הצליל של הרמקולים בקולנוע ביתי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
כרמי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1150
שם מלא: כרמי
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אשמח להסבר בנושא הבא:
לפי כמה שאני מבין בניגוד למערכת סטראו במערכת קולנוע ביתי מה שחשוב זו האווירה שמספקת המערכת והרמקולים. היות והמערכת שלי בנויה עבור קולנוע ביתי (רוב הזמן אני לא שומע מוזיקה :roll: ) כל הרמקולים שלי (כמובן פרט לסאב ולסנטר) הם רמקולים שמפזרים את הצלילי לשלושה כיוונים שונים (כולל הרמקולים המרכזיים, מירז OM-12). נכון שבגלל זה אני מפספס רבות באיכות הסטראו (כאמור זו לא מטרת המערכת), אבל אני מרוויח בתחום הקולנוע הביתי. לדעתי עבור קולנוע ביתי, הרמקולים (הקידמיים והאחוריים) צרכים לתת צליל הקפי כדי לספק את התחושה ולא לתת צליל ממקום דוייק שהורס לי אישית את החוויה הכללית.

האם אני צודק ?
החיים זה מה שקורה לנו,
שאנחנו עסוקים בתכנון דברים אחרים.

crusader
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1952
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #2 

כרמי אתה צודק.
בגדול מיקום רמקולים משתנה מסביבה לסביבה כמו גם מאדם לאדם...
בשביל חווית סראונד יש למקם את הרמקולים בצורה ההיקפית ביותר שאפשר.
במידה ואתה מרוצה מהסידור,אתה השופט הכי טוב (בהנחה שניסת כמה וריאציות לפני הקיבוע הסופי).
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money

כרמי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

הנקודה היא לא המיקום של הרמקולים כי אם סוג הרמקולים- בכל אחד מהרמקולים הקידמים (FR FL) והאחוריים (RL RR) יש שלושה אלמנטים (בתוך כופסת המרמקול) שכל אחד מופנה בזווית אחרת וכך אני מקבל צליל מפוזר מכול אחד מהרמקולים.

לדוגמא: (כל קו מיצג אלמנט ברמקול)
\_/
כך בנוי רמקולי המירז (קידמי) מסדרת OM במבט מהצד.
כאשר הקווים האלכסוניים מיצגים שני אלמנטים שמופנים קדימה ושני אלמנטים שמופנים אחורה והקו התחתי מייצג אלמנט שמופנה כלפי מעלה.
החיים זה מה שקורה לנו,

luxlucis
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

אני חושב שהיתרון של צליל היקפי שכזה הוא שהוא מאפשר למספר רב של צופים להנות מנקודת שמע כמעט אידלית.
"הבעיה" בסטראו שרק אדם אחד או שניים יהו מנקודת השמע האידילית. כאשר הסאונד מפוזר, אתה יכול למקם ספות גם באנך לרמקולים ועדיין לקבת נקודת שמע לא רעה.
פרננדו.

כרמי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

כך אני חושב
למרות זאת אני לא פוגש כאן אף אחד שמתיחס לנושא הקולנוע הביתי.
נכון שאם משהוא משקיע כסף רב הוא עושה זאת בדרך כלל עבור שמיעת איכות טובה לסטריאו. יכול להיות שאני עוף מוזר אבל מערכת הסאוד שלי מתוכננת עבור קולנוע ביתי - כאשר עלות הרמקולים שלי הייתה בזמנו כ 25 אלף ש"ח (בזמנו מודבר לפני כ 8 שנים), אני ידוע שזה לא סכום גבוהה מאוד עבור רמקולים. מצד שני אני חושב שיש קהל לקולנוע ביתי שמוכן להוציא סכומים כאלו ויותר אבל אני לא מוצא כאן באתר שום התיחסות לנושא.
החיים זה מה שקורה לנו,

luxlucis
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #6 

ממה שאני רואה בפורומים, רוב החברים נותנים דגש בעיקר למוזיקה כשהם מבקשים עיצות לרכישת/שידרוג מערכת.
אני יכול רק להעיד על עצמי: אני מבחין בהבדלים הסאונד ובדקויות אך ורק כשאני קשוב למוסיקה שאני שומע ולא מתרכז בשום דבר אחר. איכות הסאונד בסרטים לא משחקת אצלי תפקיד כי אני פשוט לא מצליח להתרכז בה.

הדוגמה שהמחישה לי את זה באופן הברור ביותר היתה עם טרילוגית שר הטבעות. ראיתי את הסרטים הללו במהדורה המורחבת (12 שעות צפייה נטו!) ובסיום כל פרק "נדבק" לי שיר הסיום ולא זכרתי שום שיר אחר. אח"כ ראיתי את ה- documentareis המצורפים לסרטים ויש שם פרק שעוסק במוזיקה שעשו לסרט. רק אז הבחנתי כמה המוזיקה שם מושקעת ויפה. ורק אז יכולתי ממש להתענג על המוסיקה ולהבחין בדקויות (למשל הכלים הימי-ביניים שהם בחרו, או הזמרת האיסלנדית שהם שכרו עם קול מאוד ייחודי - מזכיר קצת את ביורק).
פרננדו.

כרמי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אני מאוד אוהב לשמוע הופעות חיות ב DVD ב DD כאשר אני מרגיש ממש כחלק מהקהל.
היות והמערכת והרמקולים שלי מתוכננים לעבוד בצורה הטובה ביותר בתצורה של 5.1 אני לא חושב שאני מפספס איכות של מוזיקה, כאשר זו באה בפורמט זה. נכון שהמגוון קצת קצר יחסית לכמות הסטריאו שיש, אבל מצד שני אני מקבל תמורה מעולה גם בסרטים :D :D :D
החיים זה מה שקורה לנו,

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

כרמי, אני חושב שזה לא "נכון".
כתבתי במרכאות מכיון שזה בסופו של יום המערכת שלך ואתה תעשה מה שלך טוב.
אני יכול להגיד מה לי טוב ומה הנכון בתאוריה.

מה שאתה מתכון, ונראה לי שאחרים פיספסו, זה שיש לך רמקולים בי-פולאריים בתור קידמיים ולא רק בתור אחוריים.
רמקולים כאלו, אכן נותנים פיזור גדול יותר ומונעים צליל שיגיע ישירות.
הרעיון ברמקולים כאלו בתור אחוריים, כאשר מרכז הרמקול מופנה לאוזן והם מוצבים בקירות המקבילים לאוזן, זה שאנחנו נקבל רק את ההחזרים של הצלילים מהרמקולים דרך הקירות ולא ישירות, זה נותן יותר AMBIENCE מאשר צלילים מכוונים.
בקידמיים הם לא מוצבים כך ולכן אתה מקבל החזרים שוב ממקומות שלא יועדו לכך.

עכשיו, מה נכון?
לדעתי הרפרנס הוא מה יש באולפנים שבהם עושים את המיקס של הפסקול.
באולפנים הללו תמיד יש רמקולים רגילים, לפחות מקדימה ובד"כ גם מאחור. לכך יועד המיקס בסרט ולכן לדעתי, כך צריכה להיות המערכת בנויה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

כרמי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

מרטין אתה צודק יש לי רמקולים שהם טרי-פולר גם הקדמיים וגם האחוריים
ונכון הסלון שלי הוא לא אולפן הקלטות :D :D :D

ומאוד חסר לי באתר התחיסות לנושא מערכות לקולנוע ביתי בעלות של יותר מ K ש"ח ויותר -כן, אני חושב שהאתר לא מתמקד בקולנוע ביתי בתחום הרמקולים.
החיים זה מה שקורה לנו,

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”