X264 vs DVDR - מה עדיף לגבות?
-
compman112
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2593
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
נתקלתי בדילמה.
עד לא מזמן הייתי צורב סרטי DVDR - סרטים עם תרגום עברי בתפריט כמו ברכישת DVD מקורי.
ואותו סרט בפורמט X264 בגודל של 4.7GB למדיית DVD עם תרגום עברי לא מובנה.
משום מה, נפל לי האסימון שזה ממש לא חסכוני. מצד אחד DVDR עם תפריט עובד בDVD של כולם כמעט.
מצד שני X264 ב99 אחוז מהמקרים לא יעבוד אצל מכשיר DVD אצל אחד מחבריי או קרובי משפחה. האיכות של DVDR לא מתקרב לאיכות של X264 (720P(
מה הייתם עושים?
עד לא מזמן הייתי צורב סרטי DVDR - סרטים עם תרגום עברי בתפריט כמו ברכישת DVD מקורי.
ואותו סרט בפורמט X264 בגודל של 4.7GB למדיית DVD עם תרגום עברי לא מובנה.
משום מה, נפל לי האסימון שזה ממש לא חסכוני. מצד אחד DVDR עם תפריט עובד בDVD של כולם כמעט.
מצד שני X264 ב99 אחוז מהמקרים לא יעבוד אצל מכשיר DVD אצל אחד מחבריי או קרובי משפחה. האיכות של DVDR לא מתקרב לאיכות של X264 (720P(
מה הייתם עושים?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
לתאימות עם נגנים של בני משפחה או חברים ועדיין עם חסכון בדיסקים, צרוב ב-DivX. רוב רובם של נגני ה-DVD שנמצאים בבתים של אנשים מנגנים DivX.
שים לב - נגני DVD ינגנו לך בכל מקרה קבצים ברזולוציה מקסימלית של 720 על 576.
שים לב - נגני DVD ינגנו לך בכל מקרה קבצים ברזולוציה מקסימלית של 720 על 576.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
compman112
-
- חבר ותיק

שומר על HD תכני HD שממש שווים את ה7+GB של מקום.
השיקולים שלי: לחסוך בדיסקים, לצרוב אותו סרט על 2 דיסקים שונים אחד בX264 ואחד בDVDR קצת בזבזני לא?
קיצר, כמה כבר פעמים אני אראה את אותו סרט ? פעם ראשונה לראות בHD ופעמים הבאות בDVDR\XVID?
מה אתם היית עושים?
השיקולים שלי: לחסוך בדיסקים, לצרוב אותו סרט על 2 דיסקים שונים אחד בX264 ואחד בDVDR קצת בזבזני לא?
קיצר, כמה כבר פעמים אני אראה את אותו סרט ? פעם ראשונה לראות בHD ופעמים הבאות בDVDR\XVID?
מה אתם היית עושים?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
בשביל מה אתה צורב אותו ב X264 מלכתחילה? הרי מדובר בסרטי DVD רגילים לחלוטין כך שאין לך בעיה של שמירה על המגבלה של דיסק בודד.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
compman112
-
- חבר ותיק

מצטער, לא הבנתי אותךCatskinner כתב:בשביל מה אתה צורב אותו ב X264 מלכתחילה? הרי מדובר בסרטי DVD רגילים לחלוטין כך שאין לך בעיה של שמירה על המגבלה של דיסק בודד....
אולי אתה לא הבנת אותי נכון.
בוא ניקח לדוגמא את הסרט gladiator.
במחשב יש לי אותו בגרסא של x264.mkv 720P ובגרסאת DVDR עםפ תרגום תפריטים וכו'.
כל אחד מהקבצים בגודל של 4.7GB.
מפה והלאה ההתלבטות שכן הבנת.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אז ממש לא הבנתי אותך מקודם ואיתך הסליחה. חשבתי שאתה מקודד את ה DVD ב X264 ולא הבנתי שאתה מוריד גרסת HD ב 720P מהרשת.
לדעתי אתה נמצא כרגע בתקופת מעבר. תוך פרק זמן קצר יהיה הרבה יותר נוח לנייד דיסק במארז או מזרימדיה לבתים של החברים מאשר להסתובב עם ערמת תקליטורים.
לדעתי אתה נמצא כרגע בתקופת מעבר. תוך פרק זמן קצר יהיה הרבה יותר נוח לנייד דיסק במארז או מזרימדיה לבתים של החברים מאשר להסתובב עם ערמת תקליטורים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
compman112
-
- חבר ותיק

חברים, זה לא דווקא חברים. זה משפחה קרובה, בית החברה (שלא כולם מעודכנים טכנ' לגבי הHD כמונו).
ברור שיותר נוח, ולא רק נוח, אלא נחמד ומסודר להתעסק עם כוננים קשיחים במארז מיועד.
כרגע התקציב נחסך רק למערכת קולנוע ביתית + מסך LCD, לכן הוצאות ביניים יקרות כמו מקום אחסון הם לא אופציה.
ברור שיותר נוח, ולא רק נוח, אלא נחמד ומסודר להתעסק עם כוננים קשיחים במארז מיועד.
כרגע התקציב נחסך רק למערכת קולנוע ביתית + מסך LCD, לכן הוצאות ביניים יקרות כמו מקום אחסון הם לא אופציה.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35101
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
אם התוכנית לראות / להשאיל לחברים / משפחה אז הייתי הולך על DVD.
מי שלא חובב של התחום לא יודע מה זה X264, מקסימום DIVX, והסיכוי שלמי מהם יהיה מכשיר שמנגן X264 לא גדול (לדעתי, אתה מכיר את הסובבים אותך יותר טוב) שלא לדבר על זה שרובם המוחלט חייב תרגום עברית.
מי שלא חובב של התחום לא יודע מה זה X264, מקסימום DIVX, והסיכוי שלמי מהם יהיה מכשיר שמנגן X264 לא גדול (לדעתי, אתה מכיר את הסובבים אותך יותר טוב) שלא לדבר על זה שרובם המוחלט חייב תרגום עברית.
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5348
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 204 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
כן, נראה לי כך.guyezra כתב:yaronkle,
הוא לא ממיר, יש לו שני גרסאות של אותו הסרט - DVD ו-X264....
הבנתי ש- compman מוריד ב- MKV ומכין גרסת DVD להעביר הלאה. ושומר את 2 הגרסאות.
הוא לא מעוניין לשמור 2 גרסאות יותר.