחק עים התדרים עד שיישמע לך
הכי טוב. ולכל שאר הכיוונים תשחק עים זה עד שתכיר
את כל הפונקציות.
מקווה שעזרתי לך קצת.
עמית
אתה צריך להגדיר בסאב-both שהבאס
יילך גם לרמקולים הקדמיים וגם לסאב.
את הסנטר והאחוריים תגדיר בsmall
את התדרים של הסאב תכוון ברסיבר על 80
הרץ או פשוט תשחק עים התדרים עד שיישמע לך
הכי טוב. ולכל שאר הכיוונים תשחק עים זה עד שתכיר
את כל הפונקציות.
מקווה שעזרתי לך קצת.
עמית
וואלה תודה עמית....
אבל למה להגדיר את הסנטר ואחוריים SMALL זה הרי סט של ריצפתיים....?
ועוד שאלה אמרת לגבי הBOTH שילכו תדרים נמוכים גם לקדמיים וגם לסאב....ובחוברת של הרסיבר כתוב שלהגדיר BOTH רק אם יש צורך בשמיעת מוסיקה אני לרוב צריך את הסאונד לק"ב
אבל למה להגדיר את הסנטר ואחוריים SMALL זה הרי סט של ריצפתיים....?
ועוד שאלה אמרת לגבי הBOTH שילכו תדרים נמוכים גם לקדמיים וגם לסאב....ובחוברת של הרסיבר כתוב שלהגדיר BOTH רק אם יש צורך בשמיעת מוסיקה אני לרוב צריך את הסאונד לק"ב
קודם כל הייתי פותח בשאלה האם יש לימהה שלך מיקרופון אזי אנו פותרים את כל שאלותיך ברגע!במידה ולא!אז נחזור לשאלותיך!לגבי הגדרה של קטנים או גדולים למעט הקדמיים שתגדיר כגדולים!כל השאר תוכל להגדיר כאוות נפשך וכל זה הכוונה שאם תגדיר האחוריים לדוגמא כקטנים אז פשוט הם יקבלו פחות בס!(ישמרו יותר!)ויקבלו רק תדרים גבוהים!כל השאר ילכו לקדמיים!זה לגבי המשחק הזה!לגבי השאלה מה זה DYNAMIC RANGE אז הכוונה שאם אתה רוצה לשמוע בלילה סרט שמוקרן דרך היציאה הדיגיטלית בלבד(הכוונה דולבי דיגיטאל או DTS )ואתה רוצה שהסאונד לא יפריע (פיצוצים וכדומה)אז הטווח הדינמי נכנס לפעולה ומוריד את התדרים הגבוהים והנמוכים לרמה סבירה ושקטה יותר!במידה ואתה רוצה לשמוע בווליום מבלי שהסאונד יפגע הגדר על OFF !!ועל מקסימום אם אתה רוצה הנמכות!!
תהנה!!
לגבי מקרופון הכוונה אם הרסיוור שלך הוא דגם שבא עם מקרופון!אז אתה מכניס אותו בכניסת מקרופון בפאנל הקדמי של הרסיוור!שם אותו בפינת הישיבה שלך ומפעיל אותו!הוא ישלח אותות וצלילים לרמקולים ויזהה גודלם ,המרחק שלהם מהישיבה שלך ,קונפיגורציה של התדרים וכולי.....!לגבי האופציות שלך בטווח הדינמי:אם אין לך OFF ואתה שומע רגיל ללא צורך בהנחתה של הסאונד הגדר מינימום!!!naor56 כתב:תודה ADICT על ההסבר המפורט !
לגבי מיקרופון מה הכוונה איך אני בודק את זה ברסיבר?
ועוד משהו קטן....יש לי DYNAMIC RANGE אפשרויות : MIN (מינימלי) STD (רגיל)
MAX( מרבי)
מה לשים? כי אין לי אופציה של OFF...
הנה תסתכל זה הback של הרסיבר
http://images.amazon.com/images/G/01/el ... s_back.jpg
זה הFRONT
http://www.yamaha.ca/av/Receivers/Back_ ... _Panel.jsp
אין לי בעיה להסתכל אבל אני פשוט לא נתקלתי בזה ואני לא יודע איך זה נראה...
http://images.amazon.com/images/G/01/el ... s_back.jpg
זה הFRONT
http://www.yamaha.ca/av/Receivers/Back_ ... _Panel.jsp
אין לי בעיה להסתכל אבל אני פשוט לא נתקלתי בזה ואני לא יודע איך זה נראה...
אין לך במכשיר יציאת מקרופון!אך תוכל לבדוק אם יש לו תצוגה גרפית לכיוונים על גבי מסך הטלוויזיה!את זה תוכל לבדוק אם תחבר כבל רגיל מהמוניטור אווטMONITOR OUT ברסיוור לכניסה צהובה במסך!ואז הפעל את הסטאפ של השלט ברסיוור ותראה אם יש כיוונים גרפיים!במידה ולא תבדוק במניואל של הרסיוור לגבי הגדרות!!
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים