התייעצות לסאב וופר
-
BloodFlowers
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 7
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום ,
ברצוני לרכוש סאב וופר למערת ק"ב להשלמת הסט בעיקר לסרטים והופעות.
קיבלתי הצעה מטופ אודיו ( ישנה מכירת חיסול ) על סאב של JAMO מדגם E7 שהיה
בתצוגה כנראה על סך 1600 שח. בדיוק חצי מחיר מהמחיר מחירון שלו.
חוות דעת על הסאב באופן כללי , אשמח.
הצעה נוספת( לא קשורה לטופ אודיו ) היא על סאב לא כל כך מוכר של חברת CRYSTAL AUDIO מדגם פריזמה.
מחיר 1400 שח במקום 2700 שעלה עד לא מכבר.
לא הצלחתי לקבל הרבה אינפורציה עליו ברשת אך נאמר לי שהוא 170W הגברה ונחשב
מאוד מוזיקלי יחסית למחירו.
אודה על העזרה,
תודה.
ברצוני לרכוש סאב וופר למערת ק"ב להשלמת הסט בעיקר לסרטים והופעות.
קיבלתי הצעה מטופ אודיו ( ישנה מכירת חיסול ) על סאב של JAMO מדגם E7 שהיה
בתצוגה כנראה על סך 1600 שח. בדיוק חצי מחיר מהמחיר מחירון שלו.
חוות דעת על הסאב באופן כללי , אשמח.
הצעה נוספת( לא קשורה לטופ אודיו ) היא על סאב לא כל כך מוכר של חברת CRYSTAL AUDIO מדגם פריזמה.
מחיר 1400 שח במקום 2700 שעלה עד לא מכבר.
לא הצלחתי לקבל הרבה אינפורציה עליו ברשת אך נאמר לי שהוא 170W הגברה ונחשב
מאוד מוזיקלי יחסית למחירו.
אודה על העזרה,
תודה.
-
BloodFlowers
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 7
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אף אחד לא מכיר את הדגמים הנ"ל ?
בעיקר מעניין אותי הדגם של JAMO E-7 מסדרה 700 שלהם.
אשמח לדיעה למי שיצא לשמוע..
איני מכיר את הדגמים שציינת ,
באופן כללי JAMO זה מותג טוב בתחום.
אני ממליץ לך בכל מקרה לקנות סאב פרוטלי (עם הוופר בחזית)
ולא סאב תחתי (עם הוופר מופנה לרצפה)
אני משתמש כבר 8 שנים בסאב של JBL
12אינץ' בעוצמה של 150W
ואני יכול להגיד שזו אחת הרכישות המוצלחות שעשיתי!
(עלה לי בזמנו 1800 שקל)
חבר שלי קנה סאב של סרווין-וגה 10 אינץ' , שילם עליו 2700 שקל (!)
ואני לא חושב שהוא מצדיק את המחיר..
מקווה שעזרתי לך קצת. בהצלחה.

באופן כללי JAMO זה מותג טוב בתחום.
אני ממליץ לך בכל מקרה לקנות סאב פרוטלי (עם הוופר בחזית)
ולא סאב תחתי (עם הוופר מופנה לרצפה)
אני משתמש כבר 8 שנים בסאב של JBL
12אינץ' בעוצמה של 150W
ואני יכול להגיד שזו אחת הרכישות המוצלחות שעשיתי!
(עלה לי בזמנו 1800 שקל)
חבר שלי קנה סאב של סרווין-וגה 10 אינץ' , שילם עליו 2700 שקל (!)
ואני לא חושב שהוא מצדיק את המחיר..
מקווה שעזרתי לך קצת. בהצלחה.
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 679
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
אני לא ממליץ כל כך על ה PWS10. רכשתי אותו, ואני לא בטוח שהקנייה היתה הכי נבונה.
הוא רחוק מלהדהים בסרטים, כיוון שהוא ממש מתקשה לרדת את ה 40HZ באופן משכנע (כן, אני יודע שבברושורים כתוב שהוא מגיע ל 30, לא עומד במבחן המציאות )
במוסיקה הוא טיפל'ה יותר מרשים, אבל גם כאן יש בעיות. לדעתי הוא דיי איטי. הוא נוטה להימרח,
ןלהשמע עמום ולא ברור. ולא, אני לא מחפש משהו פאנצ'י או דופק. קצת מוסיקליות, זה הכל.
אולי זה בגלל שהמגבר שלו חלש יחסית. לא יודע.
הוא רחוק מלהדהים בסרטים, כיוון שהוא ממש מתקשה לרדת את ה 40HZ באופן משכנע (כן, אני יודע שבברושורים כתוב שהוא מגיע ל 30, לא עומד במבחן המציאות )
במוסיקה הוא טיפל'ה יותר מרשים, אבל גם כאן יש בעיות. לדעתי הוא דיי איטי. הוא נוטה להימרח,
ןלהשמע עמום ולא ברור. ולא, אני לא מחפש משהו פאנצ'י או דופק. קצת מוסיקליות, זה הכל.
אולי זה בגלל שהמגבר שלו חלש יחסית. לא יודע.
אני לא יודע על מה אתם מדברים! גם מבחינת סרטים (מרעיד את כל הבניין) וגם מבחינת מוזיקה (שכמובן הוקלטה ונדחסה באיכות טובה או שלא נדחסה כלל) הסאב מספק פשוט שעות של הנאה (מחובר למגבר של ימאהה עם כבל של MONSTER)!!! ויש לי חדשות בשבילכם - גם מתחת ל-30 הוא יורד יפה מאוד. אפשר לבדוק את זה עם TONE GENERATOR. יכול להיות שהבעיה שלך הייתה המיקום או משהו בכיוונונים לא נכון. כדי לקבל LFE כמו שצריך ב-10 צריך לסובב את הקרוסאובר עד הסוף בסאב ולתת לקרוסאובר של המגבר להשתלט על העניינים! בכל מקרה, עם קדמיים (מדפיים) של פולק הסאונד, גם בסרטים וגם במוזיקה נשמע מעולה! הרבה יותר טוב מהרבה צירופים אחרים (JAMO,JBL,WHARFEDALE,B&W...) ששמעתי. BloodFlowers, הכי טוב שתלך ותשמע בעצמך ותיקח את מה שנשמע לך הכי טוב. את ההמלצות מהאנשים כבר קיבלת.
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

קודם כל, ה LOW PASS FILTER אצלי מכוון כהלכה (כל הדרך למעלה) אז אין בעיה של פילטר כפול, אני גם משתמש בכבל טוב למדי.
פולק טוענים שהריספונס של הסאב זה 35HZ - 200HZ , וב -3 DB הם טוענים ללא יותר מ 40HZ. אז אם אתה מצליח לרדת ל 30, ואני לא מדבר על ב 40 דציבל, אלא משהו סביר כמו 80 דציבל ומעלה, אז סחטיין, אבל אני מאוד מאוד סקפטי. גם מהנדסי פולק.
http://www.polkaudio.com/homeaudio/spec ... ers/psw10/
גם הפייזינג אצלי מכוון טוב, ושיחקתי די הרבה עם המיקומים. הסאב פשוט לא עד כדי כך טוב בעיני (ואני משתדל להיות יותר דיפלומטי מ amitbak )
בסרטים, אני לא מחפש להרעיד את כל הבניין, אלא לשמוע פחות דיסטורשן בקטעים מאתגרים, להינות כהלכה מכל הצלילים בסרטי0 שנחשבים כרפרנס לסאבים ( WOTW , רובוטריקים , להציל את טוראי ראיין וכו....) במוסיקה יותר להבחין בין כלי נגינה, קצת יותר ניואנסים וקוהירנטיות.
מאוד יכול להיות שפיתחתי יותר מדי ציפיות מסאב של 2500 שקל (700 בארה"ב
). אולי.
מה שבטוח זה שפולק הוציאה שתי סדרות חדשות של סאבים מעניינים, DSW הדיגיטלים, ו PSW1XX החדשים, שנראים לי קצת יותר מעניינים.
פולק טוענים שהריספונס של הסאב זה 35HZ - 200HZ , וב -3 DB הם טוענים ללא יותר מ 40HZ. אז אם אתה מצליח לרדת ל 30, ואני לא מדבר על ב 40 דציבל, אלא משהו סביר כמו 80 דציבל ומעלה, אז סחטיין, אבל אני מאוד מאוד סקפטי. גם מהנדסי פולק.
http://www.polkaudio.com/homeaudio/spec ... ers/psw10/
גם הפייזינג אצלי מכוון טוב, ושיחקתי די הרבה עם המיקומים. הסאב פשוט לא עד כדי כך טוב בעיני (ואני משתדל להיות יותר דיפלומטי מ amitbak )
בסרטים, אני לא מחפש להרעיד את כל הבניין, אלא לשמוע פחות דיסטורשן בקטעים מאתגרים, להינות כהלכה מכל הצלילים בסרטי0 שנחשבים כרפרנס לסאבים ( WOTW , רובוטריקים , להציל את טוראי ראיין וכו....) במוסיקה יותר להבחין בין כלי נגינה, קצת יותר ניואנסים וקוהירנטיות.
מאוד יכול להיות שפיתחתי יותר מדי ציפיות מסאב של 2500 שקל (700 בארה"ב
מה שבטוח זה שפולק הוציאה שתי סדרות חדשות של סאבים מעניינים, DSW הדיגיטלים, ו PSW1XX החדשים, שנראים לי קצת יותר מעניינים.
מוזר... יכול להיות שאולי הסאב עדיין לא "נפתח" כמו שצריך או שהבאס מהקדמיים שלך בשילוב עם הסאב גורם באיזשהוא אופן לעיוות בצליל. אני גם צפיתי ברובוטריקים (אני במיוחד אוהב את הקטע בהתחלה שהרובוט הגדול מתחיל לפרק להם את כל הבסיס), בווליומים שערורייתיים, והבאס נשמע הדוק, לא מרוח ומגיב היטב. רק צריך לזכור לנשום דרך האף כי אם לא אז כבר מתחיל להיות קשה לנשום
. אני שומע מוזיקה די מאתגרת ( למשל iced earth) וממש נהנה מכל רגע... ללא דיסטורשן, הבאס לא מאפיל על שאר התדרים האחרים - פשוט תענוג. אולי זה קשור בעובדה שאני משתמש גם בקדמיים מאותה חברה... או השילוב של הסאב עם המגבר... לא יודע. לכן חשוב לשמוע ולבדוק את כל ה- SETUP (כולל המגבר) בחנות לפני שקונים ורצוי עם דיסקים שמביאים מהבית (במיוחד במוזיקה) ולוודא שאין שום עיבוד קול שהמגבר מפעיל (STRAIGHT). בקשר לריספונס של הסאב, עם הTONE GENERATOR הצלחתי לרדת איתו עד ל-25(!)
כל הויטרינות בבית כבר החלו לרעוד ממש ופחדתי שמשהו יפול וישבר... את הסדרות החדשות של פולק לא שמעתי, אך אני בטוח שהם מעולים.
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

הזכרת לי משהו על כיוון סאב בשיטת פולק. הם ממליצים לחבר לא ל LFE, אלא לחבר ל preout של L & R ולהגדיר כמובן את L& R כ LARGE. אחרי זה לכוונן את ה Low Pass Filter בסאב. ניסיתי גם את זה. תוצאה מאכזבת.
השאלה המעניינת היא מה גודל הסלון\חדר ההאזנה שלך? אצלי הסלון גדול ופתוח. נראה לי שהסאב פשוט קטן עליו
אני מתכנן ב"ה למצא סאב גדול יותר ( 15" 350 Watt ) ולהעביר את ה PSW10 לחדר קטן יותר שיש לי בו רק מדפיים.
השאלה המעניינת היא מה גודל הסלון\חדר ההאזנה שלך? אצלי הסלון גדול ופתוח. נראה לי שהסאב פשוט קטן עליו
אני מתכנן ב"ה למצא סאב גדול יותר ( 15" 350 Watt ) ולהעביר את ה PSW10 לחדר קטן יותר שיש לי בו רק מדפיים.
"מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה"
Multimediaman
יש לי ניסיון מר עים פולק האודיו לצערי
קניתי בזמנו גם את הסאב המדובר וגם רמקולים
מסדרת rti של פולק האכזבה הייתה עצומה
פשוט סאב ורמקולים גרועים ניסיתי את כל סוגי המגברים שקיימים
בשוק ושום דבר לא עזר.
זו הייתה הפעם היחידה שקניתי רמקולים ללא שמיעה.ונפלתי חזק מאד
בסוף מכרתי את הדרק הזה (סליחה) אבל זה מה שאני מחזיק מפולק.
יש לי ניסיון מר עים פולק האודיו לצערי
קניתי בזמנו גם את הסאב המדובר וגם רמקולים
מסדרת rti של פולק האכזבה הייתה עצומה
פשוט סאב ורמקולים גרועים ניסיתי את כל סוגי המגברים שקיימים
בשוק ושום דבר לא עזר.
זו הייתה הפעם היחידה שקניתי רמקולים ללא שמיעה.ונפלתי חזק מאד
בסוף מכרתי את הדרק הזה (סליחה) אבל זה מה שאני מחזיק מפולק.
תשובה ל-multimediaman:
יכול להיות, הסאב נמצא אצלי בחדר השינה למרות ששמעתי אותו גם בחדר גדול יותר (אבל סגור) והוא עדיין נשמע טוב. אני לא מבין גדול בתופעה שנקראת "גלים עומדים", אבל הבנתי שזה יכול לגרום לתופעות שאתה מתאר. תריץ חיפוש באתר (לא זוכר איפה ראיתי את זה), אולי זה יוכל לעזור לך. מדברים שם על הוספת שטיחים וכל מיני פטנטים לספיגה של הגלים האלה. בכל מקרה, אני מקווה שתגיע כמה שיותר מהר למנוחה ולנחלה. את השיטה שהזכרת אני לא מכיר... אצלי במגבר הכבל יוצא מהיציאה של הסאבוופר ומתחבר בסאב לערוץ שמאל אך הוא יכול להיות מחובר לחילופין לערוץ ימין (לסאב אין כניסת LFE ייעודית, כמו שיש ב-PSW12) עם ה- Low Pass Filter עד הסוף. כמובן שישנה החוגה של הווליום שגם איתה צריך לשחק עד להשגת התוצאה הרצויה, וכך גם רשום בחוברת.
יכול להיות, הסאב נמצא אצלי בחדר השינה למרות ששמעתי אותו גם בחדר גדול יותר (אבל סגור) והוא עדיין נשמע טוב. אני לא מבין גדול בתופעה שנקראת "גלים עומדים", אבל הבנתי שזה יכול לגרום לתופעות שאתה מתאר. תריץ חיפוש באתר (לא זוכר איפה ראיתי את זה), אולי זה יוכל לעזור לך. מדברים שם על הוספת שטיחים וכל מיני פטנטים לספיגה של הגלים האלה. בכל מקרה, אני מקווה שתגיע כמה שיותר מהר למנוחה ולנחלה. את השיטה שהזכרת אני לא מכיר... אצלי במגבר הכבל יוצא מהיציאה של הסאבוופר ומתחבר בסאב לערוץ שמאל אך הוא יכול להיות מחובר לחילופין לערוץ ימין (לסאב אין כניסת LFE ייעודית, כמו שיש ב-PSW12) עם ה- Low Pass Filter עד הסוף. כמובן שישנה החוגה של הווליום שגם איתה צריך לשחק עד להשגת התוצאה הרצויה, וכך גם רשום בחוברת.