מאמר שיכול להיות אלגוריה לנושא הבדלים באודיו HIGH END
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78929
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
כידוע, שומעי אודיו ותיקים משווים פעמים רבות את היכולת לשמוע ניואנסים קטנים ברמקולים יקרים מאוד ליכולת לזהות טעמים ביין. בכלל ההשוואה הזו בלתי נמנעת בגלל הפרשי המחירים באודיו שמזכירים הפרשי מחירים בין יין זול ליין יקר וכו'.
ממליץ על קריאה של המאמר הזה :
http://www.mouse.co.il/CM.articles_item ... 3759,.aspx
הנקודות המעניינות שכדאי להתרכז בהם:
1. מרבית האנשים העדיפו יינות זולים (כשלא ידעו מה זה מה).
2. מומחים, לעומת זאת, העדיפו יינות מתוחכמים יותר (כלומר, לא רק זיהו הבדלים, אלא ידעו לזהות את הטוב יותר).
3. הקטע של "יקר יותר, מהנה יותר" מעניין במיוחד! אנשים באמת נהנו (זה נבדק, היו הבדלים משמעותיים בסריקות המוח שלהם!) כאשר נתנו להם את אותו יין ורק אמרו להם שהוא יקר יותר!
זה ממש מדהים, כלומר, זה לא בדמיון שלהם, המוח שלהם באמת התנהג אחרת כאשר ציפה למוצר יוקרתי יותר!
הדהים אותי גם התוצאות בדיקה הנוספות שהם צינו לגבי שיכוח הכאב: במחקר אחד נתנו לנבדקים שוקים חשמליים בעוצמה נמוכה. הם קיבלו אפשרות לקבל כדורי פלסיבו (כלומר, כאלה שאין להם כל השפעה בפועל) כאשר על חפיסה אחת היה כתוב 10 סנט לכדור ועל השניה כתוב 2.5 דולר לכדור. לא רק שהמשתתפים דיווחו ששני הכדורים פועלים, אלא שהיקר יותר פעל טוב יותר.
זה רק מראה כמה שאיש מכירות טוב יכול לשכנע אותנו בכל דבר. כמה מילים + ציפיה ובכלל לא בטוח שמה ששמענו, הרגשנו, או טעמנו בחנות ישקף את האופי האמיתי של מה שרכשנו.
המוח האנושי כל פעם מדהים מחדש!
2. מומחים, לעומת זאת, העדיפו יינות מתוחכמים יותר (כלומר, לא רק זיהו הבדלים, אלא ידעו לזהות את הטוב יותר).
3. הקטע של "יקר יותר, מהנה יותר" מעניין במיוחד! אנשים באמת נהנו (זה נבדק, היו הבדלים משמעותיים בסריקות המוח שלהם!) כאשר נתנו להם את אותו יין ורק אמרו להם שהוא יקר יותר!
זה ממש מדהים, כלומר, זה לא בדמיון שלהם, המוח שלהם באמת התנהג אחרת כאשר ציפה למוצר יוקרתי יותר!
הדהים אותי גם התוצאות בדיקה הנוספות שהם צינו לגבי שיכוח הכאב: במחקר אחד נתנו לנבדקים שוקים חשמליים בעוצמה נמוכה. הם קיבלו אפשרות לקבל כדורי פלסיבו (כלומר, כאלה שאין להם כל השפעה בפועל) כאשר על חפיסה אחת היה כתוב 10 סנט לכדור ועל השניה כתוב 2.5 דולר לכדור. לא רק שהמשתתפים דיווחו ששני הכדורים פועלים, אלא שהיקר יותר פעל טוב יותר.
זה רק מראה כמה שאיש מכירות טוב יכול לשכנע אותנו בכל דבר. כמה מילים + ציפיה ובכלל לא בטוח שמה ששמענו, הרגשנו, או טעמנו בחנות ישקף את האופי האמיתי של מה שרכשנו.
המוח האנושי כל פעם מדהים מחדש!
oferlaor כתב:כידוע, שומעי אודיו ותיקים משווים פעמים רבות את היכולת לשמוע ניואנסים קטנים ברמקולים יקרים מאוד ליכולת לזהות טעמים ביין. בכלל ההשוואה הזו בלתי נמנעת בגלל הפרשי המחירים באודיו שמזכירים הפרשי מחירים בין יין זול ליין יקר וכו'.
המוח האנושי כל פעם מדהים מחדש!...
לגמרי נכון. המוח עושה מניפולציה על הקלט מהחושים ברמות מטורפות.
זה נכון לגבי כל דבר, לא רק חוש הטעם או השמיעה. לדוגמא, תקשורת בין
בני אדם היא ברובה בלתי מודעת. כלומר המוח גורם לשרירים בגוף (בעיקר בפנים)
לזוז בצורה בלתי מודעת על ידינו, הסובבים אותנו קולטים את הדברים האלה בצורה
בלתי מודעת גם כן. לכן כל כך קשה לשקר למישהו בפנים.
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
בגלל זה היבואנים ההוגנים ואלה שבטוחים במרכולתם יציעו את המערכת לשמיעה בבית לטווח של שבוע - שבועיים.
אני באמת חושב שלפעמים קיים איזה "חוסר איזון" זמני באופן שאנחנו מפרשים סאונד...
בדר"כ הוא מופר ע"י מראה יפה של המערכת ,מוכר שמהפנט ,שיוני מהותי באופן הסאונד (ווליום,מיקום וכ').
אבל במבחן הזמן לדעתי מצליחים לשים לב ליותר פרטים ושוכחים את הגורמים המסיחים.
יש עוד מבחן...
אם אישתי טוענת ששומעים יותר טוב מבאוטו - מצבי טוב:)
אני באמת חושב שלפעמים קיים איזה "חוסר איזון" זמני באופן שאנחנו מפרשים סאונד...
בדר"כ הוא מופר ע"י מראה יפה של המערכת ,מוכר שמהפנט ,שיוני מהותי באופן הסאונד (ווליום,מיקום וכ').
אבל במבחן הזמן לדעתי מצליחים לשים לב ליותר פרטים ושוכחים את הגורמים המסיחים.
יש עוד מבחן...
אם אישתי טוענת ששומעים יותר טוב מבאוטו - מצבי טוב:)
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
לא כזה מדהים כשזוכרים שהמוח הוא שאחראי על הדימיון... אם זה בדימיון, זה בהכרח משפיע על המוח.זה ממש מדהים, כלומר, זה לא בדמיון שלהם, המוח שלהם באמת התנהג אחרת כאשר ציפה למוצר יוקרתי יותר!...
זה ידוע בהרבה מחקרים. תמיד יש קבוצת בקרה שמקבלת פלסיבו, והסיבה היא לנטרל את השפעת הידיעה של הנבחן שהוא מקבל כדור שאמור להשפיע. זה ידוע שגם בקבוצת הבקרה יש תגובות שלעיתים הן חזקות, זכור לי למשל מחקר של תרופות להצמחת שיער שבהן מטופלים שקיבלו פלסיבו הצמיחו שערות למעשה בעזרת כח השכנוע בלבד!הדהים אותי גם התוצאות בדיקה הנוספות שהם צינו לגבי שיכוח הכאב: במחקר אחד נתנו לנבדקים שוקים חשמליים בעוצמה נמוכה. הם קיבלו אפשרות לקבל כדורי פלסיבו (כלומר, כאלה שאין להם כל השפעה בפועל) כאשר על חפיסה אחת היה כתוב 10 סנט לכדור ועל השניה כתוב 2.5 דולר לכדור. לא רק שהמשתתפים דיווחו ששני הכדורים פועלים, אלא שהיקר יותר פעל טוב יותר....
כל כך נכון, וגורם (לפחות לי) להרבה מסקנות.זה רק מראה כמה שאיש מכירות טוב יכול לשכנע אותנו בכל דבר. כמה מילים + ציפיה ובכלל לא בטוח שמה ששמענו, הרגשנו, או טעמנו בחנות ישקף את האופי האמיתי של מה שרכשנו....
למעשה זה מראה שהמוח הוא די אהבל וקל לעבוד עליוהמוח האנושי כל פעם מדהים מחדש!...
Silence speaks louder than words
ממש לא כידוע
ויכתוב עופר לאור לאמור: "כידוע, שומעי אודיו ותיקים משווים פעמים רבות את היכולת לשמוע ניואנסים קטנים ברמקולים יקרים מאוד ליכולת לזהות טעמים ביין".
הנה משהו שהוא במקרה הטוב השערה לא-מבוססת, שהופכת לעובדה: "כידוע".
הנה עניין אחד שלכאורה, לפחות לכאורה, אמור לגרום לכך שהטענה הנ"ל שגויה – מהיסוד.
היין אמור לייצג רק את עצמו ואת מרכיביו שלו; מערכת אמורה לשחזר מידע קיים מחוצה לה. כלומר: העפיצות קיימת רק ביין; תנועת הלשונית בקלרינט היא מידע שהמערכת יודעת לשחזר, או שלא.
אני אגב, בהחלט וותיק, ומעולם לא השוויתי הנ"ל ליין. גם כמה "וותיקים" אחרים שאני מכיר לא.
שנאמר, בבא מציעא, דף תצ"ר: "חכמים היזהרו באנלוגיא כגון דא; אמר רבי שופרא ברבי מגברא: כל המשווה דיני רמקולין לדבר משקה, מעלה עליו הכתוב שנכשל בדבר, ואידך זיל גמור".
הנה משהו שהוא במקרה הטוב השערה לא-מבוססת, שהופכת לעובדה: "כידוע".
הנה עניין אחד שלכאורה, לפחות לכאורה, אמור לגרום לכך שהטענה הנ"ל שגויה – מהיסוד.
היין אמור לייצג רק את עצמו ואת מרכיביו שלו; מערכת אמורה לשחזר מידע קיים מחוצה לה. כלומר: העפיצות קיימת רק ביין; תנועת הלשונית בקלרינט היא מידע שהמערכת יודעת לשחזר, או שלא.
אני אגב, בהחלט וותיק, ומעולם לא השוויתי הנ"ל ליין. גם כמה "וותיקים" אחרים שאני מכיר לא.
שנאמר, בבא מציעא, דף תצ"ר: "חכמים היזהרו באנלוגיא כגון דא; אמר רבי שופרא ברבי מגברא: כל המשווה דיני רמקולין לדבר משקה, מעלה עליו הכתוב שנכשל בדבר, ואידך זיל גמור".
זו בכלל סוגיה ל
באבא בובה
יואל, מה הקשר ל"שיחזור" ?
נראה לי שאם תתעמק קצת יותר במהות טענתו של עפר-
"כידוע, שומעי אודיו ותיקים משווים פעמים רבות את היכולת לשמוע ניואנסים קטנים ברמקולים יקרים מאוד ליכולת לזהות טעמים ביין".
תמצא שהאנאלוגיה מאוד מציאותית--> אני מכיר לא מעט חברים שנשבעים שמרגישים הבדל בטעם היין בתלות בכוס ממנה נשתה (מיותר לציין שאני לא, בעיקר כי זה לא מעניין לי את..!!)
ולא מעט חברים שנשבעים ששומעים הבדלים בסאונד בין כבלי חשמל שונים
"כידוע, שומעי אודיו ותיקים משווים פעמים רבות את היכולת לשמוע ניואנסים קטנים ברמקולים יקרים מאוד ליכולת לזהות טעמים ביין".
תמצא שהאנאלוגיה מאוד מציאותית--> אני מכיר לא מעט חברים שנשבעים שמרגישים הבדל בטעם היין בתלות בכוס ממנה נשתה (מיותר לציין שאני לא, בעיקר כי זה לא מעניין לי את..!!)
ולא מעט חברים שנשבעים ששומעים הבדלים בסאונד בין כבלי חשמל שונים
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
')- robo7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 790
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
המח גם מזהה אינטונציות ושינויי גוונים דקים בקול.domnin כתב: לגמרי נכון. המוח עושה מניפולציה על הקלט מהחושים ברמות מטורפות.
זה נכון לגבי כל דבר, לא רק חוש הטעם או השמיעה. לדוגמא, תקשורת בין
בני אדם היא ברובה בלתי מודעת. כלומר המוח גורם לשרירים בגוף (בעיקר בפנים)
לזוז בצורה בלתי מודעת על ידינו, הסובבים אותנו קולטים את הדברים האלה בצורה
בלתי מודעת גם כן. לכן כל כך קשה לשקר למישהו בפנים....
יין ישמח לבב חשמל
שוב: השימוש במילה "כידוע" אינה הופכת את הטענה הזאת לאמיתית, נכונה או משהו. ניואנסים ברמקולים - לשיטתי - זאת היכולת להעביר מידע קטן בעוצמתו/ממדיו, אבל מידע.zy כתב:באבא בובה![]()
ולא מעט חברים שנשבעים ששומעים הבדלים בסאונד בין כבלי חשמל שונים...
אם זוהי נקודת המוצא, הדבר מוצא ביטוי גם בכבלי חשמל. כן, גם שם שומעים, אם שאר המערכת יכולה להעביר את הניואנס הזה.
בקיצור: אנלוגיה לא ממש מוצלחת ולפי ניסיוני הפרטי והוותיק גם לא נכונה.
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
לא אתווכח אם האנלוגיה נכונה או אפשרית בין יין אוטו ומערכת הייאנד-משום שלדעתי אפשר לקחת מכל תחום פרמטרים
קטנים ולערוך אנלוגיה בניהם-למשל-אפשר כדי להמחיש למומחה יין שמבחין בפרטים הכי קטנים במשקה אבל סוג אחד עובר
חלק בגרון אחרי אבחנה מדויקת שלו לשנת הבציר ומיקומו המדויק של הכרם לבין מאזין שיודע להבחין בניואנס הכיקטן כמו שאמר יואל
אבל עובר חלק באוזן ובצורה נעימה ,או כמו רכב שנוסע 140 ואתה לא מרגיש כלום לבין הפיאט 127 שלי שנוסעת 80 ואתה בטוח
שמתרחשת ממש עכשו רעידת אדמה 9 בריכטר
קטנים ולערוך אנלוגיה בניהם-למשל-אפשר כדי להמחיש למומחה יין שמבחין בפרטים הכי קטנים במשקה אבל סוג אחד עובר
חלק בגרון אחרי אבחנה מדויקת שלו לשנת הבציר ומיקומו המדויק של הכרם לבין מאזין שיודע להבחין בניואנס הכיקטן כמו שאמר יואל
אבל עובר חלק באוזן ובצורה נעימה ,או כמו רכב שנוסע 140 ואתה לא מרגיש כלום לבין הפיאט 127 שלי שנוסעת 80 ואתה בטוח
שמתרחשת ממש עכשו רעידת אדמה 9 בריכטר
אמן מייסר
Re: יין ישמח לבב חשמל
אמנם סמנטיקה..יואלפלרמן כתב: שוב: השימוש במילה "כידוע" אינה הופכת את הטענה הזאת לאמיתית, נכונה או משהו. ניואנסים ברמקולים - לשיטתי - זאת היכולת להעביר מידע קטן בעוצמתו/ממדיו, אבל מידע.
אם זוהי נקודת המוצא, הדבר מוצא ביטוי גם בכבלי חשמל. כן, גם שם שומעים, אם שאר המערכת יכולה להעביר את הניואנס הזה.
בקיצור: אנלוגיה לא ממש מוצלחת ולפי ניסיוני הפרטי והוותיק גם לא נכונה....
עדיין! האנלוגיה בין קב' אנשים שמזהה/ מתארת ניואנסים של רמקול (במה, בהיר, מפורט, לייד בק, בלה, בלה....) לבין קבוצה אחרת שחושבת שהללו הוזים
עד כמה העיניין "ידוע", שגור בקרב "שומעי אודיו ותיקים"
javascript:emoticon('
')
')זאת אינה אנלוגיה הנובעת מאיזושהי מהות אמיתית המחברת את הדברים. בקיצור: לא מחזיק מים (אבל יין כן). חוצמזה יש תכונות שהן תיאוריות נטו (בהיר)או מדווחות (פירוט). הסוג השני ניתן לבדיקה ולשחזור, הראשון הוא תיאור סובייקטיבי.
אז להמ להיכנס לתחום שהוא כולו שגגה, מתחילתו ועד סופו? אנלוגיה שכל מריכיבה לא לעניין מפסידה את עיקר מטרתה: להבהיר את הדברים. כאן הם רק מסבכים.
אז להמ להיכנס לתחום שהוא כולו שגגה, מתחילתו ועד סופו? אנלוגיה שכל מריכיבה לא לעניין מפסידה את עיקר מטרתה: להבהיר את הדברים. כאן הם רק מסבכים.
-
oferlaor
- מנהל

Re: ממש לא כידוע
יואל,יואלפלרמן כתב:ויכתוב עופר לאור לאמור: "כידוע, שומעי אודיו ותיקים משווים פעמים רבות את היכולת לשמוע ניואנסים קטנים ברמקולים יקרים מאוד ליכולת לזהות טעמים ביין".
הנה משהו שהוא במקרה הטוב השערה לא-מבוססת, שהופכת לעובדה: "כידוע"....
זה כידוע ששומעי אודיו ותיקים משווים פעמים רבות את היכולות הללו.
אני אישית שמעתי את ההשוואה הזו מספר פעמים. ידוע לי שמשווים את היכולות הללו.
אם אינך מסכים עם הטענה, זו זכותך, אבל האם אתה טוען שמעולם לא נחשפת להשוואה כזו, כלומר אני מחדש לך שיש אנשים שמאמינים בכך? אני מתקשה להאמין - אתה קורא הרבה יותר תכנים על אודיו מאשר אני ואם אני נחשפתי לטענה כזו אז בוודאי גם אתה נחשפת.
אני שוב חוזר ואומר, אני לא טוען שהשוואה ברת קיימא, אלא שיש אנשים שטוענים שההשוואה הזו (או האלגוריה הזו) עלולה להיות רלוונטית.
אני מקווה שהאנלוגיה הזו אינה מכוונת לאוהבי יין, כי זה עלול לסבך אותנו עוד יותרyairf כתב:זה בדיוק כמו אותם אנשים העובדים עבור חברות הבשמים - הם מסוגלים לעמוד על ההבדלים בין בשמים שונים ולהצביע על ניואנסים, מה שרובנו לא מסוגלים. בקיצור, החושים שלנו לומדים לא פחות מאיתנו...
- דורון3
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 361
- שם מלא: דורון אור
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 6 פעמים
היי,
אני דוקא אוהב את ההשוואה ליין.
יש הרבה פרמטרים שמזכירים בעייני.
למשל סוגי יינות שמשקפים טעם אישי מסויים שמזכיר מאוד טעם אישי באודיו.
למשל אני אדם שאוהב צליל מאוד מרוכז, מאוד בשרני על חשבון אווריריות צליל.
אני אוהב Proac 2.5 ו - Sonus Faber GP Home יותר מאשר Coincident Super Eclipse
הראשונים משקפים בעיני עושר מיד ריינג'י (שניתן לקרוא לו צליל צבוע), חום מסויים וחלקות ומתיקות צליל.
השניים משקפים אווריריות, מרחביות, צליל פתוח, מפורט, מהיר יותר.
אם הייתי משווה ליינות הייתי אומר שהראשונים מזכירים לי Amarone de valpolicella
משובח.
השניים מזכירים לי Pinot Noir משובח.
מה עדיף? קשה להגיד. עניין של העדפה וטעם אישי.
לגבי היין - אם אתה אוכל הרבה ארוחות כבדות (נזידי בשר, סטייקים, Roast Beef) ה - Amarone יתאים יוותר. אם אתה אוכל מאכלים קלים יותר, מבוססי ירקות ודגים עדינים, פינו נואר יתאים יותר.
וכך גם במוסיקה - לסוג המוסיקה שאני מאזין לה אני מעדיף את הפרזנטצייה הראשונה אבל זה עניין של טעם אישי.
לגבי ענייני המחירים, באודיו כמו ביין יש הרבה מאוד תמחור מוגזם שמבוסס בהרבה מקרים על שיווק נטו.
טעמתי מספיק יינות שעלו $70 + לבקבוק (יקר במונחים שלי) על מנת להגיע למסקנה שאין קשר לינארי בין מחיר לאיכות. יש יינות מצויינים (בעיני) שעולים 20-30$ ויש גרועים (בעיני) שעולים 100$
גם יינות מצויינים שעולים $100 אינם מוצדקים לרכישה בעיני (אלא אם אתה אספן יינות שזה עסק בשבילו) כי זה משקף סדר עדיפויות מעוות בעיני ובמסגרת התועלת השולית הפוחתת, אני מוצא, בדיוק כמו באודיו שההבדלים לא ממש מצדיקים את השקעה (כמובן שלכל אחד מאיתנו יש את נקודת האופטימום שלו בעיניין הזה).
לגבי השפעת המחיר על תפישת אנשים את היין - צריך להיות ישר עם עצמך. במקרה האישי שלי הרגשתי הרבה יותר מאוכזב מיינות מאוד יקרים שלא סיפקו את הסחורה כי אז מרגיש שזה שוד לאור היום (להשוואה לאודיו - זה כמו לדרוש 25K$ על ספינת הדגל של כבלי נורדוסט ולא אכפת לי איך הם נשמעים).
אני דוקא אוהב את ההשוואה ליין.
יש הרבה פרמטרים שמזכירים בעייני.
למשל סוגי יינות שמשקפים טעם אישי מסויים שמזכיר מאוד טעם אישי באודיו.
למשל אני אדם שאוהב צליל מאוד מרוכז, מאוד בשרני על חשבון אווריריות צליל.
אני אוהב Proac 2.5 ו - Sonus Faber GP Home יותר מאשר Coincident Super Eclipse
הראשונים משקפים בעיני עושר מיד ריינג'י (שניתן לקרוא לו צליל צבוע), חום מסויים וחלקות ומתיקות צליל.
השניים משקפים אווריריות, מרחביות, צליל פתוח, מפורט, מהיר יותר.
אם הייתי משווה ליינות הייתי אומר שהראשונים מזכירים לי Amarone de valpolicella
משובח.
השניים מזכירים לי Pinot Noir משובח.
מה עדיף? קשה להגיד. עניין של העדפה וטעם אישי.
לגבי היין - אם אתה אוכל הרבה ארוחות כבדות (נזידי בשר, סטייקים, Roast Beef) ה - Amarone יתאים יוותר. אם אתה אוכל מאכלים קלים יותר, מבוססי ירקות ודגים עדינים, פינו נואר יתאים יותר.
וכך גם במוסיקה - לסוג המוסיקה שאני מאזין לה אני מעדיף את הפרזנטצייה הראשונה אבל זה עניין של טעם אישי.
לגבי ענייני המחירים, באודיו כמו ביין יש הרבה מאוד תמחור מוגזם שמבוסס בהרבה מקרים על שיווק נטו.
טעמתי מספיק יינות שעלו $70 + לבקבוק (יקר במונחים שלי) על מנת להגיע למסקנה שאין קשר לינארי בין מחיר לאיכות. יש יינות מצויינים (בעיני) שעולים 20-30$ ויש גרועים (בעיני) שעולים 100$
גם יינות מצויינים שעולים $100 אינם מוצדקים לרכישה בעיני (אלא אם אתה אספן יינות שזה עסק בשבילו) כי זה משקף סדר עדיפויות מעוות בעיני ובמסגרת התועלת השולית הפוחתת, אני מוצא, בדיוק כמו באודיו שההבדלים לא ממש מצדיקים את השקעה (כמובן שלכל אחד מאיתנו יש את נקודת האופטימום שלו בעיניין הזה).
לגבי השפעת המחיר על תפישת אנשים את היין - צריך להיות ישר עם עצמך. במקרה האישי שלי הרגשתי הרבה יותר מאוכזב מיינות מאוד יקרים שלא סיפקו את הסחורה כי אז מרגיש שזה שוד לאור היום (להשוואה לאודיו - זה כמו לדרוש 25K$ על ספינת הדגל של כבלי נורדוסט ולא אכפת לי איך הם נשמעים).
ירון
גם אני לא נמנה על חובבי היין אבל יש הסבר (איני יודע עד כמה הוא מבוסס) להבדלי טעם על פי צורת הכוס..
בלוטות הטעם מסודרות בחלל הפה בקבוצות - יעני קבוצה שרגישה למתוק, קבוצה שרגישה לחמוץ וכו' כל קבוצה והאיזור שלה בחלל הפה.
לכן צורה שונה של כוס גורמת לפיזור שונה של המשקה בחלל הפה..סתם לשם הדוגמא..נניח שבגלל צורת הכוס עיקר המשקה מגיע קודם לחלק האחורי של חלל הפה וששם נניח ממוקמות דווקא הבלוטות הרגישות לחמיצות..אז כאילו היין הזה יהיה לו טעם חמוץ יותר בכוס הזו..
יואל
מזמן ציטתי את הידיעה על המחקר הזה שפורסמה בידיעות אחרונות וזאת בהקשרים או בדיונים על תמורה לכסף מציוד היי אנד.
לדעתי האנאלוגיה בהחלט במקומה..כידוע המוח הוא זה שמעבד את כל הקלט שאנו מביאים לו באמצעות החושים השונים, טעם, ריח, שמע, ראייה וכו'..
אין ספק בליבי שלמידע האגור במוחנו יש השפעה בין אם במודע ובין אם לא במודע על האופן בו מעבד המוח את מה שנקלט באמצעות מי מהחושים..
לכן, כשאנחנו יודעים שאנחנו מאזינים למכשיר מתוצרת חברה ידועה איכותית ויקרה יש לזה, לדעתי, בהכרח השפעה על מה שאנחנו חושבים שאנחנו שומעים.
שלמה
גם אני לא נמנה על חובבי היין אבל יש הסבר (איני יודע עד כמה הוא מבוסס) להבדלי טעם על פי צורת הכוס..
בלוטות הטעם מסודרות בחלל הפה בקבוצות - יעני קבוצה שרגישה למתוק, קבוצה שרגישה לחמוץ וכו' כל קבוצה והאיזור שלה בחלל הפה.
לכן צורה שונה של כוס גורמת לפיזור שונה של המשקה בחלל הפה..סתם לשם הדוגמא..נניח שבגלל צורת הכוס עיקר המשקה מגיע קודם לחלק האחורי של חלל הפה וששם נניח ממוקמות דווקא הבלוטות הרגישות לחמיצות..אז כאילו היין הזה יהיה לו טעם חמוץ יותר בכוס הזו..
יואל
מזמן ציטתי את הידיעה על המחקר הזה שפורסמה בידיעות אחרונות וזאת בהקשרים או בדיונים על תמורה לכסף מציוד היי אנד.
לדעתי האנאלוגיה בהחלט במקומה..כידוע המוח הוא זה שמעבד את כל הקלט שאנו מביאים לו באמצעות החושים השונים, טעם, ריח, שמע, ראייה וכו'..
אין ספק בליבי שלמידע האגור במוחנו יש השפעה בין אם במודע ובין אם לא במודע על האופן בו מעבד המוח את מה שנקלט באמצעות מי מהחושים..
לכן, כשאנחנו יודעים שאנחנו מאזינים למכשיר מתוצרת חברה ידועה איכותית ויקרה יש לזה, לדעתי, בהכרח השפעה על מה שאנחנו חושבים שאנחנו שומעים.
שלמה
-
oferlaor
- מנהל

לגבי לימוד החושים - בודאי ובוודאי. ניסיון, התנסות מודעת, בקרה קציונלית וחוזר חלילה. אכן, כן. ובעניין אנלוגיות: במקרה הזה נראה לי כאלו המתייחסים למשהו ממוכשר - כלומר מבוסס מוצרים - יהיו נכוונת בהרבה. ובא לציון גואל. סלה