מעוניין לשפר את האקסוטיקה בחדר - סקיצה מצורפת<נערך>
-
צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
שלום חברים,
אני לפני הזמנה מגולמט בידוד אקוסטי,אני הולך על פולארתין (אין לי צורך בחומר נגד אש - מלמין),
העובי של הספוג הוא 5 ס"מ ,יש צורה של פירמידה ויש ביצים השאלה מה עדיף?
כמו כן אני מזמין גם לוכד בסים עבור כל אחת מהפינות.
<שרשור הורחב לכל נושא האקוסטיקה בחדר>
אודה לתשובתכם המהירה
אני לפני הזמנה מגולמט בידוד אקוסטי,אני הולך על פולארתין (אין לי צורך בחומר נגד אש - מלמין),
העובי של הספוג הוא 5 ס"מ ,יש צורה של פירמידה ויש ביצים השאלה מה עדיף?
כמו כן אני מזמין גם לוכד בסים עבור כל אחת מהפינות.
<שרשור הורחב לכל נושא האקוסטיקה בחדר>
אודה לתשובתכם המהירה
נערך לאחרונה על ידי צפיד ב 03/06/2008 11:44, נערך פעם 1 בסך הכל.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
Re: לגבי בידוד אקוסטי- פירמידה או ביצים???(דחוף בבקשה)
למה??צפיד כתב:שלום חברים,
אין לי צורך בחומר נגד אש - מלמין...
-
צפיד
-
- חבר ותיק

היי מרטין,MartinHSabag כתב:בידוד? - כלומר, שלא יישמעו מחוץ לחדר? כי זה לא יעשה את זה....
מה המטרה?
למה זה דחוף?
ספוגים כאלו יעילים לפתרון בעיה מסויימת, זה לא יהפוך כל סביבה אקוסטית ליותר טובה כבמטה קסם....זה לא עובד ככה....
המטרה היא להעביר את המערכת לחדר סטיראו ייעודי (אח"כ אני גם אכניס קולנוע ביתי).
אין לי בעיה אם כמה ישמעו החוצה יש לי יותר בעיה שההד הוא פשוט נורא בחדר,ניסיתי בהתחלה למקם את המערכת בחדר הזה אבל זה פשוט היה מזעזע ודי מהר החזרתי את המערכת לסלון.
אודות ליאיר (במונחים שלי) ובגלל יאיר (במונחים של אישתי:)) אני רוצה להפוך את החדר למשהו באמת ראוי...כצעד ראשון אני חייב לטפל באקוסטיקה.
קראתי המון בנושא,באתרים של גולמט ואורנים,
פתחתי את השרשור כדחוף מהסיבה שמחר אני נמצא באיזור יקום והזמנה חייבת להתבצע עוד היום ,מצד שני הגעתי לאתר של אורנים ונראה לי ששם המוצרים יותר איכותים עם דגש גם על אסטטיקה .
http://www.oranim.com/new/sonex.php
כמו כן
http://www.oranim.com/new/heraklith.php
דיברתי עם יועץ אקוסטיקה ושילוב בין החומרים האלה מביא לתוצאות פנטסטיות (ביקרתי אתמול באולפן שנבנה משילוב החומרים האלו).
יש לי מספר דילמות ,אחת הגדולות זה איפה בעצם למקם את המערכת,לרוחב החדר או לאורך החדר.
התיקרה היא תיקרה גבוהה (להערכתי 3) כאשר היא "מעוצבת" בסגנון קלאסי של המאה 17(בעעעע) עם גבס .
הריצפה מקרמיקה-אני לא חושב לכיוון של שטיח מקיר לקיר ,לפי דברי היועץ מאורנים כיסוי חלקי של התיקרה עם הסונקס יחד עם חיפוי הקיר שמאחורי הרמקולים יחד עם כיסוי מינמלי בצדי הקיר ומאחורי ספת האזנה הוא אידאליה.
אני חושב להוסיף לוכדי בסים בשתי הפינות האחוריות ביחס לספת האזנה.
למרות שאולי גם יהיה צורך בכיסוי הפינות הקדמיות היות ובאקסטרימה קיים אלמנט אחורי.
אני אעלה תמונות של החדר עצמו ואולי אקבל כמה עיצות ורעיונות מחברים כאן.
בכלליות זה החדר ,ואלו האילוצים פחות או יותר.
אשמח לשמוע תגובות רעיונות ....מה שבא לכם.
-
צפיד
-
- חבר ותיק

Re: לגבי בידוד אקוסטי- פירמידה או ביצים???(דחוף בבקשה)
אגב מבחינת מחירים - הסונקס שווה ערך ~ למלמין והפוליאוריטן זול בערך ב 40% .yairf כתב:למה??צפיד כתב:שלום חברים,
אין לי צורך בחומר נגד אש - מלמין......
אין לי צורך בחומר נגד אש,הפוליאוריטן אינו מתלקח אך עדיין לא נוגד אש.
הסונקס והעץ אקוסטי שהזכרתי למעלה הוא בעל יכולות אקוסטיות טובות משמעותית מהמלמין ומהפוליאוריטן.
אחת הבעיות לפי מה שהבנתי שלפעמים בניית מערך אקוסטי בחדר גורמת לכהות בסאונד והגבוהים פשוט כבים בגלל בליעה מוגזמת,
העץ אקוסטי - הרקליט ידוע בתכונות אקסוטיות מעודנות ולא בבליעה מוחלטת,
אני שוקל להשתמש בשני החומרים מתוך שיקול של פיזור גלי הקול(עדיין לומד את הנושא).
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
צפיד
-
- חבר ותיק

דברים מתקדמים וזזים,לאחר ייעוץ עם רוני - מאורנים הבנתי ששטיח לא הדבר הכי חשוב בחדר כמו שנהוג לחשוב,יתרה מכך תרומתו קטנה מאוד יחסית להשקעה והוא מטפל בתדרים מסויימים בלבד ובצורה חלקית.ילדיעפים כתב:קודם כל איפה השטיח הענק והעבה?-כמו אצלי...
קצת חסר בפורום מידע משמעותי בעניין ובעיקר בחומרים,אני אעלה בקרוב מאוד תמונות והסבר על התהליך.
אינני מומחה גדול באקוסטיקה, אך במאמרו המצויין ( http://www.regonaudio.com/Audio%20in%20 ... 0Times.pdf ) רוברט אי גרין מסכם תוצאות מחקר מקיף שבדק כיצד ההחזרים מגבולות החדר משפיעים על צביעת הצליל במערכת. הנקודה השנייה במחקר אותה הוא מתאר " In practice, in domestic audio, the biggest culprits in introducing timbre changes (compared to the direct sound) are ,first, the floor reflection and then some combination of the ceiling, side wall, back wall (behind the speakers) and wall behind the listener "
מכאן אני מסיק שיש חשיבות רבה לטיפול ברצפה, גם אם הפתרון חלקי ללא כל ספק. באיקאה תמצא פתרונות נאים במחיר סביר בהחלט.
מכאן אני מסיק שיש חשיבות רבה לטיפול ברצפה, גם אם הפתרון חלקי ללא כל ספק. באיקאה תמצא פתרונות נאים במחיר סביר בהחלט.
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
צ'מע צפיד,גם אני התכוונתי שהשטיח הוא רק חלק מהענין-אני גם נוהג לשים במקום האזנה כמה שיותר ספרים ואם אפשר ווילונות(עבים)
כל דבר תורם את חלקו,שאני מאזין למוזיקה קלאסית או גאז ורואה מולי את טרגדיות של שקספיר אני ממש מרגיש לורד אבא אבן וגם שומע
באיכות לא רעה-אגב בניגוד למה שרוני אומר,לכבוד מסיבה שהיתה אצלי בבית והשטיח הוצא החוצה איכות השמע ניזוקה באופן מורגש
שטיח עבה יספוג חלק מהדהוד ומרצפות לא,הענין ברור והגיוני לגמרי
כל דבר תורם את חלקו,שאני מאזין למוזיקה קלאסית או גאז ורואה מולי את טרגדיות של שקספיר אני ממש מרגיש לורד אבא אבן וגם שומע
באיכות לא רעה-אגב בניגוד למה שרוני אומר,לכבוד מסיבה שהיתה אצלי בבית והשטיח הוצא החוצה איכות השמע ניזוקה באופן מורגש
שטיח עבה יספוג חלק מהדהוד ומרצפות לא,הענין ברור והגיוני לגמרי
אמן מייסר
-
צפיד
-
- חבר ותיק

תודה רבה !ariane כתב:אינני מומחה גדול באקוסטיקה, אך במאמרו המצויין ( http://www.regonaudio.com/Audio%20in%20 ... 0Times.pdf ) רוברט אי גרין מסכם תוצאות מחקר מקיף שבדק כיצד ההחזרים מגבולות החדר משפיעים על צביעת הצליל במערכת. הנקודה השנייה במחקר אותה הוא מתאר " In practice, in domestic audio, the biggest culprits in introducing timbre changes (compared to the direct sound) are ,first, the floor reflection and then some combination of the ceiling, side wall, back wall (behind the speakers) and wall behind the listener "
מכאן אני מסיק שיש חשיבות רבה לטיפול ברצפה, גם אם הפתרון חלקי ללא כל ספק. באיקאה תמצא פתרונות נאים במחיר סביר בהחלט....
מאוד מעניין ,תוכל לפרט לגבי הפתרונות מאיקאה ?