הרשו לי להתנצל מראש - הפוסט הזה יהיה קצת מייגע.
זו גם השאלה הראשונה שאני ממש שואל בפורום כאן.
יש לי כיום מערכת קולנוע ביתית המורכבת מהחלקים הבאים:
רסיבר Yamaha RXV-596
נגן Pioneeer DV383S (בחיבור דיגיטלי למגבר)
רמקולים רצפתיים BIC model 22
רמקולי מדף Morel MLP202
את הרמקולים קיבלתי בירושה (במלוא מובן המילה), והם בני לפחות 20 שנה. ה- Morel נקנו כחדשים ש"י אבי ז"ל ואילו ה- BIC נקנו כיד שניה.
את הרסיבר קניתי לפני מספר שנים, זמן קצר לפני שהתחתתני. המערכת פעלה, ונשמעה "בסדר" (לא יותר). מסיבות שונות לא היה לי זמן להתעסק עם המערכת לעומק ורק עכשיו החלטתי לחזור ולראות מה ניתן להוציא ממנה.
המורל מחוברים כזוג אחורי וכרגע מונחים על ה- BIC. כשאנחנו רוצים לרראות סרט, אני ממקם אותם בחדר כזוג אחורי.
רמקולי המורל לא החזיקו מעמד עם השנים, ועל מצבם הפנימי ניתן ללמוד מהתמונות המצורפות. אם זה לא ברור מהתמונה, היחידות הראשיות ברמקול פועלות, אבל החלק הטבעתי של הממברנה שמתחבר להיקף פשוט התפורר. הקונוס עצמו תקין ושלם. למרבה הפלא הם לא נשמעים כל כך גרועים כמו שניתן היה לצפות.
רמקולי ה- BIC גם הם לא שפר מזלם, ומהצצה אקראית לאחורי הרמקול גיליתי בית פיוז עם פיוז חסר בכל רמקול עבור ה- Tweeter. לאחר הוספת הפיוזים חל שיפור ניכר באיכות הצליל (ולמה אפשר לצפות עם tweeters מנותקים??)
הפיוזים זמנית 1A במקום 0.5A כי זה מה שהיה לי בבית, אבל מצד שני אני לא שומע בווליום גבוה.
או-קיי - זמן השאלות:
1. מי מכיר את הרמקולים הנ"ל של BIC? מחיטוט באינטרנט הבנתי של-BIC המקורית היו מוצרים לא רעים. האם רמקולים מזדקנים? ב- BIC בניגול למורל, לא נראים שום סימני התפוררות והם גם נשמעים הרבה יותר טוב מהם.
2. מה שווים המורל? האם יש טעם להחליף את היחידות שלהם? האם התוצאה שווה את הכסף?
3. איך המגבר יחסית לרמקולים הנ"ל? או במילים אחרות, האם יש טעם להשקיע ברמקולים טובים יותר עם המגבר הנ"ל?
אני די מהסס להכנס להרפתקה של החלפת רמקולים. לפני מספר שנים רב חשבתי לקנות זוג רמקולים חדש וטוב, ומה שיצא זה ששמעתי כל מיני זוגות ולא הייתי יכול להחליט ביניהם, שלא לדבר על כך שזה היה בלתי אפשרי להשוות בין זוגות שונים ששמעתי בזמנים שונים ובחנויות שונות.
לסיום יש לי סיפור נחמד שמדגים למה בזמנו התייאשתי מהקניה. במהלך אותו סיבוב שמיעות נכנסתי ל- best-buy וביקשתי לשמוע בחדר ההאזנה שלהם מספר זוגות רמקולים שהיו להם. המוכר מיתג לי בין שני זוגות שנשמעו שונים בצורה בולטת, אבל במשך דקות ארוכות היה קשה לי להניח את האצבע על הסיבה.
לבסוף ירד לי האסימון:
אחד מזוגות הרמקולים היו מוצלבים (R<>L) בקופסת המיתוג.
היה ברור לי שלא אוכל להשוות שום רמקול שם בצורה כזאת, ומה ששבר אותי היה שכשביקשתי שהוא יסדר את הזוג ההפוך, המוכר הנכבד ענה לי שהוא לא יכול. אמרתי לו יפה תודה ויצאתי מהחנות.
מספר שאלות לגבי הרמקולים שלי
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
1. אני מניח שלמורל יש, אם לא את הדרייברים המקוריים, לפחות תחליפים.
2. אתה יכול לפנות לרפי האוזמן ולתקן את הדרייברים, לא צריך לעלות הרבה.
3. לא מכיר את ה-BIC, אבל אני מניח שמבחינת הגברה נטו, הרסיבר יוכל לדחוף גם רמקולים מודרניים ללא בעיות.
2. אתה יכול לפנות לרפי האוזמן ולתקן את הדרייברים, לא צריך לעלות הרבה.
3. לא מכיר את ה-BIC, אבל אני מניח שמבחינת הגברה נטו, הרסיבר יוכל לדחוף גם רמקולים מודרניים ללא בעיות.