FULL HD מהמחשב ל-LCD ...מה אני צריך? :)

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
yossi_ezra פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים...
אני מחזיק במחשב די ישן יחסית, מדובר בפנטיום 4 (לפני שעוד יצא ליבה כפולה) 3.0GHZ
עם כרטיס מסך Gforce FX 5200 (כן ממש ישן...) בעל חיבור VGA רגיל ביותר (למסכים של פעם נקרא לזה).
הרצון שלי הוא לחבר את המחשב לטלויזיית ה-LCD שמיקמתי ליידו. ה-LCD בעל חיבור HDMI כמובן. והשאיפה היא להריץ על המחשב סרט HD ברזולוציה של 720P או יותר
ולקבל תצוגה הולמת (איכות מלאה) ב-LCD .
ברור לי שאצתרך לשדרג את כרטיס המסך במחשב. אני רק צריך לדעת איזה דגם יתאים לי, בהנחה שלוח האם במחשב שלי די ישן (פנטיום 4) . וליטב ידיעתי אינו יוכל להתאים לכרטיסי המסך החדשים בעלי חבור PCIe . ולכן יתאים רק כרטיס בעל החיבור הישן יותר AGP .

פה אני מבקש את עזרתכם משתמשים מנוסים שיכולים למצוא לי את הפתרון ואת הדגם המתאים. :)
מודה לכולכם מראש!

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #2 

למה 2 שירשורים?

yossi_ezra פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

לא הייתי בטוח לאיזה קטגוריה הנושא שייך...קבל התנצלות
ואשמח לשמוע את עצתך במידה ואתה מתמצא בנושא.

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #4 

צר לי, במחשבים אני לא מבין יותר מדי :?

פיטר
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 912
נתן תודות: 9 פעמים

שליחה #5 

בתור התחלה, אין צורך ישר לרכוש כרטיס מסך חדש.
ברוב המסכים היום יש כניסת VGA, כך שחיבור של ה5200 למסך בכבל VGA יכול לתת לך את מבוקשך.
תחבר בין השניים, תגדיר שה5200 יוצא את רזולוצית ה-NR של המסך שלך (איזה LCD זה דרך אגב?) וזהו.
אתה יכול להתחיל להנות.

במידה ואין לך חיבור VGA במסך, ואתה מעוניין לחבר את המחשב בכבל DVI/HDMI אתה יכול לעשות זאת באמצעות רכישה של 2400PRO פשוט שיש לו יציאת DVI (מתאם לHDMI גם הוא כלול ברוב הכרטיסים, תבדוק את זה לפני הרכישה).
הכרטיס לא חדש במיוחד, כך שאני מאמין שתוכל למצוא גם גרסת AGP שלו.

בהצלחה (Y)

yossi_ezra פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

פיטר, תודה רבה על התמיכה והעזרה! :)
הLCD דרך אגב של MAG הוא לא מהמשובחים (לא בחירה שלי...זמני בלבד), תומך HD ready לצערי. אך לפי מה שהבנתי הוא מספיק לתמיכה של עד 720P. השאלה שלי היא האם כבל הVGA מתוכנן להעביר כזאת רזולוציה למסך באיכות הכי גבוהה. או שכבר עדיף כרטיס תומך HD עם יציאת DVI כפי שאמרתה. כי כרגע אני עובד עם חיבור S-VIDEO בין השניים. יש תצוגה לא רעה אך לא ברזולוציה גבוהה במיוחד 1024X768.
ולמה אתה מתכוון שאתה אומר, רזולוציית ה-NR ?
אשמח לקבל ממך תשובה בשנית
:) תודה מראש

פיטר
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 912
נתן תודות: 9 פעמים

שליחה #7 

אין בעד מה יותר :wink:

ששאלתי איזה LCD ברשותך, זה לא היה בשביל הידע הכללי, אלה ציפיתי לדגם מדוייק.
בכל מקרה, אני אפתיע אותך ואגיד לך שרזולוצית 720P אינה רחוקה מרזולציה רגילה של מסך מחשב (לפעמים אפילו קטנה יותר, המסך שלי למשל עובד ב1680*1050 בעוד 720P זה בסך הכל 1280*720), כך שלשאלתך - כן, כבל VGA יכול לעשות את העבודה.

באופן העקרוני חיבור דרך VGA יכול להיות טוב בדיוק כמו DVI/HDMI (ללא סאונד כמובן). כך שכל עוד אתה לא חווה בעיות בחיבור זה, אין צורך לרכוש כרטיס מסך חדש בשלב זה לדעתי.

הכוונה ב-NR היא לרזולוציה הטבעית של המסך שלך, כך שבעצם הרזולוציה שתוציא מהכרטיס מסך תהיה בדיוק 1:1, פיקסל על פיקסל עם המסך. במצב זה אתה בעצם עוקף את המנגנון עיבוד תמונה של המסך שלך ויכול להנות מאיכות תמונה טובה בהרבה.

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”